midiaudio logo

Sibelius 6 Multirest nerandu

Sadyvra (IP Logged)
February 12, 2010 09:23PM

Sveiki asai, patarkit, kaip 6 versijoje rankiniu būdu padaryti multirest? Išvedant balsus atsiranda automatiškai, bet reikia kitokio varianto. Kol kapsčiausi 3-je žinojau, 6-je neberandu. Per Engraving Rules galima varnelę užsidėti, bet negrupuoja/nesudeda į vieną taktų su pauzėmis, tik ant kiekvieno uždeda po vienetą. Help'uose esančiame Handbook'e tokio žodžio kaip "multirest" iš vis neranda.
Re: Sibelius 6 Multirest nerandu
Silvestras (IP Logged)
February 15, 2010 02:35PM

Na pats naudojuosi Sibelius 4,įdomumo dėlei parsisiunčiau 6-tosios demo versiją, bet ar yra koks skirtumas, daryti tai rankiniu būdu? Tiesiog klavišais "L" ir "Z" pasirenki atitinkamus simbolius, prieš tai paslėpęs nereikalingus ir pirmyn:)
Re: Sibelius 6 Multirest nerandu
*Donatas (IP Logged)
February 17, 2010 03:09PM

Sveiki

Yra paprastas civilizuotas budas Sibelius 6.

Pasizymim stave'us, kuriuos norim multirestinti, tada spaudziam ctrl+shift+M oplia ir yra.

Pastaba: kad tvarkingai uzsimultirestintu visos eilutes turi buti svarios, t.y. jose absoliuciai nieko neivesta. Net jei pvz 4/4 metre takte bus ivestos tik dvi pusines ar kitokios pauzes, to takto nemultirestins. Geriausia pries multirestinima pasizymeti reikiamus taktus ir Delete.

Tikiuosi pades.


Sekmes
Re: Sibelius 6 Multirest nerandu
Sadyvra (IP Logged)
February 17, 2010 05:42PM

Ačiū labai už atsakymus, o ypač Donatui už "ctrl+shift+M oplia ir yra". Visai neseniai radau per Menu:Layout/Auto Breaks, bet ten apie ctrl+shift+M nekalbama. Apie tai, kad Multirest funkcijai taktai turi būti absoliučiai tušti (net atrodytų "nekalti" tekstukai, jeigu jie susieti su taktu, ir tie trukdo), prisimenu iš 3 versijos.
Ačiū ir Silvestrui, bet simboliais naudojuos tik "iš bėdos", kai visiškai nieko nerandu.
Sorry, only registered users may post in this forum.