midiaudio logo

Padekit, muzikantai

Blitzkrieg (IP Logged)
November 04, 2005 01:51PM

Sveiki, gal galit parasyt ko tiksliai reikia, norint istot i konservatorija? Ka reikia zinot is teorijos ir kaip ka moket grot?
Re: Padekit, muzikantai
Egis (IP Logged)
November 05, 2005 06:50PM

http://www.vilniaus.konservatorija.lt/studijos.htm


http://simkus.ku.lt/priemimas.php

I kuria nori? ;)
Re: Padekit, muzikantai
**Rimas G. (IP Logged)
November 05, 2005 10:24PM

Iš esmės tai reiškia, kad muzikinis raštingumas yra tik PRIVALUMAS. O šiaip pakanka išlaikyti muzikinį TESTĄ pagal reikalavimus. Na, dainelę padainuoti gal reikia ir pasitreniruoti. Pirmiausia vien dėl to, kad pirmą kart gyvenime išgirdęs savo paties balso neišsigąstum.
Re: Padekit, muzikantai
Blitzkrieg (IP Logged)
November 05, 2005 11:02PM

O ka daugiau reikia moket? As noriu su gitara. Ir jau reiktu po truputi mokintis. Gal galetumet nurodyt kokia literatura reikia paskaityt? Ir kas ieina i ta muzikini testa pagal reikalavimus?
Re: Padekit, muzikantai
**Rimas G. (IP Logged)
November 07, 2005 11:06AM

Muzikinis testas - elementarus klausos tikrinimas. Tik būna juokinga, kai žmonės negali padainuoti net elementarios dainelės. Kai paprašys padainuoti, lai geriau tai geriau lai būna folkas, o ne Mango, Metallica, Eminem ar Cicinas. Vien dėl tos priežasties, kad būt matyti: gali žmogus suintonuoti elementarią melodiją ar dramblys ant ausies miegant užlipo. Ir elementarią muzikos teoriją nors kiek žinoti būtų ne pro šalį: Natų, tonacijų pavadinimai ir ženklų prie rakto jose skaičius, pagrindiniai dinamikos ir muzikinių tempų pavadinimai, šiek tiek apie epochas, kompozitorius... Sąrašą būtų galima ir tęsti. Ką skaityti? Nors ir vidurinės muzikos vadovėlį. Ten nors ir glaustai, tačiau visa pagrindinė informacija yra. Dar yra internetas, smalsumnas, sveikas protas ir t.t.
Jei tarp stojančiųjų yra konkursas, visuomet privalumų turės jau valdantis instrumentą. Reikia turėti galvoje, kad mokomasi ispaniškos akustinės šešiastygės klasikinio reprtuaro pagrindu. Reiškia svarbu mokėti pagroti ne tik a la "solo" ar "rhythm" gitara, o sugebėti groti ir su visa faktūra.
Re: Padekit, muzikantai
Blitzkrieg (IP Logged)
November 07, 2005 03:06PM

Tai cia nera ko bijoti? Tai vidurines mokyklos muzikinio issilavinimo uztenka istoti i Vilniaus konservatorija? P.S. as noriu stot po 10 klasiu.
Re: Padekit, muzikantai
**Rimas G. (IP Logged)
November 07, 2005 10:27PM

Dėl garantijos susirask telefoną ir pasiskambink, kad nereiktų burti iš kavos tirščių, už jų administraciją garantuoti visiškai negaliu, bet manau, kad 99% gausi teigiamą atsakymą.
Re: Padekit, muzikantai
Blitzkrieg (IP Logged)
November 07, 2005 10:54PM

OK labai jums, Rimai, aciu.
Re: Padekit, muzikantai
Donatas (IP Logged)
November 08, 2005 07:05PM

tai yra kokia muzikos mokykla, baigusiem vidurine? butu gerai su neakivaizdiniu?
Re: Padekit, muzikantai
**Rimas G. (IP Logged)
November 08, 2005 09:59PM

O gal dar tokia, kur diplomą vieną gražų rytą su kava į lovą atneša ir dar labai prašo, kad priimtum? Ko reikia: žinių, ar popieriaus? Jei žinių, tai neakivaizdinis iš esmės tėra tik pasiteisinimas diletantams: va - baigiau. jei nori išmokti - arti reikia, o ne neakivaizdinti.

