midiaudio logo

Pasiulymai Midiaudio forumui

Ignas G (IP Logged)
February 02, 2011 01:19PM

Sveiki visi!
Nors susirenka čia nemažai pastovių lankytojų (netgi gyventojų), bei entuziastų, mėgėjų, prašalaičių norėtųsi forumą plėsti, tobulinti ir gražinti - daryti jį dar patrauklesniu, gražesniu, patogesniu. Priimti daugiau nepatyrusios auditorijos nesukeliant nepatogumų seniems dalyviams-profesionalams.
Kokie būtų jūsų pasiūlymai ir komentarai šia tema?

Galbūt reikėtų keisti forumo dizainą į skaitomesni, patogesni; galbūt pakeisti visą forumo variklį - su daugiau patogesnių funkcijų; galbūt išskaidyti temas (pvz muzikos instrumentai i kelias mazesnes); gal dar kazka prideti/atimti? Paisidalinkit mintimis:)

Aciu.
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
discount (IP Logged)
February 02, 2011 01:23PM

man noretusi, kad "new" eitu pries temos pavadinima, o ne po. taip butu tvarkingiau:)
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
Carols (IP Logged)
February 02, 2011 01:47PM

Temas i potemes, tikrai bus geriau. Informacijos taip daug lengviau ieskoti, negu kad search'e parašai raktažodį ir bala žino kiek reiks praversti kad rastum. Manau reikėtų kažkam imtis iniciatyvos dėl dažniausiai užduodamų klausimų, ar šiaip įdomios, naudingos teorijos, kurią galėtų pasiskaitinėt pradedantieji. Yra tokių čia žmonių, kurie labai daug pasako viena ar kita tema, daug naudingos informacijos pateikia, bet ji išbarstyta po visą forumą, nauda, tik kokią savaitę, jeigu topicas viršuje išlieka. Siūlau tokiu atveju jiems tiesiog rašyti tarsi "dienoraščius", išdėstyti mintis, faktus ir kitą teoriją plačiai - straipsniu. Tai lyg geras elektroninis žurnalas būtų. Žmonėms kurie moka ir žino, daug stengtis nereikia, tereikia noro dalintis savo žiniomis su kitais. Taigi tokie pasiūlymai būtų.
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
Ignas G (IP Logged)
February 02, 2011 03:40PM

Aciu, geros mintys:)
Pritariu del minties su pastoviai nagrinejamom temomis, kurias reiktu kazkur "prisegt" matomoj vietoj. Galbūt rašlius dalyvius įkalbėti skirt šiektiek laiko svarbesniu temu panagrinejimui, kad naujokams "ikritusiems" cia butu siektiek lengviau suvokti kas yra kas..
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
discount (IP Logged)
February 02, 2011 03:53PM

ir dar, butu gerai, kad mark all messages read mygtukas butu ir virsuje ir apacioje, sunku skrolinti iki apacios pastoviai:) cia tinginiams patobulinimas.



Edited 1 time(s). Last edit at 02/02/2011 03:54PM by discount.
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
Faithless (IP Logged)
February 02, 2011 04:29PM

Kažkokių subforumų įkūrimas gal ir būtų nieko, kadangi dabar, 'muzikos instrumentų' forumą veikiau būtų galima vadinti gitaristų forumu..

Kitas dalykas, dėl pardavimų (Skelbimų) forumo, kuris yra turbūt bene aktyviausias, ir jame vyksta nemažai prekybos - teko pastebėt, jog dideliuose užsienio muz. forumuose norint parduoti daiktą yra taikoma keletas niuansų, vardan patogumo, aiškumo ir saugumo:

Dėti skelbimus gali tik forume jau kiek 'pagyvenę' ir 'apsižodžiavę' memberiai;

Skelbime būtina nurodyti aiškų daikto pavadinimą (o ne tiesiog 'parduodu sintezatorių' - tuomet žmogus, beieškantis tokio daikto, būtinai turi atidarinėti skelbimą, kad sužinotų, jog pardavinėjamas syntikas tarkim yra visai ne toks, kokio ieško..);

Parduodant, skelbimo pavadinime ir/ar pačiame skelbime [i]privalo[/i] būti nurodyta pageidaujama suma, o ne kažkokios abstrakcijos su 'siūlykit' ir pan..;

Feedback'o subforumas (kad pardavėjai galėtų rinkti 'atsiliepimus' iš pirkėjų, ir taip susidaryti kažkokį (ne)patikimumoo įspūdį apie save prieš kitus potencialius pirkėjus..

