midiaudio logo

EgoSys (ESI)

kodelcius (IP Logged)
March 10, 2005 10:58PM

ka manote apie EgoSys (ESI) produkcija.

http://www.esi-pro.com/viewProduct.php?pid=8&page=1
http://www.esi-pro.com/viewProduct.php?pid=47
kainos:
http://namm.harmony-central.com/WNAMM04/Content/ESI/PR/MaXiO-XD.html
http://namm.harmony-central.com/WNAMM05/Content/ESI/PR/MaXiO-032.html

Ar tai palyginama tarkim su RME FF800 ?

skelbiamos specifikacijos atrodo graziai
- High quality 24bit 192kHz ADC; 123dB Dynamic range
- High quality 24bit 192kHz DAC; 120dB Dynamic range
- High precision & Ultra low noise (-135.5dBu) Microphone preamplifier with +48V phantom power

Ar dirbat kas nors su WaMiRack ar WaveTerminal 192, ESI1010 ? Kaip ten draiveriai, latency ir kt. ?
Re: EgoSys (ESI)
Arnas_ (IP Logged)
March 10, 2005 11:08PM

O kainos is www.realsound.lt netinka?
Beje, parasyk ko tiksliai reikia, nes naujesniu produktu is sios serijos si ketvirti turi iseiti.
O apie waveterminala paskaityt gali cia: http://www.midiaudio.net/phorum/read.php?2,10269

Arnas
Re: EgoSys (ESI)
Siaip ciuvas (IP Logged)
March 11, 2005 08:47AM

nžn, nauji ESI produktai gerai save užrekomendavę. kasiausi tarp ausų mastydamas kodėl, ir tik neseniai radau seną naujieną kad jie nusipirko ST Audio :) :) Tada viskas aišku pasidarė :)

Šito produkto review dar nemačiau, bet Sound on Sound reviewino Juli@, tai ten patvirtino visą ESI specifikacijų sąrašą gyvais testais, ir triuksmu minimum ir latency visose aplikacijos 1,5 ms ir kaina teisinga.

Namuose turiu NeON ir esu zupa-patenkintas, na bet tavo aiskiai kiti poreikiai, te jau specu testu reiktu laukti.
Re: EgoSys (ESI)
kodelcius (IP Logged)
March 11, 2005 12:36PM

Apie realsound.lt nezinojau, dekui uz nuoroda. Siaip del pasirinkimo laikas manes nespaudzia, bet siais metais planuoju ka nors isigyti. Ieskau kokybisko daikto ilgesniam laikui, todel kol kas dairausi, kas ka turi ar planuoja isleisti. Pradeciau galbut nuo kazko panasaus i Maxio 032, kaip suprantu, po to prie tos pacio PCI plokstes galima pajungti dar 3 analogiskus arba EX8000 irenginius. ESI Maxio XD ar RME FF800 siai dienai man siek tiek per brangus. Del tikslesniu noru, tai is I/O reiktu 2-8 aukstos kokybes mikrofoniniu iejimu su phantom power, 2-8 analoginiu isejimu, ausyniu stiprintuvo, MIDI, skaitmeniniai I/O. Mikrofoniniu iejimu noretusi tureti daugiau negu 2, taciau nuo to zenkliai kyla kaina. Prie viso sito aisku noretusi modernaus daikto su nepriekaistinga koybe. Dazniausiai maza kaina ir auksta kokybe yra nesuderinamos savokos :-), todel blaskausi ir ieskau optimalaus varianto.
Re: EgoSys (ESI)
Siaip ciuvas (IP Logged)
March 11, 2005 01:10PM

tu susisiek tiesiai su tais atstovais, gal duos issibandyti?
Re: EgoSys (ESI)
lasaZ (IP Logged)
March 14, 2005 11:07AM

na, "geras daiktas" tai universalu labai :) manau tau ir Dalius ir kiti geriau patars jei isdestysi kur ir kaip tu jį naudosi :)
Re: EgoSys (ESI)
kodelcius (IP Logged)
March 14, 2005 09:07PM

