midiaudio logo

Trinam

StopX (IP Logged)
March 21, 2010 07:51PM

Aciu



Edited 1 time(s). Last edit at 05/10/2010 12:03PM by StopX.
Re: Oginskio "Polonezas"
RimasG (IP Logged)
March 21, 2010 09:03PM

Yra "gatava" partitūra, kurią jau daug metų eksploatuoja simf. orkestrai. Turėtų būti beveik kiekvieno simfoninio orkestro bibliotekoje. Bėda tik ta, kad iš Mykolo Kleopo Oginskio polonezo po daugelio transkripcijų ir peraranžavimų paties autoriaus teliko tik keli pagrindiniai motyvai :) Šiaip jau šis polonezas, kaip ir visi likusieji iš rinkinio, parašyti fortepionui (kai kurie 4 rankoms). Turbūt realiausia būtų bandyti ieškoti Vilniaus, Kauno, Klaipėdos orkestrų notatekose, susitarus su jų bibliotekininkais :) Gal ir kokiam Panevėžy ar Šiauliuose taip pat yra, sunku pasakyti... Internetas nieko gero nesiūlo, nes tai nėra akademinis repertuaras. Tiesiog buvo labai populiaru Rusijoje.Tapo rusiškųjų karinių pučiamųjų orkestrų "aukso fondu". Iš čia, matyt, ir visi nukrypimai nuo autoriaus teksto.
Re: Oginskio "Polonezas"
entonisq (IP Logged)
March 22, 2010 07:23PM

Tikrai žinau, kad Oginskio Polonezą groja Lietuvos Nacionalinis Orkestras vadovaujamas Juozo Domarko. Pas juos ir reiktu kreiptis.
Kiekvienais metais su šiuo kūriniu atidaromas Plungės M. Oginskio muzikos festivalis ir jame groja būtent anksčiau minėtas orkestras
Sekmės beieškant
Re: Oginskio "Polonezas"
*Donatas (IP Logged)
March 23, 2010 11:47AM

Cia gali buti, kad rasi tik orkestro partijas ;)

Pvz. J.Straus vater Radeckio marsa visi groja, nors Lietuvoje yra tik partijos. Dirigentai mintinai diriguoja :)-D
Re: Oginskio "Polonezas"
RimasG (IP Logged)
March 23, 2010 12:28PM

Taigi ir dalį operečių teatruse iš klavyrų diriguoja. Žinau atvejų, kai patys orkestrantai panoro susimažinti orkestro sudėtį, atseit "dingo" kai kurių medžio ir vario antrųjų-trčiųjų balsų partijos :) Taip ir liko. Kiti kopijavosi jau iš nepilno komplekto. O kiek dar eina spektaklių, kur partijos būna iš skirtingų redakcijų... Klavyre šito nesimato, o muzikantai pamažėle prisitaiko. Nemaža dalis džiazinės orkestrinės muzikos leidėjų platinama tik direkcionas+partijos pavidalu.
Sorry, only registered users may post in this forum.