midiaudio logo

Akustika, garso slopinimas

Kamazas (IP Logged)
September 09, 2013 01:50PM

Sveiki, noriu patarimo iš žmonių turinčių patirties akustikoje. Žodžiu su kolegomis sukonstravome šilumos siurblį ir jis visas yra dėžėje iš 2mm skardos. Tikslas yra pasiekti išorėje kuo mažesnius triukšmus. Triukšmo šaltinis - kompresorius, triukšmo dažnis 50 hz. Esame išklijavę vidų vibracijas sugeriančia medžiaga ir garsą sugeriančiu paralonu, bet triukšmo norisi dar mažiau.
Taigi gal yra žinančių kaip dar labiau slopinti 50hz dažnio garsą?
Re: Akustika, garso slopinimas
bonehead24 (IP Logged)
September 09, 2013 10:26PM

50 hz pakankamai zemas daznis.. Siaip butu geriau, kad deze butu ne is metalo, nes metalas - labai geras garso laidininkas. Medis ar plastikas butu geriau. Taip pat svarbu, kad tas kompresorius neliestu dezes sienu, nes antraip garsas dar labiau sustipres. Dar neprastai butu (aisku jei galimybes leidiza) jei kompresorius butu padetas ant minksto daikto - ant skuduru kruvos ar seip ko, nes kontaktas su kietom grindim vibracija irgi itakoja. Kadangi garsa geriausiai sugeria minksti daiktai, tai pacioj patalpoj jei ju butu kuo daugiau, tuo triuksmas ir aidas tiek toje, tiek kitose patalpose butu mazesni, juk pastebime kai is erdvesnio kambario isnesame lovas, kilimus, spintas, garsas tampa skardesnis, labiau aidi :) Be to, kas ten per vibracijas sugerciancios medziagos?



Edited 1 time(s). Last edit at 09/09/2013 10:29PM by bonehead24.
Re: Akustika, garso slopinimas
vytux123 (IP Logged)
September 10, 2013 11:18PM

Na visu pirma kompresorius tikrai ne skleidžia 50hz, pažiūrėkite apsisukimo dažni. Antras dalykas, tai kompresorius turi būti ant vibro kojų, o geriausia apsauga tai ta medziaga kuri naudojama automoliu garso izoliacijai.
Re: Akustika, garso slopinimas
Kamazas (IP Logged)
September 11, 2013 11:28AM

Na matavom, 50hz tikrai, kas daugiau jei ne kompresorius?, ten daugiau niekas netriuksmauja. O jis pats, zinoma, ant vibro koju. Kolkas issiaiskinom, kad porolonas nepadeda slopint zema dazni, reikia tankios medziagos.
Re: Akustika, garso slopinimas
kwlw (IP Logged)
September 11, 2013 02:12PM

Kamazas Wrote:
-------------------------------------------------------
> Na matavom, 50hz tikrai, kas daugiau jei ne
> kompresorius?, ten daugiau niekas netriuksmauja. O
> jis pats, zinoma, ant vibro koju. Kolkas
> issiaiskinom, kad porolonas nepadeda slopint zema
> dazni, reikia tankios medziagos.

O ishsiaishkinot, kuo keliauja tas jusu dazhnis? Oru ar sienom ir pan? Gal su dezhe tvarkoj viskas, bet kokia siena ar grindys rezonuoja? Shiaip su zhemu dazhniu slopinimu - nereiketu nuvertinti sumushtiniu ish lentu/oro/kilimines dangos atraizhu. Bent jau ore - tai efektyviai stabdo zhema (jei ne ant sienos priklijuota, o kaip skydas stovi).

Beje, nebijot, kad tas jusu siurblys apklostytas visokiais porolonais - gali but gaisro shaltinis? Nes pramoniniai visokie tokie bajeriai, kiek machiau - tai visokias akmens vatas naudoja.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Sorry, only registered users may post in this forum.