midiaudio logo

Finale

mantas2541 (IP Logged)
April 08, 2014 05:27PM

Kaip padaryti, kad viename lape būtų du kūriniai su pavadinimais ir t.t..?



Edited 1 time(s). Last edit at 04/08/2014 05:35PM by mantas2541.
Re: Finale
**Rimas G. (IP Logged)
April 09, 2014 09:38AM

Pats paparasčiausias būdas - susimaketuoti puslapį su Page Layout Tool.

Pirmiausia susistumdome taktus taip, kad naujo kūrinėlio pradžia būtų nuo sistemos (eilutės) pradžios.

[color=#FF0000][b]Page Layout Tool[/b][/color]

Pasižymėti (spragtelti) right click būsimos pirmos antrojo kūrinio sistemos (arba eilutės - žiūrint kaip susidėlioja medžiaga) kvadratuką/manipuliatorių (handle).
Iš dorp-down menu pasirinkti [b]Edit Margins[/b].
Lentelėje įvedame "[i]Left[/i]" reikšmę 0,5 (tai bus naujos eilutės atitraukimui nuo krašto 0,5 colio)
"[i]Distance Between Systems[/i]" reikšmę nuo 0,26389 padidiname tiek, kiek reikia naujo pavadinimo užrašymui - maždaug iki 0,8-0,9 . OK

Pavadinimo užrašymui naudojamas [color=#FF0000][b]Text Tool[/b][/color]

Spragtelti pasirinktoje vietoje ir užrašyti naują pavadinimą.
Jį sucentruoti galima tempiant į reikiamą vietą ranka arba automatiškai:
Pasižymėti (click) pavadinimo manipuliatorių (handle).
Menu>Text>Alignment>Center Horizontally

Kad grafiškai atrodytų tvarkingiau, į pirmosios sistemos (ar eilutės) parametrus Edit Margins lentelėje perkeliame naujai sumaketuotos pradžios sistemos (eilutės) "Left", "Top" ir "Distance Between Systems" opcijų parametrus. Lygiai taip pat galima ir pirmosios sistemos parametrus nukopijuoti ir į naujai suformuotos pradžios lentelę.

Edit Margins lentelėje kaitaliojant reikšmes galima pasiekti bet kokio norimo maketavimo rezultato.

Jei keičiasi metras ir tonacija, nesunku paslėpti paskutiniame buvusio kūrinėlio takte rodomus tonacijos ir metro keitimo ženklus.

[color=#FF0000][b]Measure Tool[/b][/color]

2x click ant paskutinio iš kairės manipuliatoriaus (handle).
[i]Measure Atributes[/i] lentelėje pažymėti:
Hide cautionary clefs, key and time signatures. OK.

**Rimas G.
Re: Finale
Silvestras (IP Logged)
April 14, 2014 12:03PM

Pats paparasčiausias būdas - Sibelius :), nereiktu mokslinių traktatų elementarioms funkcijoms. Pažymėt takto brūkšnį, Enter ir pirmyn :) Bagėsi Finale gerb. Rimo siūlytas "bandomasis", su Diev Make Music visiems laikams.
Re: Finale
**Rimas G. (IP Logged)
April 14, 2014 03:30PM

Jei būtų aiškus pasiruošimo lygis - galima dviem žodžiais.
Jei erzina "traktatai" - atsiprašau. Daugiau nebeįžeidinėsiu nieko savo kvaila rašliava.

**Rimas G.
Re: Finale
Darijo77 (IP Logged)
April 14, 2014 04:00PM

Gerb.Rimai, nieko neatsiprašinėkit, o ir toliau išsamiai aiškinkit žmonėms visas Finale subtilybes. Nors dirbu su Sib., bet manau Jūsų info yra Įspūdinga, reikalinga, informatyvi ir naudinga. Kas daugiau galėtų be Jūsų taip išsamiai parašyti atsakymą? Pagarba.:)
Re: Finale
Silvestras (IP Logged)
April 14, 2014 07:06PM

Taip, gerb. Rimai įžeidė palyginimas Sib vartotojų su "Adidas" prekės ženklu, sentencijoms į skustagalvių subkultūrą, jei jie aplamai turi kažką bendra su notografijos programomis, įkyrus sibo menkinimas (tuo pačiu ir vartotojų).
Re: Finale
**Rimas G. (IP Logged)
April 14, 2014 08:02PM

Silvestras Wrote:
-------------------------------------------------------
> Taip, gerb. Rimai įžeidė palyginimas Sib vartotojų
> su "Adidas" prekės ženklu, sentencijoms į
> skustagalvių subkultūrą, jei jie aplamai turi
> kažką bendra su notografijos programomis, įkyrus
> sibo menkinimas (tuo pačiu ir vartotojų).


