midiaudio logo

Finale 2014 MIDI ir VST problemos

aldas d. (IP Logged)
March 11, 2015 05:44PM

Sveiki. Kažkas matyt nutiko nustatymuose, kad jeigu nustatyta VST, tai visur skamba piano, ar tai klarnetas, ar trimitas... Visur piano tembras. Čia aš pabandžiau su senai darytu failu. Tuo tarpu dabar rašant naują darbą garso iš vis neišgirdau. Garsas atsirado tik nustačius, kad grotu per MIDI. Bet ir čia, sopraną parašiau, viskas ok, bet kai pradėjau rašyti piano, išgirdau sorano voce... Kas čia dabar nutiko?

Aldas
Re: Finale 2014 MIDI ir VST problemos
aldas d. (IP Logged)
March 11, 2015 06:31PM

Gerbiamas Rimai, nepadėsit?
Re: Finale 2014 MIDI ir VST problemos
**Rimas G. (IP Logged)
March 11, 2015 06:37PM

Esmė tikriausiai būtų tokia: didesnė dalis Finale user'ių forumuose užsispyrę vis nagrinėja garso problemas, tarsi Finale būtų specializuotas sekvenseris, o ne notacijos programa. "Ant to" yra pakibę programos kūrėjai ir pataikauja tokiam požiūriui. Jei trumpiau - Finale by default nustatyta taip, kad viską grotų per VST. Tam ji komplektuojama su Aria player'iu ir Garritan Personal Orchestra (GPO) simfo smeplų rinkiniu.
Jei partitūrą formuojame per Setup Wizard, automatiškai visa tembruotė surenkama iš GPO garsų, išskyrus tuos, kurie yra tik Finale default'iniame soundfont'e. Iš through VST perjungus į through MIDI, automatiškai gana tvarkingai viskas persijungia į soundfont'o režimą, net nepastebėsi, kad kažkas ne taip. Tačiau, jei ruošinys yra darytas senesne versija, automatiškai įsijungęs režimas "through VST" dėl atsiradusių kažkokių neatitikimų komutacijoje, duoda tik piano tembrą (tai turėtų būti būtent iš soundfont'o). Beje, tai nesunkiai galima koreguoti iš Score Manager (Ctrl+K). Jei nėra garso visai, reikėtų perkrauti MIDI draiverį (Menu>MIDI/Audio>Reload MIDI Driver).
Apskritai, instaliuojant Finale esu linkęs neinstaliuoti, praleisti VST. Vien dėl tos priežasties, jog paskui reikia daugiau nei įprasta žaisti su garsu, kas surija daug laiko, o jei tuo nesinaudoji, mažiau painiavos. Beje, neinstaliavus Aria ir GPO, Finale automatiškai dirba tik through MIDI režimu.

**Rimas G.
Re: Finale 2014 MIDI ir VST problemos
aldas d. (IP Logged)
March 11, 2015 06:44PM

tačiau ir pasirinkus MIDI bisi temrai groja tik piano tembru...
Re: Finale 2014 MIDI ir VST problemos
aldas d. (IP Logged)
March 11, 2015 06:49PM

Reloud MIDI driver nepadėjo...
Re: Finale 2014 MIDI ir VST problemos
**Rimas G. (IP Logged)
March 11, 2015 07:59PM

Realios priežasties, kodėl nušoka nurodyti negaliu. Per maža kompetencija. Aš ne kompiuteristas :)
Reikalus galima pataisyti Ctrl+K (Score Manager) ir ten susidėlioti reikiamą tembruotę, kanalus ir t.t.

**Rimas G.
Sorry, only registered users may post in this forum.