midiaudio logo

Popsas užkniso ne tik Mamontovą...

lasaZ (IP Logged)
July 08, 2005 04:13PM

tiems kas sėdėjo paskutiniu metu tanke, ir nieko negirdėjo :)

Visa istorija su komentarais čia:

http://sindikatas.hip-hop.lt/index.php?lang=lt&id=0&news_id=56

kas tingi ten eiti, ima Amberlife'o laišką iš čia ir skaito:

http://sindikatas.hip-hop.lt/mp3/gintaras.doc

o perskaitęs klauso Svaro atsakymo broliams Bendžiams:

http://sindikatas.hip-hop.lt/mp3/Sindikatas_pasaka_apie_2_brolius.mp3

linksmo skaitymo/klausymo :)
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
Fino (IP Logged)
July 08, 2005 06:41PM

Veluoji su info, drauge mano. Jau dvi savaites tas veiksmas vyksta.
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
jumbas (IP Logged)
July 09, 2005 04:21PM

geriau veliau negu niekada:)
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
myname (IP Logged)
July 09, 2005 06:28PM

taigi,
truputeli druskeles seniai reikejo pabarstyti,
girdejau, kad LTV desimtukas nuo rudens atsisakys fonogramschiku paslaugu,
tad visiems linkiu ruostis ir parodyti, kad "live" yra truputeli geriau ir teisingiau...

nors gal tai tik gandai, gal vel issigas ir pabegs y krumus, bo reik kazkaip reitinga laikyti...
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
Siaip ciuvas (IP Logged)
July 10, 2005 02:39PM

drįstu ginčytis - Mamontovas ne tik dali sau leisti dainuoti/groti tai kas jam norisi, bet tą sėkmingai daro visą gyvenimą :)
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
**Rimas G. (IP Logged)
July 11, 2005 09:23AM

Matyt tokia jau totalinė tendencija "ant Lietuvos": į senatvę prie romansų traukia...
Mamontovas "Nieks nemylėjo manęs...", Paškevičius "20 dnej v Petrburge...", ir sąrašas dar ne visas. O apskritai labai jau braviūriškai skampa, kad popsas užkniso iš jo ne tik duonelę valgant, bet dar ir ne plonai sviestelį tepant.
Kažkas panašaus, jei Noreika sakytų, kad opera, o koks Rinkevičius kad Vagneris... "užkniso juodai". Dar suprasčiau, kad Mamontovas turėtų iš ko rinktis. Deivis, pvz, nors teoriškai, bet dar turi galimybių svarstyti: akademinis vokalas ar popsas. O šiaip jau popsistai vis ieško kaip iš sočios ir tingios visuomenės eilinę dėmesio sau porciją nurauti. Kas kokį pseudoskandalėlį susirežisuoja, ką popsas užknisa... O mass media "tut kak tut..."
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
fiddler (IP Logged)
July 11, 2005 09:59AM

Nu Rimas kaip visada problemos esme mato:)

2siap ciuvas
Aliukai irgi "ne tik dali sau leisti dainuoti/groti tai kas jam norisi, bet tą sėkmingai daro visą gyvenimą":)

Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
lasaZ (IP Logged)
July 11, 2005 10:16AM

kaip visada žiūrite paviršutiniškai :)
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
vidman (IP Logged)
July 11, 2005 10:35PM

...kai kuriuos cia - pavydas uzkniso juodai :(:)
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
lasaZ (IP Logged)
July 12, 2005 09:35AM

kai kuriems čia labai matyt patinka kad koncertai tapo masinio CD pasiklausymo proga staipantis barbėm ant scenos :)
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
vidman (IP Logged)
July 12, 2005 10:48AM

