midiaudio logo

Debiutas

Siaip ciuvas (IP Logged)
August 23, 2005 01:30PM

vakar vakare viena perspektyvi mergina įdainavo vieną dainelę, kurios muzikos autorius - jūsų nuolankus tarnas :) Gabalas dar nesutvarkytas iki galo, gitaros solo aisku bus kitas, skambesys lievas, nes viskas kol kas tik per ausines namie daryta, bet idomu tautos nuomone - verta tvarkyti (ir ka?) ir po to eiti i normalia studija, ar ne?

daina randasi cia: http://siaip.tinklapiai.com/download/Tiesa.mp3

Kokybe siaip sau, nes viskas irasyta namie per trumpa laika, pigia buitine technika ir namu salygom (galima isgirsti fone kieme lojanti suniuka :] ), taigi kojom i galva del kokybes - nespardykit :)
Re: Debiutas
jumbo (IP Logged)
August 23, 2005 09:42PM

o cia viskas tvarkoj?:) 20 sekundziu?:)
Re: Debiutas
Siaip ciuvas (IP Logged)
August 23, 2005 10:29PM

ghrrrrrr, servako gliukas :) Jau is naujo supuciau, dabar pilna...
Re: Debiutas
Kandizijauskis (IP Logged)
August 23, 2005 11:13PM

man tai vokalas kažkaip užspaustas atrodo, lyg per jėgą ji ten plėštų.. gal toks jau jis yra, ar tiesiog taip dainuoja, bet įspūdis toks.
o dėl viso kito tai i nesakysiu nieko, nes pats sakai, kad dėl kokybės nespardyt galvos :)) tai labai atlaidžiai klausiau :P
Re: Debiutas
jumbo (IP Logged)
August 24, 2005 12:32AM

svarbiausia kad nebutina taip gintis kad viskas buvo sh ir t.t.:) siaip normalus gabalas. gal biski vokalas overdraivintas? Na visai normaliai. As asmeniskai kazkaip nelabai megstu savo jau sukurtus gabalus imt ir tobulint, bet jei uzhmojai platus tai aisku dar dirva plati fantazijai:)
Re: Debiutas
Dellamorte (IP Logged)
August 24, 2005 01:11AM

Ne Eurika Masytė čia dainuoja kartais?:)
Re: Debiutas
Serge Fino (IP Logged)
August 24, 2005 03:43AM

Del vokalo: dainavimo manera negera. Vokalas nera ryskus, nera sypsenos dainavime, visa tai pataisoma. Jis tikslus, stiprus, bet aiskumo dainavime irgi mazai, reikia dirbt su dikcija. Niuriai ir nuobodziai.

Del kurinio: pacioj kompozicijoj nera cinkelio.Biski neidomu klausyti, nes labai nuspejami chodai jau. Tisiog zinai kas bus toliau, tai , mano manymui, trukumas o ne privaliumas. Reiktu novatoriskumo.

Del kompozicijos: Jus kurejai - jei Jums patinka zodziai, muzika, aranzuote - tai yra svarbiausia.

Mano manymui, tai yra "Albumine" daina, bet tikrai ne radijine.Nesvarbu kokioj aranzuote jinai butu. Visiskai neziuriu i tai, kad tai maketas, blogos kokybes ir padarytas "ant smugio". Ziuriu i prieki.

Taigi tokie butu mano subjektyvus pamastymai. Galbut klystu.

Re: Debiutas
Siaip ciuvas (IP Logged)
August 24, 2005 07:32AM

visiems, ypač Fino ačiū už nuomones.
Re: Debiutas
Pointless (IP Logged)
August 24, 2005 07:01PM

As vertinu tokius kurinius, kuriu paklauses, sakai mintyse "Wow, cia tai geras!" arba susimastai ka autorius norejo pasakyti. O sis kurinys nedaug tesiskiria nuo "Lia lia lia" kuriniu tipo. As nenoriu nieko izeisti, cia tiesiog mano nuomone. Nesu didziausias roko megejas, bet galiu atskirti kas yra gerai, o kas ne (turiu omenyje ne techninius dalykus, o bendra skambesi ir ideja). Sis kurinys pavirsutiniskas, o pvz tokie kaip "Creed - With Arms Wide Open (Orchestral Accompaniment)" man ilgiau islieka atmintyje. Galbut cia skonio reikalas...
Bet siaip vokalas man visai nieko, patiko.
Re: Debiutas
velnietis (IP Logged)
August 24, 2005 08:08PM

del vokalo -tai yra vienas paprastas dalykas su kuriuo teko susidurti -TONACIJA PER AUKSTA balsui! nuleisi tonacijas ,perrasysi gitaras ir bus OK
Re: Debiutas
Siaip ciuvas (IP Logged)
August 24, 2005 08:31PM

velnieti - čia tu teisus, nuleisti teks, ir gera tercija, vokalistė pati iš pradžių pasakė...

