midiaudio logo

Su naujo sezono pradžia!

RimasG (IP Logged)
September 04, 2010 12:45PM

Aū-ū-ūūūūū!

Ar dar liko Lietuvoje muzikantų, muziką benorinčių užrašyti natomis?

Kažkaip ir kažkodėl per vasarą mūsų gija visai "nususo" :) Čia tinginystės ar kitoks virusas įsisuko?

Ekstremalus vasaros karštis baigės. Štai prasidėjo naujas sezonas. Atsipūtę pabendraukim. Ne tik "finalistai", bet ir "sibelistai", bei visi likę visų rūšių "...istai". Temos - nuo kompiuterinės natografijos technologijos, know-how, muzikos teorijos, iki muzikavimo filosofijos :) Jokių apribojimų. Tabu tik nelegaliai produkcijai ir informacijai apie ją.

Sveikinu visus forumiečius su naujo sezono pradžia!

Linkiu malonaus ir dalykiško bendravimo.

Sėkmės visiems!
Re: Su naujo sezono pradžia!
Silvestras (IP Logged)
September 07, 2010 11:13AM

Ačiū gerb. Rimai už linkėjimus ir iškart norėjau pasiteirauti, gal tenka susidurti su šiuolaikine notografija, konkrečiai- reikia surinkti K. Pendereckio "Fluorescenes" orkestrui, ir ar dar mažai suvalgiau druskos, ar Sibelius tiėsiog nėra tam skirtas?
Re: Su naujo sezono pradžia!
RimasG (IP Logged)
September 07, 2010 04:14PM

Apaskritai visur, kur baigiasi "normali" notacija ir prasideda visokie simboliai bei paveikslai, visose notacijos programose prasideda komplikacijos. Šiuolaikinėje notacijoje realios patirties neturiu, nes visa ką darau pakanka galimybių užrašyti normaliomis natomis, o perrašinėjimais neužsiimu.
Daug ką galima panaudoti kombinuojant specialius muzikinius šriftus, kurie paprastai susiinstaliuoja kartu su programa, reikiamus simbolius didinant bei mažinant. Karpštalynės ir "chemijos" bus pakankamai, tačiau naudojant specialius grafinius įrankius ir viską kombinuojant išeitį visada galima surasti. Tik šiuolaikinės partitūros autorinę grafiką gali būti sunku perkelti į partijas, ypač tais atvejais, kai partitūrose piešiami "bendri žemėlapiai".
Apie Sibo "tinkamumą" šiuo atveju negaliu nieko nei pasakyti, nei komentuoti, tačiau žinau, kad ten yra pribambasų šiuolaikinei notacijai. Be manualo, go gero, neapsieisi :) .

Sėkmės!

**Rimas G.
Re: Su naujo sezono pradžia!
Silvestras (IP Logged)
September 07, 2010 05:37PM

Tai gi ir tenka krapštytis kuriant savo House Style, kol kas lengvesnės išeitiės neradau,:), kol kas po ranka tik pora rusiškų vadovėlių, bet ten tik bendri klasikiniai dalykai, teks į pagalbą kviestis visagąlį google :)
Re: Su naujo sezono pradžia!
*Donatas (IP Logged)
September 13, 2010 11:26AM

K. Pendereckio "Fluorescences"? :S gerai, kad ne "Polymorphia".

Silvestrai, nezinau sutarties salygu, bet iskart atsisakyk.

Pasirasysi- iklimpsi i tokia beda...

Zmones (tame tarpe ir programuotojai) sedi metus, kad suvestu (is principo) toki dalyka padoriai i kompiuteri. Atsimink, kad dar partijas daryt reikes!!! Ten gal daugiau visokias kaladeles reiketu paisyt, o ne natas. Sibelius tikrai tam nepritaikytas, cia gal daugiau su Score programuot reiketu, arba per Powerpainta paisyt spalvotai :)

Siaip idomu kas cia uzsake toki dalyka, nes siaip jau niekas tokiu dalyku su kompu nebesurinkineja, naudoja rankrascio faksimile. Baisios sanaudos gaunasi laiko ir pinigu :)

As rimtai, jei neisprotejai, ir is to nenusipirksi namo - atsisakyk :)


Sekmes
Re: Su naujo sezono pradžia!
Silvestras (IP Logged)
September 13, 2010 07:25PM

