midiaudio logo

Perrašymo kaina

Darijo77 (IP Logged)
January 05, 2012 04:15PM

Sveiki,
Iš karto atsiprašau,jei buvo jau rašyta panašia tema.
Norėčiau pasiteirauti kiek reikėtų prašyti už didelės apimties
perrašymo kūrinį?
Pavyzdžiui J.Štrausas baletas ,,Žydrasis Dunojus''
Čia yra klasikinė muzika su 24 numeriais.
Grynos muzikos Iveiksmas - 61min. ir IIveiksmas - 50min.
Butų labai įdomu išgirsti nuomonių.
Re: Perrašymo kaina
*Donatas (IP Logged)
January 06, 2012 12:02PM

Oo, sveikinu, rimtas uzsakymas.

Yra trys budai:

1: taktais

2: puslapiais

3: is anksto sutarta suma uz visa kurini

jei tuo paciu reikia pateikti ir visas viso baleto instrumentu ir t.t. partijas tai cia dar atskiras klausimas.

Matau, kad Darijo77 daznokai cia raso ir zinoma turi patirties, t.y. puikiai supranta kokio cia mastabo darbas, o jei su partijomis, galima sakyti grandiozinis :)

Siulyciau pasitarti su uzsakovu kiek jis aplamai daugiausiai ir garantuotai gali skirti siam reikalui ir tada sutikti arba ne. Kad nebutu taip, jog darbo milijonas, o uzsakovas paprasciausiai neturi tiek pinigu.

Jei daryti rimtai, tai reiketu keliese ir dar tureti zmogu (redaktoriu), kuris perziuretu ar nera klaidu (o ju visada buna). Klaidu taisymas labai nuobodus ir sunkus darbas.

Labai svarbu sutarti su uzsakovu tikslia data (dead line) iki kada veliausiai reikia padaryti viska ir ar realu visa tai padaryti.

Atsiprasau, kad nieko konkretaus neparasiau, gal Rimas parasys, gal net tiesiai i el. p. :)

Sekmes
Re: Perrašymo kaina
RimasG (IP Logged)
January 07, 2012 01:57PM

Deja, negaliu nieko detalizuoti, nes perrašymu neužsiimu.
Kiek žinau, perrašymo taktais niekas ant svieto neskaičiuoja. Yra metodika skaičiuoti freimais, t.y. tik užpildytais taktais (kur užpildyti tik pauzėmis - neskaičiuojama). Priklausomai nuo freimo sudėtingumo ir kaina. Freimas reiškia taktą "horizontaliai ir tik vienoje penklinėje. partitūrinis taktas turi tiek freimų, kiek eilučių užpildyta vertikalėje. Fortepioninėje faktūroje vienas taktas = vienas freimas. Pulsapis taip pat nėra rodiklis, nes tai labai neapibrėžtas mato vienatas, juolab, kad puslapių galima nesunkiai "prigaminti" maketuojant.
Turbūt realiausia tartis dėl terminų (dead line), kiek tam reikalui užsakovas gali skirti ir ar primtina summa summarum tai pačiam. Apie realius tarifus mūsų sąlygomis sunku kalbėti. Pagaliau kiekvienas dirbantis turi savo kainą. Galima svaičioti, kad negalima nuvertinti darbo, kad užsieniuose... ir t.t. tačiau mūsyse tai vargu ar produktyvu. Ypač žinant, kad administracija paprastai "supranta" apie natų kainą ir ją toleruoja tik tiek, kiek kainuoja popierius kopijavimui. Kainuoja ne natų leidyba, jų pirkimas, o tik popierius. Toks jau mentalitetas.
Beje, samdyti redaktorių būtų pernelyg brangu: reiktų dalinti ir taip jau sąlyginai mizerną sumą. Be to redaktorius turėtų būti itin kvalifikuotas muzikantas, be visa ko puikiai pasikaustęs muzikos rašyboje, be prikaištų valdantis notacijos programą, kad operatyviai galėtų taisyti potencialias klaidas :) Realiai belieka pasikliauti playbac'ku ir savo ausimis.
Klaipėdos teatre jau yra žmogus, užsiimantis kompiuterine notacija, tačiau jis dirba 0,5 etato ir kartas nuo karto daro tai, kas būtiniausia, taigi sunku apie tarifus ir kalbėti. Turiu vieną bičiulį Jekaterinburgo operhause, kuris yra profesionalus perrašinėtojas. Žinau, kad dirba ne vienas, t.y. komandoje turi žmogų (ar net kelis), galėčiau paklausti kaip jie ten tvarko savo virtuvę, tik negaliu garantuoti, kad atsakymą gausiu labai greitai.
Re: Perrašymo kaina
Darijo77 (IP Logged)
January 07, 2012 05:00PM

