midiaudio logo

Softas vizualiam mokymuisi grot kliapu

blackbird1968 (IP Logged)
December 28, 2005 12:57PM

Sveiki,

Šiek tiek (10%) ne į temą, bet kadangi turit patirties su daug panašaus softo padermių, tai paklausiu:
Gal žinot kokią programą, kuri nepažįstantį natų mokytų groti pianinu vizualiai? T.y., galima būtų užkrauti kokį norima MIDI failą, ir programa rodytų, kuriuos klavišus kada paspausti, kuriuo pirštu užgauti kurį - būtų idealu!

Anksčiau naudojau M$ DirectMusicProducer (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=6e938a6e-b383-466b-a3ee-5a655bf5db8c&DisplayLang=en), bet ten nelabai patogu galvą pakreipus laikyt: http://www.iasig.org/images/2_STYLE.jpg :)

Dabar susiradau „eMedia Piano & Keyboard Method“ http://www.emediamusic.com/pkm.html, bet jo dar neatsisiunčiai, ir atrodo, kad jis negros bet kokių MIDI failų, kokių aš užsimanysiu. Nors interfeisas jau puikus (http://www.emediamusic.com/picture/screen/AniKeyboard.gif)

Gal ką nors panašaus esate radę/turite? Nes mano paieškos ties šiom programom ir užsibaigė (nevaisingai). Gal kuri nors „natų maketavimo“ programa turi tokią funkciją?

Iš anksto ačiū!



--
The Beatles - Blackbird



Edited 1 time(s). Last edit at 12/28/2005 12:58PM by blackbird1968.
Re: Softas vizualiam mokymuisi grot kliapu
marukqs (IP Logged)
January 06, 2006 05:50AM

Heh,

aš irgi nutariau pianinu/jonika išmokti grot :)

Įtariu, kad geriausia programa yra gyvas mokytojas - ne tokios ir brangios tos pianino pamokos. Tiesiog reikia į šalį pastumti visus kompleksus ir surinkti atitinkamą telefono numerį. Manau, kad kompiuteris negali pasakyti ar tavo riešas įtemptas, ar sėdi prie instrumento taisyklingai, ar taisyklingai pirštai spaudžia klavišus.

Siūlau nuoširdžiai - bėk pas mokytoją. Ypač jei esi didesniame mieste. O po to kai išmoksi grot gamas viskas natūraliai gausis. Kai sako - pirma reikia išmokt vaikščiot, o tik po to bėgiot.

Marijus
Re: Softas vizualiam mokymuisi grot kliapu
blackbird1968 (IP Logged)
January 06, 2006 07:17PM

Ačiū už ats :)

Tiesiog mokytojui laiko nėr :( O vat namie - „kada noriu šoku, kada noriu dainuoju“ :D

Ta programulka („eMedia Piano and Keyboard Method“) yra prikimšta filmuotos medžiagos, kur tokia moterėlė viską kaip ir aiškina (kaip rankas laikyt, kaip nugarą etc.) Aišku, tai neatstos gyvo padaro :)) Bet kad jau gitara be prievaizdo lingavau, tai matyt kitaip man neišeis :) Beje, jaunystėj lankiau chorą, tai išėjau (išbėgau) “as soon as“ pradėjo mokyti natas ;)) nu, nevirškinu aš jų, nepaisant to, kad dabar matematiką studijuoju :) (tai tam tikra prasme siejasi tuom aspektu, kurio nevirškinau choro laikais, jei kas nesupratot)
Re: Softas vizualiam mokymuisi grot kliapu
Ignis (IP Logged)
January 12, 2006 06:41PM

Yra programa pradinukams su 6-mis Free pamokomis- rocketpiano.com.
O prie to paties ir muzikos teorijos žaidimas- jaydemusica.com.
Re: Softas vizualiam mokymuisi grot kliapu
blackbird1968 (IP Logged)
January 16, 2006 11:03AM

