midiaudio logo

Finale. Tušti taktai

aldas d. (IP Logged)
April 20, 2010 11:34AM

Sveiki.
Maža bėdelė. Nerandu, kaip parašyti tuščius taktus, t.y. kad būtų viename takte stora linija, ir virš jos, tarkim, skaičius 3 (Praleisti tris taktus). Nežinau, ar suprantamai parašiau ko man reikia...
Re: Finale. Tušti taktai
RimasG (IP Logged)
April 20, 2010 01:16PM

Aldai, palikit tuos tris, ar kiek ten reikia, taktus VISIŠKAI NEUŽPILDYTUS, t.y tik su default'inėm pauzėm. Selection Tool. Pasižymite visus reikalingus "sutraukti" taktus. Right click. Multimeasure Rests>Create. ir tiek bėdų :)

Sėkmės!
Re: Finale. Tušti taktai
aldas d. (IP Logged)
April 21, 2010 11:21AM

Aciu, Rimai, kaip visada:)
Re: Finale. Tušti taktai
wellnesss (IP Logged)
May 18, 2010 03:19AM

Patarimas aldui, kada nors prie progos, esant kazkiek laiko laisvo, pasinagrineti sybeliu. Ten visi siti dalykai daug paprastesni ir lengviau issprendziami :)

\m/
Re: Finale. Tušti taktai
RimasG (IP Logged)
May 18, 2010 05:42AM

wellnesss Wrote:
-------------------------------------------------------
> Patarimas aldui, kada nors prie progos, esant
> kazkiek laiko laisvo, pasinagrineti sybeliu. Ten
> visi siti dalykai daug paprastesni ir lengviau
> issprendziami :)

Mitas. Tiesiog tokia mada: "kieti vyrai" dirba tik su Sibu.
Jei kam kyla klausimų su Finale, nereiškia, kad jų nekils su Sibu :)
Pagaliau čia Finale distributoriaus forumas B)
Re: Finale. Tušti taktai
aldas d. (IP Logged)
May 18, 2010 02:30PM

Wellnesss, ačiū už patarimą, bet aš liksiu su Finale.
Gal būt aš kaip užsispyręs ožys ir dar konservatorius, bet labai nemėgstu mėtytis ( pradėjau su Omnitel, ten ir likau, pirmos lėkštės Zildjian - kitokių nenoriu). O labiausiai erzina agresyvi reklama iš šalies... Visi man Siba tik ir bruka. (beja, aš esu truputį jį nagrinėjęs). Koks skirtumas, kas su kokia programa dirba, jei rezultatas tas pats. Pažįstu žmogų, kuris rašo tik su Cubase, nors tai ne natų rašymo programa. Na ir kas? Jis taip išmoko, ir jam taip patogiau... Be to, šiame forume į visus klausimus susijusius su Finale mielai (ir labai operatyviai:)-D) visada atsako p.Rimas, kuris man yra neabejotinas autoritetas. Ačiū Jums, Rimai G.(tu)
Re: Finale. Tušti taktai
wellnesss (IP Logged)
May 24, 2010 02:29PM

Reklamos niekas cia ir nedaro, o juo labiau nekisa jos agresyviai :) cia seip. O del to kad "kieti vyrai" dirba tik su sybelium, tai manau kad irgi nera visiskai teisybe, juolab su finale bent man asmeniskai truputi sunkiau gaudytis.

\m/
Re: Finale. Tušti taktai
RimasG (IP Logged)
May 24, 2010 05:59PM

Na, kaip čias pasakius... kadangi atėjo toks metas, kai be kompo nebeišsiverčia nei vienas raštingas žmogus, tai ir natas ima rašyti nebe ranka. Pažįstu ne vieną žmogų, kuris ruošėsi pereiti prie kompiuterinės natografijos. Žinoma, diskusijos, klausimai nuo ko pradėti... kai užsimeni apie Finale, iš kart momentinė reakcija: ne, ne, niekada, nes Finale totalus š**** Noriu Sibelijaus. Net nečiupinėję žino, kas yra "caca" ir kas "kaka". Aš pats labai dažnai susilaukiu priekaištų: na kaip tu, protingas žmogus, gali su ta Finale? Eik greičiau prie Sibo, tai kietas būsi!
Tačiau studentų, muzikos mokytojų ir t.t. tarpe Finale vis dėl to populiaresnė.
Kita vertus, gal Sibas ir "patrijotiškiau" - gi jo gamintojai europiečiai iš UK, o Finale USA produktas.
Kad Sibelius gera ir profesionali programa - neginčysiu. Tačiau kai kurie sprendimai jame mane pvz. erzina. Gal dėl to ir nepereinu, nors ir bandžiau. Neprilipo. O gal aš per durnas tokiai kietai programai, t.y. ne "kietas". Nors šiaip jau dirbti galėčiau be didelių problemų. Tiesa, reiktų pakeisti nemažai refleksų. Bet... netraukia ir gana. Tiek to jau, liksiu provincialiu retrogradu, mužiku ir nebandysiu lygiuotis į "kietuosius". Kur jau ten man iki jų... :)
Sorry, only registered users may post in this forum.