Visiškai teisingai. Sibo vartotojai atstovauja jam tikrą subkultūrą. Bet tai niekaip nereiškia, kad aš juos noriu sumenkinti. Anaiptol. Kalba ne apie produkto, sukuriamo Sibu, kokybę. Jei Jus įžeidžia Adidas prekinis ženklas, galiu palyginti pvz. su Apple. Geriau? Nebeįžeidu? O principas vienodas: ženklo vartotojus vienija priklausymas ir lojalumas tam tikrai vartojimo grupei, kuris jiems pirmiausia reiškia jos išskirtinę padėtį visuomenėje. Tai ne mano specialus proginis išmislas, tai JAV sociologų formuluotė, aiškinanti po nuodugnių tyrimų Apple prekių grupės vartotojų ypatumus. Tai produkto strategijos dalis - jei tu toks, reiškia mes viena šeima. Na, Lietuvoje dar pastebimas tam tikros visuomenės grupės lojalumas, sakykim, išskirtinai BMW (šitas ženklas taip pat įžeidžiantis?) ir t.t. Kiekviena vartotojų grupė tarpusavio hierarchijoje ir bendravime naudoja tam tikrus elgesio kodus. Tai taip pat ne mano, o sociologų, tyrinėjusių Apple, vertinimas. Štai tų uždarų grupių dogmatizmas ir savivertės, vien todėl, kad priklausai grupei, traktavimas yra dažno nesusikalbėjimo su likusia visuomenės dalimi priežastis. Kiek pažįstu "sibelistų" jie visi mane laiko durneliu, negerbiančiu savęs, o pirmiausia savo amato ir likusios muzikinės visuomenės, nes esu ne toks kaip jie. Susidūriau su daugybe atvejų, kai žmonės, norėdami pasirinkti notacijos programą, prašė patarimo. Visada sakau: yra Sibas ir Finale. Abu varijantai turi savo privalumų ir tuo pačiu trūkumų (sorry, apie Sibą taip visuomenėje nepriimta... :) ) Kai sutinki po kiek laiko, žmogus aiškina pasirinkęs Sibą vien todėl, kad tam tikri autoritetai jam primygtinai pasiūlė ir paaiškino, kad kiti varijantai labai sudėtingi, nepatogūs, neproduktyvūs ir nei vienas protingas muzikantas jais nesinaudoja.
Jei Jums patinka, viešai pripažįstu, kad esu durnas. Senas durnas marazmatikas, juolab nenusipelnęs "gerb.", nes nieko šiame pasaulyje taip ir nenuveikiau, tik plaukiau pasroviui ir rašinėjau visokias nesąmones kreivomis natelėmis kam papuola su kuo papuola. Ir daugiau šiame forume nebedrįsiu apie nieką su niekuo, įdant eilinį kartą savo buvimu neįžeisčiau. Nes esu žemesnės kastos niekingas provincialas, nepriklausau privilegijuotai vartojimo grupei. Aš pasitraukiu, nes savo "finaline" menkysta niekaip nebeprilygstu visai likusiai muzikantų visuomenei ir nebedrįstu daugiau bandyti bendrauti, juolab, kad ir mano trigrašio notacijos klausimais, matosi, niekam ir nebereikia. Matyt viską išsprendžia Facebook. Ir visagalio Sibelijaus triumfas.

Sudiev.

**Rimas G.
Re: Finale
Darijo77 (IP Logged)
April 18, 2014 08:02PM

Kažkaip nei šis nei tas...Labai prašau išsiaiškinti nedidelius nesusipratimus iki šv. VELYKŲ. Atsiprašau ir Rimo ir Silvestro.Jūs esate ASAI šio forumo . Siūlau kažkokio VELYKINIO gražaus sutarimo: SIlvestras leidžiasi į kompromisą, o Rimas atsiima savo SUDIEV...
Re: Finale
Silvestras (IP Logged)
April 18, 2014 10:44PM

