midiaudio logo

closed ir open headph...

Beausis (IP Logged)
March 05, 2005 11:06AM

Sveiki. Noreciau paklausti kuo skiriasi closed ir open tipu ausines. Ir kurios kam cia reikalingos. Aciu.
Re: closed ir open headph...
asdf (IP Logged)
March 05, 2005 11:18AM

uzdaros ausines skirtos pvz vokalistui, kad dainuojant i mikrafa nepatektu garsas is ausiniu. tokios pat garso kokybes uzdaros yra brangesnes. o daugiau niekuo nesiskiria
Re: closed ir open headph...
Vytis (IP Logged)
March 05, 2005 10:16PM

Apie closed back ausines - daugmaž tiesa. Jos naudojamos kai reikalinga garso izoliacija - įrašinėjant kad nesklistų garsas iš ausinių, taip pat saugo nuo išorinio triukšmo gyvo garso inžinierius kurie dirba koncertų metu ir pan... Tačiau jos visiškai netinka miksuojant (suvedinėjant) ar kuomet reikalingas tikslus ir objektyvus garso charakteristikų įvertinimas.
...
Tuomet ant galvos yra dedamos open back tipo ausinės. Jos yra skirtos pvz. garso inžinieriams kurie sėdi studijoje kitapus stiklo nuo muzikantų ir įrašinėja klasikinę arba akustinę muziką, taip pat daugelis naudoja jas miksuojant vėlyvu metu kai reikia daugmaž tikslaus mikso situacijos suvokimo, bet nėra galimybės naudoti monitorių ir pan.

Trumpai:
Jei garso kokybė nesvarbu, o ausinės reikalingos tik tam kad įrašinėjant girdėti backing track'ą, tuomet patartina rinktis closed-back.
Jei labai svarbi garso kokybė ir ausinės nebus naudojamos įrašinėjant, tada patartina rinktis open-back.

Tai tiek. Šiaip, manau, internetas knibžda nuo open-back ir closed-back palyginimų, tad kodėl neįvedus šių žodžių į google?

Sėkmės.
Re: closed ir open headph...
Beausis (IP Logged)
March 06, 2005 12:07PM

Aciu. Tikrai, kodel gi neivedus?..
Sorry, only registered users may post in this forum.