Ačiū labai Donatui ir Rimui už protingas mintis.Manęs užsakovas dar tik teiraujasi kiek maždaug galėtų tai kainuoti.Dar tik derybų pradžia, ne užsakymas.Matyt logiškiausia suskaičiuoti pagal Rimo pasiūlyta metodiką taktus ir mąstyti freimais.Beje būtų tikrai įdomu išgirsti ir apie klaipėdiečio ar kolegos iš Jekaterinburgo nuomones.
Re: Perrašymo kaina
RimasG (IP Logged)
January 07, 2012 06:20PM

Apie klaipėdietį jau minėjau. Pats jo klausiau ir jis man pasakė tik tiek, kiek čia radote. Su Jekaterinburgu susirišiu artimiausiu metu.

Darijo77, prisiminiau ir radau savo archyve vieną dokumentą, kuris, gal būt, Jus sudomins ar bus naudingas. Jūsų e-adresas paslėptas, negaliu atsiųsti :) Jei ką, parašykit giedraitis@dudos.lt
Re: Perrašymo kaina
*Donatas (IP Logged)
January 08, 2012 12:35PM

Is anksto suskaiciuoti freimais, o t.y. bent mazdaug numatyti kaina imanoma, pagal jau esancia partitura. Toks dalykas butu irgi nemazai laiko ir pastangu reikalaujantis darbas...
Re: Perrašymo kaina
RimasG (IP Logged)
January 08, 2012 06:35PM

*Donatas Wrote:
-------------------------------------------------------
> Is anksto suskaiciuoti freimais, o t.y. bent
> mazdaug numatyti kaina imanoma, pagal jau esancia
> partitura. Toks dalykas butu irgi nemazai laiko ir
> pastangu reikalaujantis darbas...

Manau, kad pakaktų suskaičiuoti keletos būdingesnių faktūrų freimus, išvesti vidurkį ir padauginti iš taktų skaičiaus. tai būtų tiesiog kainos mąsto sąvoka. Žinoma, kad ne "aptiekoriškai" :)
Re: Perrašymo kaina
Darijo77 (IP Logged)
January 09, 2012 01:01AM

Bandžiau paskaičiuoti freimais ir man labai lengvai tai gavosi. Žinoma, kad ne ,,aptiekoriškai''.Primesti taktais kiekvieną dalį truko gal valandą. Litais pasirodė gan daug.Svarbiausia toje matematikoje yra freimo KAINA.Lietuviškais pinigais įvertinčiau (matematiškai) už vieną freimą 10-20 centų.Kol kas tiek minčių.
Re: Perrašymo kaina
RimasG (IP Logged)
January 10, 2012 10:50PM

