midiaudio logo

Problema su Sibelius 7

laurynasstanys (IP Logged)
February 22, 2014 04:37PM

Sveiki visi. Gal kas numanot kas ne taip su mano Sibelius programa, kad užrašius natas ir paleidus kūrinį negroja garsas. Linija per natas eina, o garso kaip nėr taip nėr. Gal netyčia kažką nustatymuose nureguliavau? Bet atrodo, kad nekišau nosies aš į tuos nustatymus. However, padėkit kasnors, labai reikia man to Sibelius!
Re: Problema su Sibelius 7
Silvestras (IP Logged)
February 23, 2014 01:50PM

O renkant natas garsas girdimas? Pasižiūrėkit Play - Setup - Playback Devices - Active devices, ar aktyvuotas pasirinktas garsų bankas. Jei nenaudojate papildomu bibliotekų, pagal nutylejimą turėtų būti Microsoft GS Wavetable Synth, pažymėjus jį ir paspaudus Test, turėtu pasigirst pianinas. Ten pat patikrinkite paspaudęs Audio Engine Options, ar tikrai parinktas jūsų turimas audio interfeisas.
Re: Problema su Sibelius 7
**Rimas G. (IP Logged)
February 23, 2014 06:14PM

laurynasstanys Wrote:
-------------------------------------------------------
> Sveiki visi. Gal kas numanot kas ne taip su mano
> Sibelius programa, kad užrašius natas ir paleidus
> kūrinį negroja garsas. Linija per natas eina, o
> garso kaip nėr taip nėr. Gal netyčia kažką
> nustatymuose nureguliavau? Bet atrodo, kad nekišau
> nosies aš į tuos nustatymus. However, padėkit
> kasnors, labai reikia man to Sibelius!


Mesk tą Sibą. Su juo vienos nelaimės :) Pereik tiesiu taikymu prie Finale ir nematysi jokių bėdų. Sibas - mitas tiems, Kurie laiko save "kietais vyrukais". Atseit, įvaizdžio atributas. Panašiai kaip "išeiginiai" ADIDAS trenigai, baltos kojinės, Nike sportbačiai, skusta makaulė ir BMW kartu paėmus :)

**Rimas G.
Re: Problema su Sibelius 7
laurynasstanys (IP Logged)
February 23, 2014 10:03PM

Renkant natas garso irgi nėra. Ačiū, pameginsiu.
Esu bandęs ir finale, tai nelabai patogus pasirodė, su sibeliu patogiau ir greičiau. Bent jau man taip pasirodė.
Re: Problema su Sibelius 7
Silvestras (IP Logged)
February 24, 2014 09:36AM

Taip Rimai, tevaldo "industry standard" Finale, Pro Tools. Visa kita nurašom ir paliekam kaip įvaizdžio atributus skustom makaulėm :).
Re: Problema su Sibelius 7
**Rimas G. (IP Logged)
February 24, 2014 02:48PM

