midiaudio logo

mano naujas kurinelis :P

jumbo (IP Logged)
August 25, 2005 01:06PM

http://burgzt.laikas.lt/~emperor/l/jumbo_-_capriccio_666.mp3

irasineta su "lead star", DOD 398. vokalai mano:)
Softas: cakewalk, fruityloop, guitarRIG. adobe audition.

Skanaus:)
Re: mano naujas kurinelis :P
inferno (IP Logged)
August 25, 2005 05:32PM

jumbai nu zhinai buvau maloniai nustebintas gerai gitaryte svilinai :) respect;)
Re: mano naujas kurinelis :P
jumbo (IP Logged)
August 25, 2005 06:14PM

labai aciu:)
Re: mano naujas kurinelis :P
Pointless (IP Logged)
August 25, 2005 08:22PM

Beveik patiko :) Nepatiko garsas prasidedantis nuo 00:59 - nelabai supratau - ten balsas ar kas?
Man sis kurinys asocijuojasi su auto/moto lenktynemis :)
Re: mano naujas kurinelis :P
jumbo (IP Logged)
August 25, 2005 08:39PM

Pointless: tai smagu kad net "beveik patiko" zmogui is kitos muzikines pakraipos:) Yep - ten balsas - kazokai rekauja:))
Re: mano naujas kurinelis :P
**Rimas G. (IP Logged)
August 25, 2005 08:53PM

Sveikinu autorių su eiline instrumentalisto meistrystės demonstracija. Meistrą iš tolo pažinsi, tačiau kompozicija biednoka. Tiek muzikinės kalbos, tiek ir formos atžvilgiu. Man motyvas labai primena E. Grygo "Kalnų karaliaus oloje" iš orkestrinės Peer Gynt siuitos. O jei tai tik eskizas tolimesniems darbams - sveikinu ir daugiau nesikabinėju.

Sėkmės!

**Rimas G.
Re: mano naujas kurinelis :P
jumbo (IP Logged)
August 25, 2005 09:01PM

Aciu uz komentara:) Nesiteisinu nes nesu teoriskai ishsilavines muzikoje:))
Re: mano naujas kurinelis :P
Dellamorte (IP Logged)
August 25, 2005 09:38PM

COOL! Kol kas turbūt geriausias Jumbo girdėtas gabalas. Tikra patiko.
Re: mano naujas kurinelis :P
**Rimas G. (IP Logged)
August 25, 2005 11:11PM

"Nesu teoriškai išsilavinęs muzikoje..."
Na jau nereikia... puikiai supranti ką turiu galvoje.
Tai, ką buvau kažkada parsipūtęs ankstėliau, paliko gerokai didesnį įspūdį. Tik turiu prisipažinti, kad absoliučiai visų naujienų nesekiau.
Formos klausimas: ar gabalas turi tvirtą rėmą, ar ne. Koks formos pavadinimas - muzikologų ir kitokių knyggraužių problemos. Bet gabalas turi turėti stuburą.
Muzikos kalba - tai, kaip paduodi garsą, vynioji frazę, dėlioji mintį. Jei kitaip - pagrindinė naudojamo muzikinio stiliaus atributika. Greiti pirštai - tik priemonė "kalbėti".
Na, bet jau tikriausiai perdaug įsijaučiau į "pamokslavimą"...
Jumbai, apskritai man labai patinka Tavo požiūris ir tai, ką darai. Tai Dievo dovana. Ne kožnam duodama. Už tai ir gerbiu! Respect, kaip dabar forumuose rašoma.