**Rimas G.
Re: Padekit, muzikantai
Blitzkrieg (IP Logged)
November 10, 2005 03:15PM

O gal zinot ar reikia jau moket improvizuot ir kiek reikia moket grot klavisais?
Re: Padekit, muzikantai
Siaip ciuvas (IP Logged)
November 10, 2005 03:27PM

taigi tau sako - tai bus tik privalumas, padidins šansus įstoti.
Re: Padekit, muzikantai
Blitzkrieg (IP Logged)
November 10, 2005 05:30PM

o klavisai irgi tik privalumas? Ar reikia butinai moket jais grot?
Re: Padekit, muzikantai
jumbo (IP Logged)
November 10, 2005 05:46PM

tu nematai ka tau rasho paprasciausiai:]
gali but kad del siu priezasciu nepraeisi komisijos
Re: Padekit, muzikantai
inferno (IP Logged)
November 11, 2005 01:16AM

pasikuriau pirti namie ir esu visishkai girtas todel nepykit rebiatos.... :D
Re: Padekit, muzikantai
**Rimas G. (IP Logged)
November 11, 2005 08:29AM

Blitzkrieg,

Atrodo, kad stojant į gitarą reikalavimo groti fortepionu nėra. Galimybė improvizuoti yra taip pat privalumas, tačiau mokymo procesui nėra būtinas. Ką čia rašinėji ir spaudi iš visų po kruopelytę, geriau atsiversk mokyklų tinklapius ir pasidomėk reikalavimais, susižinok, kas tave dominančioje mokykloje moko groti gitara ir pabandyk susirišti su tuo žmogumi. Maigyk internetą, skambink telefonais ir neversk savo problemų ant kitų galvos, neversk daryti tai, ką pats privalai padaryti. Kiek gi galima "užvedinėti ant kelio"? Lyg išeitų, jog visi čia turi bent penkis kartus daugiau už tave patį užsinorėti, kad įstotum į kokią mokyklą tos gitaros paslapčių studijuoti. Taip beklausinėjant galima prieiti iki absurdo. Pvz: ar leidžia laikyti naktipuodį po bendrabučio lova...

**Rimas G.
Re: Padekit, muzikantai
jumbo (IP Logged)
November 11, 2005 11:39AM

nu panashiai;]]]]
Re: Padekit, muzikantai
Donatas (IP Logged)
November 11, 2005 03:53PM

vienu zodziu ar yra baigusiem vidurine kokie nors muzikos mokslai?
Re: Padekit, muzikantai
**Rimas G. (IP Logged)
November 11, 2005 11:05PM

Deja, mūsų vyriausybė ir seimas patvarkė taip, kad specialiosios muzikos moklyklos, taip vadinamos konservatorijos, kur anksčiau buvo galima stoti ir po vidurinės, patapo GIMNAZIJOMIS, taigi po 12 klasių niekas ten Jūsų nelaukia. Vienintelis šansas - stoti į Klaipėdos Universitetą, kur tiek į Džiazo katedrą, tiek ir į Pučiamųjų ir Styginių muzikos katedrą stojant pagrindinis reikalavimas - pilnas užbaigtas vidurinis mokslas. Muzikinės kondicijos tikrinamos atskirai. Tačiau reikia pasirodyti kiek anksčiau nei stojamieji, ir konkrečiai išsiaiškinti Jūsų tinkamumą bei profesines kondicijas. Lietuvos Respublikos įstatymai nedraudžia stoti į bet kokią aukštąją, turint pilną vidurinį išsilavinimą. Reiškia kokių nors muzikinių specialių mokslų baigimo sertifikatai formaliai nėra privalomi. Svarbu įrodyti savo profesines kondicijas. Tam išsiaiškinti yra rengiamos konsultacijos, atvirų durų dienos ir t.t. Suprantama, remiantis ta pačia teisine baze galima stoti po vidurinės nors ir į Muzikos ir Teatro Akademiją (ką pvz. daro aktoriukai arba vokalistai).

Beje, yra dar ir keletas kolegijų, turinčių muzikinės pakraipos grupes, kur priimtų ir po vidurinio, tačiau šios įstaigos kol kas nekelia pasitikėjimo.

**Rimas G.



Edited 1 time(s). Last edit at 11/11/2005 11:08PM by **Rimas G..
Re: Padekit, muzikantai
modal (IP Logged)
November 12, 2005 04:11PM

pataisysiu paskutine zinute siek tiek...
istoti i LMTA vokala arba aktorini po paprastos sules tikrai galima,ypac i aktorini (reikia tik tureti gabumu daug ir siokiu tokiu nuopelnu teatro srityje)... o i vokala siaip sau neistosi-jei neturi bent jau muzikos mokyklos diplomo,reikia parengiamaji kursa praeiti (dazniausiai trunka 2 metus- po 2000lt atrodo) ir reikia laikyti po to stojamuosius egzus (specialybe,muzikologija-vokalistams lengviausias bet vis vien sunku,jei nesi susidures niekada)..


visur pletkai laksto,kad i jazz`o skyriu ten lengva istoti... tai va as juos neigiu:) patikekit-sunku! konkursas vis dideja ir stoja zmones jau gerai suprantantys ko nori gyvenime ir galintys tai parodyti (grojimo ar dainavimo pagalba).

tai tiek :)
Sorry, only registered users may post in this forum.