midiaudio logo

Finale. mp3

aldas d. (IP Logged)
March 09, 2011 10:48AM

Sveiki. Kaip issaugoti darba, atlikta su Finale, mp3 formatu? Kazkada "mokslinio badymo/ieskojimo budu" buvau rades, dabar nerandu...
Aciu is anksto

Aldas
Re: Finale. mp3
RimasG (IP Logged)
March 09, 2011 11:56AM

Nebepamenu tiksliai nuo kurios versijos tai galima padaryti, tačiau yra viena būtina sąlyga: MIDI/Audio nustatymuose būtinai turi būti Play Finale Through MIDI. Kitaip "plaukios tempai".

Išsaugoma tokiu būdu:

Menu>File>Export To Audio File.
Pažymėti MIDI ir pasirinkti išsaugojimo direktoriją.

Jei dirbama su Garritan Personal Orchestra, išsaugoti galima tik WAV formatu.
Re: Finale. mp3
aldas d. (IP Logged)
March 09, 2011 12:05PM

Aciu. bandysiu
Re: Finale. mp3
aldas d. (IP Logged)
March 09, 2011 12:32PM

G.Rimai, turiu dAr kelis klausimus:
1. Rasau dixa. piano rasau tik harmoninemis funkcijomis. Kaip padaryti tuos pasvirusius bruksnelius, t. y. ketvirtiniu judejime? man, pvz, reikia, kad 4\4 metre paskutineje ketvirtineje keistusi harmonija? (gitaros partijose daznai taip rasoma)
2. Drums partijoje noreciau uzrasyti tik tutti akcentus (virs pasikartojancio ritmo - panasaus i procentu zenkla). Kaip?

Aldas
Re: Finale. mp3
RimasG (IP Logged)
March 09, 2011 01:08PM

Dėl harmonijos. Dažniausiai darau taip:
Viską užrašau natomis, nekreipdamas dėmesio ar gali realiai pvz. gitara paimti akordą tokiu natų išdėstymu (pats gitara groti nemoku). Svarbu pats harmoninis ir ritminis piešinys.
Tada iš Instrument List atjungiu opciją "Chords", o su Chord Tool parašau harmoniją simboliais.
Tada Staff Tool. Ten kur reikia rodyti konkretų ritminį piešinį, naudoju Rhythm Notation opciją, o kur tai nebūtina, tiesiog Slash notation. Šitai padaroma paprastai: pasižymime tai, ką norime "slėpti" po Slash arba Rhythm Notation, Kompe spaudžiam "S" arba "R". Galima ir ant pažymėtos vietos Right click ir pasirinkti iš sąrašo. Čia surašiau nemažai teksto, tačiau realiai tai daroma labai operatyviai ir patogiai.
Chords funkciją atjungiu dėl paprastos priežasties: playback'e kompas akordą groja ten, kur parašytas simbolis. Jei nori ritminio piešinio, turi rašyti akordą ant kiekvienos smulkios natos. Taigi atjungiu vien dėl to, kad man nedrožtų akordų kur nereikia, o ir jų išdėstymus kompas parenka dažnai... na, sakyčiau "įdomiai", ypač kai kalba eina apie alteruotus akordus, nonakordus ir pan.

Dėl antro klausimo.

Šitai galima padaryti, tačiau dabar negaliu spontaniškai paaiškinti kaip. Technologiškai tai nėra visai elementaru, o pats tokia funkcija nesinaudoju, nes visus akcentus mėgstu išrašinėti konkrečiai natomis su visa Drums faktūra.
Pats lyg ir esu kažkada daręs, tačiau pamenu, kad buvo daug vargo, nes kai pradedi iš Staff Tool daryti abreviatūras, atsiranda "nesusikalbėjimas" tarp sluoksnių. Kitaip tariant, abreviatūros pirmąjame sluoksnyje neleidžia matyti kitų. Kaip "apgauti" programą dabar negaliu paaiškinti, o paieškoti, sorry, labai neturiu laiko. Per TV eina programos promotion, koncertai balandžio pradžioje, prieš tai gi dar orkestrui bei dirigentui reikia ir surepetuoti, išmokti ir t.t., o aš dar tik įpusėjau...
Re: Finale. mp3
aldas d. (IP Logged)
March 09, 2011 01:32PM

Aciu, Rimai. Kaip nors susirasiu ir apgausiu pats:) Beje, uzklausiau, nes paties rasytas natas teko groti, kur toks "fintas" yra:) (tik neatsimenu kuriose). Reiskias, imanoma, tik reikia pasikrapstyt...
Re: Finale. mp3
RimasG (IP Logged)
March 22, 2011 09:41AM

Aldai,
Va, radau nuorodą, kur išsamiai paaiškinta, kaip galima parašyti Drums partijoje tik tutti akcentus (virš pasikartojančio ritmo - panašaus į procentų ženklą).

http://www.specialmillwork.com/finaletips/JazzDrumNotation-Part2.pdf

Tik ten nustatymuose vietoje [i]Slash Notation[/i] Jūsų atveju reiktų pasirinkti [i]One(Two) bars repeat[/i]

Esmė ta, kad tai, ką norime rodyti parašyta natomis, turi būti [b]tik pakeistos galvutės[/b], o ne paversta Rhythm Notation, kas šiaip atrodytų visai natūralu.
Re: Finale. mp3
aldas d. (IP Logged)
March 22, 2011 10:12AM

Ačiū labai(tu)
Re: Finale. mp3
aldas d. (IP Logged)
May 26, 2011 12:56PM

Gėda prisipažinti, bet nerandu kaip atjungti Chord opciją, nes ir man grojant playback ausį drožia... Gal galima smulkiau, kur rast tą instrument list su Chord opcijos atjungimu?
Re: Finale. mp3
RimasG (IP Logged)
May 26, 2011 02:10PM

Vienas būdas:
[b]Chord Tool[/b]
[b]Menu>Chord[/b]
Nuimti varnelę [b]Enable Chord Playback[/b].

Kitas būdas:
[b]Menu>Window>Instrument List[/b]
Skiltyje [b]Staff Name
[/b] iš iš to instrumento, kur nereikia chord playback'o, drop-down menu ties [b]Chords[/b] spragtelti skiltyje [b]Mute[/b].
Re: Finale. mp3
aldas d. (IP Logged)
May 26, 2011 04:40PM

Va, pasirodo, kaip viskas paprasta... O aš, kaip cholerikas, viska spaudinėju, ir vis tiek nerandu...:) Ačiu, eilinį kartą(tu)
Sorry, only registered users may post in this forum.