midiaudio logo

Dorico

**Rimas G. (IP Logged)
May 18, 2016 07:58AM

Vis dėl to Steinberg'as jau realiai žada naują soft'ą profesionaliai notacijai.

https://www.steinberg.net/en/products/dorico.html

http://createdigitalmusic.com/2013/02/sibelius-core-team-now-at-steinberg-building-new-notation-tool/

Čia tos Sibo komandos dalies, kuri nenuėjo į AVID'ą, produktas Steinberg'o platformoje. Kažin kaip seksis eiti į rinką, kur jau grobis seniai pasidalintas.
Kainą žada maždaug 30€ didesnę, nei dabar kainuoja Sibelius (599$) ir Finale (600$). Dorio 579€ (653,5$).

Pasirodyti viešai turėtų šių metų gale.

Smalsu:)

**Rimas G.
Re: Dorico
Silvestras (IP Logged)
May 18, 2016 09:15PM

"There will be an educational pricing for qualifying teachers and students and a special time-limited crossgrade offer for qualifying Sibelius and Finale users". Ar kas surizikuosit ;), šiaip labai knieti pabandyt, ną manau bus bandomoji versija :) Nes išties įdomu kaip su rinka, kuri atrodo soti...
Re: Dorico
ura (IP Logged)
May 19, 2016 08:52AM

Reaper irgi bando: https://www.youtube.com/watch?v=g2-T8inRPK0

----------------------
Have you ever heard?
http://www.startfm.lt/ https://www.facebook.com/media/set/?set=a.174641382578273.33558.100000972361855&type=1&l=0afdbcb510
Re: Dorico
**Rimas G. (IP Logged)
May 19, 2016 12:16PM

ura Wrote:
-------------------------------------------------------
> Reaper irgi bando:
> https://www.youtube.com/watch?v=g2-T8inRPK0


Jo, bando. Tačiau reikia skirti sekvenserio MIDI redaktorių nuo profgesionalios notacijos programos, nors tam tikrų išorinių panašumų, ypač tiems, kas realiai nesusidūrė, tikrai yra :) Dorico, kaip ir jau esančios populiariausios bei profesionaliausios Sibelius ir Finale, kalba truputį apie kitką, nei Reaper. Mūsų atveju įdomu, ar naujoji notacijos programa bus tiek tobula, kad "finalistai" ir "sibelistai" masiškai nusisuks nuo savo įprastų įrankių. Iš preliminarių kūrėjų anotacijų galima įtarti, kad pretenduoja visiškai naują kompiuterinės notacijos softo lygį. Kita vertus, jei kitaip, tai tikrai nebūtų jokios prasmės brautis į jau senokai stabiliai pasidalintą rinką. Pagyvensim - pamatysim. Reikia pripažinti: tikrai suintrigavo.

Beje, kas netingi, gali pasiblusin4ti smulkiau:

http://blog.steinberg.net

Kad nerašyti naujo, pridedu:

Iš visko sprendžiant, MidiAudio komanda, jau būdama Steinberg draugė, automatiškai taps ir naujo produkto distributorė Lietuvoje? :)

**Rimas G.



Edited 2 time(s). Last edit at 05/19/2016 01:46PM by **Rimas G..
Re: Dorico
Vakaris (IP Logged)
May 25, 2016 10:00AM

Bet tai kainos...
Re: Dorico
**Rimas G. (IP Logged)
May 26, 2016 05:25PM

Nu bet kad visas pro softas nepigus. Kurioje srityje bepaimsi.

**Rimas G.
Re: Dorico
**Rimas G. (IP Logged)
October 16, 2016 10:48AM

Nuo rytojaus, t.y. Pirmadienio, spalio 17 d. Steinberg'as skelbia Dorico oficialaus platinimo pradžią.

Klausimas MA komandai: ar tarp kitų Steinberg produktų asortimente atsiras ir Dorico su visais USB raktais ir t.t.?

**Rimas G.
Re: Dorico
Gintas T. (IP Logged)
October 16, 2016 08:31PM

Edukacinė versija tikriausiai bus :). Tikrai knietės pamėginti. Gai ir demo leis...
Re: Dorico
**Rimas G. (IP Logged)
October 17, 2016 06:54AM

Kiek supratau iš anonsų, edukacinę versiją žada. Taip pat pusė kainos (299€) Finale ir Sibo registruotiems vartotojams, tačiau tik ribotą laiką kol kas.
Pamėginti tikrai knieti. Gaila tik, kad pradinėje versijoje nebus funkcijos, kuri Finale vadinasi Chord Tool. Tačiau žada neužilgo papildyti. Apskritai artimiausiu laikų turėtų būti nemažai update'ų. Skuba paleisti, matyt visko nespėjo :) Vienas įdomiausių momentų - integruotas Cubase audio variklis ir didelis semplų bagažas su HALion. Playback'as, ypač galutiniame suredaguotame output'e, turėtų išeiti nepriekaištingas.

