midiaudio logo

KX draiveriai ir Sibelius

**Rimas G. (IP Logged)
August 02, 2004 10:01PM

Suformatavau HD ir vietoje Creative Live suinstaliavau KX draiverius. Audio rezultatas visais atvejais nepalyginamai geresnis, tačiau yra bėdelė, nes su KX nesusiinstaliuoja jokie sound font'ai. Tai reiškia, kad Sibelius rašo, bet tyli. Kažkodėl nepavyksta prikabinti net Win. sintezatoriaus. Su Finale paprasčiau: su programa susiinstaliuoja ir "firminis" sintezatorius. Kilo mintis pabandyti suinstaliuoti Creativ'o tik sound fontus, tačiau nesu tikras, kad tai suveiks. Kaip man priversti "prabilti" Sibelijų? Gal kas turi konkrečios patirties tuo klausimu?

**Rimas G.



**Rimas G.
Re: KX draiveriai ir Sibelius
Gintas T. (IP Logged)
April 15, 2005 01:14PM

P.Rimai kas tie KX driveriai ir iš kur galima ju gauti-parsisiusti. Dirbu su SIBElijum-3 ir SB Live ir Korg X3
Re: KX draiveriai ir Sibelius
**Rimas G. (IP Logged)
April 15, 2005 04:42PM

Tie Kx draiveriai - naujai parašytas softas, kuris palaiko ir ASIO Creative SB Live "geležiai". Adresas:

http://kxproject.lugosoft.com/down.php?language=en

Kaip pamatysite - tai rusiškas išmislas (su vakariečių pagalba).
Tačiau Kx Project elgiasi gana keistai. Pvz. man nepavyko pagroti MIDI failo su Win plejeriu.
Apskritai, Kx audio plėšia geriau, nei firminė Creative įranga, tačiau, jei reikia ASIO, geriau parsipūsti Asio4all:

http://michael.tippach.bei.t-online.de/asio4all/

**Rimas G.
Re: KX draiveriai ir Sibelius
Gintas T. (IP Logged)
April 15, 2005 06:43PM

Dėkui. Radau ir įsidėjau. Jo... Audio plėšia geriau bet kažko labai aštriai. Dar reikia labai "blatną" mixerį pastumdinėt. Su originalu atrodo švelniau skamba. Midi kaip ir pas jus -tyli. Bet kadangi aš naudoju išorinį, tai nesvarbu. Sibelijus ir tik Microsoft GS pripažįsta. O Asio pabandysiu vėliau. Bet gal Audio ir geriau atrodo!!!
Re: KX draiveriai ir Sibelius
**Rimas G. (IP Logged)
April 15, 2005 08:53PM

Mixer'iui kitą skiną parsipūskit - viskas stos į savo vietas.
Paieškokit linko tame pačiame saite.
MIDI tyli dėl to, kad į sintezatorius įkelti audiofontai kažkodėl nekomutuoja. Absoliučiai su visomis programomis (Cubase tame tarpe). Ir nesupratau kodėl. Užtat ir Sibelius tylėjo. Finale tai turi savo SmartMusic SoftSynth sintezatorių, kuris "pamautas" tiesiai ant CPU, todėl dėl garso plokštės soundfontų nėra problemų, išskyrus tai, kad reikalauja daug PC resursų. Su 0,5GB RAM didesnę partitūrą sunkiai playback'as veža.

**Rimas G.
Re: KX draiveriai ir Sibelius
LaurynasL (IP Logged)
March 08, 2010 09:41PM

Truputį gal aš ne į temą, bet gal žinote koki "Muzikos" šriftai vadinasi skirti ant Sibelius 3. ? Nes pas mane Win7 todėl, fontai kažkodėl neįsirašo.
Re: KX draiveriai ir Sibelius
RimasG (IP Logged)
March 08, 2010 09:55PM

Gal ir klystu, tačiau, kiek pamenu, Sibelius3 playback'ui naudojo Wndowso vidinį Wavetable synth. T.y. Sibelius3 neturėjo jokių "savo" garsų. Jei jau Win7 priima suinstaliuoti Sibelius3, reiktų pabandyti nustatyti, kad grotų per vidinį Win7 garsų generatorių/sintezatorių (jei toks apskritai yra).
Re: KX draiveriai ir Sibelius
*Donatas (IP Logged)
March 09, 2010 04:49PM

Sveiki Rimai


Atsiprasau uz toki pastebejima, bet tikriausiai dabar turite daugiau laiko nes pradejote zaisti...

