midiaudio logo

šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?

Mindaks (IP Logged)
March 19, 2011 06:55PM

čia kažkada po kelių bokalų tarp kolegų muzikantų išėjo kalba apie vienoje grupėje grojančius sutuoktinius. kaip taip įmanoma, ar po to neprasideda konfliktai grupėje arba grįžus namie. pats esu dar jaunas ir nevedęs, tačiau stebėdamas aplinką matau, kad yra vyrų, kuriems tiesiog yra būtina kažkokia veikla, kad galėtų pabėgti nuo žmonos bent keletui valandų per dieną (sakau, vyrų, nes nesu moteris ir nepažįstu arba neatkreipiau dėmesio į moteris, kurios apie tai kalbėtų). būna, kad sutuoktiniai dirba tame pačiame darbe ir kažkaip sugyvena, kitą savo aistrą paskirdami kam nors kitam, be sutuoktinio. vieni mašinas remontuoja užsidarę garaže vakarais, kiti paskui sijonus laksto ar po parduotuves su draugėmis. dar kiti groja grupėje (jeigu muzikavimas grupėje yra daugiau hobi nei darbas). bet yra ne vienas pavyzdys, kada abu sutuoktiniai ir vienoje grupėje groja. ir netgi labai sėkmingai groja. tai ar čia pasireiškia stiprus muzikinių skonių sutapimas, ar kažkokia kitokia magija? nes jei nesutartum dėl kokios naujos muzikinės partijos su savo grupės bosistu ar norėtum duoti pylos būgnininkui, kad jis nepataiko į ritmą, arba tau vokalistė lieptų nepjauti taip aukštai solo kol ji dar dainuoja... apsipyktumėte ir toliau grotumėt. jeigu toks konfliktas iškiltų tarp sutuoktinių, tada rizika, kad grįžus po repeticijos namo, naktį ko nors negausi arba sriuba pietums bus be druskos ir su plaukais. arba jeigu konfliktas įvyktų namie, tai kaip eisit į repeticiją, ką jau kalbėti apie koncertą (turbūt reikia jau didelio profesionalumo, kad dėl, pvz., neišplautų indų namie perpykusi žmona per koncertą ant scenos iš pykčio nepridarytų kokių nesąmonių ir nesugadintų vakaro tiek grupei, tiek klausytojams). ką jau kalbėti apie interesų konfliktus ("tu jai / jam nusileidi, nes jūs vedę, bet ar negirdi, kaip jis / ji nusigroja, gal pasakytum ką nors?" - kalbu ne iš savo patirties)

bet tokios šeimyninės grupės egzistuoja ir kažkaip sugyvena muzikantai tarpusavyje. smilgelevičiūtė su radzevičium lyg ir ženoti, bet skylė pasiekusi gana aukštą profesionalumo ir žinomumo lygį.

kadangi lietuvos šeimyninių pavyzdžių be skylės daugiau nelabai žinau, tai paminėsiu užsienio grupes, tokias kaip

[b]skillet[/b] (The band currently consists of husband and wife John (lead vocals, bass) and Korey Cooper (rhythm guitar, keyboards), and drummer and vocalist Jen Ledger)

[b]LOW[/b] - grupės įkūrėjai alan sparhawk yra vedę, augina du vaikus.

taip pat kiek kitokie pavyzdžiai, john lenon ir yoko ono, dėl kurios lyg ir iširo bitlai, bet sutuoktiniai nenuleido rankų ir muzikavo kartu iki lenonas buvo nušautas.

ir net nežinau, ar vertėtų paminėti white stripes, nes meggie ir jack lyg ir buvo susituokę, nors viešai skelbėsi esantys brolis ir sesuo, tačiau prieš keletą metų jie oficialiai išsiskyrė (ne tik kaip grupė, bet ir kaip sutuoktiniai), jack lyg ir į kitas merginas savo kituose muzikiniuose projektuose žvalgosi... bet iki tol šis duetas labai gerai sutarė, kažkuriame savo interviu meggie prasitarė, kad ji taip gerai jaučia jacką, kad žino, kur ir kada kaip sugroti, kaip ir kada gros jackas. tai mane nustebino ir sužavėjo.