Taip gerb. Donatai, tikrai įsitikinau, kad Sibelius nelabai tam tinka :),reikia papildomų grafikos programų, bet matyt išprotėjau, nes tai ne užsakymas, o mano užsispyrimas:). Ačiū už geranoriškumą:)
Re: Su naujo sezono pradžia!
*Donatas (IP Logged)
September 14, 2010 09:30AM

Gerb. Silvestrai

Puikus zingsnis! Cia tada jau kitas reikalas. Jei bus negaila imesk nors viena demo puslapi uzbaigta i foruma. Baisiai idomu paziuret kaip pavyko. Cia butu rimtas dalykas ne tik siame forume...

Man tokiu rimtu daryt neteko, bet kiek esu panasaus dares, tai galima ir Sibelijuj tikrai nemazai padaryti per Lines ir CTRL+Z. Dar galima ir specialius noteheadus pasidryt ir pan. Blogiausia, kad darant didesne partitura Sibas megsta nei is sio nei is to ismetyt viska. Kai padarai puslapi butina uzlokint butinai. Man su senesnem versijom buvo taip, kad kiekviena puslapi versdavau i PDF, o po to visus PDFus sujungdavau i viena faila, nes jei net padarai Undo Sibas atgal nesumeto labai tiksliai. Dar, grafinese programose kai nupaisai ka gerai yra pazymet hide bacground, tada uzdejus ant partituros Sibe matosi penklines.
Sekmes!

Pagarbiai
Re: Su naujo sezono pradžia!
RimasG (IP Logged)
September 14, 2010 10:47AM

Smalsu dėl ko tas užsispyrimas. Ir būtent Pendereckis. Treniruotė meistriškumui ar kas kita?
Re: Su naujo sezono pradžia!
Silvestras (IP Logged)
September 15, 2010 08:10AM

Taip, gerb. Donatai, pats darbuojuosi su 4 versija, tai PDF gera išeitis, kiek bandžiau 6 demo, atjungus magnetic layout funkciją, padėtis kur kas geresnė ir galimybių nestandartinėms situacijoms nepalygint daugiau ir padaryti galima ištiės daug, tik va maža smulkmenėlė, demo versijoje nėra save as...:). Gerb. Rimantai, kas dėl užsispyrimo, tai labai paprasta, vasarą, kad neatgrubtų rankos, sumaniau imtis, laisvesniu laiku, kažko nestandartinio, tikslas - geriau pažinti programą, pasitikrinti savo "lygį", patobulėti...O tuo metu po ranka papuolė minėta Pendereckio partitūra, kuri pasirodė, gan iššaukiančiai, na ir nusprendžiau susigrumti su ja :), bet prašau neužpykti, bet tai ką "pribūriau" su 4 versija tikrai kol kas nedrįstu paviėšinti.

Pagarbiai
Re: Su naujo sezono pradžia!
Gintas T. (IP Logged)
September 15, 2010 02:28PM

Hmm..o tai gal Sibelius-6 jau tam geriau pritaikytas8-)
Re: Su naujo sezono pradžia!
Gintas T. (IP Logged)
September 15, 2010 04:50PM

Na jeigu čia kalba apie šitą eina....tai tokios programos dar niekas nesukūrė :D:D:D. [URL=http://img7.imageshack.us/i/krzysztofpendereckimusi.jpg/][IMG]http://img7.imageshack.us/img7/2020/krzysztofpendereckimusi.jpg[/IMG][/URL]
Re: Su naujo sezono pradžia!
RimasG (IP Logged)
September 15, 2010 06:33PM

Silvestrai, PM žinutė man kažkodėl neprieinama.
Re: Su naujo sezono pradžia!
*Donatas (IP Logged)
September 15, 2010 07:46PM

Sutikit, tas psl. is kaires, kazkaip banaliai atrodo, o is desines jauciasi genijaus ranka...(:D
Re: Su naujo sezono pradžia!
Silvestras (IP Logged)
September 16, 2010 06:19AM

Taip Sibelius 6 nėra ką ir kalbėti - žymiai geriau, bet manau visi suprantat dabartinę padėtį meno, muzikos mokyklose ir tikrai programinės įrangos atnaujinimas nėra pirmaeilis dalykas, o kaip išlikti.
Sorry, only registered users may post in this forum.