midiaudio logo

Jūsų įvertinimui

Siaip ciuvas (IP Logged)
November 07, 2005 09:52PM

Sveiki,

nusprendžiau pasipraktikuoti natų rašyme, ir kaip bandymo poligoną panaudojau vieną savo mėgstamiausių dainų - Come What May (iš Moulan Rouge filmo). Padariau aranžuotę dviem akustinėm gitarom, sugrojau, ir užrašiau ką grojau. Kol kas užrašiau tik vienos gitaros partija (kitos šiaip jau juokingai paprasta ta partija :] - po akorda į taktą), ir noriu gerbiamųjų protingųjų specialistų įvertinti ir pakritikuoti, kad žinočiau kur grybauju, nes muzikos mokyklą baigiau prieš 14 metų, ir nuo to laiko natų nerašiau :(

PDF su natomis čia: http://siaip.dtiltas.lt/downloads/Come%20What%20May%20Acoustic%20Guitar.pdf

Audio failas su įgrojimu čia: http://siaip.dtiltas.lt/downloads/Come%20What%20May%20no%20vocal.mp3

Audio faile jeigu balansą permestumėt į kairę, girdėtumėt praktiškai tik tą gitarą kurią užrašiau, aš jas išsukiojau po 60% į skirtingas puses :)

Tiesa pabaiga dar nesugalvota, todėl į tai dėmesio nekreipkite.

Iš anksto dėkoju už bet kokią kritiką ir patarimus :)



Edited 1 time(s). Last edit at 11/07/2005 09:53PM by Siaip ciuvas.
Re: Jūsų įvertinimui
**Rimas G. (IP Logged)
November 08, 2005 10:29AM

Viskas labai simpatiška ir tvarkinga.

Kelios mažos pastabos:

---Net jei tai ir ne leidybinis formatas, pirmoji kūrinio eilutė visada pradedama kiek tolėliau nuo krašto. Panašu, kad dirbta su sekvenserio natų redaktoriumi, o ne notacijos programa, nes ten tie dalykai nustatyti by default.

---Tekste teksto klaidų lyg ir nėra, tačiau, remiantis užrašymo styginiams logika, abejoju, ar reikia specialaus žymėjimo "PO" natose. Kad tablatūroje - neabejoju, tačiau styginiams nata po lyga (legato) automatiškai reiškia neatakuotą natą, t.y. imamą tik pirštu ant grifo.

--- 28, 54 ir pan. taktų ritminį piešinį būtų teisingiau užrašyti: ketvirtinė>ketvirtinė+lyga>aštuntinė(vietoje taško)>ketvirtinė> aštuntinė. Kai kuriuose amerikoniškuose leidiniuose naudoja ir tokį užrašymo būdą, kokį pats panaudojai, tačiau galioja tokia notacijos taisyklė: stipri takto dalis (šiuo atveju 3) neturi būti slepiama. Tai yra daroma todėl, kad skaitantis gautų daugiau informacijos apie pulsaciją. Kitaip tariant, rašant natas 4/4 taktas traktuojamas kaip 2xpo2. Juolab, kad ir muzikos teorijos prasme 4/4 laikomos sudėtiniu metru.

---O ką reiškia tušti taktai gale?

Padariau PDF failą su pavyzdžiais, tik neturiu kaip prikabinti (tikliau nemoku ir nežinau kaip kokį laikinam laikymui serverį nemokamą susirasti). pabandysiu pasiųsti mailu (jei tik nepaslėptas).
Re: Jūsų įvertinimui
Siaip ciuvas (IP Logged)
November 08, 2005 10:48AM

rimai - mano emailas siaip.ciuvas@gmail.com

dariau su Sibelius 3, o tušti taktai dėl to kad dar neradau kaip juos ištrinti :)

ačiū už pastabas!
Re: Jūsų įvertinimui
Donis (IP Logged)
November 09, 2005 01:23AM

Istrint ctrl+mouse left key. Taktas ireminamas dviguba melyna linija. Tada spausti Delete klavischa. Sekmes...
Sorry, only registered users may post in this forum.