Labai gaila, bet masems nereikia sudetingu ir gudriu dalyku :(
Jaunystes laikais (mielai ir dabar) klausemes tokiu grupciu, kaip - Budgie, Cactus, Black Sabbath, Yes, Genesis, Emerson Lake & Palmer, King Crimson, Free...na nenoriu gaisti jusu laiko, galeciau vardinti ilgokai...bandem patys kurti ir panasiai groti, isiklausydavom i menkiausias muzikos detales ir niuansus, budavo beprotiskai idomu...na o dabar retas zino bent puse mano pavardintu :( o abba visi !, nebutume net itare...
Kaimynas prisisukes wooferi prie taburetes dugno ant jos sedi ir kaifuoja, klausiu - kodel klausai tik debilotronika, paimtum gitara ir pavanotum kaimynu dziaugsmui :)...
...kikvienas turim savo laika...ir muzika :)
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
jumbas (IP Logged)
July 12, 2005 11:09AM

nera ko parintis:) Gitaros ir bugnai tikrai nedidelei visuomenes daliai patinka. Nezinau ar yra reikalo taip savanaudiskai palenkt visus i savo megiamos muzikos puse:) Labai normalu kad toms muzikinems mazumoms (kalbant apie Lietuva) sunku, kai "bendrine Lietuvos muzikine tarme" - folk/slaviskas popsas. Kazin ar nesiparina dabar kokie dzukai ar suvalkieciai kad atvare i Vilniu ar Kauna sulaukia pajuokos del savo tarmes. Man kazkokiu panasumu yra visame tame...
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
lasaZ (IP Logged)
July 12, 2005 11:18AM

na Black Sabbath, Rainbow, Deep Purple, Free, ELP ir kitus puikiai žinom :)

O jumbui noriu paprieštarauti - gitarinis rokas grįžta stipriai į madą...
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
jumbas (IP Logged)
July 12, 2005 11:24AM

zinau kad gryzta. ir tai labai jauciasi lyginant net su periodu pries kokius 5 metus. Bet virsus dar nepaimtas, o kova nezinia kaip baigsis. bent jau Lietuvoj.
Vienas draugas rode savo tevo magnetofono juostu kolekcija. Rainbow, Dire straits, black sabbath, deep purple... sako: "Kokie pazystami krepsininkai vaziuodavo i uzhsieni zhaist ir nupirkdavo ploksteliu su minetais atlikejais, Parveza - visi persiraso i juostas ir klausosi keliolika metu" :)
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
Siaip ciuvas (IP Logged)
July 12, 2005 12:59PM

jei turėtume rock scenoje tokius vadybybinkus kaip bendžiai, situacija atrodytų visai kitaip...
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
**Rimas G. (IP Logged)
July 12, 2005 04:36PM

Gal ir ne į temą...
Jaunystėj klausėm (turiu galvoje savo kompaniją ir bendraminčius) Emerson Lake & Palmer, Earth Wind & Fire, All Jerreau, Blood Sweat & Tears, Tower of Power, Maynard Ferguson, George benson, Billy Cobham, Oscar Piterson... Tai iš esmės ir suformavo muzikinį skonį.
Savotiškai gaila, kad Queen, The Beatles, Yes, Chicago, na ir ABBA "praėjo pro šalį". Dabar tik juos atrandu, tik labiau kaip istoriją.
Tačiau darau sau išvadą: per maždaug 30 metų pasaulinė pop muzika ir iš dalies džiazas, jei neskaičiuosim radikalių kraštutinumų, stilistine prasme iš esmės liko vietoje. Šiek tiek evoliucionavo garso estetika. Hip-hop, Rap tėra Soul vediniai be savo realios ideologinės (muzikos kalbos prasme) platformos.
Tačiau pakaks nostalgijos ir teorijos. Imkim šiandien ir mintyse atsistokim šalia tų, kurie pagrindė amato abėcėlę jau prieš 30 su trupučiu metų.
Yra keletas žmonių mušančių galvą į sieną dėl profesionalumo, tačiau nesuprastų. Taip pat yra ir "liaudis", kurios muzikinis skonis ir poreikiai išugdyti vestuvėse, baliuose ir pageidavimų koncertuose. Nors madinga sakyti, kad "popsas užkniso juodai", šiandien visa tėviškėlės popso pramonė orientuota į balių bei pageidavimų koncertų publiką.
Tačiau ne tai svarbiausia. Atsirado apskritai totalus kultūros neigimas. Visko, kas netelpa į Aliukų, balių, Malukų ir Kalėdų lygį. Apie švenčių lygį sprendžiame tik iš to, ar buvo pakankamai pigaus alaus...
Tikriausiai skaudžiausia tai, kad kai bandai ką nors padaryti ne visai konjuktūriško, žvelgiant jei ne žingsnį į priekį, tai bent atsitraukus nuo užstalės, gauni vienintelį verdiktą: ŠŪDAS! Simptomatiška, kad šiandien populiariausia tai, ką visiškai konjuktūriškai parašiau prieš 10 - 15 metų, o ką bandai padaryti šiandien - šūdas.
Taigi, atsistokim šalia tų, kurie diktavo madas prieš 30 metų... Emerson Lake & Palmer, Earth Wind & Fire, All Jerreau, Blood Sweat & Tears, Tower of Power, Maynard Ferguson, George benson, Billy Cobham, Oscar Piterson..? Ne, ne, ne!!!
Geriausiu atveju Nelly Paltinienė ir "Kapų balsai"... Taigis...
Biauriausia tai, kad toje plotmėjė nesusikalbam. Vieni beatodairiškai drabstosi Š..., kiti bando visur įžvelgti pavydą...
Įdomiausia tai, kad net banditai bando išeiti įtarptautinius vandenis. Jau ir pagarsėti spėjo. O mes vis ginčijamės, kuris mūsų kaime gražiausias.
Ir dar. Man labai nejauku, kai kokia mergaičiukė įdainavusi vieną dainelę, ar berniukas antrus metus brazgindamas gitarą ima kalbėti Lietuvos muzikantų vardu. Lyg be vienadienio popso formato daugiau nieko ir nebebūtų... simfoninių orkestrų, muzikinių ir operos teatrų, džiazmenų, filharmonijų ir t.t.

