midiaudio logo

Klausimas apie trigerius

doo (IP Logged)
April 14, 2009 06:09PM

Girdejau toki issireiskima kaip trigeris. Tipo kazkas dedama ant gyvu bugnu ir irasomas midi takelis. Gal galite apie tai papasakoti. Kas cia per daiktai, ar midiaudio tokiu turi, i kur jie jungiami?
Lauksiu atsakymu.
Re: Klausimas apie trigerius
pablito (IP Logged)
April 14, 2009 07:03PM

doo, butent taip. dedami ant bugnu kaip "nuemejai". juos jungt reikia i kokia nors bugnu mashina, turincia norima skaiciu trigeriu iejimu. tarkim, bugnu mashinoj 4 iejimai, tai maximum 4 trigerius galesi sujungt. kaip zinia, ant midi paskui gali det koki nori sampla. ypac gerai, kai bugnininkas silpnas. tada gali "pareguliuot", kad smugis atsirastu, jei reik, pakvantuot galima (jei is overheadu per daug neprasimusha norimi kvantuoti bugnai). bet, aisku, nebutina naudoti trigerius gyvo garso imitavimui. sakyciau, tikslingesnis ju naudojimas - jei grodamas gyvai nori sintetinio garso ar pan.
Re: Klausimas apie trigerius
doo (IP Logged)
April 14, 2009 11:12PM

Gerai sakykime turiu Tascam US-1641, kokia butu trigeriu jungimo schema. Tai i ja galeciau 16 trigeriu ivaryt? Galit atsiust nuoroda kaip atrodo tie trigeriai, kaip tai neradau?
Kokios ju kainos ant Lietuvos? :-)
Re: Klausimas apie trigerius
pranza (IP Logged)
April 15, 2009 08:01AM

0 trigerių į taskamą galėtum įvaryt
http://www.rolandus.com/products/productlist.aspx?ParentId=64
http://www.mooresmusicemporium.com/images/16529.jpg
http://www.americanmusical.com/ProductImages/Large/p15283.jpg
http://www.drumtriggers.com/triggers.jpg
Re: Klausimas apie trigerius
pablito (IP Logged)
April 15, 2009 08:53AM

doo, trigeriai - ne mikrofonai. tau reikalingas kazkoks midi interfeisas, i kuri trigerius sukishi. no ta midi interfeisa per midi jungti sujunsi su garso korta.
Re: Klausimas apie trigerius
Dalius (IP Logged)
April 15, 2009 09:08AM

Na, šiaip, kaip suprantu - tai būtų galima ir su Tascam'u. Tik reiktų tuomet plugin'ą kokį nors (audio trigger to MiDi - kažkoks Drumagog ar kaip ten jis8-)...) užkurt;)

Dalius
Re: Klausimas apie trigerius
ura (IP Logged)
April 15, 2009 10:22AM

Galima ir per paralel(printerio) porta, tereiks kontroleri atitinkama susiprogramuot :)

----------------------
Have you ever heard?
http://www.startfm.lt/ https://www.facebook.com/media/set/?set=a.174641382578273.33558.100000972361855&type=1&l=0afdbcb510
Re: Klausimas apie trigerius
pablito (IP Logged)
April 15, 2009 11:07AM

nu jei su tascamu, tada nebutina trigeriu pirkt. uztenka pacius pigiausius mikrofonus tokiu atveju. pigutelius. nes ju garso vis tiek nereiks. bet, neturint bugnu masinos kokios nors tam pritaikytos, neiseis trigeriu jautrumo pareguliuot.
Re: Klausimas apie trigerius
doo (IP Logged)
April 15, 2009 02:40PM

pablito, gi tascamas ir yra audio/midi interfeisas, ar as klystu?
Na jau darosi aiskiau. Turim trigerius, dedam ant bugnu, kur juos jungiam?
Re: Klausimas apie trigerius
pranza (IP Logged)
April 15, 2009 06:54PM

į šitą
http://www.rolandus.com/products/productdetails.aspx?ObjectId=224&ParentId=64
Re: Klausimas apie trigerius
doo (IP Logged)
April 15, 2009 09:41PM

Puiku. Siandien savom akim maciau kaip tai daroma. Dekui jums.
Re: Klausimas apie trigerius
Gintas T. (IP Logged)
April 15, 2009 10:44PM

