midiaudio logo

GPO klausimas

Donis (IP Logged)
February 05, 2006 09:16PM

Zinau, kad cia buvo sneketa, bet noreciau dar karteli paklausti ar tikrai Garritan Personal Orchestra verta instaliuoti. Ar daug reikia "zaisti" norint, kad Sibelius 4 graziai uzgrotu. Ar skamba uz Kontakt Gold tiek graziau, kiek vietos uzima?
Re: GPO klausimas
**Rimas G. (IP Logged)
February 05, 2006 10:28PM

Pirma atsakykit sau į klausimą, kas svarbiau: notacijos (aranžuočių, kompozicijos, etc.) kokybė ar gražus skambėjimas? Jei turit ne mažiau 1.5 Gb RAM, galit pabandyti, nes GPO visus partitūrai pasirinktus instrumentų semplus atsideda RAM'e. GPO semplai ne iš liesųjų. Pilnas GPO exe 4 diskuose užima kažkur apie 2,2 Gb. Instaliuotas vien GPO užima kažkur apie 1.7 Gb. Mat ten yra dar šiokių tokių ne visai būtinų pribambasų, kurie ir sudaro visą ketvirtąjį diską.
Groja tai gražiai. Vien Stenway piano ko vertas, ale užima žiauriai daug vietos. Su Contact Player lygint negaliu, nes jo nesu bandęs. Apskritai, norint išgauti realistinį skambėjimą reikia daug žaisti, nes vieni tų pačių instrumentų semplai staccato, kiti frulato, dar kiti... Vien smuikų pasirinkimas : Amati, Guarneri...
Žodžiu galimybių daug, tik Sibas ne sekvenseris, deja.

**Rimas G.
Re: GPO klausimas
Gintas T. (IP Logged)
February 06, 2006 11:26AM

Dirbu SIBELIUS 4. Pabandžiau GPO. Didelis labai ir ne visai paprastas naudoti. O dėl garso-tai manau kiek Sibelijui reikia gražiai groti, tai Kontakt Gold Playerio- pilnos akys :). Kaip Rimas sakė,Sibas tai ne sekvenceris. Tikrai manau, kad neverta apkrauti kompo be reikalo. Čia aišku mano sub. nuomonė.
Gintas
Re: GPO klausimas
Donis (IP Logged)
February 07, 2006 12:29AM

Ech, kad taip kaip uzsienyje: tik paraschai ir ischkart koks studenchioku orkestrelis pagroja. Gauni per galva, arba pagiria. Tada bent zinai kas blogai, o kas gerai. Visi tie softiniai sintezatorai OJ kaip apgauna. Ten fleita C pirmos gali fff molto marcato pagrot :)
Re: GPO klausimas
**Rimas G. (IP Logged)
February 07, 2006 08:11AM

Nereikia čia apie tuos užsienius... Ir apskitai kas per sąvoka? Kur: Čekijoj, Zulusijoj, Jugtinėj Karalystėj, Jungtinėse Amerikos Valstijose ar Dramblio Kaulo Krante?
Visur su naujų kūrinių gyvu atlikimu yra daugybė bėdų. Pirmiausia tai kainuoja pinigus. Už tai visokie dirigentai - dirigentėliai, kompozitoriai - kompozitorėliai tuntais atvažiuoja į mūsų organizuojamus festivalius ir veža čia savo "produkciją", nuo kurios juokas kartais net neima. Mūsų gi organizatoriai alpsta nuo "užsienietiškų" pavardžių ir "atstovaujamų" šalių geografijos, moka honorarus, organizuoja press konferencijas ir t.t. Žodžiu, net ir "užsieny" jei nori, kad tavo orkestrinis kūrinėlis būtų pagrotas (bent tokiam lygyje iš kurio pats suprastum ką parašei), turi turėti daug babkių ir nusipirkti orkestro laiko (o kur dar dirigentas!), arba būti pasiutusiai įžymiu, kad vien pavardė (kuri tuo pačiu garantuotų ir kokybę) atidarytų visas duris. Dar kartais yra konkursai, kuriuos oganizuoja norėdami praplėsti orkestrų repertuarą, tačiau visur nešamas galutinis produktas. Laboratorija turi būti galvoj, arba... su softiniu sintezatoriumi.
Tai ir yra pagrindinė priežastis, kodėl rašoma palyginti nedaug orkestrinės muzikos, o apsiribojama kamerine, kurią galėtų be didesnių finansinių nuostolių pagroti artimiausi draugai.

**Rimas G.
Re: GPO klausimas
Donis (IP Logged)
February 07, 2006 09:03PM

:) Rimai, kodel taip aschtriai reaguoji? Beveik kiekviena vokietijos, anglijos, austrijos aukst. muzikos mokykla turi orkestreli, arba visa simf. orch. jie <be didesnių finansinių nuostolių> PRIVALO pagroti studentu kompozitoriu raschomus kurinius. Tada bent gali suprasti ar gali raschyti muzika, ar geriau negadint zmonems ir sau nervu. Aciu D. Katkui ir J. Domarkui, kurie Lietuvoje suteikia tokia galimybe. Del diletantu antpludzio i Lietuvos scenas sutinku, bet ne visad taip yra. Beje beveik visi gabesni jauni lietuviu kompozitoriai kaip antai R. Serksnyte, J. Janulyte bastosi po uzsienius nes cia nera ka veikti. Na asch cia uzsikuriau........... Siaip orkestras yra orkestras. Joks kamerinis nepakeis. Lietuvoje geriausia!!!!! Neisizeiskit-turim du orkestrus:)
Einu isijungsiu Kontakt Gold:)



Edited 1 time(s). Last edit at 02/07/2006 09:06PM by Donis.
Re: GPO klausimas
**Rimas G. (IP Logged)
February 07, 2006 09:42PM

Atsiprašau, iš akiračio išpuolė mokomieji orkestrai...
Ko čia įsižeidinėti, faktas, kad Lietuvoje du normalūs simfoniniai, jei neskaičiuosim dar vieno turinčio pretenzijų ir trijų sėdinčių duobėse (sorry - orkestro ložėse).
Dabr jau neseku, tačiau dar mano laikais kompozicijos valstybiniai būdavo su J.Domarko orkestru. Beje, nebuvo nei vieno nepagroto kompozitorių sąjungos nario simfoninio kūrinio, nors simfoninis tada tebuvo vienas. O "mokyklinius" kamerinius kūrinius grodavo draugai. Man taip pat teko groti daug premjerų tiek orkestre, tiek ir įvairiausiomis kamerinėmis sudėtimis. Na, tada tiesiog buvo truputį kitaip. Bent jau semplerių ir sekvenserių nebuvo galimybės pakurti. Bet tada kažkaip buvo labiau branginama tai, kas pagaminta Lietuvoje. Ir pasididžiuot, kad tai mūsų, nepraleisdavome progos. Ir jaunimas turėjo ką veikti.

**Rimas G.
Sorry, only registered users may post in this forum.