midiaudio logo

Finale. Kur toliau?

**Rimas G. (IP Logged)
September 08, 2024 03:50PM

Sveiki, kolegos. Šiandien tikrai nėra kraštutinės būtinybės pabėgti nuo Finale. Ji vis dar veikia, nors jau ir nebesulauks ugrade'o, tačiau...
MakeMusic siūlo daryti už 149 (+ PVM) USD crossgrade į Steinberg Dorico, savo ruožtu Avid Sibelius taip pat už analogišką kainą siūlo savo paslaugas. Rašančių kompiuteriu aplinkoje Sibelius - aukščiau visko, kultinė programa. Nieko neturiu prieš. Labai smalsu iš kolegų patirties, kuria, tikiuosi, gal ir pasidalintų, apie perėjimo realias problemas. Kas intuityviai paprasčiau: iš Finale į Dorico, ar iš Finale į Sibelius? Pradirbus su Finale daugiau negu 20 metų, intuityvus pažinimas darosi gana komplikuotu, labai jau daug lemia refleksai. Kai nežinojau nieko, Finale, skirtingai nuo Sibo, man pasirodė ypač userfriendly, nors daugelis kolegų tvirtina ir atvirkščiai. Kadangi šiandien crossgrade kainos į abi puses nesikandžioja, kaip apsispręsti: Dorico ar Sibelius? Kas pagal sistemą arčiau Finale mąstymo? Klausimas gal ir kvailas, nes Dorico gamino žmonės, atsiskyrę nuo Sibo. Bet, turintys nors truputį patirties, savo ruožtu sako, kad tai tikrai ne Sibo klonas.

**Rimas G.
Re: Finale. Kur toliau?
Gintas T. (IP Logged)
September 09, 2024 10:20AM

Sveiki.Tikrai pritariu minčiai, kad Dorico nėra Sibeliaus klonas. Gal netgi priešingai:). Nuo Sibeliaus(netikro:)) perėjau prie Dorico(tikro:)), nes kaip ir esu Steinbergo „fanas“, turiu daug jų softo. Tai Dorico leidžia turėti daugiau galimybių norimam garsui girdėti, visoki Halion'ai įdarbinti ir pan. Kas liečia intuityvumą - ar tą ar tą reikėtų perprasti. Dorico patiko dar ir tuo, kad daug ką (įrankius) matai tiesiai ekrane. Jei man reikėtų, aš gal rinkčiausi Dorico.
Re: Finale. Kur toliau?
*Donatas (IP Logged)
October 06, 2024 02:01PM

Sveiki,

bandžiau Dorico. Gal aš nemoku ieškoti, bet vargau valandą, kol radau, kaip trečią balsą toje pačioje penklinėje užrašyti. Nežinau ar programa patogi tiems, kas dirba su didelėmis (pvz. A3) partitūromis. Dorico turi labai daug įrankių juostų, kurios iš puslapio atima labai daug vietos ir negali matyti pilno vaizdo (pilno puslapio). Gal įgudę engreiveriai moka jas panaikinti ir apsieina be jų. Taip pat, norint padaryti skirtingus veiksmus, reikia pereiti į skirtingas aplinkas. Gal Dorico notespacingas yra tobulesnis ir turi daugiau opcijų todėl galutiniame rezultate partitūros atrodo šiuolaikiškiau ir patogiau.
Sorry, only registered users may post in this forum.