midiaudio logo

Sibelius 5 pamiršo profesionalus :(

*Donatas (IP Logged)
September 09, 2007 02:21PM

:?:?
Sveiki.

Pagaliau pavyko paciupineti pilna Sibelius 5 versija su visais Essentials. Pravalas...

Kaip nustebau, kai pastebejau, kad isreklamuotas VST "palaikymas" palaiko tik viena VST instrumenta. Kam tada zmones erzint. Uzsikrauni Quantum library, o Drum set lieka is General midi :S(td)
Paties Essential musamieji generuojami sintezatoriumi, o ne sempluoti!!!!!!!!:?
Toks ispudis, kad i tuos Essential sukrove visas nenaudojamas siuksles ir pateike kaip "stebukla". Aisku, megejams gal ir gerai viska turet vietoj ir nesukti sau galvos. Beje, megeju kompiuteriai turi 2GB RAM reikalingu orkestrui uzkrauti? Kontakt Gold zymiai geriau.

Daug profesionalu, tame tarpe ir mano kolegu Lietuviu dirbanciu su Music Workstation'ais pvz. Yamaha Motif negali pilnai sukomutuoti su Sibelius 5. Siuo metu tai viena didziausiu bedu.

Vietoj to, kad galima butu atlikti siuolaikines muzikos sudetingesnes notacijos uzduotis Sibelistai idejo kazkoki fonta vaizduojanti senovini nutrinta spaudini. Kam jis reikalingas????

Ideju programele gal ir visai nebloga, bet uzims laiko, kad perkasti kaip ja patogiai naudotis. Scrol wiev, tai tikriausia masalas Finalistams pereiti i Sibelius, nes tai buvo vienintele ryski opcija, kurios Sibelius neturejo.

Natu spacing'as ne kiek nepagerejo, vienintelis patogumas, kad pradedant New score galima patogiai pasirinkti maketa. Pirmas partituros puslapis, kaip ir seniau pasibaisetinas. Neturint gatavu maketu reikia stumdyt TITLE ir Composer ir t.t.

Jei nori pritaikyti muzika video medziagai absoliuciai nera quantizacijos. Kiekviena karta muzikinis akcentas atsiranda 0,5 sekundes paklaida nuo numatytos video vietos. Patikrkit, ypac rasant takeli reklamai tai ypac erzina.

Is esmes kas dirbot su Sibelius 4-nesijaudinkit. Dirbkit sekmingai su juo ir toliau. Sibelius 5 galit susiinstaliuoti tik is idomumo.
Re: Sibelius 5 pamiršo profesionalus :(
Basilicus (IP Logged)
September 14, 2007 11:56PM

Tskant,

Sibelijaus vst komutacija gan manieringa, svelniai tariant.
Ale man pavyko ir keleta vst uzkraut, bet po kurio laiko supratau, kad sios dziungles nera vertos eksperimentu todel nustojau kovoti.
Pripazinkime sau - Sibelijus (Finale irgi) YRA NATU REDAGAVIMO programa, tai nera sekvensorius. Jei nori video takelio ir tikrovisko skambesio imk sekvensoriu (cubase, nuendo, logic, etc.) ten ramiai viska galesi tempti prie video, kvantizuoti, tampyti tempus ir taip toliau. Jei nori protingu simfoniniu skambesiu kabink sempleri su performance tools'ais, kur gudrus skriptai sudeti, deliojantys Vienna'os (ar Gold'o) semplus pagal tavo grojimo maniera ir taip toliau. Kol kas paciam dar neprispyre tokia reikme, taigis ir galutinai neisikirtau i ta sistema, ale komunistu forumuose pakale kinoshni jauni kompozai dalijasi nemokamais patarimais.

