midiaudio logo

Irasiau ir as dainele (jazz) :)

prunce (IP Logged)
May 31, 2006 10:29PM

Irasinejau tiesiai i kompa, nes mikrafas neveike.

...norejau paziureti, ar galiu groti dideliais tempais ir nenusisneketi per daug bei nenusigrybauti ritmiskai.

Cia linkas:

http://rapidshare.de/files/21877713/Ornithology.mp3.html

ten reikia nueiti apacion ir pasirinkti "free", tada dar irasyti raides, kurias praso...






Edited 4 time(s). Last edit at 06/01/2006 07:51PM by prunce.
Re: Irasiau ir as kazka normalesnio (rokas valdo) :)
inferno (IP Logged)
June 01, 2006 10:55AM

nu retai tokiu gabalu kas chia imeta :)) maladec nors ash ne jazzo gerbejas bet man patiko ;)
Re: Irasiau ir as kazka normalesnio (rokas valdo) :)
icingsugar (IP Logged)
June 01, 2006 02:46PM

Lenkiu žemai galvą... tokiais atvejais vis pamislyju: "ale tai yra gi talentingų žmonių ant Lietuvos".
Re: Irasiau ir as dainele (jazz) :)
(IP Logged)
June 01, 2006 08:26PM

Pagarba
Re: Irasiau ir as dainele (jazz) :)
galiupatiket (IP Logged)
June 01, 2006 08:38PM

Labai techniskai, bet nuobodu. Jeigu tokios natos, tada belieka girti uz technika.
Re: Irasiau ir as dainele (jazz) :)
prunce (IP Logged)
June 01, 2006 08:58PM

kokios dar natos? tema Parkerio, o visa kita "is lempos" daugiau maziau.

Na, as tikrai daug uzgrojau ten, gal net daugiau kaip pratima sau dariau, kad butu sunkiau. Meginau mazai uzsikimsdamas apgroti visas funkcijas teisingai.

T.y. ne technikoj cia sudetingumas, galima zymiai greiciau groti, bet jei nespeji mastyti ir apgrojineti funkciju, tai kokia esme to grojimo? Technika ir ispudis is vis yra visiskas niekalas ir jos pas dauguma daug daugiau negu proto ir klausos...As turbut irgi tame tarpe, nes pagroti galeciau tris kartus greiciau nei realiai tame laike sugebeciau mastyti.

Paklausyk kokio Abercrombie arba Bill Frisell, kurie gali groti vos po kelias natas ir jei ten bus nuobodu, tada belieka pasakyti tiesiai sviesiai - nedaaugai dar :).

Nuobodu gal, nes "lekciono" didelio arba "zodyno" dar nera. Mokausi siuo metu butent is Parkerio ir kitu tu laiku arba tos tradicijos muzikantu...kitiems, kad ivaldytu sita stiliu reikia viso gyvenimo. Kiti is vis niekada nepagroja normaliai. Tikiuosi man taip nebus...

Na, kaip as suprantu profesionaluma, kad galetum is muzikos pragyventi, tikslinga ivaldyti kuo daugiau stilistiku ir buti kuo universalesniam. Tai buvo "bopo" (jei apskritai toki studentiska grojima galima taip vadinti) stiliaus pavyzdys. Jis gali nepatikti, bet mano principo reikalas yra ji ivaldyti, kad ir kaip sunku butu. Tuo labiau, kad kuo daugiau grojau situos dalykus, tuo labiau pradejo patikti...




Edited 10 time(s). Last edit at 06/01/2006 09:14PM by prunce.
Re: Irasiau ir as dainele (jazz) :)
Niurzgius (IP Logged)
June 01, 2006 09:53PM

Redaguota 10 kartu? :]
Re: Irasiau ir as dainele (jazz) :)
prunce (IP Logged)
June 01, 2006 10:03PM

jo :) 7 kartus redagavau kazkaip netycia, galvodamas, kad nepasispaudzia. Po to dar tris kartus, nes vis norejau normaliau atsakyti zmogui, ka manau.
Re: Irasiau ir as dainele (jazz) :)
galiupatiket (IP Logged)
June 02, 2006 10:52AM

Mielas Prunce, as zinau, kas yra bopas. Pats grojau Charlie Parker - Yardbird suite kai baiginejau muzikos mokykla (saksofonu). Man pasirode pazistama. Ir John Coltrane turiu 2 CD, ir Sony Rollins. Taip ir yra, kuo daugiau natu per sekunde. Lenktynes - kas greiciau mastys apie harmonija ir perduos pirstams. Deja, man tos "greitosios" vietos ir asimiliuota ritmika nelabai patinka. Aciu dievui, sie genialus zmones (ypac parkeris ir coltrane'as) neapsiribojo vien tik tuo. Ju temos nepaprastos.
Geros sios pratybos tau ir labai dziaugiuosi, kad tau sekasi tai perkast ir isisavint. As nesistengiu to ivaldyt, nes man visgi svarbiau ispudis, akcentai ir groovas.
Siaip, smagu butu susipazint kada

sekmes

Evaldas
Re: Irasiau ir as dainele (jazz) :)
**Rimas G. (IP Logged)
June 02, 2006 02:07PM

Na, smalsus esu, bet man linkas kažkodėl neatsidaro. Jei nesunku, gal man į mail-ą galima. Tilps, ten daug vietos.