Pagrindines paskirtys kelios - darbui su gyva muzika (mikrofonai, garso nuemejai), bei analoginiams garso irasams skaitmenizuoti/atnaujinti. Kadangi dali informacijos noretusi archyvuoti DVD-Audio formatu, butu gerai kokybiski 192kHz/24bit ADC.
Re: EgoSys (ESI)
Dalius (IP Logged)
March 15, 2005 10:55AM

kodelciau,

jei jau mastai apie tokius audiofilinės kokybės įrašus (ir DVD-Audio), tuomet pasiraitok rankoves ir piniginę. RME būtų minimum, o jei dar rimčiau - RME skaičiukinė korta su išoriniais Apogee ar PrismSound keitikliais;-)

Todėl apie ESI čia net neturėtum galvoti;-)



Dalius
Re: EgoSys (ESI)
kodelcius (IP Logged)
March 15, 2005 02:16PM

gal galit apytiksliai nusviesti siulomu variantu sudedamuju daliu sarasa su ju orientacinemis kainomis.

Kitas klausimas del ESI - ar jis blogas kaip gamintojas? Kaip suprantu ESI Maxio XD (ar tuo labiau 032) niekas ant svieto kol kas dar rimtai neciupinejo, todel ar ne per anksti juos pasmerkti? Gal as cia kazko nesuprantu ar neivertinu? Del sios priezasties ir kreipiausi i Jus visus.
Re: EgoSys (ESI)
Vytis (IP Logged)
March 15, 2005 03:09PM

EgoSys, Audiotrak, ESI ar kaip juos bepavadintume, yra korėjos gamintojai.
Nors jie prieš porą metų ir atidarė ESI-PRO padalinį, tai to paties lygmens gamintojai kaip Terratec ar Creative.
Jų veikla labai paprastai angliškai apibūdinama: PC AUDIO SOLUTIONS.
Re: EgoSys (ESI)
Vytis (IP Logged)
March 15, 2005 03:10PM

Atsiprašau, turėjo būti ne "korėjos", o "Korėjos". Neturiu nieko prieš.
Re: EgoSys (ESI)
Dalius (IP Logged)
March 15, 2005 03:42PM

Kodėlciau,

Na nėra taip paprasta išaiškinti, jei visai nesidomėjai šia technika rimčiau. Skaičiai (dinaminis diapazonas ar THD) kuriuos tu surašei - yra arba absoliuti melagystė, arba (ir) perdaug nieko nereiškiantys dydžiai. Juos gal ir galima išlaužti laborotarinėmis sąlygomis (ypač man įtartinai atrodo mikrofoninio preampo triukšmų lygis -135.5dBu), bet realiame gyvenime ir dar užtokią kainą - neikaip.

Tačiau netgi jei ir išlaužtum tokius skaičius, tai dar ne viskas. Skambėjimas yra viskas;-)

Palyginimui - vienas iš populiariųjų Apogee keitiklių (Apogee produktai keitiklių industrijijoje yra kaip etalonas - t.y. visi juos žino, ir visi su jais lygina. Ir tai tikrai aukštos klasės įrenginiai):

http://www.apogeedigital.com/products/rosetta800.php?show=features

Pamatysi, kad Rosetta turi tik 114dBA dinaminį diapazoną... Bet nemanau, kad rastum bent vieną profesionalų vartotoją, kuris keistų Rosetta į ESI Maxio;-)

Todėl (pilnai sutikdamas su Vyčio apibūdinimu "PC audio solutions") - tau siūlau nesidairyti į tokius home-musician įrankius kaip Creative/ESI/Terratec/EMU ir pan (jei nori DVD-Audio). Teisingesnis pasirinkimas būtų RME, Lynx, Apogee, PrismSound (nors PrismSound nelabai įpirksi - ir nemanau, kad Lietuvoje tokia investicija atsipirktų per protingą laikotarpį) ;-)

Dalius
Re: EgoSys (ESI)
Dalius (IP Logged)
March 15, 2005 03:44PM

O jei jau kalbėti konkrečiau apie "sudedamąsias" dalis - manau, pradžia labai paprasta: RME FF800. Neapsiriksi;-)