**Rimas G.
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
Titus (IP Logged)
July 12, 2005 07:19PM

Gal irgi ne i tema bet...
kodel dabar popsas taip uzknisa visus zmones ( as ju tarpe) kurie muzikoje izvelgia kai ka daugiau nei terpe linxmiau prisigerti. Mano nuomone todel kad muzika sumaterialejo ( deja ne vien popsas), zmones klausydami tokios muzikos taip pat pasikeite. Dauguma kuriu muzikos skonis subtilesnis megsta paklausyti senesnes muzikos, manau todel kad anksciau ir tas pats popsas buvo daromas su meile, nebekalbant apie kitus stilius.
Pastebejau Lietuvoje tikrai daug rocko megeju ir tai gerai. Bet ar man cia tik paranojiskai atrodo ar istikruju neliko megstanciu 80uju pabaigos 90uju pradzios ir vidurio soulo, repo, R&B? Asmeniskai man dabartinis repas visiskai nepatinka ( nors jis sparciai vystosi) as jo net neklausau, pas mane vien senienos. Visi zinom kad senos mados turi tendencija kada nors sugrysti, nejaugi nebus ir su siais stiliais? Aciu dievui vis dar randu nauju albumu ir atlikeju is sio laikotarpio kuriu kuriniai is tiesu nuostabus.
P.S.: labai rupejo issilieti:D
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
vidman (IP Logged)
July 12, 2005 07:56PM

Viskas fain vyruciai...
labiausiai stebina mano jaunele, jau pora metu, vos ne kasdien klausosi is mano kolekcijos Ledzepus ir Floydus, o draugo dukte pamisusi ant Doors'u...taip, kad nevisas jaunimelis lietrusiska popsa pielina :)
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
Titus (IP Logged)
July 12, 2005 08:09PM

o ar yra zmoniu kuriems ne rockas patinka siame forume?
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
**Rimas G. (IP Logged)
July 12, 2005 11:22PM

Aš esu jazz-rock ir fuson šalininkas. Taip pat ir Blues bei Soul.
O jei daugiau, tai Brahms, Beethoven, Mozart, J.S.Bach, Shostakovich...
Mieliau kalusau Placido Domingo, nei Robbie Williams, nors lenkiu galvą prieš Michael Jackson. Tiksliau - -prieš Quincy Jones, kuris prodiusavo "Bad" ir "Thlirer"



