midiaudio logo

finale.voltos

algis (IP Logged)
December 06, 2005 10:48PM

Prtiturole dedu volta,uzsideda ant visu penkliniu,jeinoriu nuo kazkurios penklines nuimti,nusiima nuo visu.Kaip suvaldyti tas voltas?
Re: finale.voltos
**Rimas G. (IP Logged)
December 07, 2005 05:37AM

Kuri versija?
Paprasčiausias ir universaliausias būdas, tinkantis visoms versijoms:
Staff Tool.
2x spragtelti ant viršutinės partitūros penklinės.
Dialogo lentelės STAFF ATRIBUTES išskleidžiamame sąraše Saff Atributes For "pervažiuoti" per visos partitūros elutes ir nuimti varnelę Endigs and Text Repeats ten, kur nenorite matyti voltų.
Šitas būdas turi trūkumą: išskiriant partijas paslėptos voltos automatiškai neatsistato. Todėl reikia arba nepamiršti partijose vėl pažymėti Endigs and Text Repeats (kas nėra labai patogu), arba partijų išskyrimui nusikopijuoti failą dar kartą ir susiredaguoti, t.y. vėl sudėti viską į vietas. Beje, partijų išskyrimui beveik visada verta nusikopijuoti ir susiredaguoti naują failą, nes ne visada partijose reikia matyti viską, kas partitūrose (ypač apipavidalinime) skirta pvz. tik dirigentui. Ir apskritai tai laikoma gero darbo stiliaus atributu.

Jei rašote su Finale 2006 (gal ir 2005 - gerai nebepamenu, nes daug smulkmenų per visas versijas jau susipainiojo), voltas suredaguoti galima tiesiog Repeat Tool. Reikia pasižymėti visus voltų manipuliatorius (tiesiog "užtempiant rėmelį), spragtelti dešiniu pelės klavišu, pasirinkti EDIT ENDING.
Dialogo lentelėje Edit Ending pasižymėti STAFF LIST ir ten suredaguoti penklinių sąrašą (lygiai taip pat kaip ir Expression Tool). Tokiu atveju nebereikia nieko specialiai daryti Staff Tool, o išskiriant partijas nebereikia papildomai rūpintis. Tik nepapamirškite, kad Staff List sąrašą reikia "pritvirtinti"prie kiekvieno voltų elemento (todėl ir pažymėti reikia visus kartu).

**Rimas G.
Re: finale.voltos
algis (IP Logged)
December 07, 2005 10:25PM

Ačiū.Dar nebandžiau ,bet radęs minutę eisiu eksperimentuoti.Labai gailiuosi ,kad apie foruma taip velai sužinojau.Ilgą laiką išradinėjau dviratį.
Re: finale.voltos
Donis (IP Logged)
December 08, 2005 03:10AM

:) :) :) :) Na taip, Finale geriausia natografine programa ir laikosi gero darbo stiliaus. :) Ar finalej galima nuspaudus viena klavischa ischspausdinti visas partijas? :) Nepykit, provokuoju.
Re: finale.voltos
**Rimas G. (IP Logged)
December 08, 2005 04:15PM

Galima.
Tačiau mėgstu sentenciją, kad "kompas daro tik tai, ką liepi, o ne tai ko panorėjai". Juolab kad iš neredaguotų partijų vargu ar kas norės groti. Šitai taikau ir Sibui, nes "provokacijos" kvapelio kilmę užuodžiu.
Kadangi grafinei kokybei, nors ir nesu engraveris, teikiu daug reikšmės, man visada keistokai skamba susižavėjimo šūksniai: tas "daro" tą ir tą, o tas tą ir tą... programą reikia valdyti, o ne laukti paspaudus vieną klavišą malonių iš jos. Partijų kokybė labai priklauso nuo pirminio failo - partitūros - grafinio paruošimo kokybės. Gerai "įsisobačinus" valdyti visus settingus (o tai jau kiek daugiau nei vienas klavišas) partijos didelių problemų nekelia, tačiau prie kiekvienos "pridėti ranką" vistiek, nors ir nežymiai, tačiau reikia. Tiesiog kad būtų vizualiai priimtina, na toks lyg dizainerio potėpis. To joks automatas nepadarys. Tai tiesiog bendros darbo kultūros atributas. Deja, dažnai rašantys net nepagalvoja kaip reikės juos perskaityti. Atlikimo laisvė... improvizacija... atlikėjo asmenybės interpretacinis žavesys... Dažniausiai už tų skambių kalambūrų slepiasi elementarus nesugebėjimas grafiškai įprasminti savo sumanymo. O pasakymas, kad geras muzikantas turi groti iš bet kokių natų... sorry, jei muzikantas geras, pirmiausia jis nusipelno pagarbos ir vien todėl tik chamas gali jam pakišti po nosimi kas papuolė. Taigi tiek apie "vbieno klavišo" magiją.
Tuo pačiu atsiprašau, jei kas supras ką ne taip. Tiesiog esu pats ir "rašytojas", ir "skaitytojas", todėl pažįstu jausmus abiejuose kailiuose.

**Rimas G.
Re: finale.voltos
algis (IP Logged)
December 08, 2005 11:08PM

Ačiū,Donatai už provokaciją,ta prasme, kad iššaukiai tokį puikų Rimo G. pasisakymą.
klavišas gerai,bet visur pridėta ranka ir akis duoda kažkokios šilumos ir....
Re: finale.voltos
Donis (IP Logged)
December 27, 2005 11:03PM

Na Rimai, cia tai mestelejai akmenuku i darza. Visischkai sutinku, kad reikia perziureti kiekviena partija, ypac del puslapiu vertimu ir t. t. Yra pas mus Lietuvoje tokiu geniju, kurie rascho puikius kurinius ir daro nuostabias aranzuotes, bet uzrascho taip...:( Ech, kad dabar taip E. Balsys isch kapo prisikeltu. Gero tarpuschvencio visiems!!!
Sorry, only registered users may post in this forum.