midiaudio logo

Dėl MusicPad Pro

stepas.b (IP Logged)
February 26, 2011 03:03PM

Pastarosiomis dienomis labai susižavėjau vienu daikčiuku. Tai būtų [b][url=http://www.musicpad.co.uk/musicpadspec.html]MusicPad pro[/url][/b]. Atpažysta ne tik pdf, bet ir daugelio notacinių programų failus. Tik va, žiūrint specifikacijas, man pasirodė truputį silpnokas, lyginant, kad ir su tuo pačiu iPad'u. Gal kas naudojatės tokiu daiktu, gal žinot ar juo prekiaujama Lietuvoje, gal yra geresnių alternatyvų?

http://stepasbidva.puslapiai.lt



Edited 1 time(s). Last edit at 02/26/2011 03:04PM by stepas.b.
Re: Dėl MusicPad Pro
RimasG (IP Logged)
February 28, 2011 02:28PM

Na, jei teisingai supratau, tai yra "reader" tipo aparatas. Aukštos technologijos pribambasas ir tiek. Pabandykit realiai įsivaizduoti atlikėją su tokiu apartu ant scenos :) Arba orkestrą, kuris vietoje pultų ir natų ant jų turi krūvą tokių daikčiukų. O kaip tada natose darytis remarkas, redaguoti "čia ir dabar", rašytis štrichus ir t.t.? Koks jo tiesioginis pritaikymas? Įtariu, kad vienintelis potencialus privalumas - galimybė su pedaliuku vartyti natas :)
Re: Dėl MusicPad Pro
stepas.b (IP Logged)
February 28, 2011 06:49PM

Tai, kad ir scenon nešasi, ir štrichus žymisi: [b][url=http://www.youtube.com/watch?v=4_wljkm7ZHM]YouTube VIDEO[/url][/b] arba [b][url=http://www.youtube.com/watch?v=Tw1xtpo7z6w]ČIA[/url][/b]

Kaip suprantu, ten yra instaliuota MusisReader programytė, kuri ir suteikia tokią galimybę daryti žymas partitūrose. Beje, ją galima įsidiegti ir į betkurį kompiuterį.

Dar kita alternatyva - [b][url=http://www.youtube.com/watch?v=oOR3E3RM5Es]PLANŠETAI[/url][/b] arba [b][url=http://www.youtube.com/watch?v=Y9d_rUm3B1Q]štai čia[/url][/b][b][/b]

Daugelis naudoja tam ir IPad'ą, tačiau jo ekranas truputį mažokas. Nežinau, bet gal tai visai nauja alternatyva, kuri nėra dar labai išpopuliarinta, todėl ir tie prietaisiukai dar pakankamai gremėzdiški. Tiesa, pedaliukas čia nėra būtinas - galima ir ranka brūkštelti per monitoriaus kraštą, tarsi verstum knygos puslapį.

Beje, yra ir kitas MusicPad Pro variantas - [b][url=http://corporate.freehandmusic.com/products-musicpadmaestro.php]MusicPad Maestro[/url][/b] kur monitoriuje laisvai telpa du puslapiai.

[b]Kaip tobuliausią variantą aš įsivaizduoju eilinę elektroninę knygų skaityklę, tik su žymiai didesniu displėjumi. Jei rinktis knaisojimąsi po dulkių pilnas popierinių knygų lentynas ar visą biblioteką, telpančią į vieną ranką (nors ir gremėzdišką), aš renkuosi pastarąjį variantą[/b] :-)

http://stepasbidva.puslapiai.lt



Edited 1 time(s). Last edit at 02/28/2011 06:52PM by stepas.b.
Re: Dėl MusicPad Pro
*Donatas (IP Logged)
March 07, 2011 02:15PM

cia ateitis, bet bandau isivaizduoti kaip koks nors blogiukas sukuria scripta (virusa) ir visas simfoninis uzstringa kokiam 273 takte kartu su dirigentu, o ekrane atsiranda spyga :)
Re: Dėl MusicPad Pro
stepas.b (IP Logged)
March 07, 2011 07:28PM

Internetas čia nėra būtinas, tad ir virusai turi labai mažai šansų įsiveisti. Kita vertus, juk kiekvienas mūsų žingsnis šiandien yra kompiuterizuotas, todėl manęs tokie dalykai nė kiek nestebina - tai jau sakyčiau - įprasta.

http://stepasbidva.puslapiai.lt
Re: Dėl MusicPad Pro
fulleman (IP Logged)
March 26, 2011 12:54AM

Idėja visai nebloga. Taupymas ir patogumas būtų nerealus ant popierinių visų dalykų.

O virusas ir be interneto gali pasiekti... juk natas įkels iš kompiuterio.
Jei prie JPEG prisikabina virusas - prie PDF tikrai problemų nesukels.

Planuose Ebooka turėjau, tai žiūriu reiks ieškotis kad tam reikalui galėčiau panaudoti :D
Re: Dėl MusicPad Pro
Dima (IP Logged)
May 26, 2011 01:03PM

fulleman Wrote:
-------------------------------------------------------
> Idėja visai nebloga. Taupymas ir patogumas būtų
> nerealus ant popierinių visų dalykų.
>
> O virusas ir be interneto gali pasiekti... juk
> natas įkels iš kompiuterio.
> Jei prie JPEG prisikabina virusas - prie PDF
> tikrai problemų nesukels.
>
> Planuose Ebooka turėjau, tai žiūriu reiks ieškotis
> kad tam reikalui galėčiau panaudoti :D

Velnias, tie ebookai turi blogybe - jei nebrangus, tai 5,6". O natoms reiktu bent 10", kad PDF lapas gerai matytusi.
As pats turiu 6" Sony, siaip realiai imanoma su juo butu, daznai dainu tekstus ten isimetu chalturom, galima pasizymeti ant teksto visko, panasiai kaip popieriuje, bet mazas ekranas. O didelis - kaina kanda. Nors... jei labai reikia;)
Sorry, only registered users may post in this forum.