midiaudio logo

IŠLEISTAS SIBELIUS 2018.1

*Donatas (IP Logged)
January 26, 2018 10:12AM

Sveiki

Ar dar kas užsuka į forumą?

Dorico rimtai kvėpuoja Sibelijuj ir Finalei į nugarą, todėl turim gražią konkurenciją.
Išleista Sibelijaus 2018.1 versija. Tai nėra SIbelius 9 arba visiškai nauja versija, bet greičiau updeitas.
Dabar Sibai bus vadinami pagal išleidimo metus ir mėnesį.

Yra daug gerų ir labai sveikintinų naujovių. Galima iškarto kelioms partijoms ar net keliems balsams uždėti legatūrą. Ir dar visokių pribambasų naujų pilna. Nežnau tik ar atsirado taip laukta funkcija, kur galima iškart kelioms partijoms dinaminius ženklus uždėt.

Daugiau info rasite čia: https://www.scoringnotes.com/reviews/namm-2018-sibelius-2018-1-release-smarter-multi-edit-workflow-improvements/

Sėkmės visiems
re IŠLEISTAS SIBELIUS 2018.1
**Rimas G. (IP Logged)
January 27, 2018 08:06AM

Užsuku faktiškai kiekvieną dieną. Sprendžiant iš tuo metu MidiAudio forume on line esančių lankytojų vardų, galima nesunkiai numanyti, kad, kai tik atsiranda naujienų, čia užsuka pakankamai besmalsaujančių. Tik kad tos naujienos: Sibelius išleido..... Dorico papildė.... Finale žada.... Kitaip tariant tik anonsas https://www.scoringnotes.com/reviews/namm-2018-sibelius-2018-1-release-smarter-multi-edit-workflow-improvements/ :) Kažkokių dalykinių diskusijų seniai jau kaip ir nebėra. Ar čia man durnam tik taip atrodo?
Apie Dorico "kvėpavimą į nugarą" kol kas būčiau linkęs atsiliepti rezervuotai. Turiu kompe visus atnaujinimus bei papildymus, tačiau kiek rimčiau parakinėti vis nėra kada dėl įtempto grafiko (belieka tik Delfiui - Lietuvos rytui). Tačiau, sprendžiant iš interfeiso, didelės vertikalės partitūroms Dorico nėra iki galo user friendly. Pagaliau, orkestrinis žanras yra gana siaura ir specifinė sritis, ir ,toli gražu, ne ta, dėl kurios būtinai reiktų verstis per galvą. Čia tiesiog kalbu ir apie developerių muzikinį mentalitetą bei sau formuluojamas užduotis.

Dabar nežinau, gal Dorico ir bus tai išspręsta, tačiau dabartinėje stadijoje, kai Sib ir Fin yra pakankamai tobuli notacijos įrankiai, didžiausia problema yra su kokybišku audiodemo. Problema ta, kad normalus grafinis vizualus sprendimas toli gražu nesutampa su tuo, kas grojama. Tie sąlygotumai būtų priimtini darbinėje stadijoje, kai dar tik rašai partitūrą, tačiau vėliau, kai reikėtų pateikti ir daugmaž priimtiną interpretacinį audio sprendimą atsiranda daug bėdų. Partitūrą reikia tada redaguoti specialiai "audio reikmėms". Ypač, jei dirbama su GPO ir pan. Daug darbo nustatant kiekvieno instrumento playerius, balansą ir t.t. Tai tarsi atskiras darbas su sekvenseriu. Todėl lieka daug patogiau dirbti tik MIDI režime su sondfontais. Nors ir ten daug panašių problemų, tik paprasčiau sprendžiamų.
Mano "svajuko dramblionė" būtų, kad normaliam audiodemo nereiktų tiek knisalynės, viskas būtų programiškai nuosekliau ir tiksliau ir, reikalui esant, pakaktų minimalios korekcijos mixeriu. Developeriai vis krykštauja: - įvedėm tą ir tą, yra galimybė to ir to... Na ir kokio velnio, jei tai žiauriai griozdiška ir nepatogu. Gi nebūtų sunku pvz. turėti galimybę uždėti subalansuotus audio presetus atskiriems žanrams, populiariausioms sudėtims ir t.t.

Beje, gal kas girdėjo, ar nors kiek pasisitūmėjo taip vadinami "scan-to-XML" reikalai, sakykim, nuo kokių 2010 metų? Erdvėje didesnių krykštavimų kaip ir nesigirdėjo. Čia dar viena visų tinginių "svajuko dramblionė" :)

**Rimas G.
Sorry, only registered users may post in this forum.