2 Pointless - vinies šitam gabale man ir man pačiam trūksta. Čia gi pirmas mano gabalas, ko norėti, juolab kad esu mėgėjas scenos nematęs ir matyt niekada nepamatysiantis :)



Edited 1 time(s). Last edit at 08/24/2005 08:36PM by Siaip ciuvas.
Re: Debiutas
Siaip ciuvas (IP Logged)
August 27, 2005 12:32PM

vakar pasiskolinau monitorius, ir sutvarkiau maždaug kaip jis turėtų atrodyti. Visi kas klausė - trinat seną lauk, ir jei netingit pasakykit ką manot apie šitą.

Gitaros solo nekeičiau, tik pergrojau iš naujo - po poros dėl ligos negrotų mėnesių pirštai kaip mediniai, neišgroju greičiau :(

Visų nuomonės labai laukiamos. Ypač argumentuota kritika.

MP3 guli cia: http://siaip.tinklapiai.com, paspausite ant linko ir atsisiusite.




Edited 1 time(s). Last edit at 08/27/2005 12:38PM by Siaip ciuvas.
Re: Debiutas
jumbo (IP Logged)
August 27, 2005 12:46PM

zinai. Aisku geriau, bet truputeli keistai skamba per stipriai padaryta panorama vokalui. Ko istikruju labai truksta ritmo gitarai (jai taip pat galetu but siektiek daugiau kokiu 100hz zemu dazniu). Na dazniausiai yra daroma stipri panorama ritmo gitaroms. Vokalui erdve gera, bet dry mixo perdaug manau. Apskritai vokalas perrekia banda. Jei netingi, ishmegink mano patarimus:) Tai tiek.
Re: Debiutas
velnietis (IP Logged)
August 27, 2005 12:55PM

tonacijos taip ir nepakeitei, ant vokalistes balso uzdetas reverbas-kazkoks plastmasisinis,gitaros skamba skaidriau, bet nezinau ar geriau ,turburt pavarinejai eq,boso nesigirdi kaip ir pirmam variante, man asmeniskai pirmas skamba geriau:),solo tie papildomi -jega, patarciau pakeist tonacija ,tada viska perrasysi, o perrasinedamas padarysi viska dar geriau ir isvis bus kitas skambesys
Re: Debiutas
jumbo (IP Logged)
August 27, 2005 01:01PM

nu kad nezinau del tonacijos keitimo. Gal tiesiog merginai kaip minejau reikia gerai parepetuot pries irasa. Kaip skambes moteriskas balsas dar zemiau nuleistas? Jei tokioj tonacijoj kaip dabar ir as pats padainuoju pasileides mp3:)) Bosa tai isgirdau tik ausines uzsidejes. Siaip seniau su chebra juokadavom ka reikia daryt kad metalova gabala ishkist i radija. Zodziu: nutildai gitara, pagarsini bosa ir uzdedi daugiau ~60 hz ant bugnu takelio:]
Re: Debiutas
Siaip ciuvas (IP Logged)
August 27, 2005 01:04PM

tonacija bandem keisti uzvakar, gavosi sudas visiskas. Pasirodo problema kitur - pas mergina issivystes iprotis dainuoti gerkle, o ne diafragma. Bet manau sita jinai istaisys.