žinoma, yra ir daugiau pavyzdžių, kurių aš neatsimenu arba nežinau. tai būtų įdomu, gal jūs, kolegos muzikantai, ką nors žinote ir galėtumėte netgi gal ir jeigu ne asmenine, tai bent kokia kitokia patirtimi pasidalinti. kažkada foje pusiau juokais, pusiau rimtai yra pasakę, kad jeigu nori, jog grupė turėtų pasisekimą, ji turi būti kaip šeima, gyventi bendrą gyvenimą, ne vien susirinkti repeticijose ar koncertuotse. bet kažkaip abejoju, kad jie apie tokį šeimyniškumą kalbėjo...
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
stratlt (IP Logged)
March 19, 2011 07:40PM

Tai Kad Lennonas ir Yoko buvo ishsilakste, ir Lennonas Los Angele gyveno metus su Yoko drauge. Tik i pabaiga vel suejo bet nesutare.... Beje Jonas Mekas, lietuviu menininkas gyvenantis New Yorke teigia kad jie susipazino jo deka....
Jis juos ir filmuodavo kartais privaciuose susiejimuose.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
stratlt (IP Logged)
March 19, 2011 08:04PM

Viena zinomiausiu yra Max Cavalera is Sepultura istorija. Jo zmona buvo grupes vadybininkė. Kai Sepultura buvo pakilime, jie nusprendė ją atleisti. Max Cavalera išėjo paskui. Kaip parodė istorija, tai buvo vos ne lemtinga Sepulturai, kuriems 10 metų buvo rūgštu. Dabar atsigavo tiesa, bet ne iki tokio lygio kaip buvo anksciau. O jiems pranasavo tokio pat lygio karjera kaip pas Metallica. O sako nepakeiciamu nera.
Pats Max Cavalera padare tuomet didele karjera kaip sesijinis muzikantas ir yra išleides ne viena diska su kitom grupem, tame tarpe su savo. Vienas jo grupes diskas tapo auksinis USA, kai tuo tarpu Sepultura tuomet merdejo.
Užtenka pasakyt kad jis dirbo su Tom Araya, Dave Grol ir kitais., rase muzika filmams, dirbo lyg net DJ... Dabar kai brolis isejo is Sepulturos kartu turi banda....

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
Mindaks (IP Logged)
March 19, 2011 09:06PM

gerai, gal yoko su lennonu irgi nelabai geras pavyzdys. skaičiau meko knygą apie mačiūną, yoko ir lennoną. bet visų peripetijų nelabai ir žinau. bet esmės tai nekeičia. aukščiau paminėtos grupės susideda iš bent dviejų sutuoktinių ir nepasakyčiau, kad neturi klausytojų.

dėl sepulturos, iki šiol maniau, kad ten dėl brolių nesutarimo taip viskas buvo. tad vis dėlto kitaip. šeima eina pirmiau, taip sakant. apie tai ir kalbu, kad kiti grupės nariai ims kaip nors reikšti nepasitenkinimą, interesų konfliktas išeis ir teks rinktis - grupė ar sutuoktinis. tad kažkaip reikia suderinti visus tuos dalykus. man ir įdomu, kiek daugiau yra tokių šeimyninių grupių, kiek ir kokių konfliktų arba gerų laikų jie išgyvenę yra.
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
Carols (IP Logged)
March 20, 2011 11:00AM

Manau Angus ir Malcolm Young'ai ant manes nesupyktu jeigu pavadinciau juos sutuoktiniais :D
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
jumbo (IP Logged)
March 20, 2011 12:10PM

na, gal ne visai rock'as, bet man patinka The Corrs seimynele :) taip pat Blackmore's Night.



Edited 1 time(s). Last edit at 03/20/2011 12:10PM by jumbo.
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
jumbo (IP Logged)
March 20, 2011 12:14PM

Nickelback taip groja du broliai Chad ir Mike Kroegeriai :)
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
aldas d. (IP Logged)
March 20, 2011 12:45PM

Earth, wind & fire. Visa White seimyna. Ir man rodos, vokalisto Bayley zmona Crystal...

