midiaudio logo

Muzikos technologijos uzsienyje?

kosh (IP Logged)
November 10, 2009 11:51AM

Sveiki, jau kuris laikas mastau apie studijas uzsienyje. Na Anglijoje butu manau geriausiai isikurti. Gal kas turite atsiliepimu apie ten esancias mokyklas/koledzus/universitetus, galbut patys studijuojate? Butent domina studijos darbui irasu studijose. Kolkas mintis sukasi apie SAE. Butu smagu sulaukti Jusu komentaru
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
ramil (IP Logged)
November 11, 2009 12:28PM

Sae neduos bakalauro berods. Studinu Uk live and studio sound nors nesu studijaves ktu muzikos technologijos bet manau jog lt su muzikos mokslais dar akmens amzius :)



Edited 2 time(s). Last edit at 11/11/2009 12:29PM by ramil.
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
kosh (IP Logged)
November 11, 2009 04:09PM

ne akmens, puikiai mokesiu informatika, matematika, programavima, italu kalba, kalbos kultura, kultura ir visuomene, filosofija, logika ir t.t. bet kuom pvz skiriasi kondensatorinis mikrofonas nuo dinaminio tai per pusantru metu dar nepasakojo niekas :) Arba kokio velnio reikalingas mikrofoninis stiprintuvas ir pan :)))
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
Vytis (IP Logged)
November 11, 2009 05:09PM

Labas. Aš esu baigęs garso magistrantūrą University of the Arts London.
Kursas tikrai puikus, labai džiaugiuosi savo pasirinkimu. Puikūs dėstytojai, mažas kursas (9 žmonės). Tačiau verta pažymėti, kad Britanijos mokyklų magistrantūros studijos labai tendencingai orientuotos į koncepcijų paieškas, teorijas, išradimus ir pan. Bakalauras - daugiau technologijos, pagrindai, praktika. Taigi, nebūtinai visiems tai tinka ir patinka - priklauso koks tavo tikslas. Jeigu nori išmokti apie technologijas, tada geriau rinktis kursą neuniversitetinėje mokykloje, tokioje kaip SAE arba Alchemea. Jeigu nori lavinti supratimą apie garso estetiką, tada pasidomėk universitetinėmis programomis. Jei Londone - Westminster University, Middlesex University, Metropolitan University ir University of the Arts. Jei nebūtinai Londone, tai Bournemouth University ir University of Edinburgh.
Manau, labai svarbu nuspręsti, ko iš kurso tikiesi, ir pagal tai rinktis mokyklą/programą.
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
kosh (IP Logged)
November 11, 2009 10:48PM

Vyti, labai aciu uz komentara :)
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
ramil (IP Logged)
November 12, 2009 07:53PM

siandien i paskaitas buvo atejes vienas gan zinomas uk sound designeris(nzn kaip lietuviskai) dirbes prie Pianistas filmo ir t.t. pasake, jog diplomas kas liecia garsa ir apskritai sia pramone nera jau taip reikalingas kaip kitur cia viskas priklauso ka pats sugebi ir kaip mokesi i visa sita reikala issisukti :)
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
andriuxa (IP Logged)
November 12, 2009 09:32PM

As esu baiges SAE London BA in Recording arts. Ka galiu pasakyt....kursas yra pakankamai geras , bet pirmus metus labai nobodus. . Daug teorijos ne labai reikalingos ir privalomas lankimas ne labai kokia studiju bookinimo systema. Bet uztat as dar baigiau kai ie turejo NEVE VR Legend miksheri ir SSL G series miksheri. Vat cia ir buvo visa jiega galejai ten biski pamaklines pakankamai daug laiko uzsibookint ir sedeti tose studijose visa nakti ir irashyneti...o skamaba is NEVE absoliuciai viskas....eto ja vam gaarntiruju. Nu ir dar labai daug zmoniu susipazini kuribingu , idomiu, jaunu,.... senu etc. Gimsta labai daug projektu ir prie to daug rysiu...o tai yra svarbiausia, nes jokis diplomas tau ne pades ar juo labiau uzgarantuos darbo vieta studijoje, nes ju Londone nera, Turi pradeti no Cofee boy pareigu ir laidu litavimo, studiju shlovimo ar dar ko, kas visai nera susije su ishsvajotu "DARBU" studijoje. Bet yra daug visokiu kitu galimybiu pvz.: 1.Labai pastaruou metu palites ON-LOCATION RECORDING.2. Daug mazyciu sound design studiju. 3.Postproduction, Na ir jei leidzia kishene tai savo mixing/overdubbing/mastering studija.......na ir dar gal kokiu galima 10 budu ishgalvot...bet tam kartui uzteks.
Beje as su leleta kolegu is savo kurso turime tokia online mastering studijo jei norit galit paziuret:www.se21.org.uk
Su pagarba
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
kosh (IP Logged)
November 13, 2009 04:11PM

