midiaudio logo

finale

sauliusmick (IP Logged)
February 01, 2012 02:24PM

Sveiki, reikalas toks ar įmanoma 4/4 takte parašyti 4 pusines natas arba 2 sveikąsias. Partitūroje klarnetų partijoje parašytos 2 dvi pusinės per terciją ir dar dvi (na suprantu reikėtų du judesius groti greitai spaudant do ir mi, kitus du judesius rė ir fa) aišku galima parašyti ketvirtines ir reikalas išspręstas, bet vis dėl to...Tą ženklą ( nežinau kaip jis vadinasi (td) ) su trim brūkšneliais radau (:P)
Re: finale
janistrumpet (IP Logged)
February 01, 2012 08:13PM

Atsakyma rasi cia: http://forum.midiaudio.com/read.php?5,79944

Siaip jau naudinga pradzioje paskaityti ir kitu problemos, gal kartais savaji rasi. Jei tam kartui nereikes, bent jau kita kart zinuosi, kur ieskuoti.
Re: finale
sauliusmick (IP Logged)
February 01, 2012 09:18PM

Atsiprašau, pražiūrėjau, jo problema ta pati buvo (tu), o jau ir problemos nebėr (tu)
Re: finale
RimasG (IP Logged)
February 02, 2012 09:59AM

Ir dar vienas pakankamai svarbus niuansas, apie kurį, kiek pamenu, taip pat kažkuriame poste lyg ir rašiau:

Jei norime gauti "tremoluojančias" pusines, tremuoluojamą intervalą reikia rašyti ketvirtinėmis. Jei reikia sveikos natos, rašome pusinėmis, jei ketvirtinės su tašku - aštuntinėmis su tašku. Kitaip tariant, intervalą užrašome pusinėmis vertėmis nuo pageidaujamo rezultato.

O Janis šaunuolis! Ne šiaip čia "įsisuko" (tu) Viską išblusinėjo :)
Kaip Ryga laikosi?
Re: finale
RimasG (IP Logged)
February 02, 2012 10:10AM

Čia gal kaip idėja, tačiau, jei forumo šeimininkai neprieštarautų, gal galima būtų pritraukti ir daugiau žmonių iš, sakykim, Latvijos ar Estijos. Angliškai čia galima rašyti be problemų. Tik nežinau ar forumas palaiko kirilicą. Tiesiog bendravimo potencialaus patogumo dėlei. Rusiškuose forumuose, ypač kai užsidarė areo.ru, Finale problemos gana išblaškytos, sekti diskusijas gana nepatogu. MakeMusic Forum gal ne visiems, ypač vyresniems, ne visai 100% prieinamas dėl galimo šiokio tokio kalbos barjero...
Re: finale
aldas d. (IP Logged)
February 02, 2012 10:34AM

Nepalaiko kirilicos... Jau senokai administracijos norėjau paklausti - kodėl? O mintis labai gera.
Re: finale
visraktis (IP Logged)
December 19, 2012 10:34AM

Sveiki visi, norejau paklausti kaip pakeisti raktą viduryje takto pvz. 4/4 metras takte pirma ketvirtine tada keičiasi smuikas į boso raktą toliau dar 2 ketvirtines ir vėl keičiasi raktas.aciu 8-)
Re: finale
aldas d. (IP Logged)
December 20, 2012 10:48AM

Jau parasiau kitame poste
Sorry, only registered users may post in this forum.