midiaudio logo

Finale2006

aldas d. (IP Logged)
March 16, 2008 10:06PM

Sveiki. Ka tik pradejau dirbti su Finale2006. Kazkodel atsidarius nauja faila man raso ne normalius smuiko ar boso raktus,o visokias knygutes, saulutes, zirklutes ir kitokius hieroglifus.
Bandziau isikelt savo senus darbus nudirbtus su Finale2005, tai ten fortepijono partija supranta, o Drum-set'o ne... Padekite. Aciu
Re: Finale2006
Dzeb (IP Logged)
March 16, 2008 10:32PM

cia su fontais problema. Kazkam jau buvo pan, paieskok cia forume..
Re: Finale2006
**Rimas G. (IP Logged)
March 17, 2008 08:20AM

Taip, čia šriftų problema. Galimas dalykas, kad dėl kažkokių priežasčių blogai susinstaliavo programa.

Panašios problemos vsai neseniai nagrinėtos čia:

http://forum.midiaudio.com/read.php?5,75077

**Rimas G.
Re: Finale2006
aldas d. (IP Logged)
March 17, 2008 02:17PM

Aciu Jums labai.(tu) Viskas dirba puikiai... pasirodo, reikia atidziau foruma skaityti, nes jau beveik i visus klausimus atsakyta...(tu)
Taciau as turiu dar kelis klausimus...
Situacija tokia:
rasau fortepijono partija, ir visa muzika staigiai krenta i zema registra. Klausimai butu tokie:
1.Desines rankos partijoje atlikejui butu patogiau skaityti, jei vienas balsas liktu virsutineje penklineje, t.y. smuiko rakte, o tuo paciu apatinis balsas rasytusi apatineje penklineje, t.y. boso rakte. kaip tai padaryti?
2. kaip pakeisti is smuiko i boso rakta (ir atvirksciai) viduryje takto?
3. Kaip nurodyti , kad groti reikia oktava zemiau, nei parasyta?

Tikiuosi, kad man padesit, nes as dar visai naujokas. Kazkaip su paprastu piestuku ir penklines lapu man kolkas paprasciau...::o
Re: Finale2006
**Rimas G. (IP Logged)
March 17, 2008 08:20PM

Dėl 1. sunku ką konkrečiau pasakyti. Norint patarti technologiškai reiktų pamatyti konkretų tekstą, tačiau su Finale viskas įmanoma!
Apie 2. Galima ten per visokias lenteles ir tarpinius dalykus, tačiau paprasčiausia taip: imam Clef Tool, jei reikia smuiko - laikom nuspaudę skaičių klaviatūroje klavišą "1" ir spragtelim reikiamoje( bet kurioje takto vietoje) vietoje pele. Jei reika alto -2; tenoro - 3; boso - 4. Ir t.t. ir pan. Toks pat veiksmas ir norint atšaukti naujai įvestą raktą. Beje, raktą galima įvesti tam tikrai zonai. Tada reikia ją tiesiog pasižymėti ir spustelti atitinkantį rakto pasirinkimui klavišą skaičių klaviatūroje. Tada grįžimas į "standartinį" buvusį prieš tai raktą bus padarytas automatiškai.
Abriavetūra nurodyti oktaviniam grojimui sėdi Smart Shape Tool. Kai išsišaukiate šį įrankį, puikiai matyti paletėje 7-tas įrankis iš kairės arba vršaus - nelygu paletės išsidėstymui su ženklu "8-va". Naudotis kaip ir su visais kitais Smart shape įrankiais. Playback suveikia nuo ženklo pradžios iki pabaigos. Jei reikia 8-va aukščiau, žymime virš teksto. Jei reikia 8-va žemiau, žymime po natų tekstu. Playback suveikia adekvačiai. Galima "nutempti" oktavinę abriavetūrą ir laikant nuspaudus klavišą "*;8;Ū".

Sėkmės, naujoke!

P.S.Čia jau redaguoju: galėčiau konkrečiau pakonsultuoti dėl natografijos, jei atsiųstumėte man savo konkretų failą. mail'as nep[aslėptas.

**Rimas G.



Edited 1 time(s). Last edit at 03/17/2008 08:36PM by **Rimas G..
Re: Finale2006
aldas d. (IP Logged)
March 18, 2008 09:01AM

Aciu ponas Rimai. Labai issamus paaiskinimai.
O savo darbeli as Jums atsiusiu siek tiek veliau, kai pabaigsiu. Greiciausiai atsiras daugiau visokiu klausimu, todel bus paprasciau ,kai turesiu visa teksta.
dar karta aciu Jums labai.

Naujokas:)
Sorry, only registered users may post in this forum.