Edited 2 time(s). Last edit at 07/12/2005 11:25PM by **Rimas G..
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
inferno (IP Logged)
July 13, 2005 07:52AM

ash pasakychiau kad pop kultura visais laikais buvo greitu pinigu ir pigaus populiarumo mashina.... juk kam investuoti i profesionaluma jei 90 proc zhmoniu net neatskirs ar tu su kompu sugrojai ar gyvai.... dabar jau atkrinta tokie dalykai kaip garbe dainuoti gyvai.... kam gyvai dainuot jei galima zhiopchioti??? pinigus vistiek moka... o kad sukurti ka nors ish shirdies reikia laiko ikvepimo pagaliau kad muza aplankytu.... o kitiems atrodo kam to laukti galima kazhka panashaus per diena sukurt ash tave mylejau tu su kitu ishejei ir tt.... kiti "dzendobristai" net nesivargina psr-nius tembrus pakeist i kokius labiau realesnius gyvesnius:) o kam ? viskas del pigaus populiarumo ir pinigu... beje juokingai skamba kai reperiai ten pradeda shakotis ir aishkinti apie muzika... jei ish ju bent vienas koks atsirastu kuris normaliai padainuot moketu... juk shneket nereikia ir klausos turet... tik jaust bent truputi ritma.... yra kur ir to nejauchia... bet koks skirtumas musu "azijatai" viska valgo ka tik duosi:D zhodzhiu paklausa diktuoja pasiula.... musu zhmones priprate senukuose ir maximose pirkt visoki kinietishka shuda... tai ir muzika tokia klauso ... pigia... o kas dabar atsimena kazhkokia ishdykele buvo pikaso , net spice girls nieks neperka... o kad ir aktoriu trio paimkim atrodytu ne topu virshunes o perka zhmones kompaktus iki shiol... zhinau nes pats dirbau su muzika... tai va :)
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
Titus (IP Logged)
July 13, 2005 11:23AM

To Rimas G. pritariu M. Jackson'o dainos tikrai geros.

To inferno, kokie reperiai labai aiskina apie muzika ( ne apie rep'a ) ? O jei aisqina apie repa tai taip siaip ir turetu buti.
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
myname (IP Logged)
July 13, 2005 01:31PM

visa kas vyksta telike ir laikrasciuose truputeli nesha link "vienos partijos" propagavimo.
matyt musu tautieciu daugumos smegeneles dar nera pratusios prie vadinamo "postmodernizmo", ir vis dar ilgisi vienos teisybes; ar ji butu politine, ar moraline, ar muzikine.

tad koks musu isprusimas, tokios ir temos pirmame komjaunimo tiesos puslpapyje, arba isverciant y muzikine kalba: tokie ir topai m-1 eteryje...

siaip nereiketu skustis; juk turime keleta geru dziazo festivaliu, klasikine muzika irgi norm. kuruojama, gal tik mes cia kalbame apie ziniasklaidos pernelyg didely demesi momontovams ir amberlife'ms, ir patys daromes nuo to demesio priklausomi.

o gal rimas ka tuo klausimu daugiau parasys
sekmes...
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
DeiviZ (IP Logged)
July 13, 2005 02:28PM

Man jau tuoj 40.Mano kolekcijoje pagrinde muzika 70-90 metu,nes skaitau,kad rokas vystesi butent tuo metu,nors klausau absoliuciai viska ir nieko neturiu pries popsa.Labiausiai megstu klasikini roka,nes uzaugau prie Deep Purple,Black Sabbath,Led Zeppelin,AC/DC ir t.t.Dabar labai patinka skandinaviskas gotikinis rokas.O mano dukros klauso Elvis Presley,Marilyn Manson,Bryan Adams,Enya ir t.t.Man Labai malonu,kad dabar Lietuvoj ir ypac Kaune yra daug jaunimo neabejingo gitaroms.Hats Off To Jumbo and others.
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
**Rimas G. (IP Logged)
July 13, 2005 04:24PM

To myname


Kartais parašau į www.bernardinai.lt, tačiau mano pavardės ten jau koks pumetis nebesimato. Nespėju visko juodai. Rašyti straipsnį nėra, toli gražu, tas pats kaip suregzti komentarą forume. Tačiau aišku tik viena: straipsniais, pasipiktinimais ar superanalizėmis nieko nepakeisi. Visuomenė turi kažkiek subręsti. Turi atsirasti ne tik pasiūla, tačiau ir poreikis. Kriterijus būtų toks: jei "Saulės kliošas" parduotų bent tiek dioskų kiek "Mango"... arba nors "Varpeliai"...
Tada ir Jumbas apskritai su mumis nesikalbėtų, o pablūdusi tauta medžiotų jo autografus. Deja...

