midiaudio logo

Kris japonijos jenos kursas

TNTguy (IP Logged)
April 06, 2013 11:05AM

http://verslas.delfi.lt/verslas/suzibo-viltis-ar-nustekenta-japonijos-ekonomika-stojasi-ant-koju.d?id=61072045

[quote]Japonijos banko atstovai ketvirtadienį sakė ketinantys padvigubinti šalies pinigų pasiūlą (pinigų, konkrečiu metu cirkuliuojančių ekonomikoje, kiekį) – tokia strategija turėtų paskatinti ekonomikos augimą ir pristabdyti kainų mažėjimo procesą.[/quote]

Japonija išspausdins daugiau pinigų į jų rinką, tad turėtų stipriai kristi yenos:euro kursas (paskutiniu metu ir taip krinta).

Būtų įdomu sužinoti, kaip keisis, ar nesikeis kainų politika gitarų pardavėjų kainynuose. Galbūt teisingas laikas užsisakinėti instrumentus iš Japonijos? o galbūt po mėnesio kito apsimokės dar labiau?

Nuo naujųjų metų iki šios dienos euro:yenos kursas padidėjo 5 procentais (už eurą gaunama 5proc daugiau yenų). Po naujųjų sprendimų jena turėtų dar labiau devalvuoti, manau labai verta stevėti šią situaciją.

Ką apie tai mano muzikantai ir pardavėjai? :) ar yenos devalvacija paskatintų jus pirkti japonišką instrumentą?
Re: Kris japonijos jenos kursas
bonehead24 (IP Logged)
April 06, 2013 11:19AM

nu žiūrint kiek kris jenos kaina :) Mane, manau, paskatintų siųstis geara iš japonų. Gal kokių gerų jų saitų žinot?
Re: Kris japonijos jenos kursas
Glen Tipton (IP Logged)
April 07, 2013 08:24PM

ishibashi.co.jp
Re: Kris japonijos jenos kursas
auriuxxas (IP Logged)
April 08, 2013 01:03PM

Sveiki,

Kai valiutos kursas krenta, su juo kartu krenta ir perkamoji galia, t.y. už tą patį kiekį pinigų esant dabartinėms sąlygoms galima įsigyti vis mažiau prekių/paslaugų. Kitais žodžiais tariant, Japonai dabar nori paskątinti infliaciją, kas reiškia "paskątinti kainų augimą". Jenos kurso kritimas pagal ekonominę logiką yra pretekstas kilti kainoms japonų valiuta. Jei kalbam apie Jenos kaip valiutos tolimesnes perspektyvas, tai yra aišku, kad Japonai nori šalies infliacijos lygio 2 proc. Kol tai nebus pasiekta, jena kris, nes Centrinis bankas spausdins pinigus. Iki šio momento, Japonijoje buvo stebima defliacija ir kai kuriais atvejais stakfliacija.
Japonai, pigindami savo valiutą, nori paskątinti eksportą, tačiau pavyzdžiai rodo, kad tai duoda tik laikiną efektą.
Norint pirkt, turi skaičiuotis. Jei kaina konkrečiu atveju Japonų valiuta nepakilo, tada gali laukti pirmo pakilimo ir bandyti pirkt, tik atsimink, kad x suma +10 proc ir gautas rezultatas -10 proc. nėra tas pats. Stebėk Japoškių infliacijos lygį ir kai jau priartės prie dviejų proc. pirk visas gitaras, kokias tik gali :)
Čia kalbam apie muzikos prekes, tai aš asmeniškai dar laukčiau pora ar daugiau mėnesių. Pagrindinis motyvas būtų tas, kad muzikos prekės nėra kasdieninio vartojimo prekės, todėl jų pabranginimui yra ribotos galimybės, taip pat, kaip ir ribotas kiekis pirkėjų.

Sėkmės ir nežinau ar čia ką supratot, ką primaliau.
Re: Kris japonijos jenos kursas
TNTguy (IP Logged)
April 08, 2013 03:20PM

Panašiai ir aš supratau :) kol nepasieks savo dviejų procentų, tol kainos neturėtų kilti, o jena po biški nuvertinės, tad bus toks momentas kada labiausiai apsimokės pirkti, kuris turėtų kaip minėjot po mėnesio ar poros ateiti :) gal geras laikas midiaudio užsipirkti? :))
Re: Kris japonijos jenos kursas
stratlt (IP Logged)
April 23, 2013 02:06AM

Burtais užsiimate :) Kursas pakrites savaime, ir pas mus kai kas atpigę kas iš Japan. Bet ne taip daug kaip atrodo, ir jaučiasi čia daugiau brangesniuose instrumentuose. Pigesniuose ir mid levelio atpigimą suniveliuoja transportas, logistika. O tai brangsta.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Sorry, only registered users may post in this forum.