midiaudio logo

Kuo skiriasi Finale nuo Finale Notepad???

Lordi (IP Logged)
June 10, 2006 05:56PM

Kuo skiriasi Finale nuo Finale Notepad??? As asmeniskai naudoju nemokama Finale Notepad 2006, o kuo ji skiriasi nuo tos jau "tikrosios" , mokamos Finale? Nes atrodo viskas jau lyg ir yra Notepad'e...
Re: Kuo skiriasi Finale nuo Finale Notepad???
**Rimas G. (IP Logged)
June 10, 2006 07:58PM

Labai daug kuo. Išvardinti net neįmanoma. Notepad yra iki minimumo apkarpyta Finale. Dizainas nesiskiria. Tačiau galimybės nesulyginamos. Notepad tinka atsidaryti, klausyti playback'ų ir spausdinti bet kuriems Finale surinktiems failams. Taip pat notepad'u galima rinkti ir muzikinį tekstą. Kol tai elementaru, gali būti, kad daugiau ir neprireiks, tačiau profesionalioms grafinėms problemome spręsti Notepad'o per maža. Tačiau Finale turi visą skalę versijų: Songwriter, Guitar, Allegro, kurios taikytinos pagal poreikius, nes atitinkamai yra taip pat labiau arba mažiau apkarpytos Finale versijos. Todėl jų ir kaina mažesnė. Jei poreikiai tik elementarūs, pakanka ir Notepad, tačiau, jei reikia surinkinėti simfonines partitūras ir ruošti leidybai, be Finale neišsiversi.
Pabandykit atsiversti http://www.finalemusic.com/ Ten viską išsiaiškinsite nuodugniau.

**Rimas G.
Re: Kuo skiriasi Finale nuo Finale Notepad???
pulis (IP Logged)
June 12, 2006 08:10AM

Sveiki.
Norejau pasiteiraut, ar Finale Notepad'e imanoma rasyti normaliomis bugnu natomis, t.y. lekstes kryziukais, efektai dar kaip nors, backa apacioj ir panasiai. Cia kalba eina apie drumset'a, ne apie orkestriniu bugninyku atskiras partijas. Ir jei imanoma, tai kaip tai nustatyti? Nes dabar norint uzrasyta paprasciausia beat'a reikia ieskoti backos kazkur virsuj, o pagrindinese penkiose eilutese kazkokios perkusijos metosi. Nelabai patogu... Laukiu patarimu :)
Re: Kuo skiriasi Finale nuo Finale Notepad???
**Rimas G. (IP Logged)
June 12, 2006 11:50AM

Ne, Notepad'e negalima keisti galvučių išvaizdos, redaguoti Drum Maps ir pan.
Visi tie malonumai slepiasi mokamose versijose.
Kurioje versijoje ko trūksta ir kokie privalumai, galite palyginti spragtelėję Feature Comparison Charts puslapyje

http://www.finalemusic.com/allegro/Default.aspx

**Rimas G.
Re: Kuo skiriasi Finale nuo Finale Notepad???
pulis (IP Logged)
June 12, 2006 11:52AM

Dekui. Na, teks kaip nors verstis...
Re: Kuo skiriasi Finale nuo Finale Notepad???
Lordi (IP Logged)
June 12, 2006 02:54PM

Manau, kad vistiek kaip nemokama versija NotePad yra labai geras, ir pakolkas nekeisiu jo i nieka :) ($ gaila) Na, gal mokamos versijos tikrai geresnes, taciau lieku prie tos nuomones, kad uz jas moketi neapsimoka.
Re: Kuo skiriasi Finale nuo Finale Notepad???
**Rimas G. (IP Logged)
June 12, 2006 07:34PM

Notepad'o privalumas prieš kitų notacijos programų demo - galimybė spausdinti arba išsaugoti. Vertingiausia ko gero tai, kad Notepad'u galima atsidaryti bet kokį bet kuria Finale šeimos versija surinktą failą ir prasukti Playback arba atsispausdinti. Tiesa, rašymo galimybės neblizga, tačiau galima susidaryti vaizdą apie Finale veikimo principą.

**Rimas G.



Edited 1 time(s). Last edit at 06/12/2006 07:35PM by **Rimas G..
Re: Kuo skiriasi Finale nuo Finale Notepad???
pulis (IP Logged)
June 15, 2006 12:55PM

**Rimas G. Parašė:
-------------------------------------------------------
> Ne, Notepad'e negalima keisti galvučių išvaizdos,
> redaguoti Drum Maps ir pan.
>
> Rimas G.

