midiaudio logo

Ar yra kokia tai programa...

Gytas (IP Logged)
December 30, 2010 11:47PM

Sveiki. Turiu toki klausima. Ar yra tokia programa, kurioje prijungus MIDI klaviatura ir grojant, ekrane (programoje) automatiskai rasytusi natos, su viskuo (su pauzem, su taskais), na manau suprantant. Aciu is karto! :)
Re: Ar yra kokia tai programa...
linutisp (IP Logged)
December 31, 2010 12:17AM

Apverčiu klausimą.Ar yra tokia,kuri to nedaro?
Re: Ar yra kokia tai programa...
Gytas (IP Logged)
December 31, 2010 04:59PM

Nu as jusu klausiu.
Re: Ar yra kokia tai programa...
RimasG (IP Logged)
January 01, 2011 12:17PM

Taip, profesionalios notacijos programos Sibelius ir Finale tai gali.
Bet su viena sąlyga: tekstas turi būti sugrotas idealiai, nes jos minčių neskaito, o tik tai ką paspaudei. O šiaip jau daug produktyviau ir paprasčiau yra rašyti tiesiog natomis. Profi paprastai tokiu rašymo būdu nesinaudoja, kadangi taip parašius vistiek reikia nemažai redaguoti. Kol muzikinis yekstas visiškai elementarus, galima rašyti ir spaudant MIDI klaviatūrą.
Re: Ar yra kokia tai programa...
stepas.b (IP Logged)
February 26, 2011 02:55PM

Tęsiant temą "ar yra tokia" norėčiau ir aš paklausti: ar yra tokia programa kuri gali aranžuoti kūrinius? Pvz., kaip į kokią skalbyklę įmetei audio, pdf, ar dar kokios notacinės programos failą su kūriniu balsui ir orkestrui, o ištraukėi - aranžuotą fortepijonui (tegu ir labai elementariai) 8-)

Klausimas čia kaip iš fantastinės srities, bet vis dėlto - klausti ne nuodėmė :-0

http://stepasbidva.puslapiai.lt
Re: Ar yra kokia tai programa...
RimasG (IP Logged)
February 28, 2011 02:12PM

Ne.
Nėra tokios "skalbyklės". Ji praktiškai neįmanoma dėl daugelio objektyvių technologinių priežasčių. Šia tema kažkada šiame forume esu rašęs.

Klavyrą iš partitūros nesunkiai galima pasidaryti profesionalioje notacijos programoje. Jei nori, kad būtų tikras klavyras, reikės padirbėti pačiam. Tačiau yra ir automato galimybė. Tiesa, vis tiek reikės pasirinkti ką iš partitūros įtraukti, o ko ne.
Vienžo, legenda, kad "kompas viską daro", pakanka tik "paspausti knopkę", kol kas ir tėra legenda, kuria, beje, labiausiai noriai tiki tie, kurie praktiškai su panšiomis problemomis nesusidūrė :)
Re: Ar yra kokia tai programa...
Nautilus (IP Logged)
April 03, 2011 02:28PM

Geriausiai yra ,jeigu tavo sintezatorius turi funkciją "quantize". Tuomet sugroji ir įrašai į atmintį. Padarai "quantize" ir paspaudi "play". Tuomet viską idealiai sugros ir viską ideliai įrašys.

Ir tiek reikalų.
Re: Ar yra kokia tai programa...
Nautilus (IP Logged)
April 03, 2011 02:30PM

Bet čia turint gerą workstation'ą...
Re: Ar yra kokia tai programa...
remi_s (IP Logged)
April 04, 2011 07:07PM

Naudok DAW (Cubase, Nuendo, Reason ir t.t.t) ir ishspresi savo problemike tuo pachiu susikurdamas ju dar daugiau:)
Re: Ar yra kokia tai programa...
Rajmis (IP Logged)
December 30, 2011 03:40PM