Ačiū :)
Per savaitgalį panaršęs http://piano-lesson-software-review.toptenreviews.com/, atsisiunčiau „pirmosios vietos laimėtoją“ (http://www.voyetra.com/site/products/tmp/tmp_dlx.asp)
Pastarasis jau žada mano trokštamą funkciją – MIDI failo importavimas (ir „skleidimas“-grojimas ant pianino klavišų). Ant greitųjų sumaitinau jam George Michale - Kissing a Fool.mid pianino takelį (jis pats pasiūlė naudoti split funkciją kairiajai ir dešiniajai rankoms), deja, importavimas baigėsi programos lūžiu :)

Tiek šiam kartui savaitgalio patyrimų :) Bet rankų nenuleisiu..
Re: Softas vizualiam mokymuisi grot kliapu
blackbird1968 (IP Logged)
January 27, 2006 10:21AM

Na, rupūs miltai! :) Negi niekas niekad nėra apturėjęs panašios programos, kuri tiesiog paimtų MIDI failą ir leistų jį pagroti, realiu laiku rodydama, kuriuos klavišus pianine reikia spaust.

Aišku, tokioj programoj dar gerai būtų sulėtintas režimas, bei, idealiausiu atveju, – pirštuotė.

Tokia programa yra pvz. MS DirectMusic Producer, bet ji nėra specializuota mano poreikiui ir gan nepatogi.
Yra Guitar Pro 5.0, bet kaip kokybiškai ji importuoja MIDI failus, tai aš geriau patylėsiu :)

.. plz, ne juk jūs su MIDŽIAIS dirbat.. kaip čia taip %)
Re: Softas vizualiam mokymuisi grot kliapu
**Rimas G. (IP Logged)
January 27, 2006 11:11AM

Kaip čia paaiškinus...

Tokio tipo programos, net ir jei egzistuoja, tėra tik žaislai. Tai nėra universalus būdas mokytis groti. Visas civilizuotas pasaulis groti mokosi arba iš natų, arba iš klausos. Žiūrint kurį klavišą spausti - pats neproduktyviausias būdas. Pagaliau realiai vargu ar įmanoma suspėti sekti automatiškai "besispaudinėjančius" klavišus. Jei gitara groja pagal tablatūras, "fortepioninės" klaviatūros tabai - natos!
Žodžiu, kas moka groti, tokiu softu net nesidomi, o kas dar nemoka, bando groti arba iš klausos, arba iš natų. Neturint klausos dar įmanoma kažkiek pramokti mechaniškai spaudant tai, kas parašyta natose. Ir toks būdas, patikėkit, kur kas produktyvesnis, nei sekti kurie klavišai "spaudinejasi".

Visa tai rašau tik dėl to, kad bereikalo nepyktumėte, jog kas nors slepia nuo Jūsų itin vertingą informaciją.

**Rimas G.
Re: Softas vizualiam mokymuisi grot kliapu
blackbird1968 (IP Logged)
January 28, 2006 04:01PM

Ačiū už atsakymą ir „apšvietą“ :)

Turbūt ir iš tikro nėra.. Jau būčiau radęs tikriausiai..
Kaip galbūt radome mano dosje (t.y., rašliavose diskusijose:)), kad natų nevirškinu (bemolai/karai/diezai atbaidė), klausą turiu (labai subjektyvu, bet gitaros akordus nuiminėju - gal įtikins :D), ir nuo senų laikų žaisliniu pianinu spaudinėju pagal MS DirectMusic Producer. Maniau, kad yra koks nors specializuotas įrankis tokiems kaip aš, įdomu, kiek tokių yra.

Mano nuomone, visų niuansų (seksta-kvinta-septakordu-paaukštintų vienetu-pažemintų puse ir t.t. :)) ausimi neišgirsi, nebent būsi absoliutininkas. Kiek bandydavau atkasti klausydamas, vis vien po to išgirsdavau daug neužkištų didelių skylių, kai pamatydavau išklotinę. Tad tikrai nemažai dainų išmokau būtent su tokia „taikomąja „programe įranga“ :)

Vadinasi, teks steigti „klubą nevirškinančių natomis“(besimokant) :)

