midiaudio logo

Finale. Pozicijų keitimas

aldas d. (IP Logged)
August 30, 2014 11:39AM

Sveiki. Šiokia tokia smulkmena. (Svarbiausia, kad kažkada buvau radęs, bet dabar niekaip):)
Situacija tokia: 3 choro balsai ir piano. Finale pirmoje eilutėje rašo Piano, o apačioje chorą. Kaip pakeisti, kad viršuje būtų choro partijos, o akompanimentas apačioje? Ačiū iš anksto.
Re: Finale. Pozicijų keitimas
**Rimas G. (IP Logged)
August 30, 2014 12:26PM

Jei tai Finale 2012/2014, Atsiversti Ctrl+K (Score Manager) Ir kairiuoju pelės klavišu laikant prispaudus prieš kiekvieną eilutę kairėje pusėje esančius tris horizontalius brūkšniukus sutampyti viską reikiama tvarka.
Dabar gerai nebepamenu, bet ankstesnėse versijose būdavo Instrument List. Buvo galima tvarkytis ten, bet tai buvo seniai ir galiu ką supainioti. Bet ankstesnėse versijose tikrai kažkur būdavo penklinių sąrašas, kurį buvo galima tvarkyti savo nuožiūra. Galimas daiktas, kad vadinosi panašiai į "Reorder Staves".

**Rimas G.
Re: Finale. Pozicijų keitimas
aldas d. (IP Logged)
August 30, 2014 01:32PM

Finale 2010... bandysiu ieškot. Ačiū Rimai, kaip visada:)
Re: Finale. Pozicijų keitimas
**Rimas G. (IP Logged)
August 30, 2014 06:19PM

Yra vienas primityvus būdas problemai spręsti:
---Pasidarai (Scroll View patogiausia) po choru dvi eilutes su smuko ir boso raktais, atitinkamai, pasidarai iš jų sistemą ir nukopijuoji fortepiono partiją. Tai, kas liko nebereikalinga - ištrinti. Maketuoti iš naujo neturėtų prireikti :)

Ir dar galima visada prisiminti paprastą dalyką: kai su [i]Setup Wizard[/i] formuoji tai, ant ko rašysi, reikėtų iš karto pasikeisti opciją [u]Score Order[/u] [b]Orchestral[/b] į [b]Custom[/b] . Tuomet viskas bus sudėliota ta tvarka, kokia dėliosi pats iš eilės. Esant didesnei partitūrai, galima viską sudėlioti Orchestral, o paskui dešinėje pusėje esančiais kursoriukais pasistumdyti pažymėtus instrumentus ar balsus savo nuožiūra. Tada [u]Score Order[/u] langelyje automatiškai atsiras [b]Custom[/b]

**Rimas G.



Edited 1 time(s). Last edit at 08/31/2014 12:37PM by **Rimas G..
Sorry, only registered users may post in this forum.