midiaudio logo

DRUM SET notacija

*Donatas (IP Logged)
October 05, 2007 04:01PM

Sveiki

Cia daugiau kreipiuosi i Rima. Gal turite kokios rimtesnes medziagos apie DRUM SET uzrasyma? Domintu sudetingesni Jazz'iniai kompleksiniai ritmai. Gal kokia rimtesne nuoroda arba .PDF?
Aisku galima naudotis Finale ir Sibelius defoult'ais, bet jie gan riboti. Kiek ziurejau internete-supratau, kad rimtesnes standartizacijos kaip ir nera.
Free medziaga labai banali, o rimtesne informacija mokama.

Is anksto dekoju P.S. beje, labai idomu, ka reiskia tos dvi zvaigzdutes prie pavadinimu Jusu partiturose Rimai?
Re: DRUM SET notacija
**Rimas G. (IP Logged)
October 05, 2007 06:47PM

Neturiu.
Finale default (manau, kad ir Sibelius) yra pagal susitarimą visiškai standartizuotas varijantas pagal visas konvencijas. Tačiau penklinė pakankamai talpi. Duodant būtent savo išdėstymą, reikia tiesiog nurodyti kur ir kas. Šiaip jau, turiu prisipažinti, kad ir pats labai sunkiai pripratau prie Snare Drum "virš", o ne "ant" trečiosios linijos. Yra labai daug sąlygotumų. Drum Set dažniausiai traktuojamas su dviem tomais ir floor tom'u. Tačiau realybėje yra daug įvairių varijantų, priklausomai nuo drumset'isto pomėgių ir požiūrio. Todėl, norint konkrečiai apibrėžti instrumentarijų ir jo konkrečią vietą, reikia tiesiog konkrečiai žymėti. Kito kelio nematau. Esu konsultavęsis su daugeliu mušikų, bet jie man nieko konkretaus taip ir nepasiūlė.
Esu internete radęs keletą "aiškinimų", tačiau jie apsiribojo tik jau žinomo išdėstymo patvirtinimu. Standartas yra standartas, tačiau, jei kiekvienas kompozitorius turi teisę susikurti savo ženklų (dažnai iš standarto nežinojimo) sistemą, reiškia nėra jokių kliūčių ir Drum Set'ą notuoti savaip. Ypač jei vienam žmogui nori sukarti visą charakterinę smulkmę. Tačiau tada dera penklinės pradžioje nurodyti instrumentų vietą penklinėje.
Dvi žvaigždutės iš esmės nereiškia nieko. Tiesiog, kai prieš daugelį metų ėmiau rašyti ranka, palaipsniui susikūriau, tam tikra prasme, savo grafinį stilių. Vienas iš elementų buvo "kryžiukas ant kryžiuko" prie gabalo pavadinimo (jei teko sutikti mano rankraštinių partitūrų, visiškai bus aišku kodėl). Tiesiog kaip dekoratyvinis elementas. Man taip buvo gražiau, kažkaip individualiau. Per daugelį metų man tai tapo svarbiu atributu, tam tikra prasme mano "leiblu". Kai ėmiau dirbti kompiuteriu, "kryžiukas ant kryžiuko" pasidarė standartine šrifto žvaigždute. Techniškai nebuvo kaip kitaip paprasčiau išspręsti, nors ir buvo labai gaila. Ir nieko daugiau. Jokios potekstės ar mistikos. Virtualiame bendravime nejučia savaime atsirado ir nikas **Rimas G. su žvaigždutėmis. Na, nejaugi jis gali šiandien būti be dviejų žvaigždučių? O šiandien savo darbus pasirašinėju tiesiog "**Rimas G." Dėl to ir forumuose stengiuosi, jei tik leidžia techninės sąlygos, niko niekur nebekeisti. Kam labai reikia, vardą ir pavardę susižino nesunkiai. Juolab, kad to niekad ir neslepiu.
Beje, esu girdėjęs ne vieną nusiskundimą iš sibelistų, kad su Drum Map ten kažkas komplikuota. Finalėje Drum Map manipuliacijos gal ir iš pirmo žvilgsnio sunkiau perprantamos, tačiau rezultatyvios ir be jokių papildomų tech. problemų.

**Rimas G.



Edited 1 time(s). Last edit at 10/05/2007 08:11PM by **Rimas G..
Re: DRUM SET notacija
Basilicus (IP Logged)
October 24, 2007 01:34PM

Donatai,
tu nori:
A) sužinoti kur rašomi kokie būgnų garsai ant penklinės?
ar
B) nori pasišaudyti visokių džiazovų būgnų ritmų šablonų?

Šiaip abiejais atvejais jimk kokį Kelpšos būgnininką už atlapų ir paprašyk būgnų mokyklos (i.e. Dave Weckl), dar būna gitaritų gabalų knygose kartais ir būgnų partijos išrašytos (i.e. Mike stern), na tai ten visko gali rast. Plius tokių knygelių pradžiose gerai visa "legenda" sibmolių nurodyta.

B

The absence of evidence is not the evidence of absence.
Re: DRUM SET notacija
**Rimas G. (IP Logged)
October 24, 2007 02:07PM

Visą šitą gerą be roblemų galima rasti ir pačioje Finale.

Menu>Plug-ins>Scoring and Arranging>Latin Lercusion ir MiBAC Jazz Rhythm Section Generator.
Paleidi, paklausai, pastudijuoji, juolab kad ten šabloninių varijantų pakankamai.

**Rimas G.
Re: DRUM SET notacija
*Donatas (IP Logged)
October 24, 2007 03:18PM

Ot tai aciu (tu)
Sorry, only registered users may post in this forum.