Na šiuo atveju daug makaulių natūraliai garbanotų, natūraliai pliktelėjusių, žilstelėjusių ir visai pražilusių :) Kaip analogija, yra padaryta rimtų sociologinių tyrinėjimų ir pastebėjimų apie pvz. Apple rinkodarą. Tai produktai, be abejo, puikūs, tačiau orientuoti į tam tikrą vartojimo rinkos dalį, kurią ideologiškai vienija ypač lojalus priklausymas tam tikrai vartojimo grupei. Taigi, iMac, iPad, iPhone vartotojams kiti leiblai kelia alergiją vien todėl, kad neatitinka kriterijaus "savas". "Savas" - reiškia išskirtinis. Ne "savi" - automatiškai žemesnė kasta. Ne to tikėjimo ir su iškrypusia vertybių skale. Savo ruožtu, man, sakykim, Samsung imponuoja labiau nei "obuoliai". Būtent dėl daugelio savybių, kurias leidžia sistemos atvirumas. Nors jau seniai lyg ir baudžiausi, į MAC nepereinu praktiškai dėl tos pačios priežasties. Kad Win galima daugiau rasti laužtų programų - seniai nebeaktualu. DėkuiDie, išaugau iš to amžiaus. Savo ruožtu Sibo legenda paremta panašia rinkodara. Vartotojai gyvuoja lyg uždaras klubas. Tai sakau pamatuotai, nes gana artimai pažįstu žmonių, kurie ten dalyvauja ir verda tose sultyse. Iš ten ir absoliuti panieka Finale ir jos naudotojams. "Svetimi". Tai reiškia ne tokie, "kaip mes" (pakylėtieji) ir automatiškai durnesni. Labai sveika paskaityti Sibo įžanginį puslap[į, kad suvoktumėte, apie ką aš čia. Matysim, kas bus toliau. AVID išformavo Sibo developerių komanda, kuri dabar (kiek žinau - vos ne in corpore) metusi Sibo platformą, pasidavė į Steinberg. Bus naujas produktas? Maybe, tačiau iš esmės šiuo metu Sibas yra pakibęs. Seni vartotojai toliau mūru stoja už savo "išskirtinumą" greičiau iš įpratimo. Čia panašiai, kaip su Antrojo pasaulinio karo sovietų armijos veteranais. Žvangindami savo papelijusius ordinus, niekaip negali suvokti realybės, kad Stalinas buvo nusikaltėlis, o jie ne vadavo, bet pavergė pusę Europos, kuri, "veteranų" didžiausiai nuostabai, nejaučia jokio dėkingumo ar kitokių išskirtinių kiek draugiškesnių jausmų.
Neslėpsiu - esu mažiausiai porą kartų bandęs pereiti į Sibą. Nusivyliau. Didelė dalis techninių sprendimų logikos man pasirodė nepriimtina. O gal čia problema, kad aš per durnas suvokti Sibo teikiamą gėrį ir privalumus? Daug sibelitų tvirtina, kas Sibas intuityviai paprastesnė ir visapusiškai naudotojui prieinamesnė programa. Galiu pasakyti tik tiek, kad pirmą kartą pakūriau kompą su Fin 2002. Keletą kartų, be jokios kompiuterinės patirties, paspragsėjau pele ir supratau, kad tai visiškai paprasta. Už poros savaičių atidaviau spaudai sumaketuotą natų rinkinį. Beje, nors tarp kompozitorių didesnė dalis "sibelistų", konstatuoju, kad kompozitorių sąjungos pirmininkė rašo su Finale :) Didesnė dalis man pažįstamų engraverių taip pat teikia prioritetą Finale. Taigi mano postas apie Sibo metimą nėra vien braviūra. Tiesiog rimtas dalykinis pasiūlymas. Kita vertus, gaila, jei sibelistai tai prilygina įžeidimui. Raginti atsisakyti Finale - dorybė, o suabejoti Sibu - šventvagystė, taip išeitų? Taip niekad nemaniau ir nemanysiu. Kai susiduriu su žmonėmis (studentais ir pan.), kurie tik ką ėmėsi Sibo, man visada paaiškina, kad Finale net nebandė. Girdėjo, kad Finale yra labai sudėtinga ir paini, todėl paklausė patarimo, kad neverta net poradėti, ir, kaip ir visi "kietieji", pasikūrė laužtą Sibą7.
Todėl ir sakau: jei kyla problemų - bent pabandykit Finale. Notepad'ą galima parsisiųsti nemokamai, o elementarioms natografijos reikmėms jo, bent jau pradžiai, visiškai pakanka. Pabandykit. Bent ite, kas netingi, ar nėra užsiciklinę su svetima "kietuolių" nuomone :)

**Rimas G.
Re: Problema su Sibelius 7
Silvestras (IP Logged)
February 24, 2014 03:25PM

Išties, daug tiesos, lenkiu savo pražilusią natūraliai garbanotą galvą :), gal tai jog užkūriau savo kompą su Sibu ir išmoktos kombinacijos, tiesiog patalogišgai nesiderina su Finale kombinacijom lėmė jog pasilikčiau prie Sibo. Neaktualu ir laužtos programos ir tikrai to nepriimu kaip įžeidimo. Kas del studentu, visad paklausiu ir pasiūlau alternatyvas. Tiesiog už širdies griebia, kai gįžę iš studijų svetur džiaugiasi, kaip privertė Sibo pagrindai.
Re: Problema su Sibelius 7
Silvestras (IP Logged)
February 24, 2014 03:25PM

pravertė :)
Re: Problema su Sibelius 7
**Rimas G. (IP Logged)
February 24, 2014 06:38PM

Savo studentų niekad nesmaugiu, kokią programą naudoti. Tie, kurie nenori ar "bijo" kompo, rašo ir ranka. Tai nėra jokia nuodėmė :) Ir "neauklėju", kai jau pasirinko ne Fin. Visiškai toleruoju pasirinkimo laisvę :) Na, galiu dirbti ir su Sib, jei reikia, tačiau visada turiu tada galvoti, kur kas ir apskritai kas "atbulai", nes pakuriu ypač retai. Jei reikia kokių nors konsultacijų, tiesiog prašau, kad konvertuotų į XML.