Na, o jei kalbant apie Finale 2006, gal galetumet paaiskint, kaip tuos drum maps pasidaryti? Skaitinejau uzsienio forumuose, bet taip iki galo ir neradau, kaip tai padryti. Noretusi susitvarkyt, atsispausdint natas, bo dauguma natu rasytos ranka, sunku groti, nieko nesimato :)






Edited 1 time(s). Last edit at 06/15/2006 12:56PM by pulis.
Re: Kuo skiriasi Finale nuo Finale Notepad???
**Rimas G. (IP Logged)
June 18, 2006 06:56PM

Ne visuomet Drum Maps reikia ir daryti.
Jei pvz. Drum Set imsite iš Setup Wzard, gausite jau suformuotą šabloną, atitinkantį visus natografijos standartus. Jei įvedinėjate su MIDI klaviatūra - jokių problemų, tačiau jei Simple entry, yra tam tikrų nepatogumų. Pvz. Snare Drum viš trečios linijos duoda tik Rim. ir su "kryželiu", ir t.t.
Drum Map galima redaguoti arba pasidaryti šabloną pačiam. Tai ypač svarbu, jei vienoje penklinėje reikia sujungti keletą standartinių instrumentų (pvz. Guiro, Bongos ir Claves).
Pirma sąlyga, kad penklinei būtų priskirtas Acoustic Grand Piano 10ch.
Toliau - Staff Tool.
Right click ant manipuliatoriaus, renkamės Select Percussion Map.
Jei norime redaguoti, renkamės tą, kuris jau pažymėtas, jei "gaminti iš naujo", - General MIDI Entry&Playback. Tokiu atveju mušamųjų eilutei reikia Staff Tool nustatyti Notation Style - Percussion.
Tai daroma: Staff Tool. 2x Click ant penklinės. lentelėje pasirenkame Notation Style - Percussion.
Right click ant manipuliatoriaus, renkamės Select Percussion Map.
General MIDI Entry&Playback>Edit
Kairiajame lange pasirenkame reikiamą instrumentą.
Dešinėje esančiame langelyje galima rodomą natą už manipuliatoriaus nutempti į norimą vietą penklinėje. Išrinkti reikiamą ženklą galvutei atskirai ilgai natai (Open notehead) ir trumpai (Closed Notehead).
Taip pat galima įvardinti instrumentą (Note Name) ir parinkti skambėjimą (Playback Note). Kai viskas paruošta, dedame varnelę Highlited Note ir dešiniajame lange spragtelime sekančią reikalingą. Procedūra kartojasi. kai viskas paruošta ir visi reikiami instrumentai savo vietose, spaudžiame Done. Beje, net ir nieko neatlikus iš lentelės galima išeiti tik spaudžiant Done.
Jei naudojatės MIDI kl;aviatūra, patogu naudotis Listen funkcija. Kai reikia pasirinkti, spaudžiate Listen, o po to reikiamą klavišą MIDI klaviatūroje.

Tačiau čia yra viena išlyga. Jei norite susikurti vienam failui daugiau Drum Maps, reikia naudotis ne General MIDI Entry&Playback>Edit, o General MIDI Entry&Playback>Create. Skirtumas toks, kad bus sunkiau susiorientuoti kairiajame lange, nes kuriant visiškai naują šabloną (Create) nelieka natoms by default priskiriamų instrumentų pavadinimų. Jie atsiranda tik tada, kai įvedate informaciją dešiniajame lange.

Iš primo žvilgsnio tai gali pasirodyti painoka, tačiau po keletos bandymų nėra ypatingaisudėtinga perkąsti sistemą. Beje, fiksuoto aukščio instrumentai iš Percusion Map nerašomi. Jų ten ir nėra.

Sėkmės, tikiuosi, kad pasiseks!






**Rimas G.
Re: Kuo skiriasi Finale nuo Finale Notepad???
pulis (IP Logged)
June 18, 2006 09:42PM

Dekui labai.
Midi klaviaturos neturiu, taciau kol kas viskas klostosi gerai. Susidariau man reikalinga Map'sa ir bandau gilintis i kitas programos subtilybes.
Smagu, kai yra geranoriskai nusiteikusiu zmoniu.
Sorry, only registered users may post in this forum.