Bet dar sykį norėčiau akcentuoti: yra skirtumas, kai liepiama perrašinėti bet kam, by tik mokėtų pakurti kompą, ir kai imasi žmogus nors truputį suvokiantis engraverio amatą. Patyręs engraveris, bent jau mano manymu, turėtų užduoti toną visiems rašantiems, o ne atbulai - kai rašantieji paišo ką nori ir kaip nori be jokios konkrečios sistemos, o paskui reikalauja, kad atlikėjai tai suprastų :) Pvz. mū9syse dabar pasitaikė dalykas, kai tie patys varpai buvo toje pačioje partitūroje įvardinti net keletu pavadinimų. Kas tai? analfabetizmas, ar tiesiog ignoravimas ar "specialiai" klaidinimas žmonių, kurie turės groti iš tokios partijos?
Re: Perrašymo kaina
Darijo77 (IP Logged)
January 11, 2012 07:02PM

Jūs kaip visada teisus p.Rimai.Tik jei paskutinės Jūsų mintys skirtos man, turiu pastebėti ,kad engraverio darbą dirbu jau ne pirmus metus.Jei perrašant partitūrą kyla klausimų,visada turiu galimybę pasiklausti ,,gyvų''muzikantų.Man šis darbas nėra juodo amatininko darbas.Man tai ir darbas ir hobis ir nuolatinio ieškojimo džiaugsmai.Beje kas liečia varpus,gal perrašinėtojas supainiojo kalbas- Bells(anglų),Campane(italų),Glocken(vok.),Kолокоа(rus.) ir t.t. Su mušamaisiais iš viso atskira kalba.Kaip sako D.Trumpas- nieko asmeniško, tik verslas.
Re: Perrašymo kaina
Darijo77 (IP Logged)
January 12, 2012 09:47PM

Atsiprašau,pasikarščiavau,nereikėjo...8-)
Re: Perrašymo kaina
RimasG (IP Logged)
January 12, 2012 11:19PM

Ai, čia mano personalinis "sopulys". Nieko asmeniško. Apie Jus net nepagalvojau. Greičiau apie tai, kas pas mus nūnai dedasi...
Re: Perrašymo kaina
janistrumpet (IP Logged)
January 27, 2012 04:59PM

perrašineju gana daug, pries keleta metu tik toki darba daugumoj ir dariau, dabar retai buna, nes kompozitoriai jau paties su kompu raso kuriant muzika. Skaiciuoju darba valandomis. Turiu ne maza patirti, tad lengviau numatyti, kiek laiko reikes darbui numatyti. Bet visados reikia matyti darbo pradini materiala- koks rankrastis, kiek hairpinu, dinamikos expres., artikuliaciju ir legaturu nauduojama. Plikos natos nieko nereiskia, nebent M.Lindbergo jaunistes kuryboje, kur jau visai atskira kalba. As darau taip, kad pereinu su akim kiekviena puslapi ir primetu, kiek laiko mazdaug reikes tam skirti. Deja, dazniausiai buna kad didelies apimcio darbe visados per maziai laiko iskaiciuoji, bet kuo didesnes apimties darbas, tuo darbo valandos kaina mazejo. Leidiklom visados pinigu gaila... Ir, kas keisciausiai, Uz partituros perrasima moka zymiai maziau, nei vertetu, nes nelabai suvokia, koki darba reik tam skirti, kad paskui jau partijuose maziau reiketu dirbti. Plius dalykas, kaip jau Rimas minejo, pasitaiko daug nelogiskumo pvz. styginiu grupeje - divizijos, solines vietos itt. Ta visa reikia paciam ismastyti arba klausti kompozitoriaus ir laikas visvien eina.
Galugalop sakyciau, kad taktais puslapiais skaiciuoti neimanoma.

p.s. Rimai, jei nesunku, imesk man i meila auksciau mineta dokumenta, kuris galejo dominti Dario77. Aciu!
Re: Perrašymo kaina
RimasG (IP Logged)
January 28, 2012 10:12AM

Nematau e-mail,o
Re: Perrašymo kaina
janistrumpet (IP Logged)
January 29, 2012 04:27AM

atsiprasau...
janisamantovs@apollo.lv
Sorry, only registered users may post in this forum.