**Rimas G.
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
DeiviZ (IP Logged)
July 13, 2005 07:02PM

Rimas G. is Kardiofono?
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
**Rimas G. (IP Logged)
July 13, 2005 09:06PM

Ne. Vardas ir pavardė visiškai sutampa, tačiau ne iš Kardiofono. Ir ne iš Kauno.
Jei reikia tiksliau - įrašykit Google paieškoje. Ten nuo pat pradžių viskas atsiverčia, tik nemanau, kad tai būtų ypač svarbu.
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
Saint (IP Logged)
June 15, 2007 12:06AM

Spread message of STOP TO THE TOP !


www.myspace.com/spicegirls2007




Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
ura (IP Logged)
June 15, 2007 12:31AM

jau kazkam tuoj banas bus:)

----------------------
Have you ever heard?
http://www.startfm.lt/ https://www.facebook.com/media/set/?set=a.174641382578273.33558.100000972361855&type=1&l=0afdbcb510
Re: Popsas užkniso ne tik Mamontovą...
gintautas (IP Logged)
June 15, 2007 11:49AM

O kolegos(tkiuosi nesupyksit,kad taip į jus kreipiuosi) ką groja pats Mamontovas,ar tai,sorry,ne popsas?O hip-hopas? Ar šį stilių galima priskirti vadinamos rimtos muzikos žanrui?Na tiesiog juokas ima.Visiškai nenoriu kalbėt apie muzikos stilius,popsas,chujopsas(sorry),rokas ar dar kokia velniava,esu ne kartą išsakęs savo nuomonę šiuo klausimu ir apskritai apie tai tiek priburbuliuota forume,kad jau darosi koktu nuo tų filosofinių 'kas pirma,višta ar kiaušinis' sapalionių,nes kaip betekėtų tokios atsiprašant diskusijos,visvien kiekvienas lieka prie savo nuomonės.O kas link asmenybių,štai čia galima padiskutuoti.Man be abejo ne viskas patinka brolių Bendžių veikloje,bet aš gerbiu šią kompaniją,nes manau kad LT nebuvo geresnių muzikos vadybininkų iki Bendžių,vargu ar atsiras ir po jų,nors gal aš ir neteisus,juo labiau kad jie ne vilniečiai-na kaip čia dabar kokie tai klaipėdiečiai gali diktuoti muzikos madas LT.Galima diskutuoti dėl jų veiklos metodų,propaguojamų muzikos stilių ar dar dėl ko nors,bet nematyti kad jie dirba profesionaliai,reiškia būti aklam.O ko kaip įgeltas strykčioja Svaras man apskritai nesuvokiama.Nors hip-hopas su roku neturi nieko bendro,bet ir jis su rokeriais pučia į tą pačią dūdą 'ach,kodėl mūsų nemyli,ignoruoja ir t.t.,ir pan.'Ir kodėl gi mes staiga turėtume imti ir pamilti hip-hopą?Juk tai juodukų muzika,tai net ne muzika,greičiau gyvenimo stilius,o mūsų mentalitetas visai kitas, beje ar teko kada nors girdėti repavimą lenkiškai?Juokingiau nebūna.O pilietis Mamontovas be abejo labai ryški asmenybė LT padangėje,bet ir jis užknistas popso yra sukūręs tokio primityvo,kokio net Aliukai nedainuoja.Kolegos,pakeisti sintezą ar kompą į gitarą ir rėkti koks aš dabar krūtas ir teisingas yra mažų mažiausiai kvaila.Aleliuja.
Sorry, only registered users may post in this forum.