**Rimas G.
Re: Dorico
**Rimas G. (IP Logged)
October 20, 2016 06:22AM

Susiinstaliavau. Crosgrade from Finale kaina 279€.
Dar nebuvo kada nuodugniau studijuoti, tačiau pirmas įspūdis - savotiškas Sibelius ir Cubase "hibridas" :) Kadangi mano visi refleksai iš Finale, nepasirodė labai jau user friendly, kaip kad pristato developer'iai. Tiesiog technologinis mąstymas kitoks. Kad kažką suprasti realiau ir bandyti pradėti kokį darbelį, reikės laiko. O jo, kaip visada, ne prūdais. Para turi tik 24 h, deja :)

**Rimas G.
Re: Dorico
Gintas T. (IP Logged)
October 20, 2016 08:53AM

Sveikinu, Rimai. Jau kaip tik galėsit, prašom daugiau įspūdžių bei pastebėjimų. Demo kol kas nemačiau, dar gal neduoda iš karto. Apie edukacinę teks pamastyt...
Re: Dorico
**Rimas G. (IP Logged)
October 20, 2016 04:09PM

Deja, demo apskritai nesiūlo. Neregistravęs net neatidarysi programos. Kategoriškai :)

**Rimas G.
Re: Dorico
**Rimas G. (IP Logged)
October 22, 2016 05:18PM

Mažumėlę galima patikslinti dėl demo. Tie, kurie yra oficialūs Steinberg klientai ir turi USB raktą keletui jų programų, gali Dorico atsidaryti demo statuse keletai valandų ir panagrinėti.
Tačiau...
Kiek, mano supratimu, tobula audio (playback) dalis, apie visa kita... Na, kaip čia pasakius... Panašu, kad vaikinai nebeiškentė (visgi gavo Steinberg'o finansavimą 4 metus po porą milijonų) ir paleido pusfabrikatį. Deja. Na, tokie elementarūs dalykai, kaip Drum set'ui viską rašo vienoje eilutėje (nors skamba teisingai), pasigedau funcijos, kuri akordą galėtų paskirstyti į kelias eilutes, instrumentų keitimai, pervardinimai grafinėje dalyje... Vienžo, profesionaliam darbui trūksta elementarių kondicijų, nežiūrint į tai, kad įvestis ir redagavimas Sibo manieroje man pačiam dar nesklandžiai... Dorico forume - daug žmonių su krūvomis klausimų. Reziume - pretenduoja palaipsniui tapti geru daiktu, tačiau šiandien to pasakyti apie produktą dar nelabai teišeina. Na, pasinaudojau galimybe įsigyti su nuolaida. Tiek jau to. Gal kol išmoksiu ir priprasiu, sumeistruos viską iki galo. Komanda tai gi ne durna. Šiaip jau tikėjausi revoliucijos playback'o srityje. Na, gavau, tačiau grafinė pusė dar pusiaukely.

Beje, dėl Finale 25.
Kol kas dar ne laikas normaliam darbui. 64bit platforma, matyt, kelia developeriams rimtų rūpesčių. Forumas mirga nuo paskutinio udate'o. Programa, panašu, visai sublūdo. Pabandžiau demo, tačiau po keletos kompo lūžtukų dėl, atrodo, gana elementarių dalykų, nusprendžiau kol kas likti prie savo Fin2014.5. Patikrinta, stabilu ir aišku. Vienintelis trūkumas - didelų partitūrų playback'as "žagsi", nes nesuvirškina visos vertikalės.

Vienžo, notacijos naujienų fronte - kol kas nieko geresnio...

**Rimas G.
Re: Dorico
Gintas T. (IP Logged)
October 22, 2016 10:59PM

Ačiū už įdomius profiškus pastebėjimus. Žiūrėsim kas bus toliau;)
Re: Dorico
**Rimas G. (IP Logged)
October 23, 2016 11:34AM

Dorico reikalų eigą bei diskusiją galima sekti čia:
https://www.steinberg.net/forums/viewforum.php?f=246&sid=155ecd8f322512a784565174aa011756&etcc_rid=1AIWSJW6-KG8I9W&etcc_mid=129170224529&etcc_med=NLR&etcc_cmp=Program&etcc_ctv=AP%20Dorico%20Announcement%202&etcc_var=129170224529&pad=Dorico&rgn=US-EU-RoW&lan=EN

