midiaudio logo

Zodziu, padekim studentui pasiruost teorijos.

Keito (IP Logged)
May 03, 2011 10:21PM

Kas netingit kas ismanot, jeigu galit man paprastu dalyku truputi paaiskint kuo geriau kaip galit, atsirado nemazai teorijos poreikio diplominiam darbe, kurioje nelabai gaudausi skaitydamas is anglisku saltiniu, susimalu vis informacijos kiekyje. :/

Tai cia kalsiu keleta klausimu kas kaskiek laiko... jei kas netingit - atsakykit. O jei ishgelbes kaili tas klausimas - isgert pastatysiu, ir gerai pastatysiu. :D

Tai kaip gi garsas ateina iki musu kompiuterio ? Pirma turim oro vibracijas, kuo greiciau vibruoja tuo didesnis daznis, ateina iki mikrafononinio iejimo, A/D keitiklis elektros sroves voltazo vibracijas pavercia kuo... skaitmeniniu garsu ? bet tai vat, kokioi formoi, tas garsas yra kaskoks vektorius is matematikos, skaiciu masyvas ? (dvimatis ar vienmatis ?) ar garso banga - sinusoide ? ar tai tesiog kaip ir sakiau skaiciu masyvas-vektorius kurio informacija panaudojus galima nubraizyt ta sinusoide ? idomu ar teisingai suprantu pasiskaites savo saltinius.

Ir seip jeigu netingit, kas poto vyksta ? Dar prireiks apie FFT informacijos, apie filtrus kaskiek, bet dabar apie situos skaitau, tai kai pasiskaitysiu ziuresiu kas neaisku.
Re: Zodziu, padekim studentui pasiruost teorijos.
alus_vezha (IP Logged)
May 05, 2011 01:42PM

mikrofonas oro slegio pokycius pavercia kintama elektros srove. mikrofoninis iejimas ieinanti analogini signala pavercia skaiciu seka/srautu/masyvu - cia kaip nori, taip isivaizduoji. masyvas vienmatis, nes duotajam audio failui sampling rate visada bus nekintantis, o be laiko ir fazes wav failo atkurimui nieko ir nereikia. apie wav atkurima teisingai galvoji, galima apytiksliai prilyginti tai bangos nubraizymui jungiant taskus, kuriu vertes zinai. nesigauna taip, kaip mano nemazai zmoniu - kad skaitmeninio audio rezultatas yra 'laiptuota' banga.

garso banga sinusoide gali buti nebent atspindziu neturinciame kambaryje irasinejant gerai sugeneruota ir gerai atkurta sinusine banga. kitais atvejais banga buna sudetingesniu formu. kita vertus, furje transformaciju teorija teigia, kad bet kuri sudetinga bangos forma gali buti atkurta, naudojant tam tikra skaiciu sinusoidziu, bet jei skaitai apie fft tai gal jau pats tai issiaiskinai.

profesionalai ir prisikabinetojai, imkiet mane ir sukritikuokiet.
Re: Zodziu, padekim studentui pasiruost teorijos.
Keito (IP Logged)
May 06, 2011 08:37AM

jo, ta jau supratau, dabar apie filtrus skaitineju, fft jau aisku.
Sorry, only registered users may post in this forum.