Dar viena seimynine grupe Kelly family:)



Edited 1 time(s). Last edit at 03/20/2011 12:51PM by aldas d..
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
stratlt (IP Logged)
March 20, 2011 12:57PM

Jackson 5 :)))))))))

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
aldas d. (IP Logged)
March 20, 2011 12:59PM

Bee Gees:)))
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
Mindaks (IP Logged)
March 20, 2011 05:50PM

na, kelly family vieni mano mėgstamiausių, bet čia kaip ir su kitomis grupėmis, minėtomis čia (corrs, jackson 5 etc), tai jau broliai / seserys. visai kitaip viskas, kada gyveni ir muzikuoji su broliu arba seserimi. žinoma, yra tam tikri niuansai, nesutarimai irgi gali kilti, bet santykiai kitokiame lygmenyje. jeigu susipyksi su broliu ar seserimi, gal tai atsilieps kažkiek grupėje, bet tai nebus kaip sutuoktiniai. pirmieji yra kartu dėl kraujo ryšių, dėl to, kad jie giminės ir šeima ir t. t. antrieji yra kartu, nes patys to nori, myli, dauginasi ir visa kita. tai jau komplikuojasi. tai man ir įdomiausia, gal kas žino kokių panašių istorijų (asmeninių ar nelabai), kaip kad gerbiamas robertas papasakojo apie sepultura. asmeniškai, kaip minėjau prieš tai, maniau, kad ten buvo brolių cavalerų nesutarimo pasekmė. ir šiaip įdomu, ar lietuvoje yra daugiau kas nors tokio šeimyniško be skylės (nekalbu apie visokius zvonkus, žvagulius ir dar kitokios pakraipos artistus, juokas juokais, bet man ši tema įdomi rimtai)? kiek stebiu šį forumą, esu pastebėjęs, kad jame nemažai yra prisiregistravusių jaunuolių, kurie dar net mokyklos nėra baigę. nieko asmeniško. bet pastebėjau, kad yra ir vyresnių už mane, sukūrusių šeimas, turinčių ne tik muzikinės patirties. todėl ir domiuosi, koks jūsų požiūris, kaip muzikantų ir vyrų (ar man tik atrodo, kad čia jeigu ir yra prisiregistravusių merginų, tai jos karts nuo karto įdeda kokį skelbimą, kad parduoda kokį instrumentą ir tai dar žiū, kad ne savo, bet kažkokio draugės draugo. kaip tai midi audio forumas labai jau vyriškas) į tai, kad vienoje grupėje groji kartu su sutuoktiniu arba mylimuoju. kad tai pavyksta suderinti, rodo pavyzdžiai, bet įdomu, kaip tai pavyksta suderinti.
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
neverm1nd (IP Logged)
March 20, 2011 05:59PM

Grupėj "Airija" lyg ir sutuoktiniai?

Grojau ansambly, kur du žmonės draugavo. Tai nepatiko, mat jie iš muzikinės pusės vieni kitam neobjektyvūs buvo. Be to, jei kritikuoji dėl kažko merginą, į tave kreivai žiūri vaikinas. Muzika lieka kažkelintoj vietoj.

Vėlgi, manau, kiekvienas atvejis yra unikalus.
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
Mindaks (IP Logged)
March 20, 2011 06:23PM

tiksliai, airijoj mileris su būgnininke ženoti. visai buvau juos pamiršęs.

ką ir sakau, ima rastis kažkokie interesų konfliktai: jeigu kas nors sukritikuos tavo merginą arba vaikiną, negalėsi pažiūrėti į tai objektyviai, nes jeigu ir matysi, kad ta kritika yra pagrįsta, tai tavo antrajai pusei pasirodys, kad tu jos/jo nepalaikai, reiškiasi, nemyli ir taip toliau. todėl ir laikausi to principo, kad tarp kolegų (ar tai būtų bendradarbiai, ar muzikinio kolektyvo nariai) geriau kad nebūtų jokių meilių ir panašiai. tada jau vienokiu ar kitokiu atveju, kažkas nukentės. gerai, jeigu pavyksta kažkaip tuos dalykus suderinti. bet irgi, nemanau, kad neapsieinama be kompromisų ir aukojimo.
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
morgendufas (IP Logged)
March 21, 2011 08:23AM

Hanson - trys broliai... :D mmmmBop... Atseit rockas...
http://en.wikipedia.org/wiki/Hanson_(band)
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
sanganas (IP Logged)
March 21, 2011 10:47AM

White Stripes - vyras su ex-žmona
Obituary - du broliai
Pantera - du broliai
Jonas Brothers - visi broliai
o kur dar Liveta ir Petras Kazlauskai...