**Rimas G.
Re: Problema su Sibelius 7
laurynasstanys (IP Logged)
February 25, 2014 01:58PM

[b]Silvertrai[/b]. Pažiurėjau tuos nustatymus su playback devices viskas tvarkoj, aktyvuota. O testuojant Microsoft GS Wavetable Synth nėra jokio garso. Dėl interfeiso, nežinau kuris iš ten pateiktų yra mano turimas interfeisas (nes aplamai nelabai suprantu kas tas interfeisas), tai pratestavau su visais, vistiek jokio garso.
Re: Problema su Sibelius 7
Silvestras (IP Logged)
February 25, 2014 05:47PM

Interfeisas, jūsų naudojama garso korta, sunku šiuo atveju kažką pasakyti jei su audio draiveriais viskas tvarkoje. Savo garso įrenginį galite pamatyti ant Computer ikonos spragtelėjus dešinį pelės klavišą ir pasirinkus Manage, Device Manager, Sound, video and game controlers.
Re: Problema su Sibelius 7
**Rimas G. (IP Logged)
February 25, 2014 06:16PM

Ieškant teisybės, svarbu, ar programa taip elgiasi nuo pat suinstaliavimo, ar tik dėl kažkokių priežasčių "nusimušus" kažkokiems garso nustatymams. Jei tai vyksta nuo pat Sibo suinstaliavimo, teisybės reiktų ieškoti kompo konfigūravime. Apskritai, pats primityviausias, tačiau visiškai patikimas būdas atstatyti visus nublūdijusius programos gamyklinius nustatymus - išinstaliuoti ir vėl susiinstaliuoti programą. Tai užims tik keletą minučių, kur kas mažiau laiko, nei "mokslinio badinėjimo metodu (putiom naučnogo tyka)" rakinėjant pačios programos ar kompo parametrus. Metodas išbandytas. Padaryti darbai niekur nedings :)

**Rimas G.
Re: Problema su Sibelius 7
laurynasstanys (IP Logged)
March 01, 2014 01:33AM

Perinstaliavau, kolkas viskas tvarkoj. :) tikiuosi ir toliau taip išliks.
Re: Problema su Sibelius 7
laurynasstanys (IP Logged)
March 02, 2014 11:44PM

Po tirejų dienų vėl garsas dingo...
Re: Problema su Sibelius 7
**Rimas G. (IP Logged)
March 03, 2014 02:48PM

Panašu, kad nestabilumas gali priklausyti tik nuo OS. Su sąlyga, kad pati Sibo versija patikima.

**Rimas G.
Re: Problema su Sibelius 7
Silvestras (IP Logged)
March 07, 2014 08:45AM

Pabandykit 30 dienų demo versiją iš oficialaus saito, gal tada paaiškės priežastis.http://www.sibelius.com/download/index.html
Re: Problema su Sibelius 7
**Rimas G. (IP Logged)
March 07, 2014 10:35AM

Taip pat [b]30-čiai dienų nemokama[/b] demo verisja http://www.finalemusic.com/free-trial/

**Rimas G.
Re: Problema su Sibelius 7
laurynasstanys (IP Logged)
March 07, 2014 08:29PM

Jau paaiškėjo priežastis. Pasitariau su profesionalu. Vienu metu būdavo sujunkta per daug programų kurios naudoja garso plokštė, o mano plokštė labai prasta, todėl nespėja dirbti. Tai reikia išjungti visas programas kurios naudoja garso plokštę ir įsijungti tik sibelius. Tai galioja ne tik sibelius, o ir tam pačiam finale ar kokiam fl studio ir pan.
Re: Problema su Sibelius 7
Silvestras (IP Logged)
March 08, 2014 08:54AM

Na tai ir reikėjo taip formuluot klausymą, jog leidi kelias programas naudojančias ta patį audio draiverį, o ne kad "Po tirejų dienų", dingsta garsas :) O jau audio dariveriui visai neįdomu, ką ten ant jo užkabini, Sibą, Finale ir t.t. ir plokštės paprastumas ir spėjimas dirbti čia ne prie ko, esmė ta, kad vienu metu, kelių klientų tas pats draiveris "aptarnaut" negali :)
Re: Problema su Sibelius 7
laurynasstanys (IP Logged)
March 09, 2014 03:34PM

Jeigu būčiau žinojęs, kad dėl to gali negroti garsas tai ir nebūčiau klausęs. O rašiau ,,po trijų dienų", nes taip sutapo, kad po trijų dienu kiek junkdavau visada nebūdavo garso.
Re: Problema su Sibelius 7
Darijo77 (IP Logged)
March 09, 2014 05:22PM

Gan linksma istorija išėjo šioj temoj su laiminga pabaiga :)Taigi, taigi. Moralas būtų toks - jei nori, kad viskas vienu metu grotų, reikia profesionalios garso kortos (pvz.RME)!
Re: Problema su Sibelius 7
Silvestras (IP Logged)
March 09, 2014 08:35PM

Nemanau jog RME išgelbės, jei renkant natas, sukasi audio/video grotuvas, Skype, socialiniai tinklai, pool/chees online ir visa kita šių dienų grožybė, čia jau audio interfeisas bejėgis...Netaikau to šiai linksmai istorijai su laiminga pabaiga, tik sau, kuris kuris taip ir neišmoko dėliot soliuterio ar kaip ten jis iki šiol..
Sorry, only registered users may post in this forum.