midiaudio logo

Fonogramu darymas

(IP Logged)
October 29, 2008 06:25PM

[b][/b]
Gal galetumete kasnors padėti kaip tinkamai padaryti fonogramas, harmonijoj gaudaus gerai, dirbu su finale, turiu ir sibelijaus programa, esu jauna neseniai pradejus dirbti muzikos srity, matas parasau, instrumentuotes padarau, tik niekaip nepavyksta uzbaigt kad gautus normali ir grazi fonograma. Gal kas galetu padėti, būciau labai dekinga. :)
Re: Fonogramu darymas
(IP Logged)
October 29, 2008 11:00PM

Manyčiau, kad pradžiai reikėtų ką parašei sugroti gyvai, o ne konvertuoti iš natų, nes natose neatsispindi muziko dvasia.Jei yra instrumentų partijos, kurių negali sugroti - kreipkis į kolegas kurie tai gali. Arba bandyk panaudoti VST instrumentų ruošinius (tipo Bugnai,gal bosas, gitara) nors tai toli gražu nėra idealuas variantas ir daug klausytis muzikos ir analizuoti kaip tie kūriniai padaryti.
Aišku tai tik žodžiai...
Re: Fonogramu darymas
marukqs (IP Logged)
October 30, 2008 10:36AM

Sugrok su MIDI klava ir sukvantizuok. Kitaip labai jau plastikinė muzika gaunasi.

Ir by ze vei: MIRTIS FONOGRAMŠČIKAMS :D
Re: Fonogramu darymas
**Rimas G. (IP Logged)
October 30, 2008 12:33PM

Beje, pats produktyviausias kelias daryti fonogramai - parašyti (šiuo atveju Finale) natomis, susidėlioti visus akcentus, dinamiką, artikuliaciją ir t.t., išaugoti kaip MIDI failą, o paskui atsidaryti bet kokiame sekvenseryje ir įgarsinti. Sugroti su midi klava, o paskui kvantizuoti - abejotinas kelias. Ypač muzikaliai raštingam žmogui. Patikėkit, tiksliai "surepetuoti", o paskui sugroti su MIDI klaviatūra, ypač jei nesi profesionalus pianistas, reikia šiek tiek laiko. Natomis užrašyti tiesiog greičiau, tiksliau ir paprasčiau. Jei jau kalbam apie pilnavertę fonogramą, suprantama, kad šitaip patogiausia daryti su bendro pobūdžio dalykais - rhythm section, visokiais "padais", brass/winds section ir pan. Bet koks solo įtikinamesnis visada bus pagrotas "iš rankos". Tačiau ir čia reikia iš dviejų blogybių rinktis mažesnę: tkslumas ar emocija.
Kiek man yra tekę daryti fonogramų, visada dirbau tik šiuo principu: natos-MIDI failas-sekvenseris. Ir niekada niekam neatrodė, kad tai muzikai trūko gyvybės. Iš esmės viskas priklauso nuo to, kaip sugebi susitvarkyti su dinamika ir štrichuote, t.y. nuo muzikinio raštingumo ir sugebėjimo grafiškai kuo tiksliau perteikti sumanymą.

Apie kombinaciją Finale-fonograma.

Finale turi du puikias integruotus dalykus: Human playback, kuris leidžia pasirinkti muzikos atlikimo stilistiką ir savo soundfontą SmartMusic Synth. Būdavo galima įvairiomis gudrybėmis pačioje programoje įgarsinti ir kitais garsais, tačiau MakeMusic developeriai pirmenybę atiduodavo Native Instruments (NI) produkcijai, su kuria komutuoti būdavo paprasčiausia. Kiek vėliau (berods nuo 2006 versijos) atsirado tikrai pakankamai kokybiška integruota Simf. orkestro semplų biblioteka Garritan Personal Orchestra (GPO). Nuo Finale 2009 versijos jau galima be jokių problemų komutuoti su bet kuriuo VST garso moduliu, nepriklausomai nuo gamintojo.
Dabar Finale turi savo mikšerį, reverberį ir t.t. Tačiau notacijos programos paskirtis ir yra grafiškai profesionaliai pateiktį tekstą natomis. Visa kita - tik papildomos šalutinės funkcijos. Su fonograma visada bus patogiau dirbti sekvenseryje, tačiau tam vėl gi reikia atitinkamų įgūdžių... Čia, kaip sakoma, juo toliau į mišką, juo daugiau medžių...

**Rimas G.
Re: Fonogramu darymas
d.n.s. (IP Logged)
October 30, 2008 09:35PM

Šią savaite jau antra moteris klausia kaip daryti fonogramas. Pirmajai bandžiau paaiškinti per maždaug valandą :) Tiek aprašyti būtų kebloka.
Trumpai kalbant vieno teisingiausio recepto nėra, yra tik ilgas kelias į su(si)vokimą/patirtį/vaizduotę. Kiek muzikantų/aranžuotojų, tiek metodų, slaptų/mažiau slaptų, ar parduodamų knygose ;)
Re: Fonogramu darymas
sanganas (IP Logged)
October 31, 2008 11:40AM

marukqs Wrote:
-------------------------------------------------------

> Ir by ze vei: MIRTIS FONOGRAMŠČIKAMS :D


va va, ant lauzo juos :)
Re: Fonogramu darymas
wekiss (IP Logged)
October 31, 2008 01:19PM

(tu)
Re: Fonogramu darymas
**Rimas G. (IP Logged)
October 31, 2008 02:41PM

Fonograma nebūtinai "faniera". Gali būti pvz. muzika dramos spektakliui :)

**Rimas G.
Re: Fonogramu darymas
pablito (IP Logged)
October 31, 2008 09:11PM

arba muzikiniam mokyklinukes lavejimui. nejaugi vaikas, norintis dainuoti, ir penktoje klaseje turi pasisamdyti gyva grupe?
Re: Fonogramu darymas
(IP Logged)
January 16, 2009 05:11PM

Būtų poxvalno... :D
Sorry, only registered users may post in this forum.