midiaudio logo

Finale 2014

**Rimas G. (IP Logged)
November 04, 2013 03:14PM

Jau startavo :)

Išsamiau čia:

http://www.finalemusic.com/
http://finaletips.nu/index.php?option=com_content&view=article&id=96

**Rimas G.
Re: Finale 2014
**Rimas G. (IP Logged)
November 19, 2013 02:51PM

Pagaliau susiinstaliavau pilną Fin 2014 versiją.
Pirmi įspūdžiai gan geri. Bent jau toje apimtyje, kurioje naudoju programą. Nors http://forum.makemusic.com/ jau yra nemažai pastabų dėl įvairiausių smulkmenų, įspūdis, kad iš esmės programa dirba stabiliau, nei 2012. Ben jau mano PC Win7. Galima tikėtis, kad ilgai netrukus turėsime pataisymų "servispaką", kaip parastai ir būna.
Tikriausiai didžiausias privalumas - naujas stabilus "audiovariklis". Per porą gerų savaičių darbo su demo ir ilgą pamainą su pilna versija, nė karto nepakibo garsas. Kol kas VST GPO nebandžiau, nėra tam laiko.
Gana nemotyvuotai atrodo sprendimas išmesti "customize palettes" funkciją. Visada naudodavau Main Tool Palette. Jos beveik nespragsėdavau, tačiau, išmetęs nebūtinas ikonas, turėdavau tarsi monitorių, kuriame matyti, koks įrankis aktyvuotas. Dabar tokios galimybės nėra - turi matyti viską, kas ten sukišta ir prisireikia ypač retai. Arba išjungti visiškai ir dirbti "aklai".
Maloni naujovė, kad automatiškai suredaguoja alteracijos ženklus skirtinguose sluoksniuose ir jie vizualiai nebesidubliuoja. Taip pat automatiškai "susiveda" į vieną skirtingų sluoksnių pauzės, nebereikia specialiai redaguoti.
Dar vienas nebūdingas MakeMusic filosofijai dalykėlis - galimybė išsaugoti (tiksliau - eksportuoti) Fin 2012 formatu.
TGTools PRO kol kas reikia į plug-ins'ų aplanką įsikelti ranka.
Neblogai atrodo patobulintas Smart Shape Tool.

Šiaip jau pačiame darbo procese kokių nors radikalių pokyčių lyg ir nesijaučia, persimokyti lyg ir nereikėjo kol kas nieko :)
Ta va, tokie pirmieji įspūdžiai. Man patiko.

**Rimas G.
Re: Finale 2014
Vakaris (IP Logged)
November 27, 2013 08:56AM

Man visada kyla klausimas - kiek ir kokių turi būti programoje atnaujinimų, naujovių ir pakeitimų, kad šiuos pataisymus pristatyti visiems kaip naują produktą o ne upgreidą?
Parsisiunčiau ir aš išbandyti šį gėrį. Po pateiktų internete pristatymų nuteikė maloniai. Pasikeitusi aplinka taip pat mano akiai mielesnė, nei ankstesnės ikonos su vaikiškais paveikslėliais. Bet pradėjus dirbti nusivyliau... Rinkau 4 balsų chorinę partitūrą. 1-2 balsus tvarkė daugmaž gerai, bet 3-4 balsams teko net natų kotelių krypti keisti pačiam. Pakeistus kotelius, apsivertė ir lygos - jas taip pat teko tampyti ranka. Ne gana to net pačias natas ne visur sudėliojo lygiai vertikaliai (pusinė tenore nesutapo su pusine bose). Nesu aš profas natų programose, bet tai ką norėjau surinkti - elementaras. Viskas gerai, galima žemaitiškai kantriai viską sutvarkyti ranka, bet kam tokius „brokelius“ pristatyti kaip naują produktą?
Re: Finale 2014
**Rimas G. (IP Logged)
November 27, 2013 09:17AM

Na, tiesmukiškai suprantant, "nauja programa" turėtų skirtis nuo "senosios :) Tačiau, kiek teko susidurti, visi developeriai stengiasi, kad nebūtų esminių interfeiso ir darbo metodikos pakeitimų, ta prasme, kad neatbaidyti senų konservatyvių vartotojų. Tradicija tokia :) Gal tik AVID su Sibo interfeisu mandriau pasibovijo (ir nemanau, kad į gerąją pusę). Taigi, jei iš esmės, 2014 yra kaip ir upgrade'as. Tačiau, laipsniškai "upgrade'inant", programos per keletą pakopų pasikeičia gana radikaliai. Pats turėjau licenzijuotą 2012, tai 2014 pirkau kaip upgrade'ą, o ne "naują" programą, nors exe parsisiunčiau visiškai atskirą, niekuo nesusietą su 2012, kaip kad visad būna a, b, c papildiniai.
Įdomu, o ką reiškia 1-2 ir 3-4 balsai? 4 sluoksniai vienoje eilutėje? Dirbau su chorinėmis partitūromis tradiciškai S.A ir T.B atskirose dvejose penklinėse vienoje akoladėje - jokių problemų.

**Rimas G.
Re: Finale 2014
Vakaris (IP Logged)
November 27, 2013 10:15AM

Pridėjau pavyzdį:
tenoro ir boso natos nesutampa. Sulyguotų tenoro natų lyga apversta.
https://lh5.googleusercontent.com/-ojpPuHMOw1k/UpWpXx8YbBI/AAAAAAAABzg/MOGua3CN7Lo/w801-h639-no/Finale+PVZ.jpg

Tas pats ir su tolimesnėmis natomis - apvertus natas, lygos apsivertė taip pat (pele pertamyti neišeina)
https://lh5.googleusercontent.com/-7q-x5hxyNbc/UpWrCA7isUI/AAAAAAAAB0A/n68PWIulM1s/w440-h222-no/Finale+PVZ+2.jpg



Edited 2 time(s). Last edit at 11/27/2013 10:21AM by Vakaris.
Re: Finale 2014
**Rimas G. (IP Logged)
November 27, 2013 03:43PM

Sunku pasakyti, kur šuo pakastas. Gal čia kas nuo kompo konfigūracijos pareina? Specialiai padariau "tyrimą" ir surinkau duotą teksto atkarpą su savo "varstotu". Tenoro ir boso natos iš karto sutapo, kaip ir priklauso. Tenoro do-do prilygavimas, parašius antrą balsą antrame sluoksnyje, taip pat tvarkingai "apsivertė" automatiškai.
Beje, nei legato, nei sulyguotų natų žymėjimų pele vartyti nereikia. Tam yra puikus būdas: pasižymi - ir Ctrl+F. Legato galima, jei tik pažymėti, vienu ypu apversti nors ir visus. Prilyguotos natos lankelį apverčiame lygiai tokiu pat būdu, tik rašymo režime. Kursorius (vienodai "simple" ar "speedy") turi būti ant kairiosios natos.

Jei nesunku, atsiųskit failą nesuvartytą, pažiūrėsim, gal kas nustatymuose "nušoko". Tiesiog smalsu :) E-mailas nepaslėptas.

**Rimas G.
Re: Finale 2014
Vakaris (IP Logged)
November 27, 2013 09:45PM

Rimai, žemai Jums lenkiuosi. Tokio greito, nuoširdaus noro padėti nesulauki net geriausių produktų servise. Labai ačiū.
Kas liečia mano rinktus fragmentus, tai susitvarkiau be problemų su Special Tool paletės įrankiais. Nebeturiu ką siųsti. O parodžiau tik dėl to, kad mano nuomone tokius elementarius tekstus programa nesudėjo taip kaip reikia.
Sorry, only registered users may post in this forum.