midiaudio logo

Finale 2007c

Giunter (IP Logged)
February 22, 2007 12:18AM

problema..kai darausi Finale 2007 titulini lapa,na pasirenku pvz: Oboe + Piano,man programa automatiskai atidaro keturis lapus(juose 31 taktas)ir vienoje penklineje tik 3 taktai.Kaip galima nustatyti,kad padarytu viena lapa(jame koks 16taktu) ir butu po 4 taktus penklineje?Taktus iterpti- istrinti as zinau.Kazka nustatymuose reikia pakeist.Bet niekur neradau...is anksto DEKOJU!!
Re: Finale 2007c
**Rimas G. (IP Logged)
February 22, 2007 01:03PM

Nieko nustatymuose nereikia keisti. Kur kas patogiau paimti Mass Edit arba Page Layout Tool (jokio skirtumo). Ctrl+M. langelyje įrašyti, kiek nori matyti taktų eilutėje. OK.
Jei ir to nepakanka, galima bandyti mažinti tarpus tarp sistemų: Page Layout Tool. Pažymėti, laikant Shift, visų, išskyrus pirmosios, sitemų manipuliatorius, ant bet kurio iš jų right click, pasirinkti iš submeniu EDIT MARGINS. Lentelėje sumažinti DISTANCE BETWEEN SYSTEMS reikšmę.
Galima ir taip: Page Layout Tool.
Menu>Page Layout>Resize Staff Systems (System Reduction), lentelėle sumažinti procentinę reikšmę. Mažinti tiek, kad į puslapį "įšoktų" sistema (arba net kelios sistemos) iš kito puslapio.
Kombinuojant visus būdus galima nesunkiai sumodeliuoti norimą rezultatą.

**Rimas G.
Re: Finale 2007c
Giunter (IP Logged)
February 22, 2007 10:38PM

Sakyk gerb.Rimai, mano manymu Sibelius patogesnis.Naudoju abi, bet vis neapsisprendziu kuria istrint.Ka gali atsakyt?
Re: Finale 2007c
Giunter (IP Logged)
February 22, 2007 11:05PM

del Finale...taip galima rankiniu budu padaryti kiek nori taktu vienoje eiluteje.Bet kaip uzfiksuoti ,kad vienoje eiluteje butu po 4 taktus ,o ne po 3,kaip kad duoda finale(pasirenkant pvz:Oboe + Piano),kad kita karta atidarius ir pasirinkus instrumentus,jau Finale, atidarytu taip kaip buvau nustates anksciau..........pvz:po 4 taktus
Re: Finale 2007c
**Rimas G. (IP Logged)
February 23, 2007 11:52AM

Ne visiškai suprantu užsiciklinimo būtent ant keturių taktų prasmės.
Mano darbo metodika tokia: viską rašau tik Scroll View. Ten ir navigacija patogesnė. Page View jungiu tik tada, kai reikia galutinai tekstą maketuoti puslapyje. Pagal tai kiek ir kokių natų prirašyta, automatas labai gražiai viską suguldo pats. Jei reikia ką keisti, naudojuosi anksčiau aprašytais būdais.

Dėl Sibo negaliu ginčytis. Bandžiau kažkada pereiti - neprilipo. Dar ir dabar pažįstami Sibelistai mane dėl to idiotu laiko. Galiu ir su Sibelijum dirbti, tačiau man nepatinka natų įvedimo su MIDI klaviatūra būdas. Pažįstu žmonių, kurie nuo Sibo migravo į Finale, pažįstu, kurie elgėsi atbulai ir visi liko patenkinti. Kiekvienam savo. Man pvz. Sibelius tikrai neatrodo patogesnis. Taip jau esu pripratęs prie Finale Scroll View, kad Sibelijaus puslapių virtinė ganėtinai erzina ir trukdo apžvegti medžiagą globaliau. Turi abi programos tam tikrų atskirų privalumu, tačiau esminiai skirtumai kuo toliau, tuo labiau "išsitrina". Kaip apibūdino Tadas Šileika: Finale "sibelėja", o Sibelius "finalėja". Šiaip iš patirties galiu pasakyti, kad publika dirbanti su Sibu save kažkodėl laiko aukštesniu lygiu nei "finalistai".
Reikia pripažinti, kad kombinacija P4+WinXP+Finale turi sqavo bjaurių kaprizų ir bagų, bet ir juos išmokau neutralizuoti vienu shortcut'u. Su Core 2 dual core lyg ir viskas tvarkoje.
Beje, specialiai ieškojau taktų skaičiaus naujo dokumento eilutėje nustatymo ir neradau. Arba aš žioplas, arba nenumatyta.