**Rimas G.
Re: Irasiau ir as dainele (jazz) :)
jumbo (IP Logged)
June 02, 2006 02:29PM

Katik Jums išsiunčiau, Rimai.
Re: Irasiau ir as dainele (jazz) :)
**Rimas G. (IP Logged)
June 02, 2006 03:06PM

Ačiū, Giedriau!
Kritika to Prunce:
- Dėkui už malonumą. Garso kultūra, frazė ir draivas leidžia manyti, kad tai yra tikro profi produktas. Dabar nesiimu rūšiuoti kas yra savo, o kas nuimta. Ne tai svarbu. Svarbiausia tai, kad (man rodosi) pakankamai gerai įvaldyta (šiuo atveju be bop) muzikinė kalba. Dėl stilistikos - jokių priekaištų. Formos prasme - aukso taisyklė: neužsivaryk visa ką moki pirmame kvadrate, pataupyk kulminacijai. Šiuo požiūriu, kuo toliau, tuo neišraiškingiau, tačiau džiazo kalbos prasme iš esmės viskas visai teisinga. Problema - reikia suvokti, kada solo groji vieną kvadratą, o kada daugiau (ir tada kiek). Formos pojūtis (ne vien kvadrato prasme) improvizacinėje muzikoje labai svarbus.
Suprantu, kad grota "ant" playback'o, tačiau krenta į akis (ausis?) solo partijos ir akompanuojančio pianisto harmonijos alteracijos principoai (labiau į galą). Kitaip tariant harmonijos prasme varot kas sau, by tik bosas atritiktų. Jei solistas varijuoja harmoninėmis alteracijomis, tokiu atveju pianistas neturėtų harmonijos "paduoti pilnomis saujomis". Kitaip tariant, jei foninėje harmonijoje yra nealteruota pvz. kvinta, sisteminės alteracijos galimybės improvizacijoje tampa labai ribotomis.
Tačiau iš esmės man labai patiko. Skamba tikrai profesionaliai. Sveikinu!
O kokia jūsų visų gitaristų nuomonė apie Stanley Jordan?

**Rimas G.
Re: Irasiau ir as dainele (jazz) :)
prunce (IP Logged)
June 02, 2006 05:03PM

Idomu pasidare :)
Labai aciu uz toki idomu ir naudinga atsakyma.

Lygiai apie tuos pacius dalykus snekejo mano destytojas per paskutine paskaita (ir per visas paskaitas is esmes). T.y. kad yra muzikoje taip vadinamas vertikalus mastymas - kai kalba eina apie dermiu ir akordu rysius. Sitai lengva anot jo santykingai ismokti ir lengva ismokinti.

Kitas daug sunkesnis muzikavimo aspektas yra butent muzikos vystymas arba horizontalus mastymas - t.y. kaip vystyti, planuoti improvizacija. Tai, manau, yra subtilesni dalykai ir kartais net nelabai aisku apie ka cia reiktu kalbeti :).
Atrodo, tarsi nieko cia sudetingo. Issirinksiu strategija, susiplanuosiu ir pirmyn. Pavyzdziui: pagroju maziau, gal zemiasniame registre pradzioj, tada kylu i virsu, pagroju daugiau :), tada pagroju labai daug, padarau i trecia ketvirti solo kulminacija ir pabaigiu.
Bet, kaip suprantu, cia zymiai sudetingesni dalykai, kuriu galima mokytis, bet kad jie butu naturalus ir skambetu gyviau solo, reikia dideles patirties....

Na, as tikrai, prisipazinsiu, apie vystyma negalvojau irasinedamas. Greiciau norejau sukisti visus naujus dalykus, ka ismokau paskutine savaite, ir patikrinti, kaip skamba. Taip pat stengiausi neuzsikimsti tarp akordu pasikeitimu, kad reiketu suktis is padeties kuo sunkiau. Cia neprotingas truputi irasas... daugiau gal norejau pasipuikuoti, kaip mokiausi nesustodamas groti :)...(beje, ta pati per ta pati :), nes zodyno didelio ir visu dermiu tikrai nesu ivaldes...)