Aišku, visi tie dalykai, priežiūra, turbūt reikalautų atskiro 'etato' tam įgyvendinti, bet, manyčiau, reiktų apie visą Skelbimų forumo funkcionavimą pagalvoti, kadangi, nei man pačiam, nei, manau, kitiems, nėra labai smagu/saugu apturėti 'biznio' reikalų su kartais nežinia kokių kėslų turinčiais prašalaičiais, ateinančiais čia tik įdėti skelbimus ar vartyti netvarkingai užpildytus skelbimus, ir taip gaišti savo laiką.

Laimis

_______________________________________
[size=x-medium]
Mayones Jabba 5
Moog Little Phatty
GK & Aguilar amplification
Comfort Strapp
Elixir Nanoweb Strings
[/size]

[color=#FF0000]PARDUODAMI:[/color]

[url=http://forum.midiaudio.com/read.php?3,215982]TC Electronic RS112 bass cab - 699lt[/url]
[url=http://forum.midiaudio.com/read.php?3,215601]Cort GB75 Bass ir Gallien Krueger 600w bass cabinet[/url]
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
boolve (IP Logged)
February 02, 2011 04:57PM

Na sutikciau su sazniausiai uzduodamais klausimais. Paprasciausiai reikia sukurti temu sarasa. Pvz koki audio interfeisa pirkti? Kokias ausines pirkti? Kaip sujungti laidus? Kuo skiriasi tas nuo to? Na irpaskui iklijuoti I forumo varikli kazkuriems asmenims. Galimybe nurodyti temas ar atskirus postus I sudarytus dazniausiai uzduodamus klausimus. Pvz ideti nauja meniu punkta. I meniu kur atsidariusiam lange sudeti klausimai, paspaudus ant klausimo atsidaro naujas puslapis kuriame surasyti temu pavadinimai(arba kaip varijantas atskira zinute).

Kas liecia forumo dizaina tai asmeniskai garantuoju 90% kad nesilankysiu as jame jeijis bus perkrautas dizaino detalemis ir meniu punktais kurie maisys man forumu naudotis per telefona. Paprasciausiai jis mielas savo paprastumu ir papildomu daug funkciju bus panasiai kaip maza eglute su daug girliandu ir blizguciu. Forumas neturi tiek daug temu ir diskusiju kad reiketu daug visko. Na ir kaip kas minejo skelbimu skyriu galima kazkiek patobulinti.

------------------------------
Have A Nice Day
------------------------------
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
discount (IP Logged)
February 02, 2011 05:09PM

pritariu boolvei del dizaino paprastumo. as netgi isimciau tuos debiliskus smailikus, nes jie lauzia mano telefa kai browsinu foruma. ir shiaip jie uzknisa, ypac tie degantys:)
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
stratlt (IP Logged)
February 02, 2011 09:51PM

Ignas G Wrote:
-------------------------------------------------------
> Sveiki visi!
> Nors susirenka čia nemažai pastovių lankytojų
> (netgi gyventojų), bei entuziastų, mėgėjų,
> prašalaičių norėtųsi forumą plėsti, tobulinti ir
> gražinti - daryti jį dar patrauklesniu, gražesniu,
> patogesniu. Priimti daugiau nepatyrusios
> auditorijos nesukeliant nepatogumų seniems
> dalyviams-profesionalams.
> Kokie būtų jūsų pasiūlymai ir komentarai šia tema?
>
>
> Galbūt reikėtų keisti forumo dizainą į
> skaitomesni, patogesni; galbūt pakeisti visą
> forumo variklį - su daugiau patogesnių funkcijų;
> galbūt išskaidyti temas (pvz muzikos instrumentai
> i kelias mazesnes); gal dar kazka prideti/atimti?
> Paisidalinkit mintimis:)
>
> Aciu.

Nesiulyciau stipriai keisti forumo dizaino - jis pakankamai originalus. Del temu skaidymo - esu labai prieš didelį temų skaidyma. Pasiziurekite i kitus LT forumus - bardakas. Kalnas temu i kurias mažai kas rašo. Galima padiskutuoti i Muzikos instrumentų skirstyma i kategorijas, bet noriu pažymėti kad bosistai, klavišininkai bei kiti patys kalti kad gitaristai daugiau rašo...Iš pačių mažai iniciatyvos....