Skambejimas ir manes dar netenkina, bet su juo visa ryta prasi...., tai nebeturejau jegu, nes vakar per vakara viska pradejau is naujo rasyti, ir baigiau siandien :(
Aciu jumbai ir velnieti uz patarimus, pamiegosiu, vakarop patvarkysiu ir vel imesiu :)
Re: Debiutas
jumbo (IP Logged)
August 27, 2005 01:07PM

padaryk daug skirtingu variantu (su protu, nebelekaip, taciau skirtingu) ir ishsirink, arba duok liaudziai ishrinkt:)
Re: Debiutas
Siaip ciuvas (IP Logged)
August 28, 2005 08:51PM

Issimiegojau, ir padariau kaip man is tiesu jis turi skambeti. Tiesa tikrinau kol kas tik ant kompo kolonkiu ir namu stereosistemos, bet tai ka girdziu - daugmaz patinka. Geriau su savo ausimis ir iranga matyt nebesugebesiu.

Ačiū visiems išsakiusiems savo nuomonę ir patarusiems, special thanks tu jumbas ir fino.

gabalas gule senojoje vietoje - http://siaip.tinklapiai.com



Edited 1 time(s). Last edit at 08/28/2005 08:53PM by Siaip ciuvas.
Re: Debiutas
k-hash (IP Logged)
August 28, 2005 10:02PM

Na suvesta tvarkingiau negu prieš tai. Gitaroms trūksta panoramos ir "mėsos", nepatinka ataka man. Ir kaip tokiam žanrui (pop/rock) galėjai pažaisti su clean gitaromis, pvz. įžangą galėjai akustinę apgroti tais pačias akordais, temą irgi, o toliau išryškinti priedainį su overdraivinta gitara. Solo gitarai per daug delay - labai giliai pasislepia... ir skamba sintetiškai, toks "ledinis" skambesys. Pažaisk su priedainio akcentavimu, poprock'e tai labai gerai. Kaip pavyzdį gali kokius Creed'us paklausyti, teisingai parenkamos clean ir distorted partijos ;). Ir vokalistei negailėk kritikos, toks jausmas kad išsteni žodžius, užspaustas vokalas. Vokalui labai daug dar tobulėti. Ir manau soluoti tuo pat metu kai dainuojama negerai... geriau įdėk tris: solo intro, per gabalo vidurį ir pabaigoje, jei jau taip nori pasireiškti.

Reziumuojant: dėk ryškius akcentus, gitaroms mėsos ir panoramos, taip pats nereikia tiek delay ir vokalą labai nedaug bet patildink.
Re: Debiutas
jumbo (IP Logged)
August 28, 2005 10:11PM

oho, Siaip ciuvai, nesitikejau kad mano zodziai taip taikliai i Tavo ausis nueis:)) Nu dabar jau gerai:) Sveikinu.
Re: Debiutas
lasaZ (IP Logged)
August 29, 2005 09:46AM

pop rock? Man tai ten greičiau hard rock :)
Re: Debiutas
Xenon (IP Logged)
August 31, 2005 08:37PM

Distortionas nepatiko ... toks ... nesvarus. Bugnai midi ? :)
Muzonas nepatiko, nu popsuha, kad dar pasakysi, man tokia muzika nepatinka.
Kokybe siaip sau, solo gitare kazkur subinej skamba :) Nera dainoi draivo, silpnai skamba.
Re: Debiutas
Siaip ciuvas (IP Logged)
September 04, 2005 12:30PM

Na, ten ne distortionas, ten labai nedaug Marshall draivo uždėta, nes viskas daugmaž grojama 4-5 stygų akordais, ir normalus distortionas iš viso pavirstų koše kažko :)

Būgnai ir man nepatinka, sausi tokie, medinukai - ką pats naudoji?

Solo bus visai kitas, ir garsas of course bus kitas. Bet vėliau, kada nors.
Re: Debiutas
Aurelijus (IP Logged)
September 20, 2005 02:18PM

Na ka, Vokalas tikrai grazus, ir kaip kiti sako "Aspiracijos" jokios netruksta, kazkaip visi nori, kad butu dainuojama (ir grojama) pagal viena standarta ir nekitaip. Mergina nenusidainuoja, nuo tonacijos ir dermiu nenuklystama, zodzius suprasti galima is pirmo karto, ko gi dar norite is vokalo? Pasaulyje yra daug muzikiniu kulturu, daug isvystyta muzikiniu temu, vieno standarto niekada neieskokit, ieskokit tai kas priimtina jums. (Aiskina tie kurie nori pasirodyti kad esa labai gabus, nusimano ir vietoj to kad pasakytu teigiamas puses ir jas patartu kaip islavint jeigu reikia, geriau viska paneigt ir pavaizduoti kad patys sukuria zymiai geriau ir kitaip, kam i paprasta kurini deti Virtuoziskas partijas ir pan. Muzikoje svarbiausias dalykas yra tikslumas ir tikrai ne greitis, jeigu kas mano kitaip tai tikriausiai nelabai su muzika turi reikalu.) Tembras puikus, vietomis savitas, viskas grazu, is muzikines puses paprasta eiline daina. Is masteringo puses - vokalas per daug garsus, norisi, kad butu tylesnis kokiais 6dB. Gitaros solo partija paprasta bet prie tokios dainos kazin ko sudetingo ir nereikia :)