**Rimas G.
Re: mano naujas kurinelis :P
jumbo (IP Logged)
August 25, 2005 11:46PM

Aciu uz pedagogiska/teviska stumtelejima, nora atvesti i seniai pramintus kelius. Zinau esate is praeitos kartos:) Tiesasakant si pusmeti, greiciausiai del biologiskai brangiausio zmogaus netekties, esu kurybinis impotentas, retkarciais pasiguosdamas bent kazka tokio sukurdamas. Ir dar reiktu pripazint kad kazkur kartais dingsta kruopstumas ir noras paprakaituoti. Nors cia turbut irgi diskusiju objektas, nes vienus metus dailes akademijoje man buvo aiskinama kad meno kurinys turi gimti laisvai ir neliejant prakaito. Na muzikoje esu visiskas savamokslis, per 13 metu klaidziojimo patamsyje ismokau to ka dabar anuomet mano metu siu dienu vaikai galetu ismokti trigubai greiciau:) Taciau daileje puikiai suvokiu kai gimusia ideja pradedama tampyt uz vieno ir kito galo per prakaita sukandus dantis bandant ja padaryt idealia, rezultate gaunasi dirbtinumas, kartais per didelis isbaigtumas t.t. Todel ir muzikoje nelabai megstu savo "kudikius" vel isnaujo grust atgal i iscius ir padet mamytei gitarai juos gimdyt:)) Na, Jus anuomet buvote parsiputes sioki toki kratineli is mano ivairiu megstamu grupiu/atlikeju geriausiu fraziu aranzuotu pagal mane pati:) Si kart - mano. Na gerai.... bandau gerb. mandatinei komisijai apgint savo diplomini:))... Vadinasi, pradedam kurini nuo intro kuris yra toje pacioje tonacijoje panasioje, kiek supaprastintoje melodijoje negu priedainis. Pries priedaini girdime greita perbegima per grifa, na tai lyg tikrasis startas ir izangos uzbaigimas. Bugnai isibegeja "drobemis" ir "brekais" ir vaziuojam su priedainiu kuris yra is dvieju daliu. Viena vedanti savo lyg kasdieniska ritmo varikliuka, jausmas lyg nieko tokio ypatingo nevyktu ir antroji dalis sukelia melancholija savo minoru. antros dalies pabaiga pagardinta savotisku bendro kurinio stiliaus apibudinimui reikalingu klasikines muzikos arpedziu. Toliau kvadratas kartojasi ir vietoj antros priedainio dalies bandau stipriu kontrastu keist visa reikala (kontrasto principas - menine israiska), taciau reikia tuo nuteikt klausytoja, juk iskarto nepulsiu i kita tonacija, todel nuo tos pacios tonacijos kaip priedainis vel perbegu per 1aja styga iki grifo galo. Ritmo sekcija tuo metu vienareiksmiskai kapoja stakato 4ines. Taigi ieinu i improvizacine (nors siaip surepetuota) vietele, kurioje virkdau gitaros stygas ir darau flazioletus, iki tol nebuvusius kurinyje. Tonacija gryzta i Cb, bandau prilipdyt arabiskus motyvus pritariant kazoku chorui:)) Per daug neistesiant tuo paciu ritmu taciau atsargiai negriaunant pusiausvyros gryztama i pagrindine tema - dvieju daliu priedaini. Pabaigai jis kartojamas 2 kartus, na kaip dazniausiai daroma su priedainiais. Pabaigai vis tik palieku ta pacia tonacija nuo kurios pradejau kurini tik nesinori paprasto kvadrato baigimo vieno duziu. Dar karta uzminu "katinui ant uodegos" ir baigiu:)...

Na tai kaip?:))
Re: mano naujas kurinelis :P
spinksas (IP Logged)
August 26, 2005 12:32AM

geras gabalas, :)
Re: mano naujas kurinelis :P
**Rimas G. (IP Logged)
August 26, 2005 09:47AM

Ko jau ko, o noro atvesti į seniai pramintus kelius tikrai neturiu.
Visi mes jais pačiais trypiame ir slapta viliamės kada nors išminti ir kokį savo takelį. Kai kam pavyksta, kai kam - ne, bet tai paaiški, kap taisyklė, tik po kurio laiko. Kūryba yra toks dalykas, kad toli gražu ne visiems ir ne visada pasiseka kiekvienu šūviu "į dešimkę". Pagaliau, neklysta tik tas, kas nedirba. Kalambnūrinti galima dar labai ilgai.
Kai idėja bandoma pritempti prie kažko, matyti tampymo rezultatai - sutinku. Tačiau vargu ar išbaigtumas gali būti "per didelis". Tai tikriausiai kiekvieno kūrėjo vidinės disciplinos klausimas. Lygiai taip pat tik nuo kūrėjo priklauso, kada jis savo "kūdikį" laiko išbaigtu. Jei visą gyvenimą kalsi ir šlifuosi tik vieną skuptūrą, senatvėje nebeliks ko ne tik šlifuoti, bet ir pačiupinėti.
Apskritai vertindamas bet ką įsikaliau sau į galvą ir stengiuosi laikytis nuostatos, kad niekas niekam neturi teisės taikyti absoliučių kriterijų "geras - blogas". Absoliuto nebūna. Kiekvienas vertintojas teturi teisę pasakyti: patinka man ar ne. Ir patikimo - nepatikimo SUBJEKTYVIUS motyvus išdėstyti. Mano požiūris tūlam oponentui gali pasirodyti absoliučiu kliedesiu, arba atvirkščiai.
Suprantu, vertinu ir palaikau Tavo muzikantišką maksimalizmą. Tik niekaip neįsikertu, kodėl priklausau praėjusiai kartai. Dar lyg ir žadu kai ką nuveikti.
O Tau linkiu sėkmės ir gerų idėjų.

