midiaudio logo

prasau pagalbos

DAINA (IP Logged)
August 30, 2006 11:28PM

gal kas nebrangiai apsiimtu natu maketavimu? pati nesugebu....

Re: prasau pagalbos
**Rimas G. (IP Logged)
August 31, 2006 08:07AM

Ką turite galvoje rašydama "maketavimas" konkrečiai? Muzikinio teksto surinkimą kompiuteriu? Surinkto teksto tvarkymą leidybai? Ar dar ką? Kokia reikalinga programa?

**Rimas G.
Re: prasau pagalbos
tilva (IP Logged)
August 31, 2006 10:02AM

... ir ką reiškia "nebrangiai"? ... :O)
Re: prasau pagalbos
Rajmis (IP Logged)
September 03, 2006 10:21AM

Įdomu, kokios kainų ribos yra už natų surinkimą, paruošimą leidybai... Pagal ką kolegos skaičiuojat savo honorarus. Jei nenorit viešai išduot, parašykit privačią žinutę, ar e-mailą. BŪtų įdomu sužinot.. :)
Geros dienos visiems ;)
Re: prasau pagalbos
**Rimas G. (IP Logged)
September 03, 2006 10:52AM

Lietuvoje nustatytų konkrečių įkainių nėra. Dėl honorarų tariamasi asmeniškai. Tas "nebrangiai" yra labai reliatyvi sąvoka. Viskas priklauso nuo kvalifikacijos, užduoties sudėtingumo ir pan. Surinkti vaikiškos dainelės klavyro puslapį toli gražu ne tas pats kaip puslapį partitūros.
Yra kainų skaičiavimo metodika už "freimus". Freimu laikomas užpildytas tekstu taktas tik vienoje penklinės eilutėje. Reiškia, pvz. vienas fortepioninės faktūros taktas vertinamas jau dviem freimais. Koeficientai dedami už metrą, faktūros sudėtingumą, patekstavimą ir t.t. Vieno freimo bazine kaina profai iš civilizuotų kraštų laiko apie 25 amerikoniškus centus, jei kalbama apie galutinį produktą, paruoštą leidybai. Jei laikytume, kad standartiniame klavyre būna vidutiniškai apie 40 freimų, mūsų sąlygomis tokia kaina nereali. Šiaip natų kompiuteriu rinkėjai dažniausiai derasi "už projektą" ir smulkiais įkainiais nesiblusinėja. Ta prasme ir dėl vieno lapo vargu ar kas imsis terliotis, nes oficialiai Lietuvoje tokių paslaugų niekas neteikia, bent jau neteko girdėti. Paprasčiau susirasti pažįstamą, nors šiek tiek valdantį kokią nors notacijos programą, gražiai įkalbėti, pažiūrėti, kaip dirbama, o po to išsivirti arbatos ir, prisipildžius taures, aptarti kompiuterinės notacijos privalumus.
Dar viena galimybė: parsisiųsti nemokamą "Finale notepad" programą ir pelyte gražiai "putiom nauchnogo tyka" susegioti nateles. Ir naudos bus, ir malonumą apturėsi, ir pinigėlių mokėti nereiks.

**Rimas G.
Re: prasau pagalbos
Lordi (IP Logged)
September 09, 2006 05:34PM

labiausiai apsimoka parsisiųsti nemokamą "Finale notepad" programą ir pelyte gražiai "putiom nauchnogo tyka" susegioti nateles :D
Sorry, only registered users may post in this forum.