Vienzo, sib 5 pagyrimai uz "panorama view" dar vienas "composer friendly" ejimas, o visa kita reklaminiai triukai, ir bereikalingas smaukymasis;)))

B

The absence of evidence is not the evidence of absence.
Re: Sibelius 5 pamiršo profesionalus :(
**Rimas G. (IP Logged)
September 15, 2007 12:43PM

Apskritai tikriausiai abiejų notacijos programų komutaciją su VST galima pavadinti manieringa. Su Finale integruotas GPO 06-07 versijose turėjo trūkumą: negalima buvo kartu komutuoti SmartSoftSynth vienu metu su GPO. 2008 giriasi, kad tai jau ištaisyta, tačiau demo versijoje šito išbandyti neįmanoma. Bandžiau ir su pilnu GPO. Tokiu atveju galima naudoti abu, tačiau GPO komutacija tokiu atveju tikrai ne tik sudėtinga, bet ir "manieringa". Su full GPO Sibelius pasirodė more friendly. Įvairiuose forumuose, tame tarpe ir http://forum.makemusic.com/ , žmonės klausia patarimų, suka sau galvas, kaip visavertiškai pakurti VST. Problema, matyt yra ne tik komutacijoje. Tiesiog developeriai taiko į "vidutinį vartotoją", kuris rašinėja kažką savo malonumui, o "partitūra" vertikaliai apsiriboja 4 - 6 instrumentų combo. Be to tam reikia milžiniško kompo resurso. Tačiau įtariu, kad visos playback problemos iš esmės susijusios su silpnoku pačios programos varikliu. Ką kalbėti apie GPO, Vienna orch. library, jei dvigubo simfoninio arba net big-band'o partitūrose net ir su SmartSoftSynth tutti dingsta garsai. Didelį pučiamųjų orkestrą su maždaug 30 eilučių vertikale apskritai pilnavertiškai klausyti problematiška, nors mano kompas Core2Duo 1.8 GHz/2GB RAM. Jau seniai atšokau nuo minties pakūrinėti VST. Tai daugiau žaidimas. Rimtai ir įtemptai dirbant tiesiog nėra laiko žaisti. Pagaliau integruotas sondfontas SmartMusicSynth leidžia tiesiog iš partitūros pagaminti visai pakenčiamą akustine prasme demo.
Sinchronizaciją galima nesunkiai sutampyti ir naudojanr payback'o counter'į. Tiesiog reikiamose vietose įsivesti tinkamas tempo reikšmes (kas pažįsta programas, puikiai žino kaip), o galutinai "sutampyti" žinoma kad reikai profesionalesnio tam pritaikyto softo.
Stebiuosi tik vienu: kodėl tiek sekvenserių, tiek ir notacijos programų developeriai atkakliai vis išradinėja dviratį. Sekvenseriuose notacijos galimybės taip ir lieka ubagiškos, o notatoriuose playback'ai nei iš tolo nepriartėja net prie paprasčiausių sekvenserių lygio (redagavimo prasme).
Iš dalies suprantu atkaklius notacijų programų turėtojus. Jei programos gamintojas prižada kažkokią funciją, tai žmogus ir tikisi iš jos visų 100%. Tačiau potencialios galimybės labai toli nuo realių, todėl jau seniai kartoju, kad nei Sibas, nei Finale pagal savo paskirtį nėra sekvenseriai ir reikalauti iš jų rezultato - naivu. Visi pribambasai yra tiesiog marketingo triukai. Dar daugiau, niekad neinstaliuoju visų papildomų pribambasų, nes realiam darbe jie visiškai nenaudingi. Ko reikia iš notacijos programos? Kad patogiai ir operatyviai būtų galima įvesti informaciją, ją patogiai ir operatyviai tvarkyti visais atžvilgiais, tiksliai maketuoti galutinį grafinį vaizdą. Geras, patikimas playback'as visada gerai, tačiau tai tik akustinei kontrolei. Jei su grafika viskas OK, nematau prasmės plėšytis dėl akustikos. Tiesiog uždaviniai ne tokie. Atsiradus būtinybei, protingiausia daryti MIDI failą ir eiti į kokį normalų sekvenserį, kur be problemų sužaidžia visi GPO, Vienna ir t.t. Tačiau tam reikia laiko. Kai man prisireikia padaryti kokį akompanimentėlį ar muzikėlę kokiam teatrui, rašau "partitūrą", išsaugau MIDI, o toliau tvarkausi sekvenseryje ir nematau vargo.