**Rimas G.
Re: Finale 2007c
Ignis (IP Logged)
February 27, 2007 09:55PM

Su problema dėl taktų skaičiaus finalėje galima susitvarkyti, sutvarkius savo lapą ar lapus pirmąjį kartą.
O po to išsaugoti savo pakeitimus kaip šabloną, ir įdėti jį į pačios finale Template skyrelį, nes šiaip, atidarius savo aplanką, reikės dar nustatyti, kokius failus nori matyti (šiuo atveju FTM), nes programa numatyta atidaryti tik MUS failus, o bet koks naujas mažmožis, suprantama, užima baisiai daug laiko.
Daroma taip- /File/Save as.../lentelės viršuje /Save in / susirandam Finale direktoriją /Templates/,
o lentelės apačioje /Save as type:/ pasirenkam /Finale Template File/ ir pavadiname savo failą.
Aišku, geriau pavadinime parašyt, kad tai nuosavas šablonas, nes vėliau vėlgi gali būti gaišatis, nesusipratima.

Man pačiam būtų įdomu jeigu kas parašytų apie Libraries išsaugojimą, nes anglų k. sekasi ilgokai ir vangogai.

Ignis
Re: Finale 2007c
**Rimas G. (IP Logged)
February 27, 2007 10:57PM

Giunteris rašo ne apie šablonų problemą, o apie default'inį (numatytą gamintojo) taktų skaičių dokumentą suformavus su vedliu (Setup Wizard).

Esu kažkurioje versijoje (gal 2004) bandęs išsaugoti biblioteką, tačiau ją atidaryti pavyko tik pasirinkus Document Without Libraries. Atsidarius templates arba Default Document prikabinti išsaugotos bibliotekos nepavyko net ištrynus visą default'inę. Forumuose apie bibliotekų išaugojimą buvo diskutuojama, tačiau ypač nesigilinau, nes dabar darau viską labai paprastai ir operatyviai: iš Expression Tool bibliotekos paprasčiausiai ištrinu man nereikalingus dalykus, o greitai naujus pasidaryti, turint konkretų stilių ir žinant reikiamus nustatymus, naudojant Copy ir Edit, nesudaro jokių problemų. Juolab, kad visiškai universalios bibliotekos ir neįmanoma sukurti. Jei kas ir pavyktų, vistiek būtų sunku naudotis, nes ji būtų pernelyg griozdiška. Žinoma, darant projektą iš kelių failų gal tai ir praverstų, tačiau tada paprastai pasidarau Template net su visais partijų išankstiniais išskirstymais. O smulkmenas vistiek reikia kiekvieną kartą pasidaryti iš naujo, nes muzika apskritai yra gana įvairi, visko iš anksto nenumatysi. Apskritai tai reiks kada laiko prigriebus pasidomėti. Gal vėlesnėse versijose tai veiks kitaip.

**Rimas G.
Re: Finale 2007c
**Rimas G. (IP Logged)
February 28, 2007 05:07PM

Pabandžiau pažaisti su bibliotekų išsaugojimu.
Kai esi ką nors pasidaręs ir nori kombinaciją išsaugoti, eini

Menu>File>Save Libraries

Lentelėje pasižymi, kokios rūšies informacija nori išsaugoti. Pagal tai ką pasižymi, išsaugo kombinaciją. Pvz. tai gali būti Articulation ir Expression. OK.
Tada reikia įvardinti savo kombinaciją ir seivinti.

Kai nori savo turtą susigrąžinti,

Menu>File>Load Libraries

Pasirenki reikiamą variantą ir OK.

Niuansas toks, kad išsaugotą medžiagą talpina jau turimos standartinės bibliotekos gale. tai, kas sutampa, lieka savo vietose, o tai kas pagaminta, atsiduria gale. Vienžo, kad būtų patogiau naudotis, vistiek reikia pratrinti nereikalingus dalykus. O šiaip gal ir naudinga. Gal ir bandysiu pasinaudoti.

**Rimas G.
Re: Finale 2007c
Ignis (IP Logged)
March 13, 2007 10:18PM

Dejuojame dėl Finale aplinkos, tad ir mano pastebėjimas- yra vienintelė "nekrintanti į akis" Fin06 aplinka:
//Program Option // Palettes: / Studio Bronze// Size: Medium // Background: Default;Tile// Texture: Default ;Tile //. Visa kita nežinia kam skirta.
Be to- atradau, kad geriausiai tinka šis PC pelės tikrai "vežantis" žymeklis: /Valdymo Skydas/ Pelė/ Pointers/ 3D-White(systeme scheme).
Sorry, only registered users may post in this forum.