____________
www.ateam.lt
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
ura (IP Logged)
March 21, 2011 02:24PM

O pusbroliai Aliukai ir Sesute? :)

----------------------
Have you ever heard?
http://www.startfm.lt/ https://www.facebook.com/media/set/?set=a.174641382578273.33558.100000972361855&type=1&l=0afdbcb510
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
august (IP Logged)
March 21, 2011 04:42PM

"Blackmore's Night" , "Clannad" gimines groja
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
(IP Logged)
March 21, 2011 05:08PM

Ojojojoj :D Galiu atsakingai pareiškti, kad Aliukai ir sesutė ne šeima :D Nors gal aš ko nors nežinau... supaisysi ten juos 8-)
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
Mindaks (IP Logged)
March 21, 2011 09:44PM

baikit jūs su tais liveta ir petru bei aliukais :D pastarieji tai iš viso keisti. buvo ten pusbroliai, broliai ir dar ko tik nebuvo. aš apie rimtesnę muziką kalbu. ;) nors šiaip, įdomu, kaip tas petras su liveta sutarė per visą jų muzikavimo laiką. 8-)
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
laurynas.lt (IP Logged)
March 22, 2011 12:57AM

Dvynukai broliukai h... Kučinskai kartais pabrazdina.

Nors čia labiau tautinis rokas.



Edited 2 time(s). Last edit at 03/22/2011 12:58AM by laurynas.lt.
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
mastER-R (IP Logged)
March 25, 2011 10:09PM

Pagrindinė kliūtis grupėje egzistuoti draugaujantiems žmonėms ar sutuoktiniams - objektyvumo nebuvimas. Dėl to tokių grupių juk ir yra mažai... Krūva psichologinių barjerų.
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
stratlt (IP Logged)
March 25, 2011 11:16PM

Turėjau žmona smuikininke... Žiauri rasė....

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
Mindaks (IP Logged)
March 31, 2011 08:53AM

visai buvau pamiršęs, kad [b]arcade fire[/b] varantysis variklis yra vyras su žmona.

taip pat visai netikėtai radau šeimyninį duetą, kur vyras groja gitara ir dainuoja, žmona jam pritaria sintezatoriumi, ritmas palaikomas drum machine. [b]handsome furs[/b]

šiaip tikrai, reikia įveikti daug psichologinių barjerų, kad viskas pavyktų...



http://www.youtube.com/watch?v=MS5mbeXHOmo
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
Mindaks (IP Logged)
April 02, 2011 05:40PM

visai buvau pamiršęs šituos. [b]jucifer[/b] Gazelle Amber Valentine on lead guitar and vocals, and her husband Edgar Livengood on drums.


http://www.youtube.com/watch?v=ExLKJU0_bqQ
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
vytux123 (IP Logged)
April 08, 2011 11:39PM

Nu Tarasovai ant scenos jau nesidziaugia vienas kita matydami. :)
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
stratlt (IP Logged)
April 09, 2011 09:53AM

Povisos tos diskusijos galima tik pasakyt - nesizenyk...

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
Mindaks (IP Logged)
May 03, 2011 12:49AM

dar kažkiek į temą: kiek keistoka grupė [b]katastrophy whife[/b].

Katastrophy Wife is an American rock band formed by Kat Bjelland and her former husband Glenn Mattson in 1998. The band currently consists of Bjelland on lead vocals and guitar and her boyfriend, Adrian Johnson, on drums.

keistoka, kad grupė pradėjo kaip duetas ir dabar yra duetas, tačiau per visą gyvavimo istoriją jos narių skaičius buvo išaugęs. ir, kaip minima aprašyme, žmona pradėjo tai su savo tada esamu vyru, dabar tęsia tai su savo nauju vaikinu. tad pavadinimas savotiškai atspindi grupės gyvenimą... bent jau grupės lyderės.
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
Mindaks (IP Logged)
August 09, 2011 02:15PM

šeimyninis, deja, ex-projektas.

southern isolation

http://www.youtube.com/watch?v=tnSCplqF4Ow

tarp phil anselmo ir jo tuometinės žmonos stephanie opal weinstein.
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
No1 (IP Logged)
August 09, 2011 05:50PM

Oasis irgi du broliai groja, Noel ir Liam


http://www.youtube.com/watch?v=p29MG7wn4F8


http://www.youtube.com/watch?v=FAPtTS0TYtU
Re: šeimyninis rock'as - ką apie tai manot?
Leliumai (IP Logged)
August 09, 2011 08:40PM

Ike & Tina Turner
va cia tai grupe!!!
Sorry, only registered users may post in this forum.