Su sibeliaus programa galima nesunkiai įgroti partijas įvairiems instrumentams, ar akompanimentus. (Man tai nesunkiai pavyksta. Ir notacija tokia, kokia ir privalo būti) Tiesiog reikia šiek tiek pasiknisti su nustatymais. Visa problema yra direct monitoringas + delay, kuomet pasileidi kliką, o natas rašo šiek tiek vėliau ir gaunasi su daugybe pauzių ir kt. ritminių fokusų. Tam yra playback devices/audio engine options/ nustatymai, kur galima pasirinkti mažesnę asio setup'e asio buffer latency vertę, nei siūlo by default, bet to dar negana. (aišku, būtinai reikia, kad būtų instaliuotas asio driver'is :)) Vėliau reikia pažaisti su buffer size'u, kad latency būtų kuo mažesnė. 3-5ms. Nereikia spausti iki 0. Nėra tikslo, nes tai yra milisekundės. Ir flexi time options nustatymai, kur reikia nusistatyt, kad grosite non rubato (Flexibility of tempo), pamąstyti, į kiek balsų mažiausiai galima, arba reikia surašyti būsimą faktūrą. Notation lentelėje nusistatyti smulkiausią ritminę vertę (adjust rhythms minimum duration. (Aš naudoju maksimaliai šešioliktinę, aišku viskas priklauso nuo partitūros sudėtingumo, jei smulkiausia nata aštuntinė, tai nėra prasmės nurodyti šešioliktinę, nes vėliau bus reikalingos korekcijos, kam gaila laiko.) Staccato ir kitas žymas galima palikti, arba atitinkamai sumažinti, ar pakelti, nors aš to nedarau. Nusistatyti klaviatūros split'ą, jei rašote fortepijonui, arba instrumentui per 2 penklines. Ir viskas. Pažymi penklinę(es), pasileidi flexi time, vieną taktą palauki tuščią ir pirmyn! :) Groji, o tau rašo nateles, tik spėk žiūrėti - kaip gražu B) Aišku, kad reikia pagal klick'ą ritmiškai groti, bet juk galima nusistatyti tempą tokį, kokį nori :) Štai taip. :)
Re: Ar yra kokia tai programa...
RimasG (IP Logged)
December 30, 2011 08:54PM

Aš niekaip negaliu suvokti, kodėl muzikantai taip paniškai vengia natų rašto ir paties rašymo natomis. Taigi muzikinį tekstą užrašyti grafiškai teisingai yra daug mažiau sąnaudų reikalaujantis procesas, nei kvantizuoti, redaguoti ir dar paskui visaip kitaip sau sukti smegenis :) Ir vis kažkodėl nori bet kokia kaina išgauti paslaptį apie "stebuklingą knopkę", kur paspaudus viskas pasidarys automatiškai. Pakaks tik panorėti mintyse.

Tiek [i]Sibo[/i] [b]Flexi Time[/b], tiek panašus [i]Finale[/i] įrankis [b]Hyperscribe Tool[/b] ir užrašymo galimybė realiame laike turi daugybę trūkumų. Ypač jei faktūra kiek sudėtingesnė, reikia skirstyti į sluoksnius, nurodyti konkretų natos pabaigos laiką (tai ypač svarbu orkestriniuose reikaluose), atsiranda taip vadinamų "nereguliarių natų grupių - triolių, kvintolių, net ir elementarios polifonijos ir t.t., ir pan. Žinoma, sunku ginčytis su tais, kuriems nerūpi užrašymo tikslumas ir kiti būtini natų grafikai dalykai. Kol tekstai visiškai elementarūs, galima bandyti ir skenuoti, ir rašyti realiame laike su Flexi ar Hyperscribe, tačiau vargu ar tai padės profesionaliai spręsti notacijos problemas. Yra tekę groti iš Cubase "gamintų" natų, panaudojus grafiką iš atkirų takų. Na, kaip čia pasakius... natos yra, tačiau realiai groti iš jų labai nepatogu dėl akivaizdžių vizualinių trūkumų.

Na, pakaks burbėti. Su Naujaisiais visus! Net ir tuos, kurie nekenčia rašymo natomis :)
Re: Ar yra kokia tai programa...
sauliusmick (IP Logged)
January 02, 2012 10:50AM

Ir aš noriu pasveikinti visus kūrėjus ir atlikėjus su Naujaisiais metais ir pritariu p.Rimui, netingėkim rašyti natomis ir groti iš jų..... Linkėjimai iš Suvalkijos
Sorry, only registered users may post in this forum.