Tai papasakok, man irgi labai įdomu. Ar kiekviną barbaną kartu grojant galima MIDI redaguot, ar kaip? O kaip su lėkstėm ar irgi trigerį galima lipyt?
Re: Klausimas apie trigerius
pablito (IP Logged)
April 16, 2009 09:22AM

nu esme ta pati, kad groti su elektriniais bugnais. trigeris, uzdetas ant bugno, galima sakyti, pavercia ta bugna "drumpadu". tiesiog vietoj to, kad groti per drumpada, galima groti per akustini bugna, uzdejus ant jo trigeri. ant leksciu kartais deda kai kurie, esu kazka girdejes, bet pats to nedariau..
Re: Klausimas apie trigerius
aldas d. (IP Logged)
April 16, 2009 09:25AM

Beje, trigeriai turi viena beda... jautruma. Jeigu bugnininkas groja daug smulkiu smugiu, trigeriai gali ju ir nenuimti. Nors, as tik viena karta esu bandes rasyti su trigeriais, tai nezinau. gal kito modelio trigeriai buna jautresni...
Re: Klausimas apie trigerius
pablito (IP Logged)
April 16, 2009 02:32PM

aldai, jautrumas nusistato mashinoj, i kuria trigeriai ieina. aisku, jei per daug jautriai nustatyti, tai gali vien nuo virpesiu isirasyt smulkiu nateliu - musi per kojini bugna, spyruokles solinuko suvirpa ir isiraso solinuko natos tylios tylios. per nustacius jautrumo lygi tie smulkus garsai neisirasys. bet grojant koki jazz'a jau kiekvienas krepstelejimas turi girdetis. isvada - ner cia ko irasinet gyvu bugnu su trigeriais. kur bugnai gyvi, ten jie ir turi but gyvi. o trigeriai - tam atvejui, kai visiskai gyvi bugnai netinka.
Re: Klausimas apie trigerius
aldas d. (IP Logged)
April 16, 2009 08:41PM

Pablito, visiskai su tavim sutinku, kad ten kur turi buti gyvi bugnai, trigeriai nepades. As cia per skubejima ne taip parasiau del jautrumo. Kaip tik ir turejau omeni ne trigeriu, o "smegenu" jautrumo nustatyma.
Tiesiog buvo tokia situacija, kad mes su grupes bosistu nusprendem isirasyti bugnu partijas pas save studijoj. Geru mikrofonu neturejom, todel pasiskolinom trigerius su "smegenim". Irases kelias bugnu partijas pasiklausiau. Irase nesigirdejo smulkus niuansai. Kadangi turejome daug laiko, ememe eksperimentuoti su jautrumo nustatymais. Grojau tik soliniu bugneliu nuo stambiu vertes natu pastoviai greitedamas (iki tremolo) ir nuo pianissimo iki fortissimo. Deja, nors ir zaidem visa diena, rezultato nepasiekem. Irase trukinejo(zaksejo) greitos natos ir tremolo. Todel ir sakau, kad gal tiesiog "smegenys" buvo seno modelio... Gal but su kitokia masina butu pavyke. Bet kokiu atveju, nors ir irasinejau ne jazz, irasas su trigeriais buvo kazkoks negyvas. Galiausiai su bosistu nusprendem, kad trigeriai gali padeti tik grojant koki nors elementaru "bum ta, bum ta ta". Taciau, kita vertus, tada ir gyvu bugnu nereikia, galima ta pati " bum ta ta" susiprogramuoti su klavisu ar kompu.
Ir dar. Esu girdejes savo kolegos irasa su trigeriais ir mikrafais. Zodziu ir tas ir tas. rezultatas visai pasiteisino.
.
Re: Klausimas apie trigerius
sanganas (IP Logged)
April 17, 2009 08:25AM

Visų pirma reikia tinkamose būgnų vietose ir taisyklingai pritvirtinti trigerius. Visų antra, smegenys turi palaikyti būtent tą trigerių tipą, kurį jungi. Rolandų smegenys dažniausiai palaiko tik rolandų trigerius, kurie yra brangesni nei kitų gamintojų. Jei vis tiek nepagauna smulkių smūgių - reiškiasi smegenys lievos.
Re: Klausimas apie trigerius
ShadowLessss (IP Logged)
April 21, 2009 06:49PM

Beja, egzistuoja dar vienas trigeriu panaudojimo budas.
Turbut esat pastebeje kad pas kai kurias grupes(metallica, phill colins t.t.) ant bugnu buna ir trigeris ir mikrofonas.
Tai trigeris naudojams noise gate'ui atidarineti.
Tokiu budu teisingai susireguliavus kad ir kaip smarkiai trenki per lekstes tomu geitas neatsidarineja ir pan.

cia gal ne itema, bet svietejiskaip taip :)



Edited 1 time(s). Last edit at 04/21/2009 06:51PM by ShadowLessss.
Sorry, only registered users may post in this forum.