Dalius
Re: EgoSys (ESI)
Arnas (IP Logged)
March 15, 2005 04:40PM

Nusipirke ST Audio jie stipriai pasistumejo i prieki. Kokybe ju jau priartejo prie RME o kainos 2-3 kartus mazesnes.
Seip kodelciui reiktu kitu forumu pasiskaityti, o ne forumu kur pardavejai stumia savo preke net gyvai kitu neziureje. O galimybe tam yra ;)
Kodelciau, parasyk man arnulis@gmail.com arba paskambink www.realsound.lt duotais telefonais, galesi isbandyti. Po to paklausyk RME ir tada pasirinkimas bus aiskesnis.
To Vytis: labai klysti del lyginimo su terratec/creative, audiotrakas - galbut, bet ESI jau ne tas produktas kuris buvo pries 2 metus.
Paskaityk IXBT ir sound on sound review'us, chebra salia pastate RME uz 400usd, juli@ uz 190usd ir lynx two 1000usd. Skirtumu su RME beveik nerasta, skirtumu su lynx two rasta minimum.

Arnas

Vytis Parašė:
-------------------------------------------------------
> EgoSys, Audiotrak, ESI ar kaip juos bepavadintume,
> yra korėjos gamintojai.
> Nors jie prieš porą metų ir atidarė ESI-PRO
> padalinį, tai to paties lygmens gamintojai kaip
> Terratec ar Creative.
> Jų veikla labai paprastai angliškai apibūdinama:
> PC AUDIO SOLUTIONS.


Re: EgoSys (ESI)
Dalius (IP Logged)
March 15, 2005 05:02PM

Gerb. kolega Arnai, na apie Sound on Sound žurnalų review objektyvumą turbūt nedaug ką galima pasakyti;-)

Beto - paklausyti yra viena (ir labai lengva žmogui apsigauti, jei a) neturi per ką klausyti b) neturi tinkamos medžiagos/priemonių/mikrofonų/instrumentų/balsų c) neturi patirties į ką atkreipti dėmesį)

o dar yra ir kita pusė - aparatūrinis, programinis suderinamumas (bei patikimumas), gamintojo palaikymas (support), produktų (draiverių, programinio palaikymo ir t.t.) tobulinimas, vartotojų norų išklausymas ir pan. Įvertinti visą tai irgi būtina;-)

Dalius
Re: EgoSys (ESI)
Siaip ciuvas (IP Logged)
March 15, 2005 08:54PM

nu vyrai jus varot :) ESI aišku RME pagal kai kuriuos parametrus tikrai nepaveja ir gal niekada nepavys, nes RME kaip ir baigia patapti Steinbergo produkcijos gerbeju standartu, bet yra ir vietu kur atrodo baigia pavyti, ir tikrai bent jau vakaruose yra kotiruojama auksciau Terratec ir EMU zaisliuku. Siaip jei ka tai visa elektronika gaminama rytuose... Skiriasi tik R&D baze, kuria anksciau ar veliau ir kinieciai tures panasia i vakaru pasaulio (ESI nuejo paprasciausiu keliu, eme ir nupirko ilgamete R&D patirti).
Galima aisku sakyti kad visi tie techniniai parametrai yra fignia, RME kokybes ausys niekada neisgirs o ESI blogumo irgi, bet jie daugiau yra skirti skaitytoju nuotaikos pakelimui - check ESI Juli@ reviewus kai xebra matavo deklaraciju atitikimus tikrovei, as irgi netikejau, kol nepamaciau kad viskas ten labai netgi neblogai :)

faktas vienas - kai reikia tilpti i biudzetuojama suma ir prasideda kompromisu ieskojimas. Ir daznai kad ir kaip noretusi top of the pops equipmento, jis yra neikandamas. Tada ir islenda tokie kaip ESI, kurie sako - turim gal ne toki kruta, bet ir ne ka blogesni, tik uz tau tinkama biudzeta.

Life is full of choices.

RME labai gerai.

ESI - gal ne taip labai gerai, bet pigiau.

Renkiesi ka gali.

ir viskas.