Neseniai išbandžiau Steinberg Cubase SX3.1, atrodo neblogai :) tik štai „iš savo daržinės“ išsyk puoliau ieškoti galimybės MIDI išklotinę slinkti iš apačios į viršų (vertikaliai), deja, neradau. Turbūt ir neegzistuoja, tad, nusipirkus sintezatorių, teks laptopą 90 laipsnių kampu pasukti :))
Ką noriu pasakyti, kad blogiausiu atveju užtektų ir software'o, šliaužiančio MIDI išklotine vertikaliai.. :>
Re: Softas vizualiam mokymuisi grot kliapu
fulleman (IP Logged)
January 29, 2006 02:16AM

:D
"Mano nuomone, visų niuansų (seksta-kvinta-septakordu-paaukštintų vienetu-pažemintų puse ir t.t. ) ausimi neišgirsi, nebent būsi absoliutininkas."

Įdomu, kiek kartų bandei klausyt? :) Kad pradėtum taip girdėt, reikia sistemingai klausyt, žinot ką iš garsų "maišalynės" nori išgirsti (pradžiai - kažkokį instrumentą ar pan), ir t.t.
Juk turbūt esi pastebėjęs, jog klausa turi savybę kažką girdėti, o kažko negirdėti, pvz.: klausai muzikos, tuo tarpu gatvėj mašinos užia. kai įsijauti į savo dainos klausymą, tai mašinos nelabai girdisi (arba tiesiog nepastebi), nes klausa sukoncentruota į dainos garsus. Taigi, belieka "tik" (:D) priverst ausis "paryškint" reikalingus dalykus, ir be abejo, kad sugebėtum iškart tiksliai suprasti, ką išgirdai, ir užrašyti - salfedžio (labai baisus dalykas, brrr :D)

Deja, tam savaitės pastangų neužtenka... :(
Bet išsigąsti irgi, juk akordus nuiminėji, tai gera pradžia, jei natų nevirškini, na gerai, bet tada belieka iš klausos grot :D Patikėk, kažką išmokus malonumas bus didesnis, nei sekant kompo "spaudomus" klavišus.

Nors, staiga supratau, kad kam iš viso groti????
Tereikia išmokt laiku kompą įjungt, jis ir pagros! Ir vargo jokio, ir su natom nesusidursi :) Pasaka, ne grojimas :D
Re: Softas vizualiam mokymuisi grot kliapu
Ignis (IP Logged)
January 29, 2006 02:19PM

Kiek ne ta tema, bet- įdomiai tvarkingos Demo Programos:

1. „Musicnotes Player“– musicnotes.com.

2. Gitaristams- „Guitar Guru“:
su kelių rūšių gitarų (grifų) modeliais,
kuriuos berods reika siūstis atskirai,
bei nemažai pavyzdžiukų /File/Open.../
Jei reikia spausdint natas, betarpiškai
naudojamas- Musicnotes Player.


Re: Softas vizualiam mokymuisi grot kliapu
pofkisk (IP Logged)
January 29, 2006 09:41PM

dar vienas budas... nusipirk yamaha su sviecianciais klavisais (Yamaha
EZ-250i) isikeli per usb midi faila ir klavisai sviecia pagal tai kokios natos groja... manau tai irgi neblogas budas mokytis nepazistanciam natu.
Re: Softas vizualiam mokymuisi grot kliapu
pofkisk (IP Logged)
January 29, 2006 09:45PM

beto... cia ne truputi ne itema, bet gal zinote kokiu budu butu galima ismokti natas boso rakte. smuiko rakta pazistu visa, o boso- niekaip. zinau pagrindines: do, re, mi, fa. o jeigu nata yra po arba virs penklines tai jau nebepazistu.... kokiu principu galim agreiciau ismokti boso rakta?
Re: Softas vizualiam mokymuisi grot kliapu
**Rimas G. (IP Logged)
January 29, 2006 09:57PM