**Rimas G.
Re: Sibelius 5 pamiršo profesionalus :(
Tadas* (IP Logged)
September 15, 2007 04:51PM

Laba visiems.
Dėl VST (sibelius 5 programoje)- tai turiu pasakyt, kad išmėginau gal 10 kompanijų produktų (įskaitant integruotus). Kadangi tai buvo mano pirmas prisilietimas prie šio „stebuklo“ – likau nusivylęs. Gal aš ko ir nesuprantu, bet man pasirodė:
1. Tie instrumentai- visai nereaguoja į midi komandas (visus akcentus groja vienodai arba visiškai „negramatnai“)
2. Tokius reiskinius kaip pizz. arco. muted ir pan. pavyko pakurti tik su integruotais garsais
3. Net ir akustiškai įrašyti garsai kartais skamba bjauriau už midi
4. 5-am Sib-e praniko midi kontrolė t.y. jei ir susimetei VST instrumentus ant tam tikru takeliu, tai pakeitus partitūrą (pridėjus ar nutrinus eilutes) jie totaliai susimaišo (nepadėjo net nurodymai kokiems instrumentams kokios bibliotekos garsus naudoti)
5. priklausomai nuo VST interfeiso yra daug galimybių „iškraipyti“ garsą, ataką, bet tai daugiausia tik laiko gaišimas

Apie gerb.Rimo minėtus 100% galiu pasakyti tiek: man (o matyt ir daugeliui) užtektu, kad VST 100 % reaguotu midi komandas, programos aplinka būtu draugiška ir kokybiškai skambėtu visi reikiami garsai.

Tarp neginčijamų sibelius 5 (lyginant su 4 versija) pranašumu įvardinčiau :
1. Sutvarkytas dinaminių šakučiu, legatūrų valdymas
2. Tuščių puslapių įterpimas
3. Instrumentų keitimas toje pačioje eilutėje
4. Keletas naujovių skirtų šiuolaikinės muzikos notacijai
5. Žavus Pluginukas eilėgarsiams keisti.+ transponavimas tonacijomis
Visgi visa tai galima buvo isriegti be problemų ir į 3 versija.

Tikėsimės, kad programų gamintojai gauna pakankamai kritikos tiesiogiai ir verčiami konkurencijos padarys atitinkamas išvadas.
Re: Sibelius 5 pamiršo profesionalus :(
**Rimas G. (IP Logged)
September 15, 2007 07:52PM

Tadai, o ko dar iš to 100 tikėtis? Super ekvalaizerių, kompresorių ir dar velniai žin ko, ar galimybės įrašyti ir redaguoti audio takelį? Bet kad ir tas elementorius tempia tik čiaudėdamas. Lai ir čiaudi. Neverta sukti dėl to sau galvos. Man svarbiausia, kad gerai veiktų visi notacijos ir maketavimo įrankiai. Kiekvienam savo. Kam natas rašyti, kam audio užsiiminėti.

**Rimas G.
Re: Sibelius 5 pamiršo profesionalus :(
*Donatas (IP Logged)
September 18, 2007 09:51AM

Ei ei ei

Jau matau, kad diskusija pakrypo i sona. Sutinku su Rimu-Sibelius visu pirma notacijos programa. Kaip bebutu gaila jie patys tai pamirso (td)
Tie visi VST ir t.t. yra tik papildomas dalykas. Jau norejau bendras pastabas rasyt i Sibelistu foruma, bet perskaiciau, kad jau seniausiai visi saukia Sibelijaus kurejams i ausi tas pacias problemas.

Isivaizduokit, kad angliska eilerasti galima daryti Paste ant natu ir automatiskai susidelioja textas. Geras?! Bet taip ir nesuprato, kad Lyric chorui turi buti zemiau by defoult. Anksciau buvo lengviau pakeisti (edit text). Dabar matyt kazko dar neissiaiskinau, arba nemoku.
Kaip nusibodo altams stumdyti texta zemyn... Beje, pastumdai, tada baiges kurini padarai ctrl+a , ctrl+shift+n , ir gali stumdyti vel is naujo, nes persistumus taktams issiklaipo visas textas.
Pasikartosiu Pirmas puslapis. Na kaip sitaip galima viska sugrust!!! Taip laukiau, kad istaisytu. Sitos puslapio krastines... 15,15,15,15 by defoult. Apacioj ne tik kad textas netelpa, o kur det copyright :)?