Peace.

ps. primena gitarastu diskusijas apie gibsonus/epiphonus, fenderius/squierius, ir t.t.t.t. Kaip taisykle visi prieina tos pacios nuomones - yra babkiu kalnas, perki ka nori, nera - perki tai ka iperki. Daznai mid-budget pirkinys buna aukstesnio lygio epiphonas, negu pigiausias gibsonas... Kartais ir ne brandas lemia, o objektyvus kainos/kokybes (po kuria yra ir features/benefits) santykis.

Peace once more :)
Re: EgoSys (ESI)
Arnas (IP Logged)
March 15, 2005 10:02PM

Visiskai su jumis sutinku, kolega :)
Bet situs parametrus gali isbandyti TIK pats zmogus, kuriam reikia sito produkto, todel ir yra galimybe grazinti produkta per savaite, jei jis kazkuom nepatiko.
Zmogus turi pats zinoti ko jam reikia, ir pagal tuos parametrus iesko produkcijos. Jei jam tinka ESI - ok, jei jam reikia brangaus, bet jau super-pro device'o, cia jau jo sprendimas.
Cia kaip ir krovinines masinos - reikia perki 20t fura, o jei tau gana ir 5t renault, kodel moketi brangiau ?
:)

Arnas

Dalius Parašė:
-------------------------------------------------------
> Gerb. kolega Arnai, na apie Sound on Sound žurnalų
> review objektyvumą turbūt nedaug ką galima
> pasakyti;-)
>
> Beto - paklausyti yra viena (ir labai lengva
> žmogui apsigauti, jei a) neturi per ką klausyti b)
> neturi tinkamos
> medžiagos/priemonių/mikrofonų/instrumentų/balsų c)
> neturi patirties į ką atkreipti dėmesį)
>
> o dar yra ir kita pusė - aparatūrinis, programinis
> suderinamumas (bei patikimumas), gamintojo
> palaikymas (support), produktų (draiverių,
> programinio palaikymo ir t.t.) tobulinimas,
> vartotojų norų išklausymas ir pan. Įvertinti visą
> tai irgi būtina;-)
>
> Dalius




Re: EgoSys (ESI)
kodelcius (IP Logged)
March 16, 2005 12:02AM

Malonu girdeti ivairiu pusiu nuomone. Pamaniau, kad kartais net ir geriau, kai forumas siek tiek "priklausomas" - teiginiai destomi griezciau ir argumentuotai :-). Siaip ivairiose srityse yra nemazai pavyzdziu, kai didelis ir patyres gamintojas, rinkos lyderis, uzsiemes platu produktu spektra, nusnusta ant lauru ir iki blizgesio poliruoja savo turima inventoriu. Atsiranda nauji zaidejai, pasirenka griezta krypti, orientuojasi i tam tikra rinkos segmenta, investuoja i development'a, pradziai numeta kainas ir pradeda ikyriai zirzti tarp ausu seniems rinkos zaidejams. Jei rakstis kuriam senbuviui isminga gana giliai - jis kartais net nusiperka naujoka. ESI ir RME pastebejeau siek tiek panasia situacija - viena kompanija kepa viena po kito ivairiu pajegumu produktus, o kita, bent jau sprendziant is PR'u, lyg niekur ir neskuba, na gal istikruju jau viska iskepe ir nejaucia konkurentu kvepavimo i nugara. Cia siaip nukrypau, nepriimkit rimtai, nes tikrai nesu ekspertas sioje srityje. Del pasibandymu, tai mano pirkimo procedura gana ilga - pradziai skaitau forumus, review ir pan., po to perskaitau issirinktu modeliu manual'us, ir tik po to meginu juos paciupineti. Taigi kol kas randuosi pirmoje fazeje ir bandau suvokti kas yra kas :-). Bet kurio atveju gavosi idomi ir maloni diskusija. Dekui.

P.S. gal zinot kokie AD/DA konverteriai naudojami minetuose RME ir ESI produktuose ?
Re: EgoSys (ESI)
Arnas (IP Logged)
March 18, 2005 04:42PM

Kodelciau, pilna info apie maxio xd rais cia: http://www.maxioxd.com/

Sekmes :)

Arnas
Sorry, only registered users may post in this forum.