Nesu asas, toli gražu ne, tik kiek, kad visad skeptiškai vertinau ir vertinsiu prisirišimą prie kažkokio tai prekės ženklo, jautimasi išskirtiniu, jei važineji BMW, nadojiesi iPhone ar priklausai ...istų partijai. Todėl gal jautrokai sureagavau, jog jei jau naudojiesi Sibelijum, tampi slaptų draugijų ar sindikato nariu, nežinau, gal ką ne taip supratau. Tikrai nesu, nei prieš Finale, tiesiog neperėjau, nes man ji pasirodė ne tokia draugiška, bet visad esant reikalui, nespjausiu ir jei bus poreikis, naudosiuos ja, kaip sėkmingai naudoju Cubase ir Pro Tools (priklausomai nuo užsakovo projekto), Windows ar Apple. Taip visi turim savų trūkumų ir privalumų. O gerb. Rimas žodį gerbiamas tikrai užsitarnavo, taip išsamiai ir nuoširdžiai padėti forumo dalyviams, tikrai nežinau ar kas galėtų ir tas Sudiev..., gal nereikėtų taip reaguot į nesusipratėlio replikas. Gražių visiems šv. Velykų. Taip norėtusi atrodytų tokio paprasto dalyko - harmonijos, deja..

p.s. nesu socialinių paskirų vartotojas.
Re: Finale
**Rimas G. (IP Logged)
April 24, 2014 07:29PM

Jau praėjo kuris laikas. Aistros tarsi aprimo.
Čia ir norėčiau priminti keletą, mano supratimu, esminių dalykų.
Pirmiausia - MidiAudio yra, be visų kitų visuotinai pripažintų ir gerbiamų "leiblų", dar ir oficialus [b]Finalemusic[/b] distributorius Lietuvoje. [b]Sibelijus[/b], deja, kitoje orbitoje.
Taip jau išėjo, kad maždaug prieš 10 metų kompu rašantys natomis atrado šį forumą. Atsižvelgdamas į temos populiarumą, P. Dalius Nomicas, MidiAudio vadas, natografams sukūrė atskirą "lentyną".
Čia vyko daug diskusijų: pradedant elementarios muzikos teorijos naudingumu bei reikalingumu "muzikos kūrybai", baigiant rimtais apsižodžiavimais ir Finale naudojimo problemomis ir jų sprendimo būdų aiškinimais.
Visa tai vyko jau daugel metų ir niekada forumo šeimininkai nekėlė problemų dėl Sibo (svečio) technologinių diskusijų. MidiAudio forumas tapo tarsi lietuviškai kalbančių notatorių klubu.
Tačiau...
Laikausi nuomonės, kad Finale distributorių forume ypatingi krykštavimai Sibo naudai nėra visiškai remtini, nors moderatoriai ir nieko netrina. Kita vertus, tam tikra prasme esu tarsi įsipareigojęs MidiAudio, nors ir neturiu oficialių moderatoriaus teisių notatorių forume.
Gal kam ir gali pasirodyti, kad staiga tarsi notatorių forume pasirodė kažkoks tipas, kuris drįsta abejoti Sibo nepakeičiamumu. Net, jei visas "pažangusis pasaulis" tai kažkokiu būdu įrodytų, čia yra MidiAudio - finale distributorių portalas.
Jei jau Sibas Lietuvoje nepasiūlė tokios paslaugos, tai būtų mandagu tiesiog toleruoti Finale buvimą. Ir diskutuoti, diskretiškai suvokiant situaciją.

Sorry, nieko asmeniško.

**Rimas G.
Re: Finale
Darijo77 (IP Logged)
April 24, 2014 08:23PM

Ačiū Rimui už nuoširdų postą. Niekas su niekuo nekonkuruoja.Labai džiaugiuosi. Beje Gerb. Rimai aš jau truputį ,,užaugau'' ir jei reiks mano pagalbos, jau jaučiuosi , kad galiu padėti.Visi čia savi yra forume, tik nemokantys prinkti tinkamus žodžius. Aš tame tarpe taip pat.Noriu būti NAUDINGAS.
Re: Finale
Silvestras (IP Logged)
April 25, 2014 05:18PM

