midiaudio logo

skanuotu natu konvertavimas i natu maketavimo programa

AudioE (IP Logged)
April 01, 2008 03:29PM

Zinau, kad yra Sibelius su tokia galimybe, gal galite patarti, kaip nuskanavus natas perkeliate i natu maketavimo redaktoriu ir taip galbut pataise atrestauruojate natas.

Kazkada bandziau tai prisiknisinejo su rezoliucija ir nieko neperkonvertavo. Kaip tai kokibiskai daroma. Galbut turite ir kitu programu. Prasau padekite labai reikia.
Re: skanuotu natu konvertavimas i natu maketavimo programa
**Rimas G. (IP Logged)
April 01, 2008 05:01PM

Šiaip jau nei į Sibą integruotas konvertavimo modulis, nei į Finalę rezultato tikrai neduos. Geriausias iki šiol tam skirtas produktas - Sharp Eye.
Kol kas skenavimas-konvertavimas-restauravimas įmanomas tik teoriniame lygmenyje. Taip, yra tokia galimybė, tačiau praktiškai ja pasinaudoti labai komplikuota.
Pirmiausia tai ypač priklauso nuo realios natų kokybės. Rankraštinės natos neskaitomos.
Visų konvertavimo programų principas vienodas: skenuojama TIFF formatu ir duodama programai "perskaityti". Toliau vyksta redagavimas ir eksportavimas į natų redaktorių. Tipo Sibelijų ar Finalę.
Kol natų kokybė ideali, o faktūra visiškai elementari (ketvirtinės, pusinės ir jokios polifonijos), galima tikėtis pakenčiamo rezultato. Tačiau kai muzikiniame tekste atsiranda ligatūrų, dinamikos, melizmų - absoliučiai visos konvertavimo programos, įskaitant ir Sharp Eye, visiškai pasuoja ir rodo vėjus. Kartais tampa visiškai neįmanoma suredaguoti net nesudėtingą fortepioninę faktūrą, nes automatas visiškai nelogiškai sudėlioja balsus į sluoksnius, kurių perstumdyti nebeišeina, vistiek reikia perrinkti ranka.
Jei jau sakyti tiesą, daug patikimiau ir greičiau surinkti tekstą iš naujo, nei bandyti skenuoti, konvertuoti ir redaguoti.
Rinkimas iš naujo turi neabejotiną privalumą: pats kontroliuoji procesą, girdi playback'ą ir nepriveli klaidų. Gi redagavimas yra didelis galvos skausmas, nes kartais labai sunku viską vizualiai pastebėti net ir galutiniame varijante.
Vienžo, siūlau atsisakyti tos minties, nes natų skenavimas ir konvertavimas praktikoje nei iš tolo neprilygsta ABBVY Fine Reader galimybėms.
Beje, čia anksčiau ta tema buvo gana išsamių postų. Nors tai buvo gal ir senokai, padėtis iš esmės nepasikeitė.

**Rimas G.
Re: skanuotu natu konvertavimas i natu maketavimo programa
AudioE (IP Logged)
April 02, 2008 11:31PM

Kadangi jus Rimai jau seniai cia matau, tai manau, kad esate tos srities specialistas ir isbandete jau viska ir prisiskaitete vius programu helpus ir literaturos. Tenka pasitiketi.

Aciu uz issamu atsakyma.

Beje nepaminejau, kad reikejo palyginti su Abby Fine reader tik kad su natomis. :)

Ir dar. Rimai gal turite kokiu nors idomesniu kuriniu natu? Domintu instrumentuotes pvz.: Dainu svenciu kuriniu pilnos instrumentuotes nuo 1990m, bent gal zinote kur gauti. Dainu svenciu choru knygos su klepo akomponimentu nelabai domintu, nes visose beveik teko buti ir visas tas knygas turiu. Ir natos platinamos www.llkc.lt jau mano kisenej.


