midiaudio logo

muzika filmui "The Simpsons"

Basilicus (IP Logged)
August 21, 2007 11:01PM

Ar teko girdėt muziką filmui "The Simpsons"?
Suintrigavo diskusijos apie šio filmo garso takelį. Daug kas giria muziką - rašė keli kompozitoriai, tiksliau visas kompozitorių/orkestruotojų cechas, su pameistriais ir vadais - priešaky - aišku - Hans Zimmer (Karibų piratai ir kiti filmai). Kalbama, kad įrašė holivudinis etatinis simfas, įrašinėta grupėmis, todėl labai skaidrus ir skanus miksas. Plius "Sound on Sound" rašė, kad Zimmeris prieš "Piratų" trečią dalį "pasidarė" nuosavą giga-terabitinę orkestro biblioteką (iš 8-ių MAC, beje trečioji "piratų" dalis - pilnai sempluoto/bibliotekinio orkestro garsas - įsivaizduojat), tai neabejoju, kad pasitelkė ir šios bibliotekos garsus.

Rusu orkestriniuose forumuose aptikau idomių diskusijų apie "The Simpsons" muziką - sako skamba kaip "jaunas Šostakovičius", tik nėra "xuliganstvos", holivudas kaip ne kaip. Beje, kur geriausiai skamba "jaunasis Šostakas"? "Varžte"?

Taigis, kas, matėt filmą - pakomentuokit muziką, o kas ne - lekiam žiūrėt.

B

The absence of evidence is not the evidence of absence.
Re: muzika filmui "The Simpsons"
**Rimas G. (IP Logged)
August 22, 2007 12:56AM

Matai, kino muziką rašant, ypač kai reikia sinchrono su jau nufilimuotu vaizdu, sutampyti gyvą orkestrą yra labai sudėtinga visom fizinėm ir terchnologinėm prasmėm. Todėl muzika, ypač sinchronizuota su spec efektais, rašoma ir įgarsinama "negyvai". Būtent tam ir yra skirti paskutinių Sibelius ir Finale versijų "video langai" (tiksliai nepamenu, bet Zimmer atrodo dirba su Finale). Jei jam prisireikė (o šitai sau gali leisti) ypatingos bibliotekos, tai ir susikūrė. Apskritai būtų gana kvaila Zimmer'į lyginti su "jaunais šostakovičiais" ar dar kuo. Tiesiog Zimmer'is yra Zimmer'is, su savo štampais ir (beje, labai geru ir emocionaliu) soundu. Intelektualia prasme pvz. Vangelis šalia Zimmer'io man pakankamai blankus ir primityvus.
Apskritai domiuosi sountrekais, tačiau "Simpsonų" dar negirdėjau. Reiks pasidomėti.

Beje, jau redaguojant, reikia pasakyti, kad orkestro audio rašymas grupėmis techniškai gal ir paprastesnis, tačiau turi vieną didelį minusą: rašant grupėmis prapuola bendra orkestro charizma ir energetika. Gauname kažką panašaus į kvantizuotą kompiuterinį varijantą. Jei tai techninės paskirties įrašas - neutraliems fonams, titrams, etc., tai visiškai priimtina. Tačiau pagrindinei muzikai, skirtai emociniam filimo fonui, naudojamas gyvas orkestras (Holivude, bet gink Die, ne Lietuvoje). Ir ne grupėmis. Nes reikalinga ne tik graži melodija, lydima tobulos harmonijos, tačiau ir VISO orkestro emocinis slėgis, jei taip galima pavadinti. Orkestras yra brangu. Galbūt pigiau sėdėti studijoje ir krapštyti takeliuose dinaminius grafikus, tačiau emocinį slėgį galima pasiekti tik sun "gyvu" kolektyvu.

**Rimas G.



Edited 1 time(s). Last edit at 08/22/2007 01:11AM by **Rimas G..
Re: muzika filmui "The Simpsons"
wekiss (IP Logged)
August 29, 2007 05:33PM

is viso simpsonu sound trakolabiausiai patiko green day :D
Re: muzika filmui "The Simpsons"
*Donatas (IP Logged)
September 18, 2007 09:56AM

Gyvas orkestras rules
Re: muzika filmui "The Simpsons"
Rytis (IP Logged)
September 18, 2007 10:57PM

ohh spider pig spider pig :D
Sorry, only registered users may post in this forum.