Kas yra "studiju bookinimo sistema" ?
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
andriuxa (IP Logged)
November 13, 2009 10:15PM

SAE turi tokia sistema tipo kiekvienas studentas teorishkaj turi 30 valandu studijose per menesi. Yra tokis serveris ir turi jame pasinagrineti kada geidziama studija yra laisva/nelaisva..nu ir taip toliau. Problema kad jei uzsibookinai ir tarkim pavelavai kokia 15 minuciu tai tada prarandi tese bookinti studija 2 savaitems(visishka zopa, nes Londone gali tik metru arba bet kurio kitu miesto transportu dasigauti is A i B, bet nuspeti kamsciu kuriu buna ir metro-negali, o isaishkinti vadovybej kad pavelavai i sesija del kamsciu ar pagedusio metro praktishkai neimanoma ir as esu ishbandes tai ant savo skuros). Aishku studentai tam ir yra kad tokias taisykles lauzyt, bet jei jau gavai 2 savaiciu pasalinima nuo studiju-vsio nieko ne padarysi, o isivaizduok kad turi uz 3 dienu ishlaikyt SIGNAL FLOW egza ir paraodyti kad jau tikrai moki naudotis visa esama studijoje aparatura ir SSL arba NEVE miksheriu.......pzdec. Nos ir visi studentai skundziasi, bent jau kai as baiginejau vadovybe SAE net nekreipe demesio i tai, ju pasakymas buvo paprastas: uzsibukinai laika-isheik ish namu 3 val priesh kad spetum ir vsio. Zinau kad cia gal biski neponiatke....bet tai viena is pagrindiniu problemu su kuria teko taikstytis.
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
maxi_j (IP Logged)
November 16, 2009 09:33PM

Povilai darbinkis kur nors iškart Coffee boyjum ir nebegaišk laiko mokslam. Svarbu ne ką baigei ,o ką žinai ir moki.

Beto interneto amžius dabar visos žinios ranka pasiekiamos. Unversitetas tau tik duoda šalia savo srities profesionalus kurių gali paklaust kai pasiklysti ties kažkuria vieta dėl to vadinama studijavimu.:D Kas trugdo Berezino paklaust apie mikrafus ? Praeiti kursai taip ir darydavo dėstytojui pasiūlė žiūrėt filmus apie koncertus ir klausinėdavo kodėl toks ir anoks mikrofonas stovi kodėl tokiu ar anokiu kampu ir jis puikiai viską paaiškino. O kad pats nevaikštai į paskaitas ir miegi tai jau čia tavo bėda :D Tikiesi kad universitetas tave kažkokiu super studio geeku pavers be jokių pastangų. Gi yra pavyzdžiu zmoniu kuroie atsikele su laidu, o eina miegot su garsiakalbiu. Vienas netgi dėstyt gavo 3čiam kurse ir dirba su žmonėm iš viso pasaulio. Komunikacijos technologiju tobulėjimo amžiui vieta kur esi nebėra jau tokia svarbi. Talentu gali būt ir gyvendamas Lietuvoje :D Noresi but kietu visviena nesvarbu tu baigsi Berkle SAE visvien jei ko nors doro norėsi pasiekt teks dirbt normalią 90 valandų darbo savaitę.