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
ura (IP Logged)
February 02, 2011 10:31PM

Ar tik nepriestarauja tvarkingo forumo principams sitas postas? Juk vienas toks jau yra http://forum.midiaudio.com/read.php?2,143141

O, kad jau yra nauja tema tai pasikartosiu:
Skirstyt temu, kaip ir sako stratlt, neverta, jei muzikos instrumentai yra pagrinde apie gitaras, tai vadinas ten ir lankos daugiausia gitaristu, paprasciausiai bosistu ar klavisistu skirtys bus tuscios, o tai tik dar labiau sumazins ten rasanciu - tas puikiai matosi kituose forumuose, kur kai kurios temos turi vos po kelis postus. Nemanau, kad po 1-2 naujas temas per diena turinti skiltis yra jau labai perpildyta ir reikia kurti potemes.

Stilius, neapkrautas ir [b]originalus[/b], jei sugalvosit padaryt kaip su savo puslapiu, kuris lyg ir pamodernejo, bet parinktas dizainas kaip is standartiniu wordpress skinu tai tikrai solidumo neprideda, o ir integrazija nelabai gelbeja, kai prie produktu nera aprasymu ar bent linku i gamintoja..

zodziu as cia geriau nieko nekeisciau, nei belenkaip darycia

Mano manymu vienintelis reikalas, ka reiktu patobulint, tai paieska, nes dabar tikrai pakankamai sunku rast, net kai konkreciai zinau kokios temos ieskau ar pan..

----------------------
Have you ever heard?
http://www.startfm.lt/ https://www.facebook.com/media/set/?set=a.174641382578273.33558.100000972361855&type=1&l=0afdbcb510
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
hobitas (IP Logged)
February 03, 2011 09:18AM

Mane asmeniškai truputį erzina Announcementai ir Sticky, bet manau čia nėra esminis trūkumas.
O šiaip forumas puikus.
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
RimasG (IP Logged)
February 03, 2011 12:15PM

Sveiki.

Manyčiau, kad forumo forma pakankamai optimali. Moderavimui, dizainui irgi priekaištų neturiu. Kai įpranti, tai tampa jau klasika :) Rami "firminių" MA spalvų gama nuteikia solidžiai. Pagaliau ir forumo paskirtis nėra pramoginė, o labiau dalykinė. Smulkmenas: Sticky, New ir pan. galima norint koreguoti, jei jau tai tikrai būtina.
Jau ne pirmi metai forume, tačiau man keistokai atrodo, vis negaliu priprasti prie skyriaus "NATŲ MAKETAVIMAS" pavadinimo. Šiaip jau kompiuteriu natų tekstas pirmiausia rašomas, paskui, jei reikia, redaguojamas, o tik paskui maketuojamas, t.y. pritaikomas prie virtualaus lapo formato, nustatomas taktų skaičius penklinėse ir t.t. Dėl šių paprastų priežasčių manyčiau, kad tiesiog skyrelis turėtų ar galėtų vadintis "Kompiuterinė natografija" ar kaip nors panašiai. Gaila tik, kad juo toliau, juo mažiau besidominčių šia sritimi. O gal visi patobulėjo ir nebekyla jokių klausimų? :) Labai gaila, tačiau paskutiniu metu šis skyrelis mažai bepateisina savo egzistavimą... Na, šiaip ar taip distributorius duoda klientams šansą nors minimaliam tech. konsultavimui :)
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
Faithless (IP Logged)
February 03, 2011 12:30PM

Vargu, ar čia bosistų/klavišistų 'kaltė', kad muz. instrumentų forumas užverstas nesibaigiančiom temom apie gitarų reikalus - mane asmeniškai tai užknisa versti lapus beieškant temų apie bosus ir pan., tiesiog ten nebelendu, tačiau nemanau, kad atskiras sub-forumas, pvz., skirtas bosistų/klavišistų/barabančikų ir t.t. klausimams trukdytų - blogiau juk nebus, nei dabar yra..