Re: Debiutas
inferno (IP Logged)
September 21, 2005 07:07PM

zhinai grynai man p[rimena 80 lietuviu grupes panashiai ten buvo butkute ar visokie ten sekmadieniai:))) kur budavo gryna popsuxa bet nesuprantu kam tas gitaras dralindavo:))) nu gal kad kruchiau skambetu :)))
Re: Debiutas
Siaip ciuvas (IP Logged)
September 21, 2005 09:54PM

Is tiesu sitas gabalas yra padarytas ant greito, tiesiog norejau merginos potenciala pamatuoti, ir uz ta pati pats pasimokyti. Visu kritika labai padejo, nes kito kelio tobuleti lyg ir nera :) Jau padejau naujesne versija, kuria laisvesniais vakarais padeliojau - galite palyginti su senaja (boso trukuma zinau, bugnu samplus dar rusiuoju):

http://siaip.tinklapiai.com/download/Tiesa%20new%20instruments.mp3

gitaros solo dar gimdomas, kaip ir intro.

2 inferno - jei isgirstum kokius gabalus dabar mesineju, suprastum kaip ziauriai izeidineji vadindamas butkute ir sekmadieniu :)

Jei ka, tai muzika man yra laisvalaikio hobis, o ne pagrdindinis uzsiemimas. Kaip ir dainininkei. Abu rimtai dirbam, ir turim labai mazai laiko sitam maloniam uzsiemimui. Todel i galva spardykit neskaudžiai :D
Re: Debiutas
jumbo (IP Logged)
September 21, 2005 10:06PM

kaazinau man tai patinka apskritai sitas gabalas:] vezha

tik va sykart tai nesveikai lekshtes uzgarsinai:] ir ash jeigu daryciau masteringa ir suvedima tavo vietoj tai pagalvociau: jei darau popsa tai reik ritmo gitara kompensuot, gal sintezatorius tiktu?:] nu anyway, patikeciau kad gal biski uzhp*** su sita daina zaist jei jau sakai kad tik "bandymas":)



Edited 1 time(s). Last edit at 09/21/2005 10:08PM by jumbo.
Re: Debiutas
Siaip ciuvas (IP Logged)
September 21, 2005 10:21PM

thanks jumbo :) Siaip tai dabar vyksta garso paieskos, etapas "ieskom bugnu ir boso garso", o lekstes tai aiskiai per garsios :) Neapsisprendziu kas geriau tinka - ar daznas hi-hat ar dvigubai retesnis raidas... Kai rasiu garsa, tada bus etapai "bandome miksuoti" ir "bandome masterinti", taigi su sita daina zaisdamas tikiuosi sio bei to pramokti. Ir visiems kas padeda nuosirdziai aciu, nes su mano laiko availability tikrai nespeciau visko susirasti pats...

O po bandymo bus galima uzsiimti grynai kuryba, bo jau zinosiu kaip isgauti garsa toki, kokio noriu...
Re: Debiutas
inferno (IP Logged)
September 22, 2005 08:06AM

chiuvas na ar tau butu nauda ish to jei chai visi choru tave liaupsintu... na mano pirmas ispudis toks susidare ir nuoshirdzhiai pasakiau ka galvoju.... sorry jei isiszheidei:)
Re: Debiutas
inferno (IP Logged)
September 22, 2005 08:09AM

na tikrai lekshtes baisios bet tikiu kad perdarysi:) merginos balsas labai idomus ir savitas:) tik jai ant auskhtu natu gaunasi kaip ash vadinu distorshinas:))) gal reikejo pazhemint kokiu tonu ar pusantro:)
Sorry, only registered users may post in this forum.