Bandziau ir as kazkada su tais KX ir su to vyruko, kuri Creative vos nepasodino i kalejima, o dabar idarbino pas save ;)

Visi baisiai peikia originalius bet kokius Creative driverius, keikia kad negali dekoduoti DTS, nors gelezis gali ir t.t.

Reikia tureti mintyje, kad bet kokiu atveju Creative Life, Audigy ir X-Fi nera skirtos profesionalams.

Jos yra skirtos multi uzduotims, kad veiktu viskas ka ikisi i kompa: zaidimai, audiosoftas, multimedija ir istikruju su originaliais draiveriais viskas gan neblogai veikia. Kaip bebutu Creative peikiama, bet tikriausiai nera kitos tokios multifunkcines gelezies ir softo.

Pro korta daznai uzluzta jau vien del to, kad jai duodi pvz. skirtingus bitreitus vienu metu.

Taip, su orig. draiveriais Creativas skamba prasciau, nes del to multitaskingo ten su tuo garsu velniai zino kas yra padaroma. Su KX visokie WAV'ai ir t.t. skamba tikrai geriau, bet kiek pats naudojau kartais atsitinka visoki pokstai ir net ne karta asu bluescreen'a turejes.

Kazkada rausiausi forumuose ir radau toki buda, kad po KX ar kitu neoriginaliu driveriu atskirai reikia instaliuoti Soundfontmanager o is originalaus instaliacinio disko nukopijuoti i C:Windows etc. bankus (buna 2mb, 4mb, 8mb.sf), kaip po to ji teisingai sukomutuot, na man buvo siektiek pavyke, bet pats nesupratau kaip, per atsitiktinuma, ko pasekoje Sibelijui grojant isgirdau baisu cypima ir pamaciau melyna ekrana.

Esate profesionalas Rimai. Jei norite paeksperimentuoti, tai tikrai bus idomu, nes visokiu alcheminiu atsakymu internete daug. Jei norite rimtos ir stabilios-veikiancios sistemos naudokite originalius, nors ir prasciau skambancius Creative driverius. Kitaip gali buti, kad kai reikes greitai padaryti darbus isvysite melyna lenta ir koks minutes darbas partituroje (as autosave pameges labai :) nebeissisaugos.


Pagarbiai
Re: KX draiveriai ir Sibelius
RimasG (IP Logged)
March 09, 2010 07:04PM

Donatai,

Su KX žaidžiau prieš beveik 6 metus. Mano postas datuotas August 02, 2004 :) Jau ir pamiršau apie tokius. Ir apie Creative DB Live jau seniai pamiršau. Ir kompas jau kitas... Tiesiog šiuo metu elementariai naudojuosi tik integruota korta, nes su garsu neturiu laiko žaisti.

O dėl KX draiverių apskritai... Kol bent kiek padoresniam garsui reikėdavo į kompą instaliuoti minimum Creative SB Live, tie žaidimai turėjo kažkiek prasmės, tačiau dabar jau ir integruotos audio kortos su savo originaliais draiveriais duoda visus populiariausius audio efektus ir t.t. Papildomai garso korta reikalinga tik gurmanams arba darbui su audio, kad palaikytų ASIO, būtų kokybiškesni AD/DA keitikliai ir t.t.

Šiaip mano autosave intervalas 10 min. Net ir globalinės katastrofos atveju nuostoliai minimalūs :)
Re: KX draiveriai ir Sibelius
*Donatas (IP Logged)
March 12, 2010 04:47PM

:)

Oj geras (tu) :)-D

Kol supratau.

Beje didziule pagarba. Buvau Rinkeviciaus jubiliejuj girdejau Tamstos aranzuotes. (kazkaip anksciau neteko gyvai)

Tik gaila, kad tokia proga aranzuotoju pavardziu neskelbe.:) Skelbe tik tuos kas dare instrumentiniams ansambliams :)

Reikes kita karta zvilgtelt kada postas paskelbtas.

SEKMIU
Re: KX draiveriai ir Sibelius
MINDO (IP Logged)
March 16, 2010 02:21PM

Rimai, Didziausi Linkejimai Jums.. Ir sveikatos sveikatos daug! Laikykites!

MINDAUGAS
Re: KX draiveriai ir Sibelius
RimasG (IP Logged)
March 18, 2010 12:08AM

Dėkui už šiltus žodžius ir supratimą. Ginklų nesudėjau ir dar greit nežadu :)
Sorry, only registered users may post in this forum.