_______________________________________
[size=x-medium]
Mayones Jabba 5
Moog Little Phatty
GK & Aguilar amplification
Comfort Strapp
Elixir Nanoweb Strings
[/size]

[color=#FF0000]PARDUODAMI:[/color]

[url=http://forum.midiaudio.com/read.php?3,215982]TC Electronic RS112 bass cab - 699lt[/url]
[url=http://forum.midiaudio.com/read.php?3,215601]Cort GB75 Bass ir Gallien Krueger 600w bass cabinet[/url]
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
discount (IP Logged)
February 03, 2011 12:38PM

tai gal dar skiltele trimitininkams, nes jie uzknisa sakfosonistus? smuikininkams, kontabosistas etc etc etc...mano manymu, visa tai yra muzikos instrumentai, o midiaudio yra muzikos prekiu parduotuve. man patinka, kad viskas vienoje lentynoje. pagrinde domiuosi tik gitaromis, bet del to, kad shalia "majachinasi" temos apie kitus instrumentus- jas irgi paskaitau ir taip kazka suzinau. peace.
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
boolve (IP Logged)
February 03, 2011 12:47PM

Atejau papildymui. Ir jau radau ka norejau papildyti, t.y. paieskos sistema, labai sudetinga, ko reikia nena surasti, nznau gal neknonkretu, bet kad paieska nepatinka man asmeniskai tai tas tiesa.
O paskui skaitydamas apie temu pletima galiyu pritarti kad nereikalingas dalykas. Paprasciausiai nera teik daug lankytoju ir temu. Pvz kaip ir su skiltymi natu maketavimas ash nesu net uzejes I ja per n metu, todel kad man neaktualu, panasiai ir skiltis KITA ilga laika nenaudojau, bet kai atsirado daugiau laiko tai va pradejau uzeiti, o pvz jei isidalintu I daugiau temu man dingtu noras per jas visas vaikscioti ir jei as "vienintelis" zinociau atsakyma toje skiltyje esancioje temoje ir ash ten neuzeisiu..... ;)

------------------------------
Have A Nice Day
------------------------------
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
laurynas.lt (IP Logged)
February 03, 2011 04:33PM

Pritarsiu hobitui. Išties trukdo visi anouncementai ir stickiai, juolab, kad daug iš jų nėra tokie reikšmingi. Nors gal čia tik man.
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
RimantaS (IP Logged)
February 03, 2011 05:30PM

Tai galima visiems tiems administraciniams pranešimams (anouncements, stickies) išskirti atskirą skiltį ir problema išspręsta. Daugiau kaip ir nieko nereikia. Blogas pavyzdys yra http://www.muzikantams.com/ Ten tiek suskirstyta ir perskirstyta, kad tai tampa problema, o ne privalumu. Esamam lankytojų srautui pilnai pakanka dabartinio formato. Jei srautas labai super-duper padidėtų, tada jau reiktų pagalvoti, kaip labiau specializuot skiltis, jei informacija sunkiau randama. Mano kukli nuomonė tokia.
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
RimantaS (IP Logged)
February 03, 2011 05:34PM

Na, bet jei leidžiama pasvajoti, tai prekių paieškos, katalogavimo galimybės a la thomann tai nepakenktų (tu):)-D
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
stratlt (IP Logged)
February 03, 2011 06:29PM

RimantaS Wrote:
-------------------------------------------------------
> Na, bet jei leidžiama pasvajoti, tai prekių
> paieškos, katalogavimo galimybės a la thomann tai
> nepakenktų (tu):)-D

Tai jau kalba apie Midiaudio web site, ne apie foruma. Na, web site suasmenininmas gal ir nebloga ideja.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
Carols (IP Logged)
February 03, 2011 08:57PM

Galima gitarų ar kitų instrumentų brand'us suskirstyti, forumas bus gyvesnis, bus užduodami konkretūs klausimai, vyks konkrečios diskusijos, bus ir konkretūs atsakymai.. taip daug įdomiau manau. O dabar nėra nei vieno, nebent stratlt karts nuo karto prisimena savo aistrą "Fender" :] kiti užmiršti.. kas su manim apie sg padiskutuos ? negi aš dabar turiu verstis per galvą, pusėtinai mokėdamas anglų kalbą, ir skaityt nežinia kokio patikimumo lygio informaciją... :) Apie tą patį Fender, juk įmanoma tiek prirašyti, o dabar taip tik paviršutiniškai, vienas kitas video, viena kita mintis.. pasikandžiojimai kokiam nors skelbime.. Trūksta ryškios vienam ar kitam dalyke pasikausčiusių žmonių iniciatyvos :) Pirmyn..!
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
ebas (IP Logged)
February 03, 2011 10:40PM