Tiesiog šiek tiek paskaitinėti iš lapo. Per prievartą, atsiskaičiuojant pirštu nuo pažįstamos natos, tačiau iš lapo. Čia lygiai kaip ir smuiko raktą mokantis. Kito kelio nežinau. Gali kalti atmintinai, tačiau, kiek suprantu, boso raktas muzikavimui reikalingas. Tada kito kelio nėr, tik groti skaitant iš lapo.
Kad būtų legviau orientuotis verta užfiksuoti, kad pirmoji pridėtinė viršuje yra I-os oktavos do, o apačioje - Didžiosios MI. Tai keturstygės bass-gitaros žemiausia nata pagal užrašymą (skamba oktava žemiau). Dar gali įsidėmėti kokią natą vidury penklinės. pvz. ten, kur smuiko rakte I-os oktavos la, boso rakte bus mažosios Do. kas bus šalia - atpažinti nesunku. Taip po truputį orientyrų vis daugės. Tik nemanykit, kad koks stebuklingas softas tai padės įsisavinti per 15 min ir be jokių pastangų. Kita vertus, jei nors truputį įdomu, tai išmoksite be jokių kančių.

**Rimas G.
Re: Softas vizualiam mokymuisi grot kliapu
Ignis (IP Logged)
February 04, 2006 04:15PM

Manau, jog p. pofkiskui pageidaujamo softo
reikėtų paieškoti, panaudojus tą magišką žodį Nashville.
Re: Softas vizualiam mokymuisi grot kliapu
arunelis44 (IP Logged)
March 05, 2006 06:53PM


Na jei nori gerai ismokt boso rakta- teks pasedet prie penklines! Visu pirma, tarp dvieju penkliniu ant vienos pridetines linijos (bruksnelio) pasirasyk nata.Tada virsutinej penklinej parasyk smuiko rakta, o apatinej- boso.Abiejose penklinese si nata bus "do" Dabar jei zinai kokia nata eina po do zemyn boso rakte(pirma nata virs penklines) bus "si" ant V linijos "la" ir t.t. Aplamai turi pasidaryt tokia lentele ir kalt ja kasdien kol ismoksi.
Jei kas nori "be natu" kurti muzika- lai megina tai daryt su Fruity loops programa.Ji tam ir skirta.Jei netikit- paskaitykit Petelinu knyga apie sia programa!
Re: Softas vizualiam mokymuisi grot kliapu
Ignis (IP Logged)
March 13, 2006 06:58PM

arunelis44 Parašė:
-------------------------------------------------------
> Jei kas nori "be natu" kurti muzika- lai
> megina tai daryt su Fruity loops programa.Ji tam
> ir skirta.Jei netikit- paskaitykit Petelinu knyga
> apie sia programa!

Visiškai žaliam fruktui yra nekainuojanti pirminė versija- anvilstudio.com su penklinėmis ir natomis. Ten yra dvi penklinės ir, paspaudus klavišą, automatiškai rašo pagal aukštumą arba boso, arba smuiko raktuose t.y. vienai ar kitai penklinei. Taigi ir dangus, ir žemė taip sakant. Yra horizontalus pianinas ir visa studija.
Atsidarius programą daug kas paaiškės, kai paspausi kairėje, žemiau, mygtuką compose. Tuomet pasikeis to mygtuko pavadinimas ir bus galima pasirinkt ar piano roll, ar pianiną su penklinėmis. Si programa gali dirbti su midi ir wav failais. Tik nebežinau ar tai gali leisti pirminė versija. Sėkmės.


Re: Softas vizualiam mokymuisi grot kliapu
Vakaris (IP Logged)
April 04, 2006 09:22AM