Labai atsiprašau, nepastebėjau, musiau dėka moderatoriu, jog Sib vartotojai čia tik "svečio" teisėmsis ir kad Natų Maketavimo skiltis išskirtinai Finalistams, juolab oficialus distributorius norėdamas augint savo ženklą, naudotų švelnesnę taktiką. Kaip tuomet su Steinberg ir Avid oficialiais? Jūsų taip burnojamas Avid, MA tai pat oficialus distributorius? http://www.midiaudio.com/product/avid-protools-11 . Jei kas ir netoleruoja Finale buvimo, tai tik įsikibes noras skirstyt programas skirtingoms orbitoms ir būt teisėju. Galbūt reikėjo iškart uždėt geltoną Dovydo žvaigždę, aptvert viela ir pasakyt -TAI IŠSKIRTINAI FINALISTŲ- lietuviškai kalbančių notatorių klubas. Sėkmės.
Re: Finale
Dalius (IP Logged)
April 26, 2014 12:19PM

Kolegos

Labai prašau nsuiraminti. Juk visi norėtume, kad šitas forumas išlkitų vieta konstruktyvioms (ir profesionalioms) diskusijoms:)-D

Tikiuosi supratimo;)

Dalius
Re: Finale
mantas2541 (IP Logged)
April 27, 2014 12:02PM

Labai dėkoju Rimui G. už geranoriška pagalbą.:)
Re: Finale
**Rimas G. (IP Logged)
April 27, 2014 05:16PM

Silvestras Wrote:
-------------------------------------------------------
> Labai atsiprašau, nepastebėjau, musiau dėka
> moderatoriu, jog Sib vartotojai čia tik "svečio"
> teisėmsis ir kad Natų Maketavimo skiltis
> išskirtinai Finalistams, juolab oficialus
> distributorius norėdamas augint savo ženklą,
> naudotų švelnesnę taktiką. Kaip tuomet su
> Steinberg ir Avid oficialiais? Jūsų taip
> burnojamas Avid, MA tai pat oficialus
> distributorius?
> http://www.midiaudio.com/product/avid-protools-11
> . Jei kas ir netoleruoja Finale buvimo, tai tik
> įsikibes noras skirstyt programas skirtingoms
> orbitoms ir būt teisėju. Galbūt reikėjo iškart
> uždėt geltoną Dovydo žvaigždę, aptvert viela ir
> pasakyt -TAI IŠSKIRTINAI FINALISTŲ- lietuviškai
> kalbančių notatorių klubas. Sėkmės.

Va čia ir esmė.
Tačiau šio plano diskusijos tikrai atbaido visus, kuriems, gal būt, ir reiktų elementaraus technologinio patarimo ar paprastos problemos sprendimo notacijos programose apskritai.
Kažkodėl išėjo taip, kad paskutiniu metu MA forume tik pliekiamės. Dėl ko? Dėl to, kas ir taip aišku. "Alpsti" dėl Sibo - no problem, maigai "Finale" - nėra priežastis kuo nors piktintis. Dabar stebintiems iš šalies gali pasirodyti, kar tarp tų "konceptualių kovų" jų elementari technologinė problema gali likti nepastebėta, ar čia mūsų naudojamų kalambūrų lygis "pernelyg aukštas", žymintis išskirtinį rašančių intelektą bei patirtį...
Kitaip tariant, siūlau nuleisti kartelę ir kantriai atsakinėti į technologinius klausimus. Net jei jie lengvai sprendžiami F1. Kai Žmogus gauna išsamų atsakymą, tai pirmiausia reiškia jo pririšimo prie jo pasirinktos programos realų pateisinimą.
Klausiantis forume turėtu rasti atsakymą į konkrečios problemos technologinį sprendimą, o ne filosofioją kieno "tėtis stipresnis" ir kas artimiausiu metu gaus į snukį.
O jei dėl detalių technologinių problemų komentarų...
Laikausi nuomonės, jog į konkretų klausimą reikia išsamaus atsakymo. Ypač tada, kai sunku intuityviai nustatyti programos (bet kurios) naudotojo įdirbio lygį.Laikausi nuomonės, kad geriau vieną kartą paaiškinti iš esmės, nei paskui mažiausia 5 postuose derinti smulkmenas. Šiaip jau visi klausimai būna atsakyti Manualuose ir Tutorialuose. Tie žmonės, kurie negali ar nenori naudotis šia galimybe, kartais kreipiasi į forumą.
Ir jei čia mes pradėsim įrodinėti... Toliau netęsiu.
Apskritai, notatorių forumo paskirtis yra padėti susidoroti su iškilusia problema. Gal ties tuo sąžiningai ir apsistokim.
Kita vertus, žmonių, kurie norėtų gauti problemos sprendimą ar patarimą, mentalitetas labai skirtingas. Taigi, idealaus pateikimo sunku tikėtis.

**Rimas G.
Sorry, only registered users may post in this forum.