**Rimas G.
Re: Dorico
Silvestras (IP Logged)
November 30, 2016 06:45PM

https://www.steinberg.net/en/newsandevents/news/newsdetail/article/dorico-trial-version-now-available-3998.html
Re: Dorico
Silvestras (IP Logged)
November 30, 2016 06:46PM

[https://www.steinberg.net/en/newsandevents/news/newsdetail/article/dorico-trial-version-now-available-3998.html]
Re: Dorico
Gintas T. (IP Logged)
December 01, 2016 01:51PM

Bandau... Aš dar sunkiai tenai pagaunu kažką...Vargiai per mėnesį ten gali jau labai įvertinti tos programos gėrį ar blogį :)
Re: Dorico
**Rimas G. (IP Logged)
December 02, 2016 11:51AM

Pirmas įspūdis - Dorico nėra labai jau "user friendly". Bent jau man. Gal čia todėl, kad nedraugauju su Sibu ir Cubase. Pagrindiniai valdymo elementai iš ten. Kūrėjai taip pat po truputį taiso ir trūkumus. Jau išėjo vienas "papildų" paketas.
Vis nėra laiko pastudijuoti nuodugniau, o t.y. tiesiog pasimokyti.

**Rimas G.
Re: Dorico
Silvestras (IP Logged)
December 02, 2016 06:48PM

Draugauju ir su Sibu ir su Cubase, tikrai valdymo elementai ne iš ten, na gal tikrai mažoka laiko, bet pirmas įspudis nekoks, profesionaliam darbui toli gražu dar ne, nesuprantu, jei dirbo buvusi Sibo komanda, kam reikėjo keist trumpasias kombinacijas, nelogiška, ar kas norės iš naujo mokytis elementarių dalykų ir kaip sakė Rimas kol kas nieko geresnio.
Re: Dorico
Gintas T. (IP Logged)
December 02, 2016 09:20PM

Pritariu Silvestrui. Su cubase ir sibelijum labai mazai bendra, arba nieko.
Pvz. kaip parašytit pauze norimo ilgio taip ir neradau....
Sunkoka tikrai gaudytis. Na o mokytis „metodom priamogo tyka“:) noro nėra.
Re: Dorico
**Rimas G. (IP Logged)
December 03, 2016 01:00PM

Durniausia yra tai, kad nėra normalaus detalaus manualo, tik siūlo video "pamokėles". O ten daug promo pliurpalo ir mažai realios informacijos.
Kiek bandžiau "metodom naučnogo tyka", liko daugiau neaiškumų, nei supratimo ką ir kaip realiai sistemiškai reiktų daryti.
Pamenu, kai namie atsirado kompas, už keletos dienų Evaldas iš Salantų man padovanojo Finale 2002 diską ("laužtą", žinoma). Net šiandien stebiuosi, kad po kelių pirmų spragtelėjimų pele, man vis kas pasirodė "user friendly" ir, aišku, liko tik išmokti kur slepiasi kokia komanda. Na, gal kiek bendrai orientacijai padėjo tai, kad turėjau patirties dirbant su workstation Ensoniq VFX-sd. Jei kas dar pamena rinkinį puč. orkestrams "Lietuviškos dainos dūdoriams", tai jį surinkinėjau pats (iš jau paruoštų rankraščių) tik su poros savaičių "kompiuteristo" patirtimi :) Tai, ką rašinėjau apie darbą su Finale, buvo tik metų patirties rezultatas. Paskui pakūriau Sibą 2.1 ir surinkau keletą nemažų klavyrų. Supratau kas kur ir kaip, tačiau neprikibo ir tiek.
Ir net po daugelio metų įvairios patirties man Dorico pasirodė kaip tamsus miškas. Gal aš ir per durnas, tačiau tikiu, kad protingi vyrai turėjo sukurti gerą produktą, iš principo ne prastesnį, nei jų "pirmagimis" Sibelius. Manau, kad turiu vistiek išmokti kas ir kur. Tik tada galėsiu palyginti. Bet tai, ko gero, bus dar ne greitai. Ne anksčiau nei vasarą :)

**Rimas G.
Re: Dorico
*Donatas (IP Logged)
January 19, 2017 11:00AM

Nuvylė Dorico Playbackas ir garsai. Pagrinde naudojau dabar choro balsus. Tokie primityvūs, jau Sibo senas Saunds Essentials geresnius garsus turi. O Dorico pridedama garsų biblioteka 8 Gb kaip ten bebūtų. Atrodo pagal dydį turėtų būt nebloga bet...
Sorry, only registered users may post in this forum.