Paskaiciau pradzia sios gijos ir daugiau nedatempiau... Nu vyrukai jus ir iskrypeliai sakyciau. Mokytis groti ziurint i monitoriu ir skaiciuojant kiek kartu koki klavisa nuspaude... Cia kaip moteri myleti pasijungus "mokomaji" filma. Kiek kartu, kaip, kur paliesti, paspausti... Absurdas kazkoks... Pabandyti, paeksperimentuoti ssu tokiomis programomis verta del bendro pazinimo ir susigaudymo siuolaikiniu mokymo metodiku rinkoje. Kas liecia klausos lavinima, tai as visu simtu procentu uz - labai efektyvios, naudingos programos. Jei norite ismokti pazinti natas - taip pat yra neblogu programu. Viena is ju - PIANO FOR FUN. Labai zaisminga (nes skirta maziesiems mokinukams, pirmokeliams), bet naudinga programa. Iki sios vietos viskas OK, bet kai kalba pradeda eiti apie rankos pastatyma, kurinio interpretacija, garso isgavima, tai nebus niekada geresnio mokytojo nei zmogus/muzikantas/mokytojas (manau toks derinys nera labai daznas) salia. Pritariu Rimui arba grok is klausos (savo malonumui) arba uzeik i artimiausia muz. mokykla ir susitark del nereguliariu pamoku (jei laiko neturi). O mokytis ziurint kur koks klavisas sumirkses... briedas kazkokis.
Re: Softas vizualiam mokymuisi grot kliapu
blackbird1968 (IP Logged)
April 04, 2006 09:34AM

Bet taip išmokau daugybę kūrinių, kurie, išmokti iš klausos, skambėtų toli gražu nuo originalo. Nesuprantu, ko čia varyt, jei tai duoda rezultatą, ir gana neblogą, kitomis metodikomis (iš klausos) nepasiekiamą.
Apie rankos pastatymus nebuvo kalbama „gijos pradžioje“.
Re: Softas vizualiam mokymuisi grot kliapu
**Rimas G. (IP Logged)
April 04, 2006 02:45PM

Jėzaumarija!
Apie kokį rezultatą kalbam? Jei muzika tik tada atrodo teisinga, kai teisingai lemputės mirksi... Kas pirmiau: višta ar kiaušinis? Šiap jau muzika visais atžvilgiais yra su akustika, t.y. klausos receptoriais susijęs dalykas. Ir pats pirmas analizatorius - klausa! Jei negirdi, ką pirštu spaudi, kam tada klaviatūra? Grokit mirksinčiomis lemputėmis ar dar kokiu biesu. Nu garbės žodis... Aiškini žmogui, kad neteisingu ir neracionaliu keliu nori eiti, o tas tau atšauna, kad esi visai durnas ir nieko neišmanai šiuolaikonėse muzikos pažinimo metodikose! Geriausia būtų rišti šią temą, nes sunku susilaikyti nepasakius ko stipriau. Vakaris jau pratrūko. Gal ir ne visai taktiškai, bet teisingai ir iš esmės. Ir, ko gero, to jau pakaktų.

**Rimas G.
Re: Softas vizualiam mokymuisi grot kliapu
blackbird1968 (IP Logged)
April 04, 2006 04:43PM

Lengva tau kalbėt, kai turi tokią klausą, kuri girdi kad ir 10 garsų (nes koks Pendereckis turi 10 pirštų) vienu metu ir gali juos visus, ar bent 90% jų, sustatyti ant klavos – ir čia tik vienu laiko momentu!
Gitara gaudytis šešiuose garsuose – ir man puikiausiai gaunasi (nuiminėju akordus, motyvus į kairę ir dešinę). Bet apie pianiną – patylėsiu. Negi manai, kad visi genijai?
Aš esu perfekcionistas, ir šiuo atžvilgiu bandau išspausti 110% (manau, tas matosi iš šio post'o, galų gale, kam gi aš jį dar ir pradėjau).
Re: Softas vizualiam mokymuisi grot kliapu
Vakaris (IP Logged)
April 05, 2006 07:33AM

„Gitara gaudytis šešiuose garsuose“ čia kas? Šešios stygos, dar suprantu, bet šeši garsai? Tipo vienu metu skamba? Ir visus juos girdi iš karto bei atskirai? Tai ko bereikia?.. Parsisiųsk programą, kuri sulėtina tempą, bet nekeičia tonacijos (Pvz. amazing slow downer) ir analizuok spaudinėdamas klavišus. Tau trūksta tik įgūdžių (kurių daug kam trūksta). Jei mirksinčios lemputės padeda, tiek to... darbuokis ir tobulėk.
Sorry, only registered users may post in this forum.