midiaudio logo

Tema

NDXmaster (IP Logged)
February 20, 2006 04:37PM

Nu va pagaliau susigalvojau susizinoti ar yra ir kiek besidominciu ne gitara ir bugnais, fuzais, kubais, o tik kompiuterine muzika ir jos kurimu bei su ja susijusia aparatura. Norejau tik pasiulyti MIDIAUDIO, kad jei tokiu, kurie domisi kompiuterine muzika ir viskuo kas su ja susija (Hardware, software, semples ir t.t), jiems sukurti atskira skilti. Kodel taip pamaniau? O todel kad yra cia pas Jus parduodamu prekiu sarase ne tik gitaros ir bugnai ir viskas i ta puse, bet ir daug kitu dalykeliu, kurie domina tokius kaip as. Tiesiog nemanau, kad idomu gitaristui atsakineti, kas yra sempleris, kas yra drum mashine ir t.t. Manau kad tokios skilties atsiradimas, kaip pvz "kompiuterine muzika ir aparatura" ar kas panasaus netgi pagerintu tokios aparaturos pardavimus.
Siaip as esu labiau prijauciantis tiems, kas domisi techno, electro, drum&bass,IDM, ambiente, Chilout ir panasiems stiliams. Pastebejau, kad cia yra siek tiek panasiu zmoniu. Tik kiek Jusu? Ar galima suzinoti is MIDIAUDIO kiek rimtai Jus ziurite i tokius prasymus ir ar verta prasyti kazko panasaus, kaip kad atskiros skilties sukurimo? Nesakau, kad imkim ir dabar kiekvienas reikalaukim ar prasykim atskiru skilciu tik manau, kad 5 skiltys nera didelis pasirinkimas apsilankiusiems ar uzsiregistravusiems vartotojams. Tuo labiau ProAudio, Muzikos instrumentai, natu maketavimas matau kad pilnai atitinka poreikius tu kurie tuom domisi, o vat pareikiu tu kurie domisi butent tik kompiuterine muzika neatitinka jokia cia esanti skiltis.
O gal as kisuosi ne i tuos reikalus? Atsiprasau is anksto jei kazka ne taip siulau.
Kazka panasaus galvojanciu labai prasau issisakyti. :):):)

Pagarbiai visiems NDXmaster



Edited 1 time(s). Last edit at 02/20/2006 04:53PM by NDXmaster.
Re: Tema
ura (IP Logged)
February 20, 2006 05:55PM

negi nera kitu puslapiu kur renkasi, elektronine muzika besidomintys? man kazkaip uztenka ir tiek. nebent truksta tokios kur kiekvienas galetu idet po VIENA posta kaip savo reklama(surasyt koki aparata turi) juk visiem ydomu kas pas kaimyna dedas, ir paciam aparatura issirinkt pagal kitus paprasciau.. o ir yrasyt, jei yra poreikis, pas ka butu pasirinkimas.. IMO
Re: Tema
lionikas (IP Logged)
February 21, 2006 12:37PM

Vienintelis forumas, kuriame galiu aiškiai rasti info (jei reikia) apie gitaras, bugnus, gyvo garso suvedimą ir t.t. Gyvos muzikos forumuų ne daug, o lietuvišku vienas (šis). Tad gerbiamieji, kilus klausimui visada galima pasitart/pasikonsultuoti čia esančiose skiltyse, bet atskiros bumčiko skilties nemanau kad reikia.
Juk taip gera naršant "kita" gijoje visada rasti naują jumbo šedevrą..
Mano nuomone nereikia.
Pasyvusis forumo dalyvis: lionis :)
Re: Tema
MINDO (IP Logged)
February 21, 2006 01:52PM

Kompiuterine muzika nereikalauja spec. susijusios aparaturos, vien del to, kad ji KOMPIUTERINE.
Hardware - audiointerfeisai - puikiai aptariami Pro audio skilty.
Nors cia buvo klausiama midiaudio nuomones, tai as ir nesakysiu savo.. Gal Daliui atvirksciai pasirodys! ;)
Nebent reiketu sukurti skilti - "NEPROAUDIO" Arba - "NePROirNeAUDIO" :)))