**Rimas G.
Re: mano naujas kurinelis :P
andriuz_ltu (IP Logged)
August 26, 2005 10:03AM

Nu cia tai gerai pavarei! Siaip jau toks link metal stilius man nelabai, bet kai toks ritmas ir taip gitara skamba, tai negaliu atsidziaugt:D Taip ir toliau!
Re: mano naujas kurinelis :P
andriuz_ltu (IP Logged)
August 26, 2005 10:04AM

Dabar pas mane groja non-stop:)
Re: mano naujas kurinelis :P
jumbo (IP Logged)
August 26, 2005 11:01AM

Rimai G. atsiprasau, neisizeiskit jei netycia susendinau ir nukeliau i priestai buvusia (nuo saves) karta. Bet koks pienburnis turbut net iki 30 metu taip inteligentiskai dar nesugeba mastyt ir destyti mintis kaip Jus. Siaip beveik visus savo kurinius duodu pasiklausyti tevui:)) (kaip buvusiam muzikantui. greiciausiai cia is jo paveldetas polinkis i mena) Tai man jo sakomi zodziai ir psichologiniai stumtelejimai i prieki kazkiek primena Jusu frazes kaip : "jumbai, man patinka tavo poziuris i tai ka tu darai, tai Dievo dovana" ar "meistra pazinsi is toli":)) Anaip tol Jusu nei vienas post'as man neatrodo kliedesiai.
Jum taip pat linkiu sekmes ir geru ideju, nes jau susidariau Jusu "paveiksla", rasote muzika greiciausiai, grojate fleita, orkestre.
Re: mano naujas kurinelis :P
jumbo (IP Logged)
August 26, 2005 11:16AM

Rimai G.
radau internete Jusu biografija. Buvau teisus del spejamo amziaus, tik dar priedo akis ispuciau del aukstu karjeros laipteliu ir pasiekimu:)



Edited 1 time(s). Last edit at 08/26/2005 11:16AM by jumbo.
Re: mano naujas kurinelis :P
Pointless (IP Logged)
August 26, 2005 04:59PM

Zinot, kuo skiriasi anksciau pamineta praeta karta (senoji karta) nuo naujosios? Tuo, kad senoji nepripazista ritmo meno, o naujoji tiek melodijai, tiek ritmui skiria tiek pat demesio. Ritmas irgi yra menas ir sukurti ka nors ypatingai originalaus yra nepaprastai sunku.
Nei Rimo G., nei Jumbo jokioms kartoms nepriskiriu, cia tiesiog mano pamastymai :) :)
Re: mano naujas kurinelis :P
jumbo (IP Logged)
August 26, 2005 05:06PM

Na bendrai paemus galbut. Bet is senosios kartos ne visi yra abejingi siuolaikinei ritmo muzikai. O speju koks 1/3 1/4 jaunimo nemegsta siuolaikines ritmo muzikos:)
Re: mano naujas kurinelis :P
**Rimas G. (IP Logged)
August 26, 2005 06:32PM