Beto pasižiurėk i profu biografijas ne visi mokslus baigė bet vos ne visi pradėjo nuo Coffe Boyjaus darbo. :D

http://www.gearslutz.com/board/q-session-tony-maserati/371925-berklee.html



Edited 3 time(s). Last edit at 11/16/2009 10:06PM by maxi_j.
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
kosh (IP Logged)
November 16, 2009 10:25PM

Matai manau but smagu padirbt su rimtesne aparatura, o ne tik apie ja skaityt internete :) Kas is to kad paaiskins kokiu kampu mikrafa geriau pastatyt, as apie tai daug prisiskaites, but smagu, kad ir pacius atvestu ir duotu statyt mikrafus ir kad patys suprastume, kodel teisingai/neteisingai skamba/neskamba... Va pvz ir apie kompresoriu aiskins, va ta ir ana daro, taip ir anaip, vistiek tu jo nesuprasi kol pats neisgirsi, nepasukinesi, o pasukinet jei nori tai arba pirk pats arba nesukinek :D O tarkim techniniu apdirbimo dalyku kaip mokys tai kolkas neisivaizduoju. Ok teoriskai zinau kur ka sukt, bet nu sorry nei namuose ka teisingiau galiu padaryt (finansai neleidzia), o univeras isvis ne kazka turi (finansai neleidzia). Ir siaip gaila jau tu pusantru metu :D Man daugiau naudos buvo pasedet pas save virtuves studijoj sukinejant pora gelezies gabalu kur turiu ir kruva lauzto softo, kuo butent siuo metu ir uzsiimineju :D
Bet uzsieni pabuvot tikrai noreciau ir sio amato pasimokyt :)
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
vovka (IP Logged)
November 17, 2009 01:17AM

studijuoju University Of Liverpool, Popular Music fakultete.
Taip pat yra LIPA cia toks univeras. paziurek internete, taciau zinai kaip, reikia paciam atvaziuot i atviru duru dienas, ar siaip susitart ir viska paciam ziuret. kitaip nepasirinksi.
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
ramil (IP Logged)
November 17, 2009 04:04PM

siandien su kursiokais kalbejom apie SAE ir kaip uz tokia kaina studiju neapsimoka ten studint . Taip irangos turi top notch kaip sakoma bet kas is to jei tu mazai prie jos prisilieti. Maxis teisingai sako coffe bojumi cia bunant uk geriau isitrint as ir pats bandau :D daug daugiau duos tai negu univeras. as pats sedziu ir nervuojuos kai darom grupinius atsiskaitymus studijose pvz vakar usibookinom studija ir iskart trys kursiokai prisoko prie consoles pradejo minkyt bandyt issaiskint kodel negroja monitoriai taip knisos kokias 30min kol nepriejau ir monitoriu levelio garso nepakeliau :) cia pilna mamutu tokiu kurie sedi per paskaitas ir vos ne miega nes jie visi "kieti" ir is univero neima to ka duoda o kai ateina i studija nes nezino kuom skirias omni nuo cardioido ir dar sako "as prodiuseris as leible vienam dirbu as padarysiu muzika tu irasysi" ":D juokinga tikrai juokinga cia jei savarankiskai mokais ir turi bent koki priejima prie hardwaro tai yra viskas ko reikia visa kita praktika na ir dar kad butu salia ko paklaust jei nzn kazko. BEt velgi per tutoriala sedim destytojas parode kaip protoolsuose automationu naudotis ir klausia yra klausimu? visi tyli sakau parodyk kaip sidechainu naudotis protoolsuose o tas ir atsako apie tai eisim kai kalbesim apie kompresija uz poros savaiciu.. tai kokia prasme isvis klaust jei negauni atsakymo tada kai reikia.. ka as zinau as cia daugiau pats mokaus negu per studijas suzinau ir tiesiog zinias itvirtinu praktika studijoj va tada jaucias kad yra kazkokios naudos is uni :)
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
arturioxas (IP Logged)
February 21, 2010 01:24PM

Sveiki. Man 16 metu ir as aktyviai galvoju apie pasisvesti garso studijoms. Baigiau muzikos mokykla akordeono klase, esu grojes orkestruose dalyvaves konkursuose, turiu nebloga ismanyma apie technika kaip savo amziuje, namuose turiu nedidele studija, mokykloje igarsinu renginius. Tai va, noreciau, kad patartumet, kur studijuoti, tetis sako pirma eik i ktu o paskui magistra i SAE ar panasiai. Tai gal galetumet nusviesti mane apie studijas? Sae uzsiema magistrantura ar bakalauru ar kaip? Ar ktu studijos naudingos? Ar ktu diplomas pripazinamas kitose salyse?
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
arturioxas (IP Logged)
February 21, 2010 01:44PM