Del pacios natografijos nieko nepadare. Marketingas kaip visada apgaudineja zmones.....
Re: Sibelius 5 pamiršo profesionalus :(
Gintas T. (IP Logged)
October 22, 2007 10:11PM

Nenoriu kurt arskiros temos, todel paklausiu cia. Gal kas susiduret: 5 Sibas neatidaro failu, kuriu pavadinimuose yra lietuvisku rastmenu (ĄČĘĖĮŠŲŽ...). Ir ne tik failuose bet ir aplankuose kuriuose jie esa. Jei nori atidaryti, reikia pervadint. Ką daryt(:D
Re: Sibelius 5 pamiršo profesionalus :(
tilva (IP Logged)
October 23, 2007 08:51AM

Teisingai... ir ne tik lietuvišku, bet ir kirilicos...
Ką daryt? - pats parašiai. Pervardinti. Arba laukti bugfix update... Gal kadanors ištasys... (:P)

Kaip tik šiandien jau pasirodė Sib 5.1 update 350MB :)



Edited 1 time(s). Last edit at 10/23/2007 08:58AM by tilva.
Re: Sibelius 5 pamiršo profesionalus :(
**Rimas G. (IP Logged)
October 23, 2007 09:24AM

Tai kad čia ne tik Sibo, o bendrakompiuterinis dalykas. Su Finale taip pat. Nepagavau tiksliai dėsningumo, tačiau kai kurių programų failai (Word'o pvz.) įvardinti lietuviškais rašmenimis ant to pačio kompo atsidaro be rpoblemų, tačiau kitos mašinos jau ignoruoja. Kai tai supratau, tiesiog stengiuosi, nors tai ir ne visai lietuviškai-patrijotiška, seivinant viską rašyti be visų nosinių, varnelių ir t.t. ir vargo nematau. O kol kas teks pervardinti. Ir nemenau, kad update'ai tai bandytų spręsti. Britams tai jokia problema, tiksliau ji visiškai neegzistuoja.

**Rimas G.
Re: Sibelius 5 pamiršo profesionalus :(
Gintas T. (IP Logged)
October 23, 2007 09:43AM

Taigi taigi kaipgis:) Bet 4Sibas tai darė be problemų- atidarinėjo viską, todėl ir buvau"patriotas" saugodamas su lietuvybe... Ką gi, žiūrėsim kas bus toliau. O apskritai tai DZIN. Kad tik tokios bėdos būtų....>:D< Dėkui už pamastymus.
Re: Sibelius 5 pamiršo profesionalus :(
*Donatas (IP Logged)
October 23, 2007 10:27AM

Super klausimas.

Jei nenorite tureti problemu ir, kad jusu muzika galetu atsidaryti bet kas kam siunciate- FAILUS UZVADINKITE TIK ANGLISKOMIS (LOTYNISKOMIS) raidemis. Tokiu budu net uzluzus kietajam diskui, ar netgi formatavus diska galima atkurti failus.

Aciu uz info apie update.
Re: Sibelius 5 pamiršo profesionalus :(
fulleman (IP Logged)
November 08, 2007 05:13PM

Instaliuojant Windows ir pasirenkant klaviaturos nustatymus reikia spragtelt giliau vienu langeliu ir uzdet vernele an virsutinio is dvieju pasirinkimu... extend support to other programs, ar kazkas panasaus ten ... i turi veikt :)
Re: Sibelius 5 pamiršo profesionalus :(
**Rimas G. (IP Logged)
November 09, 2007 06:55AM

Taip, tai veikia, tačiau nėra universalu. Paprasčiausiai ne visuose kompuose tokį nustatymą vartotojai pasidaro, virtualusis pasaulis platus, kitose šalyse toks nustatymas neaktualus ir t.t. dar yra bėda, kad į diską nenori rašyti su failų įvardinimais "lietuviškomis" raidėmis. Kitaip tariant, pripratė prie lietuviškos "kompiuterinės puskalbės" ir rašantys ja, čia turi šiokį tokį privalumą.:)

**Rimas G.
Sorry, only registered users may post in this forum.