midiaudio logo

2006 F brūkšniai tarp teksto

algis (IP Logged)
April 12, 2006 03:54PM

Kaip jų atsikratyt (brūkšnių tarp teksto vokalinėj muz.)Ypač kai eina keli sluoksniai sudaro daug papildomo darbo.
Eksperte Rimai ką patarsit?
Re: 2006 F brūkšniai tarp teksto
**Rimas G. (IP Logged)
April 12, 2006 11:44PM

Jei teisingai supratau problemą:

Menu>Options>Document Options>Lyric
Spragtelti ant Word Extensions. Nuimti varnelę nuo Use Smart Word Extensions.

Jei ne - suformuluokite aiškiau.

**Rimas G.
Re: 2006 F brūkšniai tarp teksto
Vakaris (IP Logged)
April 14, 2006 08:47AM

Ne, Rimai... Ar yra tai ko nezinai Finale programoje? Atrodo lyg pats sia programa butum kures. Ko paklausi - to sulauksi. Oi nedaznai taip pasitaiko...
Re: 2006 F brūkšniai tarp teksto
**Rimas G. (IP Logged)
April 14, 2006 02:13PM

Mielas ir gerbiamas Vakari,
Aišku, kad yra. Ir tikriausiai daugiau nežinau, nei žinau. Tiesiog, kol kalba eina apie tradicinę natografiją ir elementarų playback'ą, nori-nenori kai ką teko išsiblusinėti. Pagaliau, suprantant programos logiką (kurią daugelis mano oponentų peikia arba apskritai neigia), labai nesudėtinga "dedukcijos" metodu išskaičiuoti reikiamą sprendimą. Net ir su paskutiniu klausimu nesu praktiškai susidūręs. Paprasčiausiai niekada neprireikė atjunginėti šitos funkcijos. Tiesiog nujaučiau, kur tai turėtų būti, patikrinau - akurat.
Jei reikalai pasisuktų į netrdicinę natografiją, aleatoriką ir pan., prisieitų arba daug ko išmokti prieš atsakant, arba, jei tam nėra laiko, tiesiog "gėdingai" supasuoti (ko labai nemėgstu).
Ir labai abejoju, ar patys programos kūrėjai nutuokia apie visas realias galimybes, nes daugelį sudėtingesnių sprendimų galima rasti vos ne "kulinariniu" principu: maišant įvairiomis proporcijomis ingredientus, t.y. gretinant keletą funkcijų. Apskritai sutinku su tais, kurie teigia, kad Finale nėra nieko neįmanomo. Tiesiog reikia pasukti galvą. Kad šioje programoje toli gražu ne viskas "ant lėkštutės padėta" - taip pat tiesa. O toliau - lovkostj ruk, i nikakogo mošenstva. Forumai, matyt, ir yra tam, kad pasidalinti patirtimi. Jei jau vienas išrado dviratį, kad kitiems mažiau kankintis reiktų. O tarp kitko, čia užduodami klausimai vsada gana elementarūs. Lygiai tokiais pat klausimais ir atsakymais dažniausiai knibžda ir http://forum.makemusic.com/ forumas.

**Rimas G.
Sorry, only registered users may post in this forum.