Dar noriu pridurti, kad baiges tuos mokslus noreciau moketi pats komponuoti muzika (elektronine) ir sugebeti atlikti visus su studija ir live susijusius darbelius. NA bent dali is paminetu. Aciu nepasidiziavusiems is anksto
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
ivanivanov (IP Logged)
February 21, 2010 01:55PM

to andriuxa:

,,,kai ie turejo NEVE VR Legend miksheri,,,

You folks are on the wrong track. It doesn't matter how it sounds, it's Neve!

With this small one time investment, every almost audio engineer lead singer fronting an un-practiced band will need to record at your establishment!

It's not about the sound, it's about business. Neve is a good business move. Throw in a pack of "Pro Tools" and some la2a's and seventy-sixes with some advertising in the latest issue of 'Lazy guitarist' magazine and watch your revenue sky-rocket!
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
(IP Logged)
February 22, 2010 07:59AM

to arturioxas:

Požiūris gal būtų ir teisingas jei ne ta tragedija, kad KTU nelabai ko teišmoko :( Nebent mokytis ir ieškoti informacijos. Su reikalingomis technologijomis supažindina labai paviršutiniškai, užtat prikemša į galvą bereikalingo šlamšto. Gal vertėtų pabandyt LMTA garso režisūrą ? Dėl SAE girdėjau labai dviprasmiškų atisliepimų. Vieni labai giria, kiti labai peikia. Žinoma idealiausias būdas mokyti privačiai, tačiau tuomet iškyla bėda su aušktojo mokslo baigimo diplomu. Beje jei nori mokėti viską - taip nesigaus. Žinoma paviršutiniškai gali ir studijinius ir live reikalus išmanyt, tačiau jei nori būt aukšto lygio profas, turi pasirinkti - ar dirbsi studijoje, ar live, nes daugelis įgarsinimo metodų tiesiog kardinaliai prieštarauja vieni kitiems, todėl labai lengva susipainiot ;) Be to playbackų gamybos srityje turi sekti naujienas, pasaulines tendencijas, kad darbai netrinkteltų "naftalinu".

Sėkmės pasirenkant ;)
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
ramil (IP Logged)
February 22, 2010 01:47PM

kaip bebutu visko reikes paciam mokytis univeras bent jau uzsienyje tik suteiks salygas (priejima prie irangos, bibliotekos su kruva knygu apie recordinga enggineeringa). Asmeniskai pasakius kas liecia irasus ir suvedima visko pats mokaus. Per paskaitas mokomes visai kitokiu dalyku, kurie padetu labiau isitvirtinti sioj rinkoj pvz video ir t.t. :)



Edited 1 time(s). Last edit at 02/22/2010 01:48PM by ramil.
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
ivanivanov (IP Logged)
February 22, 2010 01:59PM

to ramil:
,,,kaip bebutu visko reikes paciam mokytis univeras bent jau uzsienyje tik suteiks salygas (priejima prie irangos, bibliotekos su kruva knygu apie recordinga enggineeringa). Asmeniskai pasakius kas liecia irasus ir suvedima visko pats mokaus. Per paskaitas mokomes visai kitokiu dalyku, kurie padetu labiau isitvirtinti sioj rinkoj pvz video ir t.t.,,,

labai normalus universitetinio issilavinimo supratimas! tau nurodo krypti- tu studijuoji (biblioteka ,studija).univeras ne profke,kur mokina kaip i rankas paimti traktoriaus vaira,prisikabinti pluga ir ziureti i horizonta
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
arturioxas (IP Logged)
February 22, 2010 04:36PM

