midiaudio logo

Apie naujoves Finale 2007

**Rimas G. (IP Logged)
August 10, 2006 05:03PM

Smalsučiai gali pasiskaityti apie naujoves greit pasirodysiančioje Finale 2007.

http://www.finaletips.nu/fin2007review/index.php

Demo kol kas dar nėra.

**Rimas G.
Re: Apie naujoves Finale 2007
Gintas T. (IP Logged)
August 11, 2006 09:31PM

p.Rimai, o kaip su lietuvybe , gal šita jau turės "multilanguage interface"? Ar tas reikalas visiškai žlugęs? Gintas
Re: Apie naujoves Finale 2007
**Rimas G. (IP Logged)
August 11, 2006 11:50PM

Finale be angliškos turi vokišką, itališką ir, berods, ispanišką autorizuotas versijas. Kur čia jau iki lituanizacijos. Tiesa, buvo viena galimybė, tačiau visuomeniniais pagrindais nespėjau paruošti medžiagos, o paskui su rusifikatoriaus, kurie galėjo be problemų ir lituanizuoti, kūrėjais ryšys nutrūko. Kad net ir mūsų publika absoliučiai neparodė jokio entuziazizmo. Tai tą reikalą kol kas padėjau į stalčių. Turiu išvertęs ir suredagavęs didesnę dalį Finale 2006 interfeiso, konsultavausi dėl formuluočių ir t.t., tačiau jau beveik metai tam fiziškai daugiau nebeturiu laiko. Užsakymai neleidžia galvos pakelti. Visuomeninis darbas juk savo malonumui, ar ne? Tai čia, be sportinio intereso, asmeninės pareigos, ypač su tokiu visuomenės pasyvumu, lyg ir nematau... Kol turėjau laiko verčiau, ieškojau kontaktų, rūpinausi... Pats puikiausiai apsienu ir be lituanizatoriaus, juolab, kad iš principo nelaikau šito būtinu dalyku. Jei jau sėdai prie kompo, anksčiau ar vėliau žodyną vistiek teks pavartyti. Ir ne kartą.
Atsiprašau, jei ką ir nuvyliau, tačiau šiandien yra kaip yra.

**Rimas G.
Re: Apie naujoves Finale 2007
Gintas T. (IP Logged)
August 12, 2006 10:56AM

Nieko nenuvylėt. O ir įtariu poreikio milžiniško tikrai kad nėra. Gal tik tiek, kad smagiau į lietuviškas raides žiūrėt :). Kam tikrai reikia, manau, kad ir bet kokią kitą kalbą įkirstų...
Re: Apie naujoves Finale 2007
aJJa (IP Logged)
August 22, 2006 10:24AM

beto zargonu lietuvisko interface'o neparuoshi, teks pasukti galva del kai kuriu lietuvisku ishsireiskimu(juk visada taip)
Re: Apie naujoves Finale 2007
**Rimas G. (IP Logged)
August 22, 2006 10:45AM

Visos bėdos ir prasideda, kai reikia naudoti sunormintą ir aprobuotą lietuvišką kompiuterijos terminiją. Kartais ko ne per galvą reikia verstis, kad ir prasmė būtų nepriekaištingai aiški, ir kad kalbai nebūtų nusižengta, nes kai kurie netgi prasminiai Finale komandų bei pasirinkčių vertiniai arba šiaip atitikmenys muzikantų profesiniu požiūriu lietuviškai skamba tiesiog idiotiškai. Išversti nėra sunku. Štai kaip sudėlioti viską, kad interfeisas, pardon,- vartotojo sąsaja, kiekvienam atrodytų logiška, aiški ir suprantama, tuo pačiu nesikirstų su elementariomis muzikantiškomis sąvokomis. Šitai labiausia ir stabdė. Jei kam įdomu, galiu pasidalinti kolektyvinio darbo vaisiais, jei tik dar rasiu laikmenose failą (sorry! rinkmeną), nes redaguoti padėjo, tiksliau diskusijose dalyvavo ir savo variantus siūlė dar koks trejetas geranoriškai nusiteikusių kolegų.

**Rimas G.
Sorry, only registered users may post in this forum.