Re: Tema
NDXmaster (IP Logged)
February 21, 2006 05:29PM

Nu jei neklystu labai daug pro ir net geresniu nei live atlikeju yra butent kompiuterines muzikos srityje. Kiek zinau skaitmeninis garsas ir viskas su su juo susije yra daug jeunesne muzikos sritis nei ta kuri garsa analizuoja natomis
(kiek zinau ir tokie zmones neapsieina nepaliete skaitmeninio garso temos). Vienu zodziu as tikrai ne pries tuos kurie myli naturalius instrumentus. Mano tevas irgi buvo vienas is tokiu kurie pripazino tik gyvus instrumentus, bet ne tame cia suo pakastas. Ir isvis gincytis nelabai noriu su zmonemis kuriuos gerbiu (turiu omeny visus cia besilankancius ir su situo forumu susijusius kurejus ir priziuretojus).
Sugalvojau tik paklausti ar imanoma, o jei ne tai nieko tokio. O kad neatrodytu jog labai jau cia landzioju su savo durnais klausimais tai gal tada kas pasakytumet ar zinot tokios temos forumu lietuvisku ir gal galetumet nukreipt mane i juos. Tik negalvokit kad imsiu po to ir isvis nesilankysiu cia jei man patik kitur. Manes is cia neatsikratys niekas, nes man cia tikrai patinka (nebent as kam nepatiksiu ir ims ir ismes mane tada taip).
Re: Tema
**Rimas G. (IP Logged)
February 21, 2006 06:12PM

Na, paniurzgėsiu ir aš.
Muzika visada yra muzika. Ir niekada netaps šienu. Nesileisdami į dideles diskusijas ir apibendrinimus, galime muziką grubiai apibrėžti kryptingai organizuota garsų mase, nepriklausomai nuo jų kilmės. Ir visiškas nonsens jei sutiksime, kad "garsas analizuojamas natomis". Natos nėra daugiau nei žemėlapis egzistuojančioje garsų jūroje . Na, kaip jūrų locijos. Vienam - gražus egzotiškas tapetas, kitam kelrodis, priemonė, padedanti organizuoti garsų masę. Jei jau diskutuojame apie skaitmeninio garso specifiką, tai loop'ų klijuotojai neturėtų jaustis išskirtine kasta. Juolab kad ir prodiusingo ir post prodiusingo problemos tos pačios kaip ir kitų. Gal tik tas supratimėlis apie muziką apskritai... Matyt tuo pagrindu ir norėtų žmonės sau gardelį atsitverti. Tik vargu ar tai prasminga, nes problemų ratas vistiek nesidiferencijuoja. Na, nebent tik softe: eJay; FL...

**Rimas G.
Re: Tema
stratlt (IP Logged)
February 23, 2006 12:06AM

O gal padaryti skilti "Svadba?"

Robertas
Midiaudio
Re: Tema
**Rimas G. (IP Logged)
February 23, 2006 08:30AM

Tai kad jau yra: Skelbimai.

**Rimas G.
Re: Tema
Rolandas K. (IP Logged)
February 23, 2006 06:46PM

> Na,
> nebent tik softe: eJay; FL...
>

Neprisimenu kas čia, šitam forume sakė būkim biedni, bet tesingi?
Na nesvarbu.
Šiek tiek keista, kodėl eJay ir FL suplakama į vieną krūvą, arba rašoma, kad FL yra loopų klijavimo programa. Tada ir Cubase galima vadinti loopu klijavimo programa.
FL yra VST palaikantis sekvenceris, kuris mano galva buvo kuriamas, būgnų partijoms gaminti, o veliau tapo kur kas sudetingesniu irenginiu. Nesu šios programos gerbėjas, bet nesuvokiu, kodėl ji nuolat lyginama su prekybos centruose pardavinėjamais žaislais. Gal dėl pernelyg paprasto ir lengvai perpratamo interfeiso?
Būkim biedni, bet tesingi — Cubase — mersedesas, FL – volksvagenas, bet jokiu būdu ne priekaba.

R.
Re: Tema
jumbo (IP Logged)
February 23, 2006 06:51PM

As iki siol puikiai naudoju Fruityloop bugnams ir nezadu jo atsisakyt:)
Kam idomu gali paklausyti cia: http://topolis.ktu.lt/~giedrius/jumbo/downloads.htm
Re: Tema
Algirdas (IP Logged)
February 23, 2006 07:05PM

Rolandas K. Parašė:
-------------------------------------------------------
> Būkim biedni, bet tesingi — Cubase — mersedesas,
> FL – volksvagenas, bet jokiu būdu ne priekaba.

Nagi, žinovai, o kas tada Nuendo ir ProTools?

Su pagarba, nerijozas
Re: Tema
jumbo (IP Logged)
February 23, 2006 07:25PM

marketingo triukas
Re: Tema
Algirdas (IP Logged)
February 23, 2006 07:57PM

Yes! Taigi, back to the future, nes muzikos idėja - pats svarbiausias dalykas. O visa kita - priemonės. Tik jas reikia išmanyti...