Labai patogus dalykas yra mygtukas, temos virsuje, "rodyti pirma nauja pranesima". Atsidarius tema nereikia "vaziuoti" zemyn, beieskant naujo pranesimo.:)
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
blind_fly (IP Logged)
February 03, 2011 11:16PM

kad skelbimų skiltį reiktų sukonkretinti tai faktas. Porą dienų nenueini į foruma, ir žiūri, kad skelbimuosi ~80 naujų temų.. Ir kaip man tarp jų atsirinkti kas susiję su gitara?
TIKRAi turėtų būt skiltys, pvz: Instrumentai, garso stiprinimo aparatūra,
Recording/studio stuff, mušamieji, klasika.
Nes tikrai pabosta skaityt kiekvieną temos pavadinimą visus 4 puslapius :)
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
liunas (IP Logged)
February 04, 2011 08:02AM

man būtų patogiausia jei nieko nekeistumėte... čia viskas labai aišku ir patogu... pakeisit - tai kol priprasiu...
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
ura (IP Logged)
February 04, 2011 08:33AM

Galima butu padaryt tokius kaip TAG kiekvienam postui, pvz gitaros, kubai, klavisai, dudos, preampai, mikrofonai ir pan - vienam postui galima po kelis priskirt. Tuomet galima butu padaryt filtravima, tiem kas nenori ne i tema postu matyt, o ir paieskoj tas matyt praverstu..

Aisku cia su salyga, kad tuo kazkas naudosis, bet kaip matosi is kai kuriu irasu, tai sudetinga cia bus, nes dabar kartais net pavadinima normalu nepavyksta parasyta, pvz "Parduodu".

----------------------
Have you ever heard?
http://www.startfm.lt/ https://www.facebook.com/media/set/?set=a.174641382578273.33558.100000972361855&type=1&l=0afdbcb510
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
RimasG (IP Logged)
February 04, 2011 08:45AM

liunas Wrote:
-------------------------------------------------------
> man būtų patogiausia jei nieko nekeistumėte...
> čia viskas labai aišku ir patogu... pakeisit - tai
> kol priprasiu...
Visiškai pritariu. Forumas negali ir neturi būti kiekvienam pagal asmeninius pageidavimus. Kam įdomu, gali sau reikalingų postų ir pasieškoti. Tam ir forumas. Nejau nesmalsu, kuo kolegos gyvena? O dėl skelbimų... Turgus ir yra turgus. Vaikšto žmonės, žiūrinėja, renkasi, derasi :)
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
Kantautas (IP Logged)
February 04, 2011 01:49PM

Ribokit skelbimu iskelimo i virsu intervala. Ir pezalus skelbimo temoj.

Tarkim gali kilstelet savo skelbima i virsu karta i savaite.

Ir nesvaigt temoj, kad pardavejas per daug praso, kaip sunku is vilniaus i kauna nuvaziuot daikto pasiimt ir t.t.

Aisku cia reik moderatoriaus, kuris dabotu...
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
MariKaz (IP Logged)
February 04, 2011 03:05PM

As tai siulyciau isimt tas degancias sypseneles, nes kai prideda po penkias i temos pavadinima..
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
stratlt (IP Logged)
February 04, 2011 04:50PM

Kantautas Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ribokit skelbimu iskelimo i virsu intervala. Ir
> pezalus skelbimo temoj.
>
> Tarkim gali kilstelet savo skelbima i virsu karta
> i savaite.
>
> Ir nesvaigt temoj, kad pardavejas per daug praso,
> kaip sunku is vilniaus i kauna nuvaziuot daikto
> pasiimt ir t.t.
>
> Aisku cia reik moderatoriaus, kuris dabotu...

Drausti - leisti... Nediskutuoti... Nepatinka man tokios idejos. Vis tik cia forumas. Kvepia sovietmeciu kazkaip. Yra forumu kaur taip daro - man nepatinka. Kazkaip sausa ir beveide atmosfera.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Pasiulymai Midiaudio forumui
discount (IP Logged)
February 05, 2011 10:58AM

teisingai pasakyta.
Sorry, only registered users may post in this forum.