Iš kur ištraukėt, kad nemėgstu aštraus ritmo muzikos?
Tačiau prisipažinsiu, kad kai kokioje mašinoje wooferis kokią valandą į pakaušį lupa tik didelį būgną - pavargstu. Žinot nuo ko? Nuo beviltiškos priklausomybės. Yra tokia sąvoka fizikoje REZONANSAS. Muzikantui nepakartojamas pojūtis, kai pats generuoji ritmą (kurį šiaip vadinčiau pulsu, kadangi ritminis piešinys paprastai susideda iš įvairaus ilgumo natų). Iš esmės tuo pagrįstas rokas, swingas ir visa likusi muzika: valsas, polka, barkarolė ar šiaip dainelė. Žmogaus organizmas taip pat gyvena tam tikru ritmu. T.y. turi savo pulsą. Grubiai - maždaug apie 60 - 70 dūžių per minutę. Dauguma muzikos kūrinių (visuose žanruose) ir orientuoti į tą natūralų žmogišką ciklą. Jei pastebėjote, vyrauja tempai, kurie dalinasi iš 60.
Maršas, disco - 120, baladė - 60, trance - 240 (nors toks dydis jau beveik nebeturi realios prasmės). Kai geras atlikėjas koncerte reikiamu tempu paduoda gerą draivą, užkrečia ir publika, kuri kaifuoja, o nuo to dar didesnis kaifas atlikėjui. Energetinis apsikeitimas, taip sakant. Tačiau, kai suprogramuotas būgnas kala rezonuojančiu su organizmu dažnumu wooferiu į pakaušį valandą, pasijuntu kaip geležiniam narve kalamas su beisbolo bita per kepenis. Galiu suprasti, kad tai tam tikros rūšies kaifas, tačiau muzika juk veikia ne vien fiziologiškai. Dar norisi išgirsti ir kokią harmonijėlę. frazę ar tembrą. Amatas mano toks.
O šiaip dievinu visą jazzrock ir fusion. Ir nelaikau, kad tai neturinti ritminio užtaiso muzika. Bosas, Percussion ir Drum Set mano silpnybė. Tiesa, simfoninė muzika taip pat topų sąraše. O senoji karta, kuri dar tebealpsta nuo Paltinienės, alpo nuo jos ir būdami jauni. O Cicinas "ritmo muziką" scenoje taip sakyt...ar "ne ritmo"? Ir kuri muzika iš ties "šiuolaikinė"? Ta kuri dar ir šiandien pakankamai šviežiai tebeskamba, ar tik ta, kur suprogramuota šiandien rytą (o per pietur jau topuose, nes taip buvo suplanuota dar prieš porą mėnesių...)?
Re: mano naujas kurinelis :P
Pointless (IP Logged)
August 26, 2005 07:31PM

Del trance'o tai nelabai supratau, kodel tai neturi realios prasmes? Trance'o BPM nebutinai jau 240.

O man atrodo, kad svarbiausias dalykas - nerasyti muzikos pagal uzsakyma, o reiksti save per ja...

O dar pasakysiu nuomone apie siuolaikine muzika. Siuolaikines muzikos bendras skambesis yra visiskai kitas, atmosfera ir nuotaika joje visiskai skirtinga negu pries 20-40 metu. Tarkime jeigu dabar paimtume bet kurios ABBA dainos priedaini ir pagal tai sukurtume "siuolaikiska kurini", jis vistiek skambetu senamadiskai vien tik del pacio priedainio. O pvz "Queen - The Show Must Go On" man ir dabar yra viena megstamiausiu dainu, ir skamba tarsi siuolaikiskai (nekalbu apie techninius dalykus). Tik kodel ji taip skamba nezinau...

Cicinas nera muzika apskritai. Cia visa problema - zmogaus mentalitetas ir charakteris. Tiesa sakant zmoniu mentalitetas, kurie ta muzika klausosi.

Rimai G., as juk parasiau, kad ten (kaip ir cia) yra tiesiog mano pamastymai. Apie Jus visai nieko nerasiau. Siaip siulau Jums isigyti bet kuri ATB albuma ir pasiklausyti :) Nes manau, kad tai vienas talentingiausiu zmoniu (muzikoje).

Zinot, vaikysteje man patikdavo tamsa, monotoninis vaziavimas traukiniu nakti ir pan. :) Gal todel man trance'as ir hip-hop'as ir patinka. Nors mielai klausau ir kitu stiliu, jei kuriniai kazka isreiskia ir vercia susimastyti. Bet trance'as gali isreiksti tai, ko joks stilius neisreiks. Tai reikia pajusti, zodziais tai nepapasakosi.
Re: mano naujas kurinelis :P
WaSp (IP Logged)
August 26, 2005 11:04PM

Labai grazus kurinys :) Taip ir toliau :)
Re: mano naujas kurinelis :P
Siaip ciuvas (IP Logged)
August 27, 2005 08:30AM

paklausius primena jaunasias dienas ir The power of heavy metal :) Maladiec.
Sorry, only registered users may post in this forum.