midiaudio logo

Dorico 2

**Rimas G. (IP Logged)
May 31, 2018 12:45PM

Stenberg'as vėl pajudėjo.
Išleido Dorico 2 ir supaprastintą versiją Dorico elements.
Sprendžiant iš publikuojamų apžvalgų ir pasigyrimų, pamažu vystosi kažkoks notacijos programos ir profesionalių kondicijų sekvencerio hibridas.
Sibelius vis siūlo naujus ir naujus update'us.
Tik Finale jau ilgokai kažko tyli. Gal tyliai ruošiasi ir kada nors kaip reikiant driokstels? :)

**Rimas G.
Re: Dorico 2
**Rimas G. (IP Logged)
January 23, 2019 06:58PM

Smalsu: ar ant Lietuvos apskritai kas nors jau rimtai dirba su Dorico? What comments?

**Rimas G.
Re: Dorico 2
*Donatas (IP Logged)
February 07, 2019 09:25AM

Matyt dar nelabai kas dirba su Dorico.

Beje, dabar išėjo Sibelius 2019.1 Atnaujino variklį. Šiaip beveik viskas tas pats tik gal kai kam greičiau startuoja.

Tiems kas nori geresnio garso, bet tingi arba neturi laiko žaisti su garsų bibliotekomis išėjo Noteperformer 3.
Tikrai rekomenduoju. Veikia su Sibu, Finale ir Dorico. Visi garsai užsikrauna automatiškai, nieko daryti nereikia. Gerai reaguoja į techninius, štrichinius ir dinaminius dalykus. Užima ir naudoja nedaug vietos. Žinoma nepalyginsi su kokiu EWQLSO ar Viena, bet užtat nereikia vargti ir garsas visai pakenčiamas. Galima parsisiųsti Demo, kuris galioja 30 dienų. Bet čia yra labai paprastas dalykas. Po 30 dienų iš naujo parsisiunti Demo, suinstaliuoji ir veikia iš naujo :)

Sėkmės visiems.
Re: Dorico 2
**Rimas G. (IP Logged)
February 07, 2019 01:40PM

Taip rimtai Dorico niekada ir nepakūriau. Apskritai man liko įspūdis, kad tai nėra daiktas, dedikuotas didesnėms pagal vertikalę partitūroms. Nors galiu ir klysti. Ir šiaip, nors ir turiu šiokią tokią kompiuterinės notacijos patirtį, man ten pasirodė gana painu. Į Dorico 2 jau nebeapgreidinau. Sprendžiant iš forumų, bent jau bandančių dirbti ant svieto yra. Kad būtų Lietuvoje kas pakūręs, dar negirdėjau. Visi, kas dar bent kiek rašo, svaigsta beveik išimtinai tik ant Sibo.
Dėl Noteperformer'io. Mane labai domina kokybiškas playback'as, ypač kai klientai, nors to ir labai vengiu, būtinai nori audiodemo: kam skaityti partitūrą, jei gali paklausyti :) Bandžiau. Tiesa tik antrą versiją. Ten viskas kaip ir tvarkoje, tačiau konkrečiai audio kokybė neišeina geresnė, negu su standartiniu GPO. Patys tembrai nėra pakankamai kokybiški, kad būtų tikrai verta užsiimti. Bet čia vėl tik bandymų įspūdžiai, nes rimčiau nedariau dar nieko. Reikalui esant, jei tikrai pasiteisina, galima ir investuoti. Ne karvę tekainuoja :)

Tai va tokia mano patirtis minimu reikalu.

**Rimas G.
Re: Dorico 2
*Donatas (IP Logged)
February 07, 2019 02:28PM

Noteperformer 3 už 2 tikrai geresnis ir intuityvesnis, bet kaip rašiau čia nemėgstantiems gaišti laiko su semplų bibliotekomis. Didžiosios profesionalios bibliotekos tikrai skamba geriau, bet kartais jas kokybiškai "susivesti" užima laiko daugiau negu sukurti patį kūrinį.
Sorry, only registered users may post in this forum.