Na mane kol kas labiau traukia studijos dalykai. Tiesiog turiu tokia ideja kaip dj pagrojineti klubuose, taip prisidurdamas siek tiek lesu ir noriu, kad mane kas nors gerai nukreiptu. Mastau jau pries du metus, kad nebutu taip, kaip mano sesei, kad keliai uzsidaro, nes profiliavimo pasirinkime padarai kvaila ir nepaskaiciuota klaida. Vienu zodziu - prioritetas - studija, o live pasirodymai kaip dj su pultu kaip papildomas uzdarbis. Aciu uz atsakyma. tai man gali padeti tolimesniame gyvenime
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
arturioxas (IP Logged)
February 22, 2010 04:40PM

ivanivanov Wrote:
-------------------------------------------------------
> to ramil:
> ,,,kaip bebutu visko reikes paciam mokytis
> univeras bent jau uzsienyje tik suteiks salygas
> (priejima prie irangos, bibliotekos su kruva knygu
> apie recordinga enggineeringa). Asmeniskai
> pasakius kas liecia irasus ir suvedima visko pats
> mokaus. Per paskaitas mokomes visai kitokiu
> dalyku, kurie padetu labiau isitvirtinti sioj
> rinkoj pvz video ir t.t.,,,
>
> labai normalus universitetinio issilavinimo
> supratimas! tau nurodo krypti- tu studijuoji
> (biblioteka ,studija).univeras ne profke,kur
> mokina kaip i rankas paimti traktoriaus
> vaira,prisikabinti pluga ir ziureti i horizonta


Tai ir dabar gamindamas kurinius domiuosi pagal galimybes, kaip atliekamas toks naminis masteringas, nes aisku fantastisko masteringo be studijos geros nepadarysi, kaip pavyzdziui yra su boso linijomis ir t.t. ir esu nusiteikes rimtai tuo uzsiimti.
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
arturioxas (IP Logged)
February 22, 2010 04:51PM

P.S. Turiu tokia svajone padirbeti kokia vasara su profesionaliais inzinieriais ir igauti siek tiek patirties, nes patyre duos tikrai naudingu patarimu kas ir kaip yra daroma. Na, bet man dar 16, o ir Palanga gana atokus miestas, taigi si svajone gali ir likti svajone. Na bet cia tik mano pamastymai
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
jumbo (IP Logged)
February 22, 2010 05:29PM

Tai kodel gi ta vasara nepasitrint toj pacioj Palangoj? Gi ir Ramybej koncertukai vyksta, gal leistu kas kooperatyviai prie pulto padirbet, ar paasistentuot. Vandenyje taip pat Romas Kisielis gerai garsina grupes.
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
arturioxas (IP Logged)
February 22, 2010 05:32PM

Esu grojes abiejuose su ansambliu - puikiai igarsina jie. Net nezinau, ar jiems 16mecio reikia 8-) Aisku , yra norai, butu neblogai ka nors pazinoti, per ka galeciau susisiekti
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
ivanivanov (IP Logged)
February 22, 2010 05:48PM

to arturioxas:
,,,o ir Palanga gana atokus miestas, ,,,

paziurek i 'lietuvos gaubli': palanga - patys VAKARAI !svedija arciau negu rusija.
ne koks vylnius uz 400 km nuo vandens:D
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
jumbo (IP Logged)
February 22, 2010 05:49PM

jo: "duokite lietuvos gaubli, ir rashalo 6ai klasei" :D
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
arturioxas (IP Logged)
February 22, 2010 05:52PM

Atokus norejau pasakyt gana [b]lietuvos[/b] atzvilgiu
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
ivanivanov (IP Logged)
February 22, 2010 06:02PM

i tokia smulkme kaip lietuva nekreipk demesio,ziurek uz pelkes!
visos salys visais laikais verzesi uzkariauti uzjurius,tik lietuviai giminiavosi su tundra:D
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
ramil (IP Logged)
February 22, 2010 08:34PM

jo manau cia daug kas svajone tokia turi su inzinieriais vasara padirbeti :D as ir pats bandau cia i vietines studijas ilysti, bet panasu jog emailai nepades, reikes eit su cv tiesiai i studijas ir klaust :)
Re: Muzikos technologijos uzsienyje?
(IP Logged)
February 22, 2010 08:53PM

Jei gautum padirbėt Ramybės Viloj, įgytum fantastiškos patirties. Ten kabo vietinių lietuvių darytas aparatas, garso kokybe toli praspjaunantis L-Acoustics'ą o ir akustika patalpos patvarkyta, kad vargiai berasi geriau skambančią salę. Prirpastų ausis prie laaabai gero garso ;)
Sorry, only registered users may post in this forum.