midiaudio logo

Finale. Kelios skaitlinės

aldas d. (IP Logged)
January 26, 2012 11:36AM

Sveiki. Iškilo mažytė problemėlė...
Viename konkrečiame instrumente tiek ( tarkim) 2 , tiek 3 skaitlinės identiškos, t.y. muzikinis tekstas toks pats. Kituose instrumentuose tekstas skiriasi (todėl ir nurodytos skirtingos skaitlinės). Norėčiau šiam konkrečiam instrumente (rašydamas atskirą partiją) tiesiog uždėti p[akartojimo ženklus, ir suglauti skaitlinių ženklus vieną šalia kito (2 ir šalia 3). problema ta, kad Finale, kai tempiu 3 skaitlinės ženklą į norimą vietą, jį pririša prie takto, ir simbolis 3 virsta simboliu 2... Kaip tai padaryti?
Iš anksto dėkoju...
Aldas
Re: Finale. Kelios skaitlinės
janistrumpet (IP Logged)
January 26, 2012 02:01PM

Paprasciasiai pridek is naujo kaip nauja text ekspr. ir nekils jokiu problemu. Nes visvien tai darysi tik partijoje o ne partituroje. tik nepamirsk paskui is naujo perdaryti taktu numeracijos regionus, jei numeracija partijuose nurodai.
Re: Finale. Kelios skaitlinės
RimasG (IP Logged)
January 26, 2012 02:12PM

Siuo atveju skaitlinių ženklai by default "pririšti" prie automatinės funkcijos. Norint padaryti taip, kaip pačiam reikia, reiktų "senoviniu" būdu iš naujo pasidaryti visas skaitilines iš naujo ir prisegti ten, kur reikia. Kitaip tariant, tiesiog nesinaudoti gamykliniu presetu. Tada nebus jokių problemų. Automatas kartai maišo, ar ne? :) Nors man tai idealus įrankis. Didesnėse partitūrose labai nesunku netyčia pramesti eiliškumą. O jei dar pradedi "pjaustyti" ir t.t....
Jei darysi, kaip kolega minėjo - t.y. derinsi "rankinį būdą" su automatu, bus daugiau painiavos. O jei apskritai viskas priršta, kaip partitūroje, prie realios taktų numeracijos, vargu ar verta vargti su tais kartojimais. Repeticijose tai vargins ir gaišins.



Edited 2 time(s). Last edit at 01/26/2012 02:31PM by RimasG.
Sorry, only registered users may post in this forum.