Su pagarba, nerijozas
Re: Tema
**Rimas G. (IP Logged)
February 23, 2006 10:58PM

Na, kiekvienas galvoja "pagal savo sugedimo laipsnį".
Jei mano poste nenorima įžiūrėti požiūrio į problemą, o tekstas interpretuojamas visiškai laisvai... Na nesuplakiau FL ir eJay įvieną krūvą, tiesiog gal išskyriau kaip specifinę taikomąją grupę. Kai man reikia audio, dėl daugelio labai praktiškų priežasčių irgi užkuriu ne Cubase, o Reason'ą, kuris tradiciškai laikomas "plastmasinės" muzikos darymo įrankiu ir t.t. Ir loops'ų klijavimas turi savo kontekstą. Gal geriau mažiau karščiuotis, o atįdžiau skaityti. Tada ir ideologinių priešų mažiau rasis. Taigi, būkim biedni, bet teisingi. O šiaip Algirdo reziume pakankamai iškalbingas. Ką čia daugiau ir bepridėsi.

**Rimas G.
Re: Tema
Dalius (IP Logged)
February 24, 2006 10:55AM

NDXmaster

Mano manymu - griežtos ribos tarp kompiuterinės muzikos ir kitų stilių nėra. Na, ji yra, bet dažnai gali būti sunku ją nustatyti. Tarkime - senesnės kartos lankytojai puikiai turėtų prisiminti George Moroder - ir kaip jo gabalas vokalistei Donna Summer I feel love (ar kaip jis vadinas)? - juk tai grynas popsas, nors ten skamba tų laikų "kompiuteriai", ir gabalas yra ryškus "kompiuterinės muzikos" "atstovas. Tai kas tai - kompiuterinė muzika ar popsas?

Šiandien - kai kompas naudojamas kiekviename žingsnyje - ta riba dar labiau išblankusi. Todėl bendrosios technologijos (garsų sintezės klausimai, signalo apdorojimas ir t.t.) yra tos pačios - ar tai būtų Soul-Jazz'as ar popsas ar Drum-n-Bass. Dėlto nemanau, kad kiekvienai muzikos krypčiai - žanrui - stiliui - reiktų po atskirą TEMĄ. Juolab, kad čia (šituose forumuose) daugumoje diskutuojame apie TECHHNOLOGIJAS (instrumentus, t.y. - ĮRANKIUS), o ne apie pačią kūrybą. Kūrybos aspektai turėtų būti nagrinėjami kompozitorių/prodiuserių forumuose - ir ten gal turėtų būti atskiros skiltys kiekvienai muzikos krypčiai. Bet čia - pas mus - nemanau.

Ar sutiktum?


Dalius



Edited 1 time(s). Last edit at 02/24/2006 10:56AM by Dalius.
Re: Tema
Dalius (IP Logged)
February 24, 2006 11:12AM

Dar:

Skiltis "Proaudio" tam ir yra skirta - t.y. ir KOMPIUTERINEI technikai. Nes riba tarp audio procesorių (tarkime - skaitmeninis reverberatorius ar kolonelių procesorius) ir kompo labai labai nyksta.

Gal - jei būtų tinkamas aktyvumas - labiau norėčiau ProAudio iškirstyti į Įgarsinimo ir Studijų įrangą. Tuomet gal bus aiškiau;)

Dalius



Edited 1 time(s). Last edit at 02/24/2006 01:02PM by Dalius.
Re: Tema
Rolandas K. (IP Logged)
February 24, 2006 12:51PM

Algirdas Parašė:
-------------------------------------------------------

> Nagi, žinovai, o kas tada Nuendo ir ProTools?
>
> Su pagarba, nerijozas


Taigi dar yra visokie ferariai, bentley, maybachai. lamborginiai.
Re: Tema
NDXmaster (IP Logged)
February 24, 2006 06:28PM

"Šiandien - kai kompas naudojamas kiekviename žingsnyje - ta riba dar labiau išblankusi. Todėl bendrosios technologijos (garsų sintezės klausimai, signalo apdorojimas ir t.t.) yra tos pačios - ar tai būtų Soul-Jazz'as ar popsas ar Drum-n-Bass. Dėlto nemanau, kad kiekvienai muzikos krypčiai - žanrui - stiliui - reiktų po atskirą TEMĄ. Juolab, kad čia (šituose forumuose) daugumoje diskutuojame apie TECHHNOLOGIJAS (instrumentus, t.y. - ĮRANKIUS), o ne apie pačią kūrybą. Kūrybos aspektai turėtų būti nagrinėjami kompozitorių/prodiuserių forumuose - ir ten gal turėtų būti atskiros skiltys kiekvienai muzikos krypčiai. Bet čia - pas mus - nemanau."
Daliau as tikrai pastebejau (ypac is asmeninio laisko), kad tikrai nesi zalias ir patikek, man tavo mastymas labai priimtinas ir suprantamas. Situo klausimu tu teisus, bet zinok kad as tikrai kaip bebuciau besistenges dar siandien tokiu forumu nerandu Lietuvoje, o gaila.
Del Pro skilties isskirstymo jei tas imanoma ir planuojama gan konkreciai, tai galiu pasakyt tik aciu uz tokius dalykus. Manyciau geras zingsnis butu is tavo puses.
Sorry, only registered users may post in this forum.