Taip pat gerai pastebejot del kliapo ir melodikos atitikmens. Tikrai per daug neklausiau, ka jis ten grojo, o jei ir buciau klauses, tai vis tiek pagrociau ta, ka galiu pagroti, o ne ta ka tuo momentu gal reiktu is tiesu. Kita vertus, kai toks tempas, tai bent jau man sitam mokymosi lygyje maziausiai rupi, kokias ten alteracijas kliapas ima. (tuo labiau, kad irasas profesionalus ir tikrai nesamoniu jis ten neturetu groti) :) Svarbiausia paciam siaip taip sugraibyti ir neislekti is vaziuojancio traukinio.

Tik sunku butu patiketi, kad jis ten grodamas dominantes kvintas ima, nes kvinta neleistu groti alteruotos dermes...daugiau gal harmoninio minoro penkta laipsni arba oktatonika. Visuose kituose akorduose, tagu ima ka nori :)

O siaip tai, dauguma rimtu dedziu sako, kad nera blogai, jei ant nealteruoto akordo uzraitoma alteruota ir tai labai daznai daroma. Tuo labiau, jeigu i pirmo takto dali grojama nealteruota derme ir tik antroj pusej padaromos kazkokios alteracijos. Tai muzika padaro daug idomesne.
Kita vertus, jei pianistas geras, jis nesamoniu negros. Jei yra minorine II V progresija, tai negros dominantes kaip V7 9 #11. Tai butu svelniai tariant keista ir apskritai naturalus 9 butu keista.
Bet tai, kokia kvinta gros solistas labai baisiai nieko nepagadins (turiu omeniu, kad tiek harmoninis minoras, tiek alteruota derme sueitu. Sueitu ir dimo derme, bet jau butu keisciau, kadangi 13 nealteruotas).
Taigi turbut normalus pianistas kvintos tokioj situacijoj neims (nors as nelabai ismanau apie kliapa), arba su juo normalus muzikantai nenores groti. :)








Edited 1 time(s). Last edit at 06/02/2006 05:09PM by prunce.
Re: Irasiau ir as dainele (jazz) :)
prunce (IP Logged)
June 02, 2006 05:05PM

neklausau Stanley Jordan, tik esu mates per telika viena karta. Tikrai ispudinga technika ir muzika :)
Re: Irasiau ir as dainele (jazz) :)
**Rimas G. (IP Logged)
June 02, 2006 09:06PM

Aš jau taip smulkiai ir giliai po natą ar akordą neblusinėjau. Todėl ir sakau "kvinta kaip pvz.", nes harmoninės balsovados tarp rhythm section ir solo neatitikimų yra. Kvinta šiuo atveju būtų pati elementariausia klaida. Dėdės neklysta, jei kalbama apie epizodą. Tačiau atsikartojančioje derminėje slinktyje, t.y. sistemoje, atsitiktinumų jau neturėtų būti. Gal čia tiesiog intonavimo problema. Jei varai automatiškai, tiesiog nespėji išgirsti.
Tačiau dar kartą didžiosiomis raidėmis MY RESPECT! Ne kožnam dievulis davė ne tai,kad taip "pavaryti", bet tiesiog užsispirti ir siekti, kad (bent į tą pusę) taip (arba bent kas nors) išeitų.
Ačiū dievui, dar ne visi tėviškėlės gitaristai į popsą emigravo!
Turiu Stanley Jordan DVD, bet... 1990m. jei kada sukontaktuotume, galėčiau padovanoti kopiją.

**Rimas G.
Re: Irasiau ir as dainele (jazz) :)
Siaip ciuvas (IP Logged)
June 02, 2006 10:46PM

Svarbiausiai prunce istok tu ten, tai turesim lietuvoje vienu gitaristu daugiau :)
Re: Irasiau ir as dainele (jazz) :)
linutisp (IP Logged)
June 03, 2006 03:39PM

1.pagaliau forume ne vaiku darzelio tema.
2.Pranai,saunuolis.
3.Del nuobodumo.Perklausiau tik viena kart,vienoj vietoj lyg jau atrode nuobodu,bet perejot prie akordu,ir vel atsigavau, po to lyg vel atoslugelis iki tu down sweepu,kurie vel atgaivino.Aisku,galima butu pezeti,kad po gan greitos temos kitam kvadrate uztektu pvz.2 natu,bet cia jau kiekvieno improvizatoriaus reikalas.
Saunu!
Sekmes.
Linas
Re: Irasiau ir as dainele (jazz) :)
kosas (IP Logged)
June 05, 2006 08:33AM

4 prunce: likau maloniai nustebintas.. puiku. truko tokios muzikos cia:)
sekmes.
Re: Irasiau ir as dainele (jazz) :)
Aurelijus (IP Logged)
June 14, 2006 11:51AM

Grazu klausyt, pagaliau ne Stevaijus, JoeSatrianis, Ir ne Y.J.Malmshteinas... :)

Bet nuobodoka, truksta tokiu "iskilesniu" vietu...
Sorry, only registered users may post in this forum.