Aciuz ir lauksiu naujienu
Re: skanuotu natu konvertavimas i natu maketavimo programa
**Rimas G. (IP Logged)
April 03, 2008 10:04AM

To laikotarpio dainų švenčių akompanimentų aranžuotės orkestrui kaip tik priklauso mano plunksnai, tačiau savo archyvuose kopijų neturiu, nes tada dar buvo laikas, kai apie kompiuterinę natografiją buvau kažką kažkur tik girdėjęs, taigi viskas ranraščiuose. Jei kas domintų, turiu visus suarchyvuotus savo darbų failus, bet tik nuo nuo 2002 metų. Kiek pamenu, ten yra ir to laikotarpio dainų švenčių medžiagos. Visa kita turėtų būti LLKC archyvuose. Tiesiog reiktų susirišti su ten dirbančiais žmonėmis ir pasiklausti ar paprašyti, kad nukopijuotų. Atsakyti neturėtų, nes jų misija tokia.

**Rimas G.
Re: skanuotu natu konvertavimas i natu maketavimo programa
Tadas* (IP Logged)
April 07, 2008 11:05AM

Sveiki,
Dėl natų skanavimo, situacija kiek pasikeitus. Kai pastebėjau Myriad kompanijos išleistą PDF to Music programėlę knietėjo ją išbandyti. Dirba ji iš ties neblogai, bet puikius rezultatus galima gauti tik tuo atveju, jei pdf dokumentai buvo konvertuoti tiesiai iš notacijos programų. Tiesiogiai į Sibelijų ar Finale nepavyks konvertuoti ( Myriad kompanija turi savo notacijos programą), bet per midi ar xml formatą galima šį bei tą „nugriebti“. Redagavimas su šia programa gal ir nelabai patogus, tačiau jei norit turėti po ranka „orkestrą“ kuris jums pagrotu pdf dokumentą- tai iš ties puikus įrankis.
Išmėginęs minėtą programą neatsispyriau pagundai palyginti ją su Photoscore ultimate 5 (suderinamas su Sibelijum). Paaiškėjo, kad ši programa naudoja naują „ varikliuką “ (kiek supratau tą patį kaip ir SharpEye) ir mane nustebino dar labiau . Visi p. Rimo išvardinti trūkumai gal ir neišnyko, bet programa tikrai palengvina „perrinkinėtojo“ darbą.
Re: skanuotu natu konvertavimas i natu maketavimo programa
AudioE (IP Logged)
April 11, 2008 04:42PM

Tadai,

Jei jau natos yra PDF formate, tai nebent tik koreguot uzsinoretum kazka, isnaujo joms buti surinktoms nebematau tikslo, o ir gauti tokiu natu, kurios butu is natu redaktoriaus programos tiesiai konvertuotos i PDF dar gal reikia paieskot. Nors gal visi jau turi "PDF printerius".
Kiek supratau programa gali pagroti viska kas uzrasyta is PDF failo? O kaip jei nuskanuociau natas? Beje kaip suprasti galima kazka nugriebti is midi failo? Cia ka, dar midi failus groja? Juos ir taip groja ir spausdint gali.

Nelabai isikertu kam sukti faila per programas, jei to nereikia ir nera tikslo.
Mums reikia, kad skanuotas natas verstu i natu redagavimo programas.
Juk tikslas restauruoti natas, kad negadinti regejimo grojant is paraskiu ir speru.

Bet vistiek aciu uz naujienas
Re: skanuotu natu konvertavimas i natu maketavimo programa
*Donatas (IP Logged)
April 26, 2008 11:26PM

Sveiki

Linksma paziuret, kad cia "gramatniausiai" rasanciu zmoniu partituros ir sugula i LLKC archyva :)

AudioE-jei norite pasiteirauti Dainu svenciu partituru skambinkite darbo dienomis tel: (8 5) 2 61 09 96

Kiek leis autorines teises galesite naudoti partituras.

O del nuskaitymo, tai... as tikriausiai nesulauksiu tos dienos kai galesiu nors 35% pasitiket ka ten perskaito :)

Jei perskaitys rankrascius-as uzsiauginsiu barzda iki zemes (tikriausiai grabe) /uztat darbelio kartais gaunam/
Re: skanuotu natu konvertavimas i natu maketavimo programa
AudioE (IP Logged)
May 11, 2008 12:35PM

O gal musu akademines muzikos profesionalai kurdami dainas orkestruotes susiveda i midi failus, juk labai butu patogu isgirsti kurini kurybinio proceso metu. Butu idomu toks variantas tureti. Gal kas zinote kur gauti kazka panasaus? Domina dainu svenciu choriniu dainu orkestruotes.



Edited 1 time(s). Last edit at 05/11/2008 